Vjencanjem do papira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krava

Post by krava »

sto ne ode u austrijsku ambasadu i dobije informacije iz pravog izvora ???...postoje propisane procedure....
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

mr2 wrote:
kriticarka_nikova wrote:ok ajd da mi neko slozi kockice.....
neka bude vjencanje u bih
sta dalje?
gdje ide dalje da vadi papire?
kuda dalje?
onda bi trebala da ide da aplicira u austrijsku ambasadu,jel to moze i u bosni....jel moze to neko drugi da radi za nju ili mora licno?
Prvo izvadit uvjerenja o slobodnom bracnom stanju nakon toga vjencanje provjere,traje kompletna procedura prosjecno 3-4 mjeseca.Ukolko on ima stalni poso ,primanja 120 posto od minimalne plate i slicno....dobice papire......
ti kazes prosjecno 3-4 mjeseca,a koji je minimum????
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

kriticarka_nikova wrote:
Svemirski_Jebach wrote:@Fair - fakat i ja sam to pomislio. Ne laje pas radi sela, nego radi sebe...

Izgleda da je nekada džaba govoriti...ne mogu da shvatim da neko po svaku cijenu želi da se ispali odavdje. Čak rizikujući svoj život.

jebo te!

Toliko puta sam slušao iste priče i istu naivnost, i pitam se šta je koji kurac ovim ljudima??
Ma znao bi koji je kurac da si na njenom mjestu.... :(
nema razloga na svijetu, ali zaista nema da se takva nepromisljenost ucini...rizikujući sve u životu! I od ovoga gdje je sada - sigurno postoji bolje rješenje, možda traje duže ali je sigurnije i potpunije.
kriticarka_nikova

krava wrote:sto ne ode u austrijsku ambasadu i dobije informacije iz pravog izvora ???...postoje propisane procedure....
NISMO SVI IZ SARAJEVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svemirski_Jebach

krava wrote:sto ne ode u austrijsku ambasadu i dobije informacije iz pravog izvora ???...postoje propisane procedure....
bravo. nazovi ambasadu na 033 279 400 i pitaj. sve će ti biti jasno.

http://www.bmaa.gv.at/ a ovo ti je web site ministarstva vanjskih poslova, tamo sve piše.
wels

Post by wels »

Jedno je sigurno,sto posto.
Ulaznu vizu moze dobit samo u Sarajevu.
Nakon 1. januara 2006. ulazni rezim u Austriju i za ovakve slucajeve je znatno stroziji.Moja radna kolegica se takodje udala i dovela supruga.Znam da je "panicno" zurila da bi sve obavila prije 1.1. 2006.

Na ovakav nacin pokusat legalno osigurat boravisnu dozvolu u A. je stopostotno uzaludan i riskantan potez.
Last edited by wels on 31/03/2006 09:25, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

Svemirski_Jebach wrote:
kriticarka_nikova wrote:
Svemirski_Jebach wrote:@Fair - fakat i ja sam to pomislio. Ne laje pas radi sela, nego radi sebe...

Izgleda da je nekada džaba govoriti...ne mogu da shvatim da neko po svaku cijenu želi da se ispali odavdje. Čak rizikujući svoj život.

jebo te!

Toliko puta sam slušao iste priče i istu naivnost, i pitam se šta je koji kurac ovim ljudima??
Ma znao bi koji je kurac da si na njenom mjestu.... :(
nema razloga na svijetu, ali zaista nema da se takva nepromisljenost ucini...rizikujući sve u životu! I od ovoga gdje je sada - sigurno postoji bolje rješenje, možda traje duže ali je sigurnije i potpunije.
Nije rizik 100% ,nmije bijelo roblje 100 % ovo sto sam ja navodila neke stvari nije joj taj tip rekao,vec su to moje tj.njene predpostavke.....halo ljudi nije zajebancija i 100 % NIJE BIJELO ROBLJE al vam ne mogu reci kako to znam....
krava

Post by krava »

ma ja
lakse je otici na granicu sa madjarskom pa probati, nego u sarajevo i raspitati...

nismo svi ni jednako pametni...

svasta!
Svemirski_Jebach

zaista mislim da smo ti pomogli, više nego ikome.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

kriticarka_nikova wrote:
mr2 wrote:
kriticarka_nikova wrote:ok ajd da mi neko slozi kockice.....
neka bude vjencanje u bih
sta dalje?
gdje ide dalje da vadi papire?
kuda dalje?
onda bi trebala da ide da aplicira u austrijsku ambasadu,jel to moze i u bosni....jel moze to neko drugi da radi za nju ili mora licno?
Prvo izvadit uvjerenja o slobodnom bracnom stanju nakon toga vjencanje provjere,traje kompletna procedura prosjecno 3-4 mjeseca.Ukolko on ima stalni poso ,primanja 120 posto od minimalne plate i slicno....dobice papire......
ti kazes prosjecno 3-4 mjeseca,a koji je minimum????
Koliko si truda ulozila na ovakvo piskaranje po forumu , mogla si okrenuti broj austrijske ambasade . Evo, samo za tebe
Ambasada Republike Austrije u Bosni i Hercegovini - Österreichische Botschaft Sarajevo
Džidžikovac 7, 71 000 Sarajevo,
tel: (033) 279 400,
fax: (033) 668 339

Bolje pogledati malo na netu i raspitati se telefonom nego biti naivan... ili barem tako izgledati :zzzz:
flora.sa

Post by flora.sa »

kriticarka_nikova wrote:
NISMO SVI IZ SARAJEVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moze otici na granicu, bez ikakvih informacija o bilo cemju, ali ne moze doci do Sarajeva i Austrijske ambasade, da bi dobila bar neko pojasnjenje kako to ide! :? :roll:
Husko Kotrljanjić

Post by Husko Kotrljanjić »

Bez namjere da te vrijedjam:

1.Ti ocito zajebavas ovdje dobronamjerne ljude koji nastoje pomoci
2.Ti si ta koja se sprema na vjencanje :D

Pitanja su ti toliko naivna da nikakvo cudo nije sto(si) ti je prijateljica u govnima,ako nasjedne na ovu foru bice u jos vecim.
Bez obzira u kakvoj teskoj situaciji bila, ima uvijek gora zato pamet u glavu a u ovoj situaciji pogotovu dupe uza zid :D
kriticarka_nikova

pa jel stroziji kriterij u zemljama sa shengaj vizom???Sta je sa onim zemljama koje nemaju shengen vizu,mislim ovo pitam cisto informativno.....
Svemirski_Jebach

kriticarka_nikova wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
kriticarka_nikova wrote: Ma znao bi koji je kurac da si na njenom mjestu.... :(
Nije rizik 100% ,nmije bijelo roblje 100 % ovo sto sam ja navodila neke stvari nije joj taj tip rekao,vec su to moje tj.njene predpostavke.....halo ljudi nije zajebancija i 100 % NIJE BIJELO ROBLJE al vam ne mogu reci kako to znam....
ma ja znam, ali ne mogu vam reći kako znam :roll:

ma da, to će sigurno uspjeti. I za mađarsku ti treba viza btw
daduli_sa

Post by daduli_sa »

kriticarka_nikova wrote:pa jel stroziji kriterij u zemljama sa shengaj vizom???Sta je sa onim zemljama koje nemaju shengen vizu,mislim ovo pitam cisto informativno.....
WTF?! :shock:
:skoljka:
kriticarka_nikova

Husko Kotrljanjić wrote:Bez namjere da te vrijedjam:

Pitanja su ti toliko naivna da nikakvo cudo nije sto(si) ti je prijateljica u govnima,ako nasjedne na ovu foru bice u jos vecim.
Bez obzira u kakvoj teskoj situaciji bila, ima uvijek gora zato pamet u glavu a u ovoj situaciji pogotovu dupe uza zid :D
Ne zajebavam,samo nastojim pomoci curi,pa sam nervozna kroz sve to...radi se o brzini....
Fair Life

Post by Fair Life »

(...)
Meni je ovoj dio bio sumnjiv... "Ma dobro mozes odmah da izbacis trgovinu zenama,jer znam da nije 100% (PROVJERENO,AL SAD NEBITNO KAKO)..."

100% znati nesto u vezi drugoga... tesko je.
Svemirski_Jebach

kriticarka_nikova wrote:pa jel stroziji kriterij u zemljama sa shengaj vizom???Sta je sa onim zemljama koje nemaju shengen vizu,mislim ovo pitam cisto informativno.....
ja imam loše živce i danas posebno. zato ne ispituj granice strpljenja.

Mislim da smo svi pred kraj istoga.

i meni se čini da nas zajebava - ali savjest mi ne da da joj ne kažem šta to sve može da znači.

SVAKA ZEMLJA U SVIJETU IMA ISTE ILI SLIČNE PROCEDURE PRILIKOM USELJENJA, PA ČAK I BRAKOM. SVE RAZVIJENIJE ZEMLJE POSEBNO.

U SVAKOJ ZEMLJI ĆEŠ IMATI ISTI PROBLEM.
Svemirski_Jebach

Fair Life wrote:

(...)
Meni je ovoj dio bio sumnjiv... "Ma dobro mozes odmah da izbacis trgovinu zenama,jer znam da nije 100% (PROVJERENO,AL SAD NEBITNO KAKO)..."

100% znati nesto u vezi drugoga... tesko je.
ja ne znam 100% posto ni šta ja mogu uraditi nekada.

Živiš s nekim 15 godina, pa te šokira.

Najsumnjivija je meni ta potpuna naivnost. Ili nas zajebava ili je totalno neinformisana i naivna.

Ako je ovo drugo, žao bi mi bilo da završi u Njemačkoj u nekom bordelu.
flora.sa

Post by flora.sa »

kriticarka_nikova wrote:
Husko Kotrljanjić wrote:Bez namjere da te vrijedjam:

Ne zajebavam,samo nastojim pomoci curi,pa sam nervozna kroz sve to...radi se o brzini....
je li to tako hitno da srlja u nepoznato??? :roll: :roll: :roll: :roll:

Pobogu, pa valjda se prethodno treba raspitati, pa teko onda ici...ona to malo obrnutim redoslijedom, prvo se dogovori za odlazak, pa se onda kao raspituje kako to ide...

ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji mogu tako da budu neoprezni i neodgovorni prema vlastitom zivotu!!!!!!!!!!!
kriticarka_nikova

Hvala svima koji su se trudili da mi pojasne.Nije zajebancija...ne mogu vam detaljno objasnjavati nesto,ali taj ostatak vas i ne zanima.....bitnu informaciju sam vec dobila i hvala svima na trudu i pojasnjenju.
Ugodan dan. :)
novalic

Post by novalic »

Fair Life wrote:
mr2 wrote:To je nemoguce ,uvijek se boravisna izdaje u maticnoj zemlji...radim sa slicnim stvarima....Raspitaj se u bilo kojem konzulatu.....Bosanke koje su se naprimjer vjecale tokom azila u bosanskom konzulatu.....vracaju se i u sarajevu dobijaju boravisnu dozvolu
Tako je.
cini mi se da se moze podnijeti zahtjev prije vjencanja, tako da se odmah poslije dobije jedna vrsta propusnog lista s kojim ta osoba moze da ceka vizu i u austriji.. ili se varam
daduli_sa

Post by daduli_sa »

kriticarka_nikova wrote:Hvala svima koji su se trudili da mi pojasne.Nije zajebancija...ne mogu vam detaljno objasnjavati nesto,ali taj ostatak vas i ne zanima.....bitnu informaciju sam vec dobila i hvala svima na trudu i pojasnjenju.
Ugodan dan. :)
Haleluja!
mr2

Post by mr2 »

Imas li uopste predstavu koliko je nasih cura iza izloga u Amsterdamu :( :( :(
Svemirski_Jebach

ako zaista odeš, javi se...

baš me zanima šta će se desiti :roll:
Post Reply