o2.o5.1992.----02.05.2014.
- muha_sa
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
eh...da JA PAZIM na rjecnik... da me neces mozda istuci?cHupjahalic@ wrote:@mirci Ja sam rekla sto sam mislila i diskusija sa tobom je zavrsena sa moje strane (o kakvom ti sukobu???? krivo ti sto nemamo isto misljenje kao ti??? I jos nesto: pazi malo svoj rijecnik)!
Jos jednom da se zahvalim borcima koji su nas iskreno odbranili i branili do zadnjeg!
kad dodjes na ljetni raspust javi se pa cemo popricat oci u oci, hebes forumanje kad smo rijetko istovremeno zajedno
PS MUHA SA, imam negdje jednu probushenu majicu, od maja 1992, pa ako ikad pozelis postavit neku muzejsku izlozbu, javi
-
mr__bosnjak
Dragan Vikic-Komandant specijalne jedinice MUP-a BiH za vrijeme agresije na BiH "Bosna" poznatiji kao "Vikicevi Specijalci".

http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25159.shtml
Clanak o Armiji BiH
Velikodostojnici

Hvala i slava svim onima koji su odbranili seher Sarajevo od fasistickih agresora i njihovih lokalnih pomagaca u napadu cetnickih snaga na Predsjednistvo R Bosne i Hercegovine 2. maja 1992. godine!

http://www.bhdani.com/arhiva/251/t25159.shtml
Clanak o Armiji BiH
Velikodostojnici

Hvala i slava svim onima koji su odbranili seher Sarajevo od fasistickih agresora i njihovih lokalnih pomagaca u napadu cetnickih snaga na Predsjednistvo R Bosne i Hercegovine 2. maja 1992. godine!
-
mIRCerka
mislim da ce HAYAT obezbijediti download emisije...zzzzz wrote:Za one koji ne maju mogucnost da gledaju, upravo Kljujic govori o sramnoj ulozi Fikreta Abdica i njegovom misterioznom dolasku iz Kladuse, za jednu noc preko svih barikada.
-
mIRCerka
volim akd sam u pravu...od sutra na http://www.ntvhayat.com/home/emisije/index.php?pid=5 moyete skinuti emisiju koja je u toku...mIRCerka wrote:mislim da ce HAYAT obezbijediti download emisije...zzzzz wrote:Za one koji ne maju mogucnost da gledaju, upravo Kljujic govori o sramnoj ulozi Fikreta Abdica i njegovom misterioznom dolasku iz Kladuse, za jednu noc preko svih barikada.
-
mIRCerka
ako pitas gdje sam sada
ne idem iz ovog grada
sve je moje ovdje ostalo....
sve pjesme koje se vrte u emisiji moyete skinuti sa http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/pa ... pjesme.htm
ne idem iz ovog grada
sve je moje ovdje ostalo....
sve pjesme koje se vrte u emisiji moyete skinuti sa http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/pa ... pjesme.htm
-
baba
Kad je Caco-koljac sahranjen uz sve pocasti na Kovacima nevidim razloga sto se i Juka nebi sahranranio na istom mjestu. Barem se borio i bio ranjavan nekoliko puta.senada wrote:Hajde MUHA SA osnuj fond za dizanje spomenika Juki za period 1992 - 1993.? da sve ne zavrsi na retorici, daj nesto konkretno, vazi?mIRCerka wrote:
MAJ 1992. godine nije isto ko ljeto 1993. godine.....
MUHA SA je otvorio temu povodom dogadjaja u MAJU 1992. godine....
- muha_sa
Zašto prebacivat temu na JUKU? Juka je bio samo jedna važna karika u odbrani međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine-tog DRUGOG MAJA DEVEDESTDRUGE:
Mnogi su i tad ishod čekali i kontali na koju ili čiju stranu se prislonit
-
senada
Grijesis! Dovoljan BROJ ih nije gubilo vrijeme! Odmah su znali gdje i kome se najbolje PRISLONIT!muha_sa wrote:Zašto prebacivat temu na JUKU? Juka je bio samo jedna važna karika u odbrani međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine-tog DRUGOG MAJA DEVEDESTDRUGE:
-
ding-dong
Usput je zaboravljen Celo Bajramovic i njegova ekipa, isto kao i Besic iz Predsjednistva koji su ucestvovali u hvatanju onih levata iz Nisa. Al' nejse...
Respect herojima. To su bili dani kad smo zbilja pokazali koliko smo veliki.
Boze blagoslovi Bosnu, Boze blagoslovi njene ljude
P.S. Steta sto olos Prazina ne poginu na motoru jos prije rata ili sto ga mati nije abortirala. Ovako, trebalo bi na njegovom grobu napraviti javni wc. To je tom kriminalnom govnetu najbolji spomenik...
Mostar "Vranica" april 1993
Respect herojima. To su bili dani kad smo zbilja pokazali koliko smo veliki.
Boze blagoslovi Bosnu, Boze blagoslovi njene ljude
P.S. Steta sto olos Prazina ne poginu na motoru jos prije rata ili sto ga mati nije abortirala. Ovako, trebalo bi na njegovom grobu napraviti javni wc. To je tom kriminalnom govnetu najbolji spomenik...
Mostar "Vranica" april 1993
-
vesela
muha_sa wrote:Dragi moji---na današnji dan prije četrnaest godina je odbranjena međunarodno priznata država Bosna i Hercegovina--Hvala svim borcima (braniocima)koji su učestvovali u toj veličanstvenoj pobjedi
ovo je muhin citat sa 2. strane, gdje pokusava vratiti diskusiju, ili bolje receno SJECANJA na ovaj dan, bez polemika oko juke i ostalih...
muha je, sigurno htio da, svi mi koji smo prezivjeli taj dan, napisemo gdje smo se tada nalazili i kako je to bilo, da se ne zaboravi i da se spomenu poginuli...
dusa me boli kad vidim da se i na ovoj temi nadgovaramo
a u maju imamo i granatu na ljude u redu za hljeb i nemilosrdno rusenje zetre, pored svakodnevnih granatiranja...
a ubrzo dolazi i onaj grozni 8. juni...sjetice se mnogi
ovakva prezivljavanja i duboko urezani datumi u nasim glavama su bili svakodnevnica i u drugim gradovima i mjestima sirom bih...ja bih rado citala svaku postavljenu temu iz svakog grada...jer ne treba zaboraviti...a razumijemo se sa jako malo rijeci...mi, sto smo prezivjeli, jedino tako mozemo odati pocast poginulim...
nemojmo u to petljati juku i druge i, posebno se ne trebamo nadgovarati gdje je bilo "gore i teze"...svi smo mi na neki nacin istraumatizirani
muha_sa, svaka ti cast...drago mi je da si me podsjetio i znaj da nisam zaboravila
-
senada
vesela wrote:muha_sa wrote:Dragi moji---na današnji dan prije četrnaest godina je odbranjena međunarodno priznata država Bosna i Hercegovina--Hvala svim borcima (braniocima)koji su učestvovali u toj veličanstvenoj pobjedi
ovo je muhin citat sa 2. strane, gdje pokusava vratiti diskusiju, ili bolje receno SJECANJA na ovaj dan, bez polemika oko juke i ostalih...
muha je, sigurno htio da, svi mi koji smo prezivjeli taj dan, napisemo gdje smo se tada nalazili i kako je to bilo, da se ne zaboravi i da se spomenu poginuli...
dusa me boli kad vidim da se i na ovoj temi nadgovaramo...
a u maju imamo i granatu na ljude u redu za hljeb i nemilosrdno rusenje zetre, pored svakodnevnih granatiranja...
a ubrzo dolazi i onaj grozni 8. juni...sjetice se mnogi![]()
ovakva prezivljavanja i duboko urezani datumi u nasim glavama su bili svakodnevnica i u drugim gradovima i mjestima sirom bih...ja bih rado citala svaku postavljenu temu iz svakog grada...jer ne treba zaboraviti...a razumijemo se sa jako malo rijeci...mi, sto smo prezivjeli, jedino tako mozemo odati pocast poginulim...
nemojmo u to petljati juku i druge i, posebno se ne trebamo nadgovarati gdje je bilo "gore i teze"...svi smo mi na neki nacin istraumatizirani![]()
muha_sa, svaka ti cast...drago mi je da si me podsjetio i znaj da nisam zaboravila :(
muha sa je u uvodnom dijelu posta zahvalio Vikicu i Juki.......
(izostavio je Celu, Topu i ostale junake???)... kasnije dodaje doktora......
vesela, imas tu na politici temu - "Da se nikad ne zaboravi" u slici i rijeci pa kada si pozelis osvjezit sjecanje.....ali ti si inteligentna pa ces se i sama snaci glede sjecanja.....
sta bi tog groznog 8 juna vesela?
a sjecate li se privilegirane djecice koja su nosala bijele majice sa plavim natpisima -
........................I CELO......................
........................I TOPA.........................
....................I DOKTOR NAS...................
-
senada
rovove su kopali SVI koje bi Caco zatekao na "radnoj obavezi"... u postedi su pored PATRIOTA bili i ONI koji su imali novac ili robu da plate sjedeci ili lezeci patriotizam a to su danasnje najvece patriote, bossovi, najveci biznismeni, to su oni koji su vec tada otpoceli privatizaciju drzavne imovine....mr2 wrote:ko je to malo izaso iz podruma ,pa kopo rovovebaba wrote:Ovako bi Caci trebalo da pise na nadgrobnoj ploci.
Bio supak i krepo ko supak.![]()
![]()
i TADA i danas najvece "patriote" i njihovi glasnogovornici UVLACIGUZI.....danas seru o patriotizmu a nisu bili u obicnim podrumima sa pacovima nego u za njih posebno opremljenim "sklonistima", sa zvucnom i svakom drugom izolacijom, uz ice, uz pice i koke radodajke, daleko od mirisa i zvuka baruta, tu a ipak daleko od svih ratnih desavanja....
-
mr2
osobe sklone kriminalu....caco ,topa....kao i mnogi drugi,su medu prvima stali u odbranu grada, vecinom carsiska raja......bez njih bi grad tog dana pao..... malo je bilo skolovane raje tog dana,ali ih je sada puno da pljuju po njimasenada wrote:rovove su kopali SVI koje bi Caco zatekao na "radnoj obavezi"... u postedi su pored PATRIOTA bili i ONI koji su imali novac ili robu da plate sjedeci ili lezeci patriotizam a to su danasnje najvece patriote, bossovi, najveci biznismeni, to su oni koji su vec tada otpoceli privatizaciju drzavne imovine....mr2 wrote:ko je to malo izaso iz podruma ,pa kopo rovovebaba wrote:Ovako bi Caci trebalo da pise na nadgrobnoj ploci.
Bio supak i krepo ko supak.![]()
![]()
i TADA i danas najvece "patriote" i njihovi glasnogovornici UVLACIGUZI.....danas seru o patriotizmu a nisu bili u obicnim podrumima sa pacovima nego u za njih posebno opremljenim "sklonistima", sa zvucnom i svakom drugom izolacijom, uz ice, uz pice i koke radodajke, daleko od mirisa i zvuka baruta, tu a ipak daleko od svih ratnih desavanja....
ako su kasnije naplatili......debelo su zasluzili.....