Vjencanjem do papira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kriticarka_nikova

#1 Vjencanjem do papira

Post by kriticarka_nikova »

Imam prijateljicu koja sutra ode na granicu sa Madjarskom da se uzme za tipa sa kojim se upoznala na netu.Kaze da nije iz ljubavi vec zbog papira.Cim se vjencaju ona ce moci preci u Austriju iz istih stopa.
Plasim se za nju.Najlaksi i najbrzi nacin za dobivanje vize je taj.Tako automatski postajes drzavljanin bilo koje zemlje.....sta mislite o ovom potezu,jel previse lud????
mr2

#2 Re: Vjencanjem do papira

Post by mr2 »

kriticarka_nikova wrote:Imam prijateljicu koja sutra ode na granicu sa Madjarskom da se uzme za tipa sa kojim se upoznala na netu.Kaze da nije iz ljubavi vec zbog papira.Cim se vjencaju ona ce moci preci u Austriju iz istih stopa.
Plasim se za nju.Najlaksi i najbrzi nacin za dobivanje vize je taj.Tako automatski postajes drzavljanin bilo koje zemlje.....sta mislite o ovom potezu,jel previse lud????
Nigdje ne postajes,automatski drzavljanin...cak sta vise boravisna dozvola se izdaje u konzularnom predstavnistvu maticne zemlje.
Vjencanje jeste najlaksi nacin za dobijanje papira.Poznajem sandakliju,koji je za 4 sestricine nasao muzeve :lol: :lol: :lol: ,po tom pitanju su puno jaci od nas :( :( :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Pogledaj film "Broken English"... samo ce ti se reci.

Razlozi mogu biti razno-razni...

Image

Croatian born NINA (Aleksandra Vujcic) escapes with her family from their war ravaged homeland to the culturally mixed suburbs of Auckland, New Zealand. Smothered by the controlling love of her volatile father, IVAN (Rade Serbedzija), Nina finds tender romance when she falls in love with EDDIE (Julian Arahanga), a New Zealand native (Maori). Frustrated, Nina knows there is no chance that she and Eddie can afford to start their own life together, until she's offered a large sum of money to marry Chinese political refugee, WU, thus allowing him resident status. Ivan learns of Nina's marriage of convenience and is further enraged when he discovers Nina is pregnant with Eddie's child. Desperate to reassert his control over her, Ivan risks alienating his entire family when he tries to tear Nina away from the man she truly loves.
Last edited by Fair Life on 31/03/2006 08:31, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

#4 Re: Vjencanjem do papira

mr2 wrote:
kriticarka_nikova wrote:Imam prijateljicu koja sutra ode na granicu sa Madjarskom da se uzme za tipa sa kojim se upoznala na netu.Kaze da nije iz ljubavi vec zbog papira.Cim se vjencaju ona ce moci preci u Austriju iz istih stopa.
Nigdje ne postajes,automatski drzavljanin...cak sta vise boravisna dozvola se izdaje u konzularnom predstavnistvu maticne zemlje.
Vjencanje jeste najlaksi nacin za dobijanje papira.Poznajem sandakliju,koji je za 4 sestricine nasao muzeve :lol: :lol: :lol: ,po tom pitanju su puno jaci od nas :( :( :(
Ali kako ce ona sa BH pasosem i vjencanim listom odmah moci preci granicu?Tako konta....jel to moguce???
Harrys

#5 Re: Vjencanjem do papira

Post by Harrys »

kriticarka_nikova wrote: Ali kako ce ona sa BH pasosem i vjencanim listom odmah moci preci granicu?Tako konta....jel to moguce???
Nece moci preci granicu sa "Vjencanim listom"To je sigurno.
kriticarka_nikova

#6 Re: Vjencanjem do papira

Harrys wrote:
kriticarka_nikova wrote: Ali kako ce ona sa BH pasosem i vjencanim listom odmah moci preci granicu?Tako konta....jel to moguce???
Pa kako moze preci granicu?
novel

Post by novel »

jel to moguce???
nije....nece joj uspjeti :(
jel previse lud????
nije ni previse lud :D samo sto ce joj opet trebati viza :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Jedno pitanje, koliko je jaranica platila to planinarenje ako se smije znati?
kriticarka_nikova

A sto ce joj viza ako je postala superuga Austrijanca?
mr2

Post by mr2 »

To je nemoguce ,uvijek se boravisna izdaje u maticnoj zemlji...radim sa slicnim stvarima....Raspitaj se u bilo kojem konzulatu.....Bosanke koje su se naprimjer vjecale tokom azila u bosanskom konzulatu.....vracaju se i u sarajevu dobijaju boravisnu dozvolu
kriticarka_nikova

horns&drums wrote:Jedno pitanje, koliko je jaranica platila to planinarenje ako se smije znati?
nije nista platila,simapticna je tipu i to je sve.....
taxi_driver

Post by taxi_driver »

samo sto ce vizu lakse dobiti sa vjencanim nego bez.i naravno kad vec dodje u austriju dobit ce boravisnu dozvolu.
Fair Life

Post by Fair Life »

mr2 wrote:To je nemoguce ,uvijek se boravisna izdaje u maticnoj zemlji...radim sa slicnim stvarima....Raspitaj se u bilo kojem konzulatu.....Bosanke koje su se naprimjer vjecale tokom azila u bosanskom konzulatu.....vracaju se i u sarajevu dobijaju boravisnu dozvolu
Tako je.
krava

Post by krava »

ne moze preci granicu bez vize bez obzira sto je supruga austrijskog drzavljanina....
sto se ta tvoja prijateljica nije malo raspitala....svasta
kriticarka_nikova

pa ona konta da je dobije odmah na granici da saceka i da to sve izganjaju,pa meni sve to nije jasno,al hajd kazem ja njoj raspitacu se ovdje na forumu....
Dakle...oni se uzmu i prelaze granicu,a ako joj treba boravisna dozvola koliko je moguce da je ta dozvola vec ceka tamo?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Sa vjenčanim listom ne može nikako...

Kada se uda za njega, ona mora prvo u BiH (ako joj je ovdje boravište) otići u ambasadu zemlje čiji je državljanin mjen muž, pa da tu prijavi za ulaznu vizu, odnosno mora dobiti dozvolu boravka.

To može potrajati dugo - oko 6 mjeseci, jer te dozvole (u zavisnosti od zemlje do zemlje) u principu radi ministarstvo vanjskih poslova, odnosno odjel za imigracije i azil.

Prema tome, ona ne može ući u državu odmah. To neka joj bude jasno...

Ako joj je on to rekao, onda mi tu nešto smrdi. Ja joj tako što ne bih preporučio, pogotovo jer je frajera upoznala preko neta.

Moj savjet je - ako baš hoće da to uradi, neka on dođe ovamo, uzmu se i onda neka čeka vizu.

Brakom se brzo može dobiti samo dozvola boravka (ili kako se u kojoj državi to zove), a državljanstvo tek nakon nekoliko godina u braku, npr. u USA je to 5 godina. (ako se nije šta promijenilo), u nekim europskim državama 8 godina braka i boravka na teritoriji te države.

Naravno uvijek postoji opasnost da vlasti otkriju da se radi o fiktivnom braku, što može dovesti do deportacije i stalne zabrane ulaska u tu državu.

Sve u svemu, jako glupo od nje - i nadasve neodgovorno.
kriticarka_nikova

mr2 wrote:To je nemoguce ,uvijek se boravisna izdaje u maticnoj zemlji...radim sa slicnim stvarima....Raspitaj se u bilo kojem konzulatu.....Bosanke koje su se naprimjer vjecale tokom azila u bosanskom konzulatu.....vracaju se i u sarajevu dobijaju boravisnu dozvolu
Znaci boravisna dozvola joj treba biti izvadjena u Austriji?I sta je sve potrebno za boravisnu dozvolu?
novel

Post by novel »

koliko je moguce da je ta dozvola vec ceka tamo?
onda je on debelo platio, ako se to u Aut moze :?
Svemirski_Jebach

kriticarka_nikova wrote:pa ona konta da je dobije odmah na granici da saceka i da to sve izganjaju,pa meni sve to nije jasno,al hajd kazem ja njoj raspitacu se ovdje na forumu....
Dakle...oni se uzmu i prelaze granicu,a ako joj treba boravisna dozvola koliko je moguce da je ta dozvola vec ceka tamo?
nije moguće. Vjeruj 100 %.

Znam nekoliko osoba koje su se udale/oženile za strane državljanine i uvijek je isto.

Samo će bezveze otići tamo. Odgovori je od te budalaštine. Stvarno, zar neko može tako nešto uraditi a da sve ne provjeri???

Čuj ne treba joj viza ako je supruga???! To nema veze ko je čiji muž/žena nego ko je čiji državljanin odnosno stanovnik.
kriticarka_nikova

Tip ima rodjaka koji radi u Minisarstvu sad ne znam kojem :-) ali koliko joj on moze pomoci neam pojma,ne razumijem se u to.... :-)
Svemirski_Jebach

kriticarka_nikova wrote:
Znaci boravisna dozvola joj treba biti izvadjena u Austriji?I sta je sve potrebno za boravisnu dozvolu?
ne, negu u bosni. Ona će dobiti sve papire, i onda s tim u ambasadu Austrije prvo...
Harrys

#22 Re: Vjencanjem do papira

Post by Harrys »

kriticarka_nikova wrote:
Harrys wrote:
Treba da ceka da joj ambasada iz koje je mladozenja izda boravisnu dozvolu.
I ne pitaj vise po ovom pitanju.
Jel to on nju zeni iz ljubavi? :D :D
flora.sa

Post by flora.sa »

ne rauzmijem je uopce...upozna lika putem neta...on joj ponudi brak zbog papira, ona automatski pristaje, ide u nepoznato, samo da bi otisla odavde...odkud zna da je tamo ne ceka kakav kombi koji ce je umjesto do opcine odvesti do nekih od bordela Zapadne Evrope..

jako nepromisljeno... :roll:
Svemirski_Jebach

znam da sam dosadan, ali to neće moći tako. Da radi ne znam gdje, jer je to protivzakonito. Tako što ne bi moglo ni u BiH jer svaka izdata viza, mora imati opravdanje...
kriticarka_nikova

#25 Re: Vjencanjem do papira

Harrys wrote:
kriticarka_nikova wrote:
Harrys wrote: Nece moci preci granicu sa "Vjencanim listom"To je sigurno.
Treba da ceka da joj ambasada iz koje je mladozenja izda boravisnu dozvolu.
I ne pitaj vise po ovom pitanju.
Jel to on nju zeni iz ljubavi? :D :D
A sta ako im ovu boravisnu dozvolu pomogne da izda tip koji radi u Ministarstvu tj.njegov rodjak ?Koliko je lako nekome to da uradi ko radi u vladi ili na takvom polozaju?
Post Reply