Sarajevski kafici nekad i sad...
- muha_sa
baš tako---jel se tutnjalo van grada? Ja jesam-uh jest dobro bilo u "Biokovu"u Vogošći pa onda do zore u nekakvom "Semaforu"u Semizovcu-pape wrote:muha_sa wrote:--kockasti stoljnjaci-časa s kuhanim jajima na svakom stoluU vitrini "Mirna" - Rovinj, sardine i "Zdenka sir" - Veliki Zdenci, ....
![]()
-nalolalo se bogme
-
water
bio je konobar u Dairama, zaboravio sam mu ime, legenda neprevazidjena, nikad se nije nasmijao u zivotu, pokupi narudzbu i nema ga za sat. Izadjes, a on iznio stolicu iza Daira sjedi pusi i smeka raju. Nedo ti bog da mu kazes dje nam je pice.muha_sa wrote:Male Daire i to gore na spratu al prije toga kod OTE na kafu a ispod stola samo za raju rubinov vinjakwater wrote:jos jedna kvalitetna cugerska: morica han sa strane
- muha_sa
Sad htjedoh pomenut "upucavanje"na tim mjestima al kafići su tema.Santos wrote:Ja se nigdje nisam ubijo ko u Stelexu.Rebus diskoteka sjecam se i Kuka Zub pankeri folovi.
--Stelex je bilo moje omiljeno mjesto---samo sam se gušio od vreline
-
senada
..... mi smo, poslije neizostavne "hipi klupe" i Parkuse, isli do "84", pa Bakus, Burence, 'kod Rese" na puru i "kod Pinje" na ustipke s' kajmakom....pa Plavi restoran u podrumu Evrope... pa Bene... samo jednom sam otisla u neku kafancugu "Stadion" gdje je pjevao Halid Beslic.... tad i vis nikad....muha_sa wrote:Nazim se zvao-
Ova me tema u mladost vrati i u ona dobra vremena---volio sam otići i u "Kalimero" gazda bio rahmetli Rešo Torlak a osim pića najbolju je kajganu imo il sam tad gladan i kokuz biozaboravih al mi je pravo legla
-
vesela
"hipi klupu" sam jednom pokazala djeci i zavalili su se od smijeha, da sam se, na kraju pocela i ja smijati...
...a to je bilo bas dobro mjesto da "osajcas" jesu li svi na broju i saznas gdje se tu noc ide dalje...svi nabrojani kafici bude divne uspomene...u kafic smo isli na kafu, prije izlaska, da se dogovorimo gdje cemo dalje, pa onda na kraju opet u kafic, prije razlaza, da se pretabire dogadjaji...
neko je spomenuo Zagica...je li to onaj veci kafic, malo vise Carsije, pa desno, sto je drzao Munib Zagic?...ako jeste, radi li on jos uvijek?...ja sam najvise voljela Sat, u Logavinoj...
nekoliko puta sam sjedila u kaficu-restoran ispod vatrogasnog drustva, kod knjizare Zadrugar...tu je bila fina, intimna atmosfera i lagana muzika sa klavira, uzivo, naravno...zna li neko kako se to mjesto zvalo?
stariji od mene su mi pricali da su imali "korzo", gdje su setali onim dijelom ispred parka pa do klupe...kazu da je to bilo najvaznije mjesto "da budes vidjen" i da vidis ko te zanima...ima li iko iz te generacije?
...a to je bilo bas dobro mjesto da "osajcas" jesu li svi na broju i saznas gdje se tu noc ide dalje...svi nabrojani kafici bude divne uspomene...u kafic smo isli na kafu, prije izlaska, da se dogovorimo gdje cemo dalje, pa onda na kraju opet u kafic, prije razlaza, da se pretabire dogadjaji...
neko je spomenuo Zagica...je li to onaj veci kafic, malo vise Carsije, pa desno, sto je drzao Munib Zagic?...ako jeste, radi li on jos uvijek?...ja sam najvise voljela Sat, u Logavinoj...
nekoliko puta sam sjedila u kaficu-restoran ispod vatrogasnog drustva, kod knjizare Zadrugar...tu je bila fina, intimna atmosfera i lagana muzika sa klavira, uzivo, naravno...zna li neko kako se to mjesto zvalo?
stariji od mene su mi pricali da su imali "korzo", gdje su setali onim dijelom ispred parka pa do klupe...kazu da je to bilo najvaznije mjesto "da budes vidjen" i da vidis ko te zanima...ima li iko iz te generacije?
-
senada
.... ja sam spomenula kod Zagica "84" ... Staroga Sata se sjecam kao kroz maglu.... u Ulomljenici, sam imala"najbolju" drugaricu mog djetinjstva i mladosti... to je sasvim blizu Logavine... o.š. Razija Omanovic...vesela wrote:"hipi klupu" sam jednom pokazala djeci i zavalili su se od smijeha, da sam se, na kraju pocela i ja smijati...
..... i mojoj djeci nije bila jasna "hipi klupa".... za njih klupa k'o klupa..... na kojoj sam ja ostavila skoro cijelo svoje djevojastvo...
-
Lola_77
Pape, nista u Navu nije ulozeno od tada...Onako djeluje zapusteno...Tamo sada mozes vidjeti jedino raju sto na Carsiji imaju radnje, pa tamo razmjenjuju informacije.pape wrote:manijak1 wrote:Nava ........šminkeraj na Čaršji![]()
.......užas
![]()
......dok se popneš .......naiđeš na gustoću i stisku od guzica
![]()
ko je to tamo imao tarabu ?
![]()
Hašišari ?
Čuj Rock ........pet mjesta ........i sva ostala Munib .........namjestio na ulici![]()
a Zvono je imalo više lokacija
![]()
kod Estrade i poslije u bivšem Scotchu
![]()
.......nego Dedan ..........pa ne mogu da se sjetim one birtije, kako se zvala, iza Vijećnice ?
Eto ....ja vazda svuda u prolazu![]()
E jebiga Manijace, ... ako je NAVA bila sminkeraj, .... onda ja ne znam sta znaci pojam sminkeraja.
Tamo su tarabe redovno dobijali svi koji su "mirisali" na belaj. Govorim o periodu do rata, .... sada ne znam kakvo je stanje.
Sminkeraj ti je bio u "Plavom Pointu" - kod frizurice.
-
senada
@vesela, za tvoju i moju utjehu naucno je dokazano da sto se vise stari - sto dalja proslost - to jaca sjecanja, i sto bliza 'proslost' to slabije sjecanje....vesela wrote:@senada
sad sam se sjetila "84", u pravu si...mi smo uvijek govorili idemo kod Muniba, zato sam zaboravila naziv...stari se, stari
-
FortunaBela
Izini....senada wrote:... SrecoLijepa ignorises komentare moje malenkosti..... ja sam "visila" u Parkusi uz "moju hipi klupu"...FortunaBela wrote:Niko ne spomenu parkušu....
-
Nancy Drew
- Saian