TRUJU NAS U DUCANIMA!
-
_BosanaC
Vracam se jedan dan s posla, i u granapu u komsiluku u kojem sam inace uvjek kupovao, zateknem zenu koja to drzi i koja radi tu, kako flomasterom ispravlja datume na pavlakama Meggle od 1kg. Interesantno, bas mi je trebala ta jedna pavlaka...
I bio je to zadnji put da sam tu uopste usao.
I bio je to zadnji put da sam tu uopste usao.
-
novalic
jedan od mojih poznanika radi na istrazivanju.. razvijanja bakterija.. i medju mlijecnim proizvodima..
kaze, uvijek, u siru, mlijeku, jogurtima ima toliko konzervansa... da ga slobodno mozes jesti... sve dok se sam ne pocne premijestati po frizideru.. ah, tek tada istice rok trajanja
kaze, uvijek, u siru, mlijeku, jogurtima ima toliko konzervansa... da ga slobodno mozes jesti... sve dok se sam ne pocne premijestati po frizideru.. ah, tek tada istice rok trajanja
-
G.O.D.
eeee ko ti je kriv sto ne zivis u mom naselju...oko mene bezbroj granapaxygirl wrote:Prenj
uglavnom se trudim da ga zaobilazim osim u slucajevima kad mi treba neki papir i sl... a sto je najzalosnije sad moram da idem puno dalje do nekog dr granapa i ko mi garantuje da i tamo nije ista situacijaDa li i dalje posjecujes taj granap?![]()
-
lavicas
Gledam pekara kako sav oznojen brise znoj sa prsa dlanovima... pa udri po somunima
Znala sam da se svasta radi ali ovo...najmanja gadost koju sam vidio jeste da pekar sjedi ispred u sitne sate(da se rashladi malo) i dok u jednoj ruci drzi cigaretu drugom cacka i skida ko zna kakvu masu izmedju NOZNIH prstiju!!!pa je poslije vjerovatno otisao da mjesi hljeba i kifli....FUJ!!!ali to je samo jedna mala stvarcica od puno odvratnijih...da ne pricam sad
Bojkotujmo pekare i peciva....
-
G.O.D.
eh...to su samo sitnice...cega sve ima i sta sve ljudi rade sa hranom dok ona dodje u prodaju,vise od pola stvari bi izbacili iz upotrebe ili bi prestali biti zesce gadljivilavicas wrote:Gledam pekara kako sav oznojen brise znoj sa prsa dlanovima... pa udri po somunimaZnala sam da se svasta radi ali ovo...najmanja gadost koju sam vidio jeste da pekar sjedi ispred u sitne sate(da se rashladi malo) i dok u jednoj ruci drzi cigaretu drugom cacka i skida ko zna kakvu masu izmedju NOZNIH prstiju!!!pa je poslije vjerovatno otisao da mjesi hljeba i kifli....FUJ!!!ali to je samo jedna mala stvarcica od puno odvratnijih...da ne pricam sad![]()
![]()
![]()
-
vryzas
idi kuci leziG.O.D. wrote:eh...to su samo sitnice...cega sve ima i sta sve ljudi rade sa hranom dok ona dodje u prodaju,vise od pola stvari bi izbacili iz upotrebe ili bi prestali biti zesce gadljivilavicas wrote:Gledam pekara kako sav oznojen brise znoj sa prsa dlanovima... pa udri po somunimaZnala sam da se svasta radi ali ovo...najmanja gadost koju sam vidio jeste da pekar sjedi ispred u sitne sate(da se rashladi malo) i dok u jednoj ruci drzi cigaretu drugom cacka i skida ko zna kakvu masu izmedju NOZNIH prstiju!!!pa je poslije vjerovatno otisao da mjesi hljeba i kifli....FUJ!!!ali to je samo jedna mala stvarcica od puno odvratnijih...da ne pricam sad![]()
![]()
![]()
-
xygirl
G.O.D.

sto se tice granapa ima ih i oko mene samo jedan mi je bio ono extra na ruku kad idem sa posla kuci, nisam morala mijenjati pravac kretanja
da se razumijemo pomalo sam lijena.... ccc
nemoj dalje pls... ja sam vec prestala jesti pastete i salame uglavnom zbog raznih gadosti... pusti nas da zivimo u zabludi, barem smo sitieh...to su samo sitnice...cega sve ima i sta sve ljudi rade sa hranom dok ona dodje u prodaju,vise od pola stvari bi izbacili iz upotrebe ili bi prestali biti zesce gadljivi
sto se tice granapa ima ih i oko mene samo jedan mi je bio ono extra na ruku kad idem sa posla kuci, nisam morala mijenjati pravac kretanja
-
Kwaheri
#62 Re: TRUJU NAS U DUCANIMA!
@kekec i @prenj u pravu ste...jesam saucesnik...nazalost...sama sam se napravila takvim...ali moji razlozi za sutnju meni jos uvijek jesu razlozi...vjerovao ili ne...Prenj wrote:Slazem se sa kekecom.kekec wrote:Izvini, ali ti si, pravno receno, "saucesnik". Neces da otkrijes ime tog ducana, a razloge koji si navela i nisu neki razlozi. Vlasnik je taj koji treba da se zamisli ako mu se smanji promet zbog robe koja moze biti otrov.zena wrote: ...josh mislim o tome...nije mi do vlasnika ducana...stalo sekunde jedne...kako rekoh...pustila bih huji na volju...vjeruj da sam mislila o radnicima...nek bude neki zijan, ostadoshe ljudi bez posla...djeca, porodice...eto to mi je...
U tvojoj kuci niko se, srecom, nije otrovao, a da li se to desilo u nekoj drugoj kuci i moze li se to sutra desiti nekome drugome?
Svojom sutnjom pomazes vlasniku da nekoga otruje. On svjesno prodaje neispravne namirnice, a ti svojom sutnjom podrzavas njegove poteze.
Svojom sutnjom samo pomazes da trovac i dalje neometano radi.
Pa kad se jednog dana nekome salmonela zakaci, to ce biti i tvoja krivica.
Ipak, @zeni svaka cast, pobunila se!
Koliko nas ovakve i jos gore stvari, jednostavno presuti?
a eto i novalic rece da se ne bih ni otrovala...novo jel isto vazi i za krem-sir s sampinjonima?
nadam se da ce bar neki obratiti paznju sljedeci put kad budu kupovali na carsiji, u malom ducanu kod pekare, na cosku, preko puta tramvajske stanice...
ili u ducanu na marindvoru...market samoposluga, opet odmah do tramvajske stanice...preko puta kaisera...
- flora.sa
nista strasno..ima toga vjerujem i u Swevesela wrote:G.O.D.
Nemoj vise, molim te!!!
Ja presretna dodjem iz Svedske i navalim na sve cega sam zeljna. UBIO SI ME U POJAM!!!
moj prijatelj bio ove godine u americi, sa njim bio tip koji je radio za snickers...kaze znalo se desiti da stakor upadne u masinu za mljevenje, ali to se skoro i ne osjeti
e kad ima toga u Ameriki
-
novalic
ma.. daj.. sta u mesu, mlijeku.. i svacemu pomalo.. pojedemo konzervansa.. antibiotika.. i svakakvih govana.. mislis li ti stvarno da bi te tri dana predjenog roka.. urokalo....
ps
moja baka nije imala rok trajanja na galonu od kajmaka, niti okucan datum na jajima.. pa svi zivi... i vecinom zdravi...
moderno doba i lazna cistoca namirnica...
ps
moja baka nije imala rok trajanja na galonu od kajmaka, niti okucan datum na jajima.. pa svi zivi... i vecinom zdravi...
-
Kwaheri
novo prenosi te...nije bona tri dana...haman tri mjeseca...za to vrijeme bi ti u bake pilici se izleglinovalic wrote:ma.. daj.. sta u mesu, mlijeku.. i svacemu pomalo.. pojedemo konzervansa.. antibiotika.. i svakakvih govana.. mislis li ti stvarno da bi te tri dana predjenog roka.. urokalo....
ps
-
vodolija_33
Radnja se dešava prije dvije godine u Sarajevu:
Moja poznanica, koja je tada bila u poodmaklom stadiju trudnoće, ušla u mesnicu da kupi mesa za ručak i naravno obraća se radniku/prodavcu da mu kaže što želi a on će ti njoj tiho, da niko ne čuje : "Haj ti živa bila kupi mesa negdje drugo, nije ovo meso za tebe."
.... pa vi sad vidite....
Moja poznanica, koja je tada bila u poodmaklom stadiju trudnoće, ušla u mesnicu da kupi mesa za ručak i naravno obraća se radniku/prodavcu da mu kaže što želi a on će ti njoj tiho, da niko ne čuje : "Haj ti živa bila kupi mesa negdje drugo, nije ovo meso za tebe."
.... pa vi sad vidite....
-
kike
Kako ovo romantično zvuči...Slazem se sa kekecom.
Svojom sutnjom samo pomazes da trovac i dalje neometano radi.
Pa kad se jednog dana nekome salmonela zakaci, to ce biti i tvoja krivica.
Ipak, @zeni svaka cast, pobunila se!
Koliko nas ovakve i jos gore stvari, jednostavno presuti?
Na to ću vam ispričati jedan istinit nedavni događaj
Vrijeme zbivanja...prije 3 mjeseca
Mjesto zbivanja...supermarket jednog centričnog dijela Tuzle
Vlasnik...tipičan
protagonista i glavni lik...Poslovođa
Poslovođa je prepravljao datume sokova i prodavao staru hranu, dok mu nije proradila savjest i otišao je u inspekciju
Lokalni inspektor se pojavio, sa vlasnikom popio pivo i pojeo picu, srdačno se pozdravio, i napisao povoljan ivještaj
Skladište je bilo puno ravno robe isteklog roka, ali niko nije ni htio pogledati
Poslovođa, ostaje bez posla, djeca bez izdržavanja, i žive pod prijetlnjom.
Silovanja žene i fizičkog napada na protagonistu i djecu
Policija navodno nema dokaze za sve to i ne petlja se previše (koliko li puta popije pivo sa gazdom), a ovi koji nam demagoški prosipaju kako se traba ponašati ili biti ili ne biti saučesnik, neka isture prvo svoju djecu i porodicu i ostanu bez posla, ovdje u zemlji bezzakonja.
-
zlata
Sinoc...na grckom TV-u...gledam reportazu. Jos gore! Grozno. Tvornica bombona i slatka...koja je snabdijevala skole i vrtice...prepuna zohara, miseva, nekakvih silnih baji. Otvorena buradi tecne cokolade po kojima pliva misji drek. Vrece pune secera po kojima secu nekakvi golemi komarci. Sve otvoreno...i vrece, i kutije. Pokazase i nekakav kadajif i gurabije...sve puno zohara.
Slucajno su otkrili taj slucaj...valjda...kad je djete u vrticu zagrizlo u gurabiju...a...izletio zohar.
Slucajno su otkrili taj slucaj...valjda...kad je djete u vrticu zagrizlo u gurabiju...a...izletio zohar.