Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
water

Post by water »

jos jedna kvalitetna cugerska: morica han sa strane
muha_sa

Post by muha_sa »

pape wrote:
muha_sa wrote:--kockasti stoljnjaci-časa s kuhanim jajima na svakom stolu :lol:
:lol: U vitrini "Mirna" - Rovinj, sardine i "Zdenka sir" - Veliki Zdenci, .... :oops: :zzzz:
baš tako---jel se tutnjalo van grada? Ja jesam-uh jest dobro bilo u "Biokovu"u Vogošći pa onda do zore u nekakvom "Semaforu"u Semizovcu-
-nalolalo se bogme :lol: :lol: :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

water wrote:jos jedna kvalitetna cugerska: morica han sa strane
Male Daire i to gore na spratu al prije toga kod OTE na kafu a ispod stola samo za raju rubinov vinjak
water

Post by water »

muha_sa wrote:
water wrote:jos jedna kvalitetna cugerska: morica han sa strane
Male Daire i to gore na spratu al prije toga kod OTE na kafu a ispod stola samo za raju rubinov vinjak
bio je konobar u Dairama, zaboravio sam mu ime, legenda neprevazidjena, nikad se nije nasmijao u zivotu, pokupi narudzbu i nema ga za sat. Izadjes, a on iznio stolicu iza Daira sjedi pusi i smeka raju. Nedo ti bog da mu kazes dje nam je pice.
muha_sa

Post by muha_sa »

Nazim se zvao-
Ova me tema u mladost vrati i u ona dobra vremena---volio sam otići i u "Kalimero" gazda bio rahmetli Rešo Torlak a osim pića najbolju je kajganu imo il sam tad gladan i kokuz bio :lol: zaboravih al mi je pravo legla
water

Post by water »

vidis i za kalimero mi moras reci dje je.
P.S.
ocigledno je ova silna cuga ucinila svoje
Santos

Post by Santos »

Ja se nigdje nisam ubijo ko u Stelexu.Rebus diskoteka sjecam se i Kuka Zub pankeri folovi.
muha_sa

Post by muha_sa »

izlaz iz ljetnog kina "Kolobara"--150 metara od tog izlaza.Čurćiluk.
muha_sa

Post by muha_sa »

Santos wrote:Ja se nigdje nisam ubijo ko u Stelexu.Rebus diskoteka sjecam se i Kuka Zub pankeri folovi.
Sad htjedoh pomenut "upucavanje"na tim mjestima al kafići su tema.
--Stelex je bilo moje omiljeno mjesto---samo sam se gušio od vreline
senada

Post by senada »

muha_sa wrote:Nazim se zvao-
Ova me tema u mladost vrati i u ona dobra vremena---volio sam otići i u "Kalimero" gazda bio rahmetli Rešo Torlak a osim pića najbolju je kajganu imo il sam tad gladan i kokuz bio :lol: zaboravih al mi je pravo legla
..... mi smo, poslije neizostavne "hipi klupe" i Parkuse, isli do "84", pa Bakus, Burence, 'kod Rese" na puru i "kod Pinje" na ustipke s' kajmakom....pa Plavi restoran u podrumu Evrope... pa Bene... samo jednom sam otisla u neku kafancugu "Stadion" gdje je pjevao Halid Beslic.... tad i vis nikad....
senada

Post by senada »

water wrote:vidis i za kalimero mi moras reci dje je.
P.S.
ocigledno je ova silna cuga ucinila svoje
....mene su Daire podsjecale na cekaonu na perou.... smedje koza-drvo klupe... sve nekako hladno... 'kulturno i tiho'.....
vesela

Post by vesela »

"hipi klupu" sam jednom pokazala djeci i zavalili su se od smijeha, da sam se, na kraju pocela i ja smijati...

...a to je bilo bas dobro mjesto da "osajcas" jesu li svi na broju i saznas gdje se tu noc ide dalje...svi nabrojani kafici bude divne uspomene...u kafic smo isli na kafu, prije izlaska, da se dogovorimo gdje cemo dalje, pa onda na kraju opet u kafic, prije razlaza, da se pretabire dogadjaji...

neko je spomenuo Zagica...je li to onaj veci kafic, malo vise Carsije, pa desno, sto je drzao Munib Zagic?...ako jeste, radi li on jos uvijek?...ja sam najvise voljela Sat, u Logavinoj...

nekoliko puta sam sjedila u kaficu-restoran ispod vatrogasnog drustva, kod knjizare Zadrugar...tu je bila fina, intimna atmosfera i lagana muzika sa klavira, uzivo, naravno...zna li neko kako se to mjesto zvalo?

stariji od mene su mi pricali da su imali "korzo", gdje su setali onim dijelom ispred parka pa do klupe...kazu da je to bilo najvaznije mjesto "da budes vidjen" i da vidis ko te zanima...ima li iko iz te generacije?
Santos

Post by Santos »

Sjeca li se ko Aero kluba i Cupe konobara.Sou od kafica.Iza 24 kad nema batre vise cupo pusto crtane raji i imo 2 gajbe pive steka.Kaze da i ja sta zaradim.Legenda.
senada

Post by senada »

vesela wrote:"hipi klupu" sam jednom pokazala djeci i zavalili su se od smijeha, da sam se, na kraju pocela i ja smijati...

...a to je bilo bas dobro mjesto da "osajcas" jesu li svi na broju i saznas gdje se tu noc ide dalje...svi nabrojani kafici bude divne uspomene...u kafic smo isli na kafu, prije izlaska, da se dogovorimo gdje cemo dalje, pa onda na kraju opet u kafic, prije razlaza, da se pretabire dogadjaji...

neko je spomenuo Zagica...je li to onaj veci kafic, malo vise Carsije, pa desno, sto je drzao Munib Zagic?...ako jeste, radi li on jos uvijek?...ja sam najvise voljela Sat, u Logavinoj...

nekoliko puta sam sjedila u kaficu-restoran ispod vatrogasnog drustva, kod knjizare Zadrugar...tu je bila fina, intimna atmosfera i lagana muzika sa klavira, uzivo, naravno...zna li neko kako se to mjesto zvalo?

stariji od mene su mi pricali da su imali "korzo", gdje su setali onim dijelom ispred parka pa do klupe...kazu da je to bilo najvaznije mjesto "da budes vidjen" i da vidis ko te zanima...ima li iko iz te generacije?
.... ja sam spomenula kod Zagica "84" ... Staroga Sata se sjecam kao kroz maglu.... u Ulomljenici, sam imala"najbolju" drugaricu mog djetinjstva i mladosti... to je sasvim blizu Logavine... o.š. Razija Omanovic...
..... i mojoj djeci nije bila jasna "hipi klupa".... za njih klupa k'o klupa..... na kojoj sam ja ostavila skoro cijelo svoje djevojastvo...
Lola_77

Post by Lola_77 »

pape wrote:
manijak1 wrote:Nava ........šminkeraj na Čaršji :D :D .......užas :D :D ......dok se popneš .......naiđeš na gustoću i stisku od guzica :D :D ko je to tamo imao tarabu ? :D :D Hašišari ?
Čuj Rock ........pet mjesta ........i sva ostala Munib .........namjestio na ulici :D :D a Zvono je imalo više lokacija :D :D kod Estrade i poslije u bivšem Scotchu :D :D .......nego Dedan ..........pa ne mogu da se sjetim one birtije, kako se zvala, iza Vijećnice ?
Eto ....ja vazda svuda u prolazu :D :D
:roll: E jebiga Manijace, ... ako je NAVA bila sminkeraj, .... onda ja ne znam sta znaci pojam sminkeraja. :roll: Tamo su tarabe redovno dobijali svi koji su "mirisali" na belaj. Govorim o periodu do rata, .... sada ne znam kakvo je stanje.
Sminkeraj ti je bio u "Plavom Pointu" - kod frizurice. :oops:
Pape, nista u Navu nije ulozeno od tada...Onako djeluje zapusteno...Tamo sada mozes vidjeti jedino raju sto na Carsiji imaju radnje, pa tamo razmjenjuju informacije. :D ..Ipak, ja svratim ponekad i popijem pice u basti..onako u prolazu :)...
vesela

Post by vesela »

@senada

sad sam se sjetila "84", u pravu si :-D ...mi smo uvijek govorili idemo kod Muniba, zato sam zaboravila naziv...stari se, stari :roll:
senada

Post by senada »

vesela wrote:@senada

sad sam se sjetila "84", u pravu si :-D ...mi smo uvijek govorili idemo kod Muniba, zato sam zaboravila naziv...stari se, stari :roll:
@vesela, za tvoju i moju utjehu naucno je dokazano da sto se vise stari - sto dalja proslost - to jaca sjecanja, i sto bliza 'proslost' to slabije sjecanje....
rumenko

Post by rumenko »

jel' ko Mapet spomen'o....
senada

Post by senada »

rumenko wrote:jel' ko Mapet spomen'o....
.... koliko se sjecam Mapet nije postojao ranije, prije rata... :?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Niko ne spomenu parkušu.... :roll:
senada

Post by senada »

FortunaBela wrote:Niko ne spomenu parkušu.... :roll:
... SrecoLijepa ignorises komentare moje malenkosti..... ja sam "visila" u Parkusi uz "moju hipi klupu"... :oops:
idic

Post by idic »

Naravno da je postojao Mapet na Čobaniji na samom ćošku prekoputa džamije, sada je tamo apoteka.
Tamo se takođe napolju čekalo da uđeš i bio je zabranjen ulaz maloljetnicima. :)
FortunaBela

Post by FortunaBela »

senada wrote:
FortunaBela wrote:Niko ne spomenu parkušu.... :roll:
... SrecoLijepa ignorises komentare moje malenkosti..... ja sam "visila" u Parkusi uz "moju hipi klupu"... :oops:
Izini.... :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 12:02, edited 1 time in total.
Post Reply