DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

VJREUJETE LI EUROPI I BOSNASKIM SRBIMA NAKON OVOGA GENOCIDA?

DA
11
26%
NE
28
67%
NIJE SAMO NJIHOVA KRIVICA
3
7%

Total votes: 42

pravi-put

#1 DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?

Post by pravi-put »

Da se ne zaboravi!

Srebrenica iz godinu u god postaje zaborav, osim za one koji jos uvjek traze ostatke od svojih najdrazih!
Proklet bio ko zaboravio !
Organizacioni odbor za obilježavanje 11. godišnjice genocida u Srebrenici usvojio je na današnjoj sjednici u Sarajevu program ovogodišnje manifestacije u Memorijalnom centru Potočari, čiji će centralni dio biti sahrana oko 500 žrtava genocida.
Pokusajmo svi zajedno koliko smo u mogucnosti dati svoj doprinos, ako nicim drugim onda bar dowom da Allah oprosti muslimanskim zrtvama ovog genocida i kazni i ponizi pocinice ovog zlocina jos za njihova zivota! Amin!
spongebob

Post by spongebob »

jos jedan usljo koji svoju ksenofobiju krije iza tragedije jadnih srebrenicana

evo ti komentar

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

spongebob wrote:jos jedan usljo koji svoju ksenofobiju krije iza tragedije jadnih srebrenicana

evo ti komentar

Image
nije damski, ali i ja bih da povratim...
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Spongebob

Idi sa svojim crvenim krdom u Jagomir!!

Nakon ovog genocida, tesko da mogu vjerovati Europi i "komsijama" Srbima i ostalima..., a pogotovo crvenim koi su nas preko noci izdali!!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Al-aqsa wrote:Spongebob

Idi sa svojim crvenim krdom u Jagomir!!

Nakon ovog genocida, tesko da mogu vjerovati Europi i "komsijama" Srbima i ostalima..., a pogotovo crvenim koi su nas preko noci izdali!!
pa prica pravog puta je identicna politicarima i prediybornoj kampanji kada se oni lafo zalazu za rudare, radnike, medicinare a kad dodju navlast tim istim ljudima okrecu ledja...teta Munira i ostale zen BOGU HVALA ne ovise o takvim ljudima i cak se tako dobro organizuju da su nedavno donirali nesto kompjuterske opreme jednoj skoli...

to se zove ZLOUPOTREBA NECIJE TRAGEDIJE....

a CRVENI nikad nece dostici stadij KRDA ko zeleni, plavi i kockasti :D
stickitout

Post by stickitout »

Kako planski i smisljeno ova dvojica vazda u talu dodju, samo meni se cini da je ovaj ahbab na pravom putu isto dijasporas i to ni manje ni vise u nekoj sjevernoj americi......sudeci po nazivanju sabaha u 14:30. Ne da imam nesto protiv dijasporasa, naprotiv, zanimljivo je da su fair i vodenjak izvikani "izdajnici" od kolege iz dijaspore......mashala, mashala :oops:
Vingo

Post by Vingo »

spongebob wrote:jos jedan usljo koji svoju ksenofobiju krije iza tragedije jadnih srebrenicana

evo ti komentar

Potpisujem! :D

Image
spongebob

Post by spongebob »

stickitout wrote:Kako planski i smisljeno ova dvojica vazda u talu dodju, samo meni se cini da je ovaj ahbab na pravom putu isto dijasporas i to ni manje ni vise u nekoj sjevernoj americi......sudeci po nazivanju sabaha u 14:30. Ne da imam nesto protiv dijasporasa, naprotiv, zanimljivo je da su fair i vodenjak izvikani "izdajnici" od kolege iz dijaspore......mashala, mashala :oops:
vidim ja sta oni rade. Jave se na temi a kad ih suocis sa argumentima nema ni jednog ni drugog. Zbrisu na drugu da prosipaju sto ni pas s maslom ne bi

misionari :D
El-Intifada

#9 Re: DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?

Post by El-Intifada »

pravi-put wrote:Da se ne zaboravi!

Srebrenica iz godinu u god postaje zaborav, osim za one koji jos uvjek traze ostatke od svojih najdrazih!
Proklet bio ko zaboravio !
Organizacioni odbor za obilježavanje 11. godišnjice genocida u Srebrenici usvojio je na današnjoj sjednici u Sarajevu program ovogodišnje manifestacije u Memorijalnom centru Potočari, čiji će centralni dio biti sahrana oko 500 žrtava genocida.
Pokusajmo svi zajedno koliko smo u mogucnosti dati svoj doprinos, ako nicim drugim onda bar dowom da Allah oprosti muslimanskim zrtvama ovog genocida i kazni i ponizi pocinice ovog zlocina jos za njihova zivota! Amin!
Nebih ja da proklinjem.
Rekao bih, zaklan ce u najmanju ruku bit!! Ko zaboravi, po koji put.
Mi smo svoj genocid sveli samo na Srebrenicu, sta je sa Prijederom, Brckom, Ahmicima, Zvornikom, Banjalukom...i da jos ne nabrajam.
Sve su to Srebrenice moj brate. Sve su to zrtve koje su vjerovale evropi i srbima.
spongebob

Post by spongebob »

ovo sa nickovima vec postaje opskurno
Vingo

Post by Vingo »

Ma daj Sponge...transparentno je do bola...Gdje Al tu odmah i El..... :D
spongebob

Post by spongebob »

Vingo wrote:Ma daj Sponge...transparentno je do bola...Gdje Al tu odmah i El..... :D
:lol:
forUMASH

Post by forUMASH »

....NE.....
....zasto bih im vjerovali......zato sto smo ljenstine i idioti i umjesto da gledamo svojim ocima, analiziramo svojim mozgom i ponasamo se odgovorno prema svojoj sudbini shodno dogadjanjima u nasem okruzenju, pokretac teme polazi od pretpostavke da smo ovce koja su spremne prepustiti vlastitu sudbinu u tudje ruke i nadati se da ce sve biti ok.....
....jesmo li zainteresovani za partnerski odnos sa EU.....naravno da jesmo ali prije toga moramo narasti u oblasti znanja i moramo prihvatiti odgovornost za vlastitu sudbinu i samo tako cemo zasluziti postovanje i biti prihvaceni kao partner od strane EU....sto se tice Srbije, oni imaju svoje probleme koje moraju da rijese prije nego ih prihvatimo kao partnera.....

....Pravi-Put, zapitaj se koliko je pametno tvoje propagiranje bezrezervne vjere braci Arapima.....bojim se da ces se probuditi jednog dana, i ti i svi ostali koji budu sljedili taj put, u istoj situaciji u kojoj su se probudili svi nesrbi '92 koji su jos uvijek vjerovali u bratstvo i jedinstvo i nisu prepoznali Slobinu dvostruku igru.....

.....Bosna je u Europi i jedini nacin kako moze doci do malo sretnije buducnosti je ukljucenje u europske poslovne i politicke procese.....
....ako i dalje budemo bezrezervno vjerovali bilo kome, ukljucujuci i bracu Arape, nahebali smo opet, prije ili kasnije....
....niko nam pomoci nece dok sami sebi ne pomognemo....
spongebob

Post by spongebob »

forUMASH wrote:
....NE.....
....zasto bih im vjerovali......zato sto smo ljenstine i idioti i umjesto da gledamo svojim ocima, analiziramo svojim mozgom i ponasamo se odgovorno prema svojoj sudbini shodno dogadjanjima u nasem okruzenju, pokretac teme polazi od pretpostavke da smo ovce koja su spremne prepustiti vlastitu sudbinu u tudje ruke i nadati se da ce sve biti ok.....
....jesmo li zainteresovani za partnerski odnos sa EU.....naravno da jesmo ali prije toga moramo narasti u oblasti znanja i moramo prihvatiti odgovornost za vlastitu sudbinu i samo tako cemo zasluziti postovanje i biti prihvaceni kao partner od strane EU....sto se tice Srbije, oni imaju svoje probleme koje moraju da rijese prije nego ih prihvatimo kao partnera.....

....Pravi-Put, zapitaj se koliko je pametno tvoje propagiranje bezrezervne vjere braci Arapima.....bojim se da ces se probuditi jednog dana, i ti i svi ostali koji budu sljedili taj put, u istoj situaciji u kojoj su se probudili svi nesrbi '92 koji su jos uvijek vjerovali u bratstvo i jedinstvo i nisu prepoznali Slobinu dvostruku igru.....

.....Bosna je u Europi i jedini nacin kako moze doci do malo sretnije buducnosti je ukljucenje u europske poslovne i politicke procese.....
....ako i dalje budemo bezrezervno vjerovali bilo kome, ukljucujuci i bracu Arape, nahebali smo opet, prije ili kasnije....
....niko nam pomoci nece dok sami sebi ne pomognemo....
dzaba pises. Slazem se u svemu, ali ovaj topik nije otvoren zarad iskrene diskusije, nego da neko ispadne pametan jer se razumije u "visoku politiku". Nema taj ni kalibra da uzvrati argumentima. Jer je jednostavno GLUP
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Sve ima kraj, osim ljudska glupost....ona je beskrajna...u to najvise vjerujem :D :D
pravi-put

Post by pravi-put »

Ovaj topic ima za cilj da se podsjetimo 11-godisnjice pada Srebrenice!!!

Ali i da napravimo anketu povjernja, da vidimo misljenje forumasa da li su Europa i Srbi popravili koji pozitivan korak u pravcu da su promjenili svoju politiku prema muslimanima Bosne, koja nas je dobro kostala?

Onaj ko to vidi drgacije neka preskoci ovu rubliku imate dovoljno drugih !
Ovu sam anketu prvenstveno postavio za muslimane, bez uvreda ali mi smo bili zrtva pa imamo i najvece pravo bar da se izjasnimo!
Selam i pozdrav!
rovad ciloc

Post by rovad ciloc »

:faraon:
stickitout

Post by stickitout »

pravi-put wrote:Ovaj topic ima za cilj da se podsjetimo 11-godisnjice pada Srebrenice!!!
Ali i da napravimo anketu povjernja, da vidimo misljenje forumasa da li su Europa i Srbi popravili koji pozitivan korak u pravcu da su promjenili svoju politiku prema muslimanima Bosne, koja nas je dobro kostala?

Ovu sam anketu prvenstveno postavio za muslimane, bez uvreda ali mi smo bili zrtva pa imamo i najvece pravo bar da se izjasnimo!
Selam i pozdrav!
E neka si nam objasnio sta je pisac htio da kaze, sad je sve jasno kao dan........ :oops:
Vingo

Post by Vingo »

pravi-put wrote:Ovaj topic ima za cilj da se podsjetimo 11-godisnjice pada Srebrenice!!!

Ovu sam anketu prvenstveno postavio za muslimane, bez uvreda ali mi smo bili zrtva pa imamo i najvece pravo bar da se izjasnimo! Selam i pozdrav!
Pa dedera onda "rubriku" postavi na religiju.
mostarac

Post by mostarac »

evo ti komentar

Image
POTPISUJEM
Prenj

Post by Prenj »

Selam i pozdrav!
Ima li jos neko kome ne treba vjerovati?
I da se usput malo raspitas kod Palestinaca, kolika je njiihova vjera u Arape ...
Fair Life

Post by Fair Life »

Lucy01 wrote:Sve ima kraj, osim ljudska glupost....ona je beskrajna...u to najvise vjerujem :D :D
Glupost je nasa prednost najveca...
senada

Post by senada »

...srbe i evropu trebuje taj"organizacioni odbor" iza koga stoje svi znamo koji "dusebriznici", manipulatori zrtvama..."mozda" isti onaj "organizacioni odbor" koji po prvi puta isto tako apeluje na dijasporu da na eurosongu glasa za harija...
Cleen

Post by Cleen »

Svi koji vjeruju nekom drugom osim samom sebi su jako naivni, da nekazem budalasto naivni. Pa zasto bi neko sa strane volio ili simpatisao Bosnu ili Bosnjake???? Jeli postoji neki razlog???? Nepostoji, a iako postoji onda je to zbog nekih njihovih ekonomskih razloga.
Treba se okrenuti samom sebi, skolovati se, raditi, razvijati se na svakom planu i onda se stvaraju predpostavke da nas neko respektuje i da racuna ozbiljno na nas. U protivnom, zivjetcemo u svijetu imaginacije da nas neko voli, a ti koji nas " vole " ce nam kozu derati i svoje dzepove puniti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fair Life wrote:
Lucy01 wrote:Sve ima kraj, osim ljudska glupost....ona je beskrajna...u to najvise vjerujem :D :D
Glupost je nasa prednost najveca...
ili, da parafraziram...

Covjek nikad nije sam. Njegova glupost je uvijek uz njega!
:D
Post Reply