Siguran sex?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Da li znate sta je siguran sex i upraznjavate li ga?

Da, svjestan sam u potpunosti i to mi je nacin zivota.
12
80%
Da, ali ne upraznjavam i vise volim strujanje adrenalina
3
20%

Total votes: 15

anais_nin

#51 Re: Siguran sex?!

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote:
anais_nin wrote: to bi bilo jednostavno da je sav sex koji se odvija monogaman i u okviru veza/ljubavi :D
ako sam te dobro shvatio...i u dugim vezama bi trebalo koristiti gumicu? jer nikome ne mozes do kraja vjerovati...prakticno, to bi znacilo da i ako ti vjerujes svoj partneru, kojeg mislis da poznajes, on/ona prevari nju/njega i sansa da se nesto pokupi postoji...

u svakom slucaju, nikad ne motes biti 100% siguran/sigurna
dobro si me shvatio :roll: jer na zalost, monogamija je postala prava rijetkost....sumnjam da bi i jedan od partnera koji vara ili prevari doshao i rekao "e dusho, znam da smo se testirali, ali sta mislis da pocnemo kondom koristiti, ono nako mislim, ovaj..." :D

ili ako vec povjerenje postoji, u svakom slucaju redovno testiranje oba partnera...jer ne mora cak ni biti prevare da bi se "fasovala" kakva upala, infekcija itd itd i prenijela partneru :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

cHupjahalic@ wrote:@anais + @Bumbar
Nemojte uopste misliti da su ove moje poruke upucene kao neka kritika vama ili drugima koji ulazu i daju sve od sebe da mlade informisu.
Mislim da je fantasticno sto mladi odvajaju vremena da informisu ucenike. :thumbup:

Samo.... jos imamo dugacak put u Bosni. :-?
chupko, ma jasno je meni sta ti govoris :D samo mislim da ove novije generacije ipak dobivaju puno vise "formalnog" seksualnog obrazovanja nego sto smo mi imali :D

mi smo u skoli ucili samo o "reprodukciji"....a o zastiti od raje i maminih i tatinih knjiga :D

sto se obrazovanja mladih po ovom pitanju tice, naravno da UVIJEK moze vise i bolje, ali mislim da je ovo jedan aspekt rada s mladima u kojem su nevladine organizacije definitivno imale cime postiditi vladu :D i svaka im cast na tome :D
anais_nin

#53 Re: Siguran sex?!

Post by anais_nin »

Monter wrote:
anais_nin wrote: samo znam da u praksi sa vecinom balkanaca muskog roda se mora i te kako natezati oko koristenja gumice :roll:
meni se cini da je to ono kad se upale hormonske masine nemas ni vremena ni volje da razmisljas o sigurnosti. :sad:

a iz cije prakse ti to zakljucujes? :P
:D ma nije to samo ni do hormona...cak i ako zelis popricati o tome prije "akcije", glavni komentar je "jao sa kondomom je bez veze" ili "joj pa nije isti osjecaj", "meni smeta" itd itd....sve gore navedeno je istina...naravno da nije isti osjecaj sa gumicom i bez nje...ima cak i cura kojima to smeta...al jbg-a sto se mora nije tesko... :D

a sto se prakse tice, nije samo moja u pitanju :lol: :D vjerovao ili ne i zene jako puno medjusobno pricaju i diskutuju o seksu :D
Svemirski_Jebach

#54 Re: Siguran sex?!

Post by Svemirski_Jebach »

anais_nin wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
anais_nin wrote: to bi bilo jednostavno da je sav sex koji se odvija monogaman i u okviru veza/ljubavi :D
ako sam te dobro shvatio...i u dugim vezama bi trebalo koristiti gumicu? jer nikome ne mozes do kraja vjerovati...prakticno, to bi znacilo da i ako ti vjerujes svoj partneru, kojeg mislis da poznajes, on/ona prevari nju/njega i sansa da se nesto pokupi postoji...

u svakom slucaju, nikad ne motes biti 100% siguran/sigurna
dobro si me shvatio :roll: jer na zalost, monogamija je postala prava rijetkost....sumnjam da bi i jedan od partnera koji vara ili prevari doshao i rekao "e dusho, znam da smo se testirali, ali sta mislis da pocnemo kondom koristiti, ono nako mislim, ovaj..." :D

ili ako vec povjerenje postoji, u svakom slucaju redovno testiranje oba partnera...jer ne mora cak ni biti prevare da bi se "fasovala" kakva upala, infekcija itd itd i prenijela partneru :roll:
e jobo takav zivot onda...ja preferiram da zivim, umjesto da se i ja i zena ili stalni partner testiramo svako malo...a ni to opet nije garancija :-?

prema tome...biram zivot sa sto manje ogranicenja...
anais_nin

#55 Re: Siguran sex?!

Post by anais_nin »

Svemirski_Jebach wrote: e jobo takav zivot onda...ja preferiram da zivim, umjesto da se i ja i zena ili stalni partner testiramo svako malo...a ni to opet nije garancija :-?

prema tome...biram zivot sa sto manje ogranicenja...
ne mislim na testiranja na AIDS i takve stvari :roll: mislim na redovne preglede, posebno kod zena :roll: jer od glupave stvari tipa infekcije koju jedan partner prenese drugom moze doci do takvih komplikacija da ti ogranicenja najednom postanu mila :roll: meni kao zeni nije nimalo mrsko se testirati kad znam da vecina tih bolesti bi po mene mogle imati kao posljedicu neplodnost :roll:
jace

Post by jace »

guma glavu cuva...mada nekad nema sta da cuva(mislim na one bez glave) ;-)
Post Reply