Zastava hrvatskog naroda
- dalmatinka
Je potreban je, jer ne shvaćam na koje vrijeme misliš, 1941, 1992, ili neku godinu u 11-tom stoljeću?mr__bosnjak wrote:Hrvati uzmaju kao zastavu simbol tvorevine temeljenoj na ubijanju i zlostavljanju znaci fasizmu... Da li je potreban komentar?
-
mr__bosnjak
Hehe, kad nemas sta reci krenes sa bezveznim pricama. Sta cu ja uciniti? Da kazemo ja sad u Stocu dignem zastavu Al-Qaide i imam podrsku sviju u tome a Al-Qaida tu mase poubijala(Hrvata) ti to meni kazes i ja tebe pitam "pa sta ces ucinit, hoces ratovat?"MBA wrote:mr__bosnjak wrote:Hrvati uzmaju kao zastavu simbol tvorevine temeljenoj na ubijanju i zlostavljanju znaci fasizmu... Da li je potreban komentar?
Ne, nego sta ces ti uciniti po tom pitanju? Ta zastava ce da bude gdje jeste. Hoces li mozda da ratujes?
-
mr__bosnjak
Okej, pristojno pitanje dacu pristojan odgovor. Nemislim na grb sahovnice nego na zastavu na pocetku teme, ta zastava nije ista kao zastava Hrvatske i skrojena je kao zastava okupiranog podrucja u agresiji na Bosnu i Hercegovinu gdje su se provodili brojni zlocini u pokusaju istrjebljenja nad Bosnjacima a i Srbima. Ako se danasnji Hrvati kaju zasto tu zastavu(ponavljam ne zastavu Hrvatske) uzmaju kao simbol? Ti mi izgledas normalna(za razliku od MBA) i mislim cak da si priznala agresiju Hrvatske na BiH. Zato ovako direktno i pitam... Da si zivjela u BiH(i bila Hrvatica sto i jesi), bili htjela da te predstavlja zastava agresije i pokusaja istrjebljenja. Ova zastava osim sto steti zrtvama toga i najvise ugorzava normalne Hrvate(ne-fasiste).dalmatinka wrote:Je potreban je, jer ne shvaćam na koje vrijeme misliš, 1941, 1992, ili neku godinu u 11-tom stoljeću?mr__bosnjak wrote:Hrvati uzmaju kao zastavu simbol tvorevine temeljenoj na ubijanju i zlostavljanju znaci fasizmu... Da li je potreban komentar?
-
rei
kakva Al_Qaida o cemu timr__bosnjak wrote:Hehe, kad nemas sta reci krenes sa bezveznim pricama. Sta cu ja uciniti? Da kazemo ja sad u Stocu dignem zastavu Al-Qaide i imam podrsku sviju u tome a Al-Qaida tu mase poubijala(Hrvata) ti to meni kazes i ja tebe pitam "pa sta ces ucinit, hoces ratovat?"MBA wrote:mr__bosnjak wrote:Hrvati uzmaju kao zastavu simbol tvorevine temeljenoj na ubijanju i zlostavljanju znaci fasizmu... Da li je potreban komentar?
Ne, nego sta ces ti uciniti po tom pitanju? Ta zastava ce da bude gdje jeste. Hoces li mozda da ratujes?
- Fair Life
Bilo bi interesantno znati... odakle tebi zastava Al-Qaide ?mr__bosnjak wrote:Hehe, kad nemas sta reci krenes sa bezveznim pricama. Sta cu ja uciniti? Da kazemo ja sad u Stocu dignem zastavu Al-Qaide i imam podrsku sviju u tome a Al-Qaida tu mase poubijala(Hrvata) ti to meni kazes i ja tebe pitam "pa sta ces ucinit, hoces ratovat?"
I zasto ?
-
mr__bosnjak
A pa ljudi, sta vam je, sta se digli? Hrvati stalno pricaju o nekom terorizmu(ne ustaskom nego pogodite) i kako su Bosnjaci vatreni podrzioci Al-Qaide pa sam zato reko sta da ja sad njihovu zastavu tu podignem. Mogu editovat i napisat nesto drugo ako hocete... Ako zelite moje misljenje o Al-Qaidi ja nebi ijednom dao pravo vise da vidi danskog svjetla...Fair Life wrote:Bilo bi interesantno znati... odakle tebi zastava Al-Qaide ?mr__bosnjak wrote:Hehe, kad nemas sta reci krenes sa bezveznim pricama. Sta cu ja uciniti? Da kazemo ja sad u Stocu dignem zastavu Al-Qaide i imam podrsku sviju u tome a Al-Qaida tu mase poubijala(Hrvata) ti to meni kazes i ja tebe pitam "pa sta ces ucinit, hoces ratovat?"
I zasto ?
-
T
Shvatili su oni tebe dobro sta si htio da kazes, nista se ti ne brinimr__bosnjak wrote:A pa ljudi, sta vam je, sta se digli? Hrvati stalno pricaju o nekom terorizmu(ne ustaskom nego pogodite) i kako su Bosnjaci vatreni podrzioci Al-Qaide pa sam zato reko sta da ja sad njihovu zastavu tu podignem. Mogu editovat i napisat nesto drugo ako hocete... Ako zelite moje misljenje o Al-Qaidi ja nebi ijednom dao pravo vise da vidi danskog svjetla...Fair Life wrote:Bilo bi interesantno znati... odakle tebi zastava Al-Qaide ?mr__bosnjak wrote:Hehe, kad nemas sta reci krenes sa bezveznim pricama. Sta cu ja uciniti? Da kazemo ja sad u Stocu dignem zastavu Al-Qaide i imam podrsku sviju u tome a Al-Qaida tu mase poubijala(Hrvata) ti to meni kazes i ja tebe pitam "pa sta ces ucinit, hoces ratovat?"
I zasto ?
Pokusaj izvlacenja iz konteksta, neka te ne zabrinjava. Providan je, previse.
- dalmatinka
OK shvaćam što misliš reći, ali i ja vama nešto zamjeram. Kad ja govorim o HB uvijek prije toga kažem takozvana. Vi kao da ste se pomirili s tzv. državom u državi i govorite bez navodnika. A sada, da sam živjela u BiH kako bih se ponašala, iskreno da ti kažem ne znam. Uvijek je lakše onome sa strane nego biti u toj koži. Zaista ne mogu napamet iz ove perspektive govoriti što bi mi predstavljala ta zastava i kako bih je promatrala. Vjerojatno je tako i u Bosni kod Hrvata različito od regije do regije. Ne znam.mr__bosnjak wrote:dalmatinka wrote:Okej, pristojno pitanje dacu pristojan odgovor. Nemislim na grb sahovnice nego na zastavu na pocetku teme, ta zastava nije ista kao zastava Hrvatske i skrojena je kao zastava okupiranog podrucja u agresiji na Bosnu i Hercegovinu gdje su se provodili brojni zlocini u pokusaju istrjebljenja nad Bosnjacima a i Srbima. Ako se danasnji Hrvati kaju zasto tu zastavu(ponavljam ne zastavu Hrvatske) uzmaju kao simbol? Ti mi izgledas normalna(za razliku od MBA) i mislim cak da si priznala agresiju Hrvatske na BiH. Zato ovako direktno i pitam... Da si zivjela u BiH(i bila Hrvatica sto i jesi), bili htjela da te predstavlja zastava agresije i pokusaja istrjebljenja. Ova zastava osim sto steti zrtvama toga i najvise ugorzava normalne Hrvate(ne-fasiste).Je potreban je, jer ne shvaćam na koje vrijeme misliš, 1941, 1992, ili neku godinu u 11-tom stoljeću?
-
T
Ovi ljudi su svaki dan gledali zastavu Herceg-Bosne (danas od nekih proglasenu zatsavom hrvatskog naroda)

Dretelj 1993
Hajdukovic Mensur, Topic Mirsad, Ðulepa Benaid, Ivankovic Fadil, Tabakovic Senad, Bešo Asim, Baljic Senad,
Bajgoric Becir, Ivankovic Enver, Kaplan Ismet, Mulac Rasim, Mešak Fehim, Bešo Meho, Leto Ismet, Bojcic Rusmir,
Bilal Edin, Bajgoric Miralem, Lizde Asim, Sadžak Edin, Razic Eso, Dedovic Senad, Smailhodžic Amar, Sarajlic Ibro,
Mulac Avdo, Brzina Rašid

Dretelj
(Hadžiomerovic (Omer) Zlatko,
Cernica (Huso) Esad, Cernica (Meho) Haso, Cernica (Huso) Senad, Miljanovic Huso,
Habota Osman Šuta (sa Bune), Selimic Muamer, Mehmedbašic Avdo, Mulac Rasim,
Hodžic Ragib, Tucakovic (Meša) Semir, Leto (Ragib) Esad, Ðuleta (Hamdija) Benaid,
Elezovic Sule, Ðonko Huso, Haracic (Rasim) Adem, Grebidela Šacir, Božic Nedžad,
Ivankovic Fadil, Kehic Mujo, Vegar Husnija, Oglic Dinko, Ðulic Azer, Krgo (Hadžija)
Ahmo, Zubovic Ale, Medar Almir, Sadžak Ibro, Kolukcija Senahid, Medar (Kemal)Serif

Dretelj 1993
Hajdukovic Mensur, Topic Mirsad, Ðulepa Benaid, Ivankovic Fadil, Tabakovic Senad, Bešo Asim, Baljic Senad,
Bajgoric Becir, Ivankovic Enver, Kaplan Ismet, Mulac Rasim, Mešak Fehim, Bešo Meho, Leto Ismet, Bojcic Rusmir,
Bilal Edin, Bajgoric Miralem, Lizde Asim, Sadžak Edin, Razic Eso, Dedovic Senad, Smailhodžic Amar, Sarajlic Ibro,
Mulac Avdo, Brzina Rašid

Dretelj
Cernica (Huso) Esad, Cernica (Meho) Haso, Cernica (Huso) Senad, Miljanovic Huso,
Hodžic Ragib, Tucakovic (Meša) Semir, Leto (Ragib) Esad, Ðuleta (Hamdija) Benaid,
Ivankovic Fadil, Kehic Mujo, Vegar Husnija, Oglic Dinko, Ðulic Azer, Krgo (Hadžija)
Ahmo, Zubovic Ale, Medar Almir, Sadžak Ibro, Kolukcija Senahid, Medar (Kemal)Serif
-
mr__bosnjak
Okej, sta sad hoces da kazes? Da sam terorista? Da trebam u Guantanamo na ispitivanje...T wrote:Shvatili su oni tebe dobro sta si htio da kazes, nista se ti ne brinimr__bosnjak wrote:A pa ljudi, sta vam je, sta se digli? Hrvati stalno pricaju o nekom terorizmu(ne ustaskom nego pogodite) i kako su Bosnjaci vatreni podrzioci Al-Qaide pa sam zato reko sta da ja sad njihovu zastavu tu podignem. Mogu editovat i napisat nesto drugo ako hocete... Ako zelite moje misljenje o Al-Qaidi ja nebi ijednom dao pravo vise da vidi danskog svjetla...Fair Life wrote: Bilo bi interesantno znati... odakle tebi zastava Al-Qaide ?
I zasto ?
Pokusaj izvlacenja iz konteksta, neka te ne zabrinjava. Providan je, previse.
-
mr__bosnjak
Izvini. Mozes onda pojasnit?T wrote:@mr__bosnjak
Bojim se da me nisi razumio.
-
T
Shvatio sam te tako da si nekim ljudima pokusao objasniti koliko je bolesna ideja oko one zastave, i onda si da bi od nekih ljudi bio shvacen, u svojoj prici zamijenio zastave. Primjer je trebao da pokaze koliko je zla u toj ideji sa onom zastavom, a ne da se iz tvog primjera, neki dijelovi izvlace iz konteksta i daje im se drugaciji smisao. Jel' se sad razumijemo?mr__bosnjak wrote:Izvini. Mozes onda pojasnit?T wrote:@mr__bosnjak
-
mr__bosnjak
Hvala. izvini nisam dobro bio razumio.T wrote:Shvatio sam te tako da si nekim ljudima pokusao objasniti koliko je bolesna ideja oko one zastave, i onda si da bi od nekih ljudi bio shvacen, u svojoj prici zamijenio zastave. Primjer je trebao da pokaze koliko je zla u toj ideji sa onom zastavom, a ne da se iz tvog primjera, neki dijelovi izvlace iz konteksta i daje im se drugaciji smisao. Jel' se sad razumijemo?mr__bosnjak wrote:Izvini. Mozes onda pojasnit?T wrote:@mr__bosnjak
-
rei
pa dobro sad je jasnijeT wrote:Shvatio sam te tako da si nekim ljudima pokusao objasniti koliko je bolesna ideja oko one zastave, i onda si da bi od nekih ljudi bio shvacen, u svojoj prici zamijenio zastave. Primjer je trebao da pokaze koliko je zla u toj ideji sa onom zastavom, a ne da se iz tvog primjera, neki dijelovi izvlace iz konteksta i daje im se drugaciji smisao. Jel' se sad razumijemo?mr__bosnjak wrote:Izvini. Mozes onda pojasnit?T wrote:@mr__bosnjak
-
MBA
mr__bosnjak wrote:Okej, pristojno pitanje dacu pristojan odgovor. Nemislim na grb sahovnice nego na zastavu na pocetku teme, ta zastava nije ista kao zastava Hrvatske i skrojena je kao zastava okupiranog podrucja u agresiji na Bosnu i Hercegovinu gdje su se provodili brojni zlocini u pokusaju istrjebljenja nad Bosnjacima a i Srbima. Ako se danasnji Hrvati kaju zasto tu zastavu(ponavljam ne zastavu Hrvatske) uzmaju kao simbol? Ti mi izgledas normalna(za razliku od MBA) VOLIM OVO i mislim cak da si priznala agresiju Hrvatske na BiH INTERESANTNO. Zato ovako direktno i pitam... Da si zivjela u BiH(i bila Hrvatica sto i jesi), bili htjela da te predstavlja zastava agresije i pokusaja istrjebljenja. Ova zastava osim sto steti zrtvama toga i najvise ugorzava normalne Hrvate(ne-fasiste).dalmatinka wrote:Je potreban je, jer ne shvaćam na koje vrijeme misliš, 1941, 1992, ili neku godinu u 11-tom stoljeću?
Ti si pravi zajebant.
-
MBA
T wrote:Ovi ljudi su svaki dan gledali zastavu Herceg-Bosne (danas od nekih proglasenu zatsavom hrvatskog naroda)
Dretelj 1993
Mulac Avdo, Brzina Rašid
Dretelj
Gdje ovo sad vodi? Trebaju li Hrvati da navode ubijene od strane muslimanske vojske??? Trebaju li prizvati stradanja pod Turcima?
Uostalom, sta postizete ovom zajebancijom?