napisah sinoc odmah prve utiske o filmu i naravno cim sam kliknula "potvrdi" forum nije radio

sad cete dobiti reprizu prvih utisaka

mene pravo krenulo sa akcionim filmicama u zadnje vrijeme, vise sam ih odgledala zadnjih par sedmica nego u zadnjih godinu dana

uglavnom na redu je bio:
THE FAST AND THE FURIOUS: TOKYO DRIFT (2006)
Eh sad...film na isti kalup kao i prethodna dva...ko se lozi na brzinu i auta, ili ide u kino samo zbog malo adrenalina nece mu biti lose....muzika fenomenalna, fina auta, ali i mali milion stvari koje su me nanervirale....eh sama prica: glavni lik je srednjoskolac Sean koji stalno upada u probleme zbog ulicnih trka...mamica i on se stalno moraju seliti zbog toga...nakon zadnjeg njesra koje napravi mama ga salje kod tate u Tokyo da ga ovaj dovede u red....naravno Sean vrlo brzo u novoj skoli pronalazi adekvatnu ekipicu koja se mota oko auta...eh samo sto je u Tokyo malo drugacija furka, takozvani drifting (nemam pojma kako se ovo prevodi na nasem, to je neki fol kad auto kliza na stranu u brzinama, ono pustaju zadnji dio auta da kliza lijevo ili desno u krivini)....i kolo vodi japanska mafija yakuza....naravno Sean dripac koji jeste nalozi se na kolegicu iz skole, mladu australijanku koja je ujedno i koka glavnog tipa u trkanju, koji je u tom momentu imenovan D.K. (drift king) i eto odmah konflikta...
Znam da je u ovakvim filmovima poenta da navijas za glavnog junaka ali meni je glumac koji igra Seana pravoooo isao na zivce hahahaha nije ni u malom noktu Paul Walkeru (koji i nije neki glumac ali je dopadljiv)...i njegov akcenat hahaha jao jao valjda ono da naglase cinjenicu da je amerikanac u Japanu namaknuli mu onaj otegnuti juznjacki naglasak, meni ko po mozgu....onda glavni zloco, japanac, ima drama misice, i kao zeznut je lik, ali engleski govori tuc muc, nisam ni mogla obracat paznju na misice dok sam se naprezala da ga razumijem....koka navodno strasno driftuje, ali to je nebitno jer veci dio filma ona provodi u minicama kao igrackica na navijanje izmedju dva glavna lika, cas jedan, cas drugi, cas jedan, cas drugi...nigdje veze....jedini dopadljiv lik je krim-partner glavnog zloce, Han, koji uzima Seana pod svoje...njega boli briga za sve

driftuje da bi kupio koke, zeza se malo nako s kriminalnom i sve mu je smjesno
nemam pojma ali imam osjecaj da je ovaj film namjenjen uglavno tinejdzerskoj publici i to je to....muzika je extra, ali kao i obicno 2/3 pjesama koje su koristene u filmu se NE nalaze na soundtracku....meni se u po frku plesalo u kinu

a vidjela sam jos par ljudi kako cupkaju tokom filma

ma nako, nije nesto, ali eto opet nekako brzo prodje, valjda to i jest poenta akcionih filmova da ne razmisljas puno....i eto kao ima iznenadjenje na kraju

uglavnom ko voli nek izvoli