Kupim u ducanu sir...i iako uvijek gledam datume na mlijecnim proizvodima...ovaj put nisam pogledala u ducanu vec kad sam dosla kuci...i vidi rok trajanja istekao 5 oktobra...
Lijepo se vratim u ducan, kazem prodavacici sta je u pitanju...taj sir stoji izlozen i kazem joj lijepo sta je u pitanju, ne zelim mijenjati proizvod za nesto drugo, ne zelim da mi vracate novac samo sklonite robu s isteklim rokom trajanja...
ona meni.."joj ne smijemo, gazda ne da...dok on ne kaze...ne smijem, ja sam mu govorila...nesto tako..."
dakle gazda zna za to...namjerno nas truje...
...i ono kao malo neke paketice poce da sklanja ih dublje u frizider, sutke...ja poludim...kazem joj "recite mu da mi se neko u kuci otrovao s tim, nogama bih ga izgazila...
e sad...nazovem prjatelja i pricam mu slucaj, kaze on, imao sam takav slucaj s jogurtom, i nazvao inspekciju, koji su mi rekli "trebate doci kod nas i ispuniti prijavu"... cuj nije dovoljno obavijestiti ih telefonom...
desilo mi se to i ranije ali sam tad u ducanu regirala...i sve je bilo ok...kao nisu vidjele...i ja kontam hajde ljudi grijese...i tada je bila rijec o siru...prodavacice sklonile, ali ja tamo vise nisam nista kupovala...ali sad sam fakat ljuta
...ja cu otici tamo...i prijaviti taj ducan
dotada...budite pazljivi...
i da imam pitanje, je li posteno da kazem o kojim ducanima u sarajevu je rijec?