"SKUP" u Bijeljini

Normaala

Post by Normaala »

Bosanac in Lederhosen wrote:Nisam gledo skup. Niti sam čito sada sve komentare ali...

Sloboda nenaoružanih skupovo pa čak i ovih u Bjeljini je osnovni dio DEMOKRATIJE !

I vehabije su u Sarajevu zbog karikatura demonstrirali protiv Danske (palili su Dansku zastavu :-) ) !
Mislim da je skup OK...

Ako neko misli da ima razloga na demo nek se skupi...
Jednako za sviju !
Skupovi se mogu odrzavati i to je DEMOKRATIJA, ali nije demokratija da se na tim istim uzdizu najtrazeniji ratni zlocinci, te urlaju cetnicke povike!!!!!!
Razmisli!!!
danas

Post by danas »

da, skupovi i prosvjedi su normalna stvar u demokratskom drustvu...

ali skupovi na kojima se prekrajaju istorijske cinjenice (markale, srebrenica), na kojima se velicaju zlocini ("noz, zica, srebrenica") i na kojima se cuju pozivi za nasilje i netoleranciju (bilo to "necemo zivot sa muslimanima" ili "protiv vlaha za allaha") nisu nista normalno niti to ikada trebaju biti.
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Pa ima toga svukuda na svijetu.
Par primjeraka iz njemacke:

skup neonazista u Nirnbergu na dan sjecanja Rudolf Hessu:

Image

Image

prevedeno: sretan put nazad. NPD

skupa neonazista u Berlinu pod motom: 60 GODINA LAZI

Image

Image
Na plakatu pise: radna mjesta prvo za Njemce
danas

Post by danas »

pise li gdjegod "noz zica ausvic" ili se za to u njemackoj ide u zatvor?
NIN

Post by NIN »

To su vam sve primitivni mentalni sklopovi koji su jedino upotrebljivi za okopavanje krompira i kopanje kanala, i eventualno kupljenje lisca po parkovima.
Jedina stvar je u tome sto su bas ti tipovi kreatura najbolje upotrijebljivi u politicke ciljeve izvjesnih vlastoljubaca (citaj COBANA)! Oni se najbrze sakupljaju u torove.
I jos nesto: najopasnije je sto su VELIKA VECINA!
Bosanac in Lederhosen

danas wrote:pise li gdjegod "noz zica ausvic" ili se za to u njemackoj ide u zatvor?
upravu si. Danas se ide u zatvor. Ali ipak ima nekih sta se prave budale:

Image

NPD/JN-skup 1. Mai 1997 u Hannoversch Münden. 250 neonacista domonstriraju spontano, nako sto je skup u Leipzigu zabranjen.

Image
Konc-Logor Auschwitz 1946
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:
Vodenjak wrote:U Svedskoj se u pojedinim gradovima odrzavaju raznorazne manifestacije od strane nacisticki nastrojenih Svedjana u kojima se poziva vlada na obustavu primanja novih izbjeglica i protjerivanje vec primljenih stranaca... Koliko su radikalni u svojim zahtjevima zavisi od broja ucesnika, dnevnopolitickih dogadjaja, razloga koji su ih motivisali da u odredjenom trenutku izidju na ulice. Bude tu svasta. Od obicnog mirnog mitinga gdje pokusavaju biti "kulturni i fini" do, bogUmi i fizickih obracuna sa onima koji se ne slazu s njima pa onda iz obje grupe ode i po nekoliko desetina njih u bajbukanu da se malo smire!

I tako ti se tih par stotina ili par hiljada njih izgalami i na kraju ode svojim kucama (ukoliko nisu zavrsili u gore pomenutoj javnoj ustanovi)

Svih ostalih 9 miliona Svedjana i medju njima ca 1,5 milion onih sa stranim porijeklom, zavaljeni u svoje udobne fotelje pogledaju to u vijestima, saslusaju sta se desilo, promrljaju ili ne promrljaju kakav komentar - onako, sami za sebe, i onda nonsalantno, bez napora, okrenu na neki dobar film ili kakvu ugodnu muzicku emisiju...
Naravno, ni kakva dobra utakmica nije na odmet...

I tako to funkcionise desetinama godina, a zemlja u kojoj se sve to desava je mnogima u svijetu uzor stabilnosti, demokratije i snazne ekonomije!
Sustinska je razlika da Svedska ima zakone i to zakone koji se sprovode...

Kakva je to vlast koja ne zeli da usvoji zakon kojim ce se provjeriti ko je naveliko krao u ratu? Da ne idemo dalje...
Znam Lajkane, znam...
Cilj mi nije bio toliko da poredim koliko da kazem da mi svojim reagovanjma dajemo takvim skupovima vecu vaznost nego sto zasluzuju.

Na zalost, u zadnjih deceniju i pol ovo sto su oni uradili nije vijest.
Vijest bi bila da su na demonstracije izisli oni koji drugacije misle.

Mada, ni "nasima" koji drugacije misle nije maHAne...
Pokret DOSTA je najbolji primjer! :oops:
danas

Post by danas »

Vodenjak wrote: Na zalost, u zadnjih deceniju i pol ovo sto su oni uradili nije vijest.
Vijest bi bila da su na demonstracije izisli oni koji drugacije misle.
nema se sta dodati... bas tako... nazalost... :-?
mostarski

Post by mostarski »

nisam za rat ni u kojem slucaju...

problem vidim u "nerijesenom" rezultatu zadnjeg rata, tj. svi su kao nesto pobijedili i svi su kao nesto gubitnici. U nekoliko postova se povlacila paralela sa Njemackom, koja je prvo bila uzasno bombardovana krajem rata (Hamburg, Dresden i sl. - desetine hiljada mrtvih), sudjenje u Nirnbergu, podjela izmedju Rusije i Amerike (jebavanje u mozak preko 50 godina sa okupacijom), ratne reparacije, i stosta drugo, a nacizam opet prezivio i raste.
SCG je dozivjela samo simbolicne mjere (i ono bombardovanje od strane NATO-a smatram simbolicnim), tako da nista nije poduzeto da im se ulije u glavu i da im se kokarda i subare "ogade".
NIN

Post by NIN »

mostarski wrote:nisam za rat ni u kojem slucaju...

problem vidim u "nerijesenom" rezultatu zadnjeg rata, tj. svi su kao nesto pobijedili i svi su kao nesto gubitnici. U nekoliko postova se povlacila paralela sa Njemackom, koja je prvo bila uzasno bombardovana krajem rata (Hamburg, Dresden i sl. - desetine hiljada mrtvih), sudjenje u Nirnbergu, podjela izmedju Rusije i Amerike (jebavanje u mozak preko 50 godina sa okupacijom), ratne reparacije, i stosta drugo, a nacizam opet prezivio i raste.
SCG je dozivjela samo simbolicne mjere (i ono bombardovanje od strane NATO-a smatram simbolicnim), tako da nista nije poduzeto da im se ulije u glavu i da im se kokarda i subare "ogade".
U pravu si da se nije nista konkretno poduzelo po okoncanju sukoba ali sta dalje? Ljudi nam prijete! Mom dijetu! HEEEEEJ!!!! Jel' neko ovdje normalan? Pa one spodobe su spremne da nastave ono sto su zapoceli!
Iskreno, nemam pojma kako da reagujem na sve ovo.
Da bjezim (kada bih mogao) iz ove usrane vukojebine samo bi bio doprinos njihovom planu, da ostanem rizikujem SVE! STA DA RADIM?
Ne znam, reci te mi vi...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Cisti svoje dvoriste.....glasaj pametno na izborima i cekaj da oni tamo u Bijeljini dodu tobe. :D
mostarski

Post by mostarski »

eeeee, moj NIN! Nema dobrog odgovora.

rat je uglavnom bio radi para i "legalizacija komsijske pljacke".
Gledam svaku MOJU marku kome ide na kraju i necu da finansiram dusmane. Ako onaj iz RS nece nikako sa mnom i nista da ima sa mnom, onda nece ni moja marka kod njega( tako isto i Herceg-Bosna). To je barem minimum koji mogu da uradim (ne tvrdim da mogu upratiti svaku, ali mogu vecinu).
Bosanac in Lederhosen

NIN wrote:

U pravu si da se nije nista konkretno poduzelo po okoncanju sukoba ali sta dalje? Ljudi nam prijete! Mom dijetu! HEEEEEJ!!!! Jel' neko ovdje normalan? Pa one spodobe su spremne da nastave ono sto su zapoceli!
Da bjezim (kada bih mogao) iz ove usrane vukojebine samo bi bio doprinos njihovom planu, da ostanem rizikujem SVE! STA DA RADIM?
Ne znam, reci te mi vi...
Hoces mi rec zasto mislis da ti prijete ?
Sta su govorili na skupu...? Ili mislis zbog trasparenata i kokardi ?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

interesantna tema

imaju li pravo da protestuju - da to im je gradjansko pravo

jesu li bolesni?? itekako... :x

dijete se rodi odmah je nauceno da digne 3 prsta... :roll:

e sad onako kako oni hoce da bojkotuju hrvatske proizvode u srbiji i mi bi trebali proizvode iz RS... ekonomska blokada, pa bujrum, hajde izvozi dalje.. isto tako ne uvoziti proizvode iz srbije
CiCiban

Post by CiCiban »

Bosanac in Lederhosen wrote:
NIN wrote:

Ne znam, reci te mi vi..
.
Hoces mi rec zasto mislis da ti prijete ?
Sta su govorili na skupu...? Ili mislis zbog trasparenata i kokardi ?
ne, mislio je zbog cvijeca za usima

a ovaj gore cika drekavac djeluje nekako sav ... :D:D
evo sta ces da radis :D ucini sebi uslugu :oops: i prestani biti taKo pametan vec jednom :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

zavrzlama wrote:Cisti svoje dvoriste.....glasaj pametno na izborima i cekaj da oni tamo u Bijeljini dodu tobe. :D
Koliko ja poznajem situaciju,a poznajem vrlo dobro :oops: ,nacekaces se ti na ove u Bijeljini...Nikad a mozda ni tad'!

Skupilo se tu svakakvih radikala iz raznih dijelova BiH,Hrvatske i Kosova."Malo tezi" slucajevi :oops: vjeruj mi
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Goran_35 wrote:
zavrzlama wrote:Cisti svoje dvoriste.....glasaj pametno na izborima i cekaj da oni tamo u Bijeljini dodu tobe. :D
Koliko ja poznajem situaciju,a poznajem vrlo dobro :oops: ,nacekaces se ti na ove u Bijeljini...Nikad a mozda ni tad'!

Skupilo se tu svakakvih radikala iz raznih dijelova BiH,Hrvatske i Kosova."Malo tezi" slucajevi :oops: vjeruj mi
Neka njih Gorane takvi su najmanja prijetnja BIH...oni to bar javno kazu...a nevoli ih ni njihov narod..... Nego je danas izgleda cool biti cetnik i primitivac...da ne zaboravim vehabija.

Baka sa kolacima je prosla davno za takve...da su oni opasni i da cine neki faktor nebi oni protestovali nego bi ubijali i pljackali
kike

Post by kike »

Da je skup bio jeftina manipulacija neukim ruralnim stanovništvom, najbolje je dokazala i pokazala emisija na Hayatu u kojoj je gost pored Amora Mašovića bio i famozni "Slavuj"

Lik je prije rata bio recepcioner u Vladi odnosno tadašnjem RIV-u, pa je rat navodno proveo u logoru u Tarčinu i onda je onako seoski mudro skontao da to može rentabilizirati

U tom smislu je čest gost TV emisija, sjećam se jedne na BK kada je kao gost Olje Kovačević (prve koja se slikala gola za srbijansko izdanje Play Boy-.a), prelazio svake granice ukusa sa komentarima voditeljici.

U pomenutoj Hayatovoj emisiji je izazivao glasni smijeh. Govorio je doslovno..... Pa ljudi, mi moramo živjeti zajedno na istom prostoru i oko toga se dogovarati

Voditelj Skejić je zbunjeno rekao....Pa ponovite to na kojem skupu

Onda je govorio kako se na TV Hayat osjeća ljepše nego u Beogradskim TV kućama.

osobni mi je zaklučak bio da čovjek sebi traži politički prostor bez skurpula i ikakve ideje, samo sa ciljem da vječno šeta u kravati i odijelu kao oni kojima je godinama otvarao vrata Republičke Vlade i mislio da će otići tako u penziju

Definitivno je vrijeme mediokriteta
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

Porućio bih malom prljavku, sitnom doušniku ako mu je << skup u Beljini ovdje može dobiti dobar, puno jeftinije.
goofy

Post by goofy »

definitvno Srbi u bosni i srbiji su izgubili kompas, vise neznaju gdje su i kuda idu niti znaju kuda bi isli. ono sto se desilo na teritoriji bivse drzave je njihovo djelo i za sve to sada netko mora odgovarati, a najveci broj okrivljenih i tuzenih ce biti medju srbima....taj skup u bijeljini je mislim pokazatelj njihove nemoci za kvalitetnim politickim izrazavanjem jer ti njihovi transparenti vise cine njima zla i nazao nego sto to oni misle...mislim da bi netko trebao reci srbima da je 90. 15 ak godina iza nas a 45. jos dalje :) ...cini mi se da se srbi plase buducnosti u kojoj ce biti prepusteni sami sebi!
H

#71 Re: "SKUP" u Bijeljini

Post by H »

kub lajkan wrote:
danas wrote:
klif wrote: Stolac i drustvo pokusavaju od decembra sabrati ljude koji ce poslati poruku da im je DOSTA svega o cemu pricamo, pa nekako ne uspjeva.

Ja sam bio tamo dva puta - i radni i neradni dan - i vidio da je veliki problem sabrati nas.

Onda sam prvo osjetio razocarenje, jer nema nikoga, a kada sam iz drugog puta nasao njih par, odusevljenje, pa onda opet razocarenje, jer nas nema vise... Ne znam, malo sam dezorijentiran...
e, to je to -- ni sama ne bih bolje mogla srociti. *ebo mater, kako se to uvijek slucajno "saberu" cetnici i ustase i vehabije da demonstriraju, a "nas" stapom ne mozes natjerati. sto se slucajno ne nadje neki statista da podrzi poljoprivrednike u strajku, ili da izadje pred skupstinu samo da statira...
nekako uvijek, statisti samo sa jedne strane... :roll:

Jebiga, lako je safatat' ove besposlicare koji nemaju kad razmisljat'... :D
Ili kad nemaju šta jesti, pa će za konzervu statirat čitav dan.

Nego, ljudi, ima li u RS ijedna stranka sa predznakom Bosna ili bosanska?! :roll:
novel

Post by novel »

nagrade za životno delo: Radovanu Karadžiću, Dragošu Kalajiću, Vojislavu Šešelju, Nebojši M. Krstiću, Predragu Dragiću Kijuku, Rajku Dočeku i Ivanu Čaroti.

http://www.mediacenter.org.yu/code/navigate.asp?Id=766
:-) :roll:
NIN

Post by NIN »

E moj ''koznjak'', i ja bih volio da sam sada tamo negdje na zapadu i da se pravim liberal, da postavljam slike od neonacistickih idiota radi izvjesnog poredjenja u ovoj temi i cekam odgovore iz Matice. E moj ''koznjak'', napravi sebi caj, zapali i irazmisli malo kvalitetnije o problemu koji je ocigledan i zastrasujuci!
I nemoj molim te vise postavljati slike tih mentalno retardiranih kreatura na ovoj temi. Imamo mi dosta potencijalnih pacijenata za Neuropsihijatriju koji jedva cekaju da opet krene ''rock'n'roll''. Hajde, pozdrav...
Bosanac in Lederhosen

NIN wrote:E moj ''koznjak'', i ja bih volio da sam sada tamo negdje na zapadu i da se pravim liberal, da postavljam slike od neonacistickih idiota radi izvjesnog poredjenja u ovoj temi i cekam odgovore iz Matice. E moj ''koznjak'', napravi sebi caj, zapali i irazmisli malo kvalitetnije o problemu koji je ocigledan i zastrasujuci!
I nemoj molim te vise postavljati slike tih mentalno retardiranih kreatura na ovoj temi. Imamo mi dosta potencijalnih pacijenata za Neuropsihijatriju koji jedva cekaju da opet krene ''rock'n'roll''. Hajde, pozdrav...
ja sam svjestan da je meni lako pricat dok ti moras sa takvim "komsijama" zivit. Probao sam samo da ti oduzmem malo straha, time, da ti dadnem primjer iz moje sredine da nacionalizma svukuda na svijetu ima i da se nemoze istrijebit. Osjetim ga i na "zapadu" ponekad. Cetnika ce vazda biti... :roll:

Ali nemislim da mogu ponovit nesto kao 92. Oni su danas sve manji faktor a mi oprezniji (---> primjer Dodik)

Mislim, otvorio si temu i htjeo si da cujes nasa misljenja. Ja sam dao svoj...iako se nekima nesvida i misle da pametujem... :sad:
NIN

Post by NIN »

Bosanac in Lederhosen wrote:
NIN wrote:E moj ''koznjak'', i ja bih volio da sam sada tamo negdje na zapadu i da se pravim liberal, da postavljam slike od neonacistickih idiota radi izvjesnog poredjenja u ovoj temi i cekam odgovore iz Matice. E moj ''koznjak'', napravi sebi caj, zapali i irazmisli malo kvalitetnije o problemu koji je ocigledan i zastrasujuci!
ja sam svjestan da je meni lako pricat dok ti moras sa takvim "komsijama" zivit. Probao sam samo da ti oduzmem malo straha, time, da ti dadnem primjer iz moje sredine da nacionalizma svukuda na svijetu ima i da se nemoze istrijebit. Osjetim ga i na "zapadu" ponekad. Cetnika ce vazda biti... :roll:

Ali nemislim da mogu ponovit nesto kao 92. Oni su danas sve manji faktor a mi oprezniji (---> primjer Dodik)

Mislim, otvorio si temu i htjeo si da cujes nasa misljenja. Ja sam dao svoj...iako se nekima nesvida i misle da pametujem... :sad:

Moramo i zivjet cemo sa nasim ''komsijama'' i to je fakat.
Shvatam tvoje dobre namjere da nam ''olaksas'' situaciju ali i ti tako isto moras da shvatis nasu poziciju u kojoj se nalazimo.
Meni se zeludac okrene kada pogledam njihove ''informativne emisije'', pa ispade da se sam svijet pobio i pokl'o!!! Ljudima nesto doslo i ''taj rad''.
Najgore je sto ja shvatam rad takvih mentalnih sklopova. U njihovom slucaju je potrebna hitna terapija, i to doslovno. Jedini je problem u prirodi terapije, kako pronaci adekvatan nacin da ''pacijentu'' svjesno predstavis njihov stvarni problem a da ne izazoves regresiju nego ugodu, tj. olaksanje.
Pozdrav...
Post Reply