Kurt_Kombajn wrote:wanderer wrote:Dobar dio dijaspore zivi i u getu gdje su jedine gradjanske vrijednosti vezane za pitu, cevape, ajvar i tako to...
...lupas bez veze, to bi licilo na to da ja sad izvalim nesto kao "wanderer je polupismeni pizdun koji svoju mrznju prema dijaspori, te zavist i pakost nije u stanju da sakrije ni u jednoj recenici", a da te pritom uopste ne poznajem...
...previse si se naslusao vijesti o neredima u parizu i njihovim getima...bosansko-hercegovacka dijaspora se relativno solidno snasla i prilagodila, jako je malo nezaposlenih, i relativno mnogo koji su se vec uhvatili srednjeg sloja (materijalno), i stanuju prilicno pomijesano sa "domacima"...
Dobra ti ta paralela, vrlo analiticka... Btw, za tvoju informaciju -- i ja sam u dijaspori

U Parizu sam, doduse, zadnji put bio vrlo davno, prekjucer.
Interesantno je i kako je rijec "polupismen" postala popularna medju novokomponovanim inteeeeleeeeeektualcima, posebno onim prve generacije...
Sto se geta tice, prohodaj malo po Bronxu i Astoriji u NY, Rosengardu, Rinkebyu i Angeredu u Svedskoj, slicnim dijelovima u Njemackoj i Danskoj pa nam prebroj te srednjostaleske bosance...