ali samo jednom istinski voliti.....ziggy wrote:Ljubav se uci,vjezba,unaprijedjuje.Svaka nova veza je put prema usvrsavanju osjecaja koji se zove ljubav.Kada pronadjemo osobu s kojom se osjecamo upravo savrseno,kompletno,tada prestajemo traziti.
I zato je normalno da volimo vise puta,kako zene tako i muskarci.
Ja imam srecu da sam nasla upravo takvu osobu.
da li srce samo jednom voli?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Murat Sabanovic
- anais_nin
#52 Re: da li srce samo jednom voli?
da vas ja obe utjesim vecina nas je katastrofa kad se zatelebaBumbar wrote:Znam da je uzas sto cu reci...ali mi je lakse da nisam jedina koja se tako zna smotati. Ma joj, pricaj mi o tome...da mi se barem toliko tip nije svidjao.tigris wrote: pa ja sam par puta sjedila u njegovom drustvu i nisam cak ni gluposti mogla da izvaljujem (bila bih sretna makar i to) samo sam sutila..ja mislim da on konta da sam dosadna ,depresivna da nesto nije u dure sa mnom.....sta god me pitao ja samo nesto glavom ,ma debil pravi..a jos se nesto i nadam.....![]()
da ne govorim o tome da nisam htjela da cujem da se ide negdje drugo na kafu....ma kakvi pobjegla ko poplasena.......
ja ne znam sta je ovo bona...a sa ostailm tipovima uposte nisam takva....
-
ziggy
Jeste,samo jednom istinski voliti.E to je bas ta savrsena osoba za nas.Barem je tako kod mene.Murat Sabanovic wrote:ali samo jednom istinski voliti.....ziggy wrote:Ljubav se uci,vjezba,unaprijedjuje.Svaka nova veza je put prema usvrsavanju osjecaja koji se zove ljubav.Kada pronadjemo osobu s kojom se osjecamo upravo savrseno,kompletno,tada prestajemo traziti.
- Murat Sabanovic
na to i ciljam kada kazem da srce samo jednom voli.ziggy wrote:Jeste,samo jednom istinski voliti.E to je bas ta savrsena osoba za nas.Barem je tako kod mene.Murat Sabanovic wrote:ali samo jednom istinski voliti.....ziggy wrote:Ljubav se uci,vjezba,unaprijedjuje.Svaka nova veza je put prema usvrsavanju osjecaja koji se zove ljubav.Kada pronadjemo osobu s kojom se osjecamo upravo savrseno,kompletno,tada prestajemo traziti.
neki su mozdu imali partnera i vise nisu snjim ali ga jos vole bez obzira sto imaju nekog drugog
drugi ce jos traze u nadi da ce ga naci
- anais_nin
#56 Re: da li srce samo jednom voli?
sorry i dalje se ne slazem...i ja pricam o ljubavi prema osobi ne prema situaciji....zaljubi se covjek sa 15, sa 25, 30+, zavoli, izgubi, nekad okolnosti razdvoje, nekad zivot...ali i dalje nastavlja voljeti tu osobu...sto ne znaci da u srcu nema prostora za nove, drugacije, isto tako PRAVE ljubavi....Murat Sabanovic wrote: za zensko i ne tvrdim..... procitaj komentar....
ali muskarcima je jedna u srcu , voliti srcem i voliti nekoga sto ti lijepo biti s njim/om nije isto .
ovo drugo je prolazno
mislim sta to znaci....ako nakon neke ljubavi zavolis nekoga vise, jace, ili duze to znaci da ona prethodna nije bila prava?
-
arci
Pa svaka osoba moze voljeti vise puta,samo na razlicite
nacine....To sto s´ godinama postajemo zreliji,svjesniji svojih,a
i tudjih vrlina i mana samo nam otvara vidokruge da bismo
bolje razvrstali ono sto zelimo od onog sto ne zelimo.Imala
sam jednom jaaaakooo dugu vezu....mislila sam da poslije
njega ne postoji niko.Pa ipak....iz ove perspektive i sad svjesno
i savjesno tvrdim da mi nije ni trunku zao sto nismo ostali
zajedno.Njega je zivot pretvorio u nesto sasvim drugo od
onog sto je bio nekada ili barem od onog "idealnog"...a ja,
ja sam,ja sam sad sareni leptir sto mu uzdahe mami i
samo tek iz daljine moze posmatrati nekog ko je bio spreman
nekada apsolutno sve zbog njega.Tja,zivot pise romane.....
bolje razvrstali ono sto zelimo od onog sto ne zelimo.Imala
sam jednom jaaaakooo dugu vezu....mislila sam da poslije
njega ne postoji niko.Pa ipak....iz ove perspektive i sad svjesno
i savjesno tvrdim da mi nije ni trunku zao sto nismo ostali
zajedno.Njega je zivot pretvorio u nesto sasvim drugo od
onog sto je bio nekada ili barem od onog "idealnog"...a ja,
ja sam,ja sam sad sareni leptir sto mu uzdahe mami i
samo tek iz daljine moze posmatrati nekog ko je bio spreman
nekada apsolutno sve zbog njega.Tja,zivot pise romane.....
- Kurt_Kombajn
...samo u prvoj ljubavi (ono kad te stvarno pukne) volimo neku osobu zbog toga sto je takva kakva jeste, i zelimo da ta osoba bude sretna, bez ikakve licne koristi...kasnije, gledamo da prvo nama bude dobro, a ostalima sta ostane...ogrubimo i gledamo da se dobro udamo/ozenimo (bogatstvo, pamet, karakter, odgovoran roditelj itd.)...sto znaci, vise sa neke racionalne strane...dakle, kasna ljubav DA, ALI prema seksu, novcu, necijoj inteligenciji, familiji, raznim stvarima, a prvenstveno prema samima sebi (jer racunamo da cemo uz tu osobu bolje proci u zivotu)...hocu reci da mislim da je prva prava ljubav prava, sve druge "prave" ljubavi (nacin ovaj ili onaj) su, u stvari, licni interes (bez obzira koliko lagali sebe ili druge)...volio bih da grijesim...arci wrote:Pa svaka osoba moze voljeti vise puta,samo na razlicite
bolje razvrstali ono sto zelimo od onog sto ne zelimo.
-
T
#59 Re: da li srce samo jednom voli?
... veoma cesto, i ovo moze biti dobar indikator ... ti pokusaji se ne moraju svoditi na sex ... ali zainteresovanost ce ga sasvim sigurno potaknuti da nesto pokusa ... osim ako i on nema te blokadeanais_nin wrote:....bez da budem seksista, ali pod povoljnim okolnostima, muskarac ako je imalo zainteresiran pokusace nestohaj drzim ti fige...
-
PR80.
@tigris & Bumbar:
Uh, procita par vasih postova i kao da sebe vidim... Ja sam ista takva bila kad sam upoznala ljubav svog zivota.
Uvijek sam se zbunjivala, bila nekako pravo sasava a sa ostalom rajom totalno opustena, zezala se itd.
Da on nije nista poduzeo pretpostavljam da ja ne bih, mozda bih i dan danas razmisljala i pitala se: eh, kako bi nama bilo da smo zajedno...
Ali, srecom on je preuzeo stvari u svoje ruke...
Ma, hocu da vam kazem: ako je moj preuzeo svu odgovornost da pronadje na cemu stojimo, nemojte ocekivati da ce mozda i vasi...
Radite na tom projektu i sredujte situaciju tako da se kasnije ne bi kajale da gubite svoju pravu ljubav
.
Sretno!
Uh, procita par vasih postova i kao da sebe vidim... Ja sam ista takva bila kad sam upoznala ljubav svog zivota.
Uvijek sam se zbunjivala, bila nekako pravo sasava a sa ostalom rajom totalno opustena, zezala se itd.
Da on nije nista poduzeo pretpostavljam da ja ne bih, mozda bih i dan danas razmisljala i pitala se: eh, kako bi nama bilo da smo zajedno...
Ma, hocu da vam kazem: ako je moj preuzeo svu odgovornost da pronadje na cemu stojimo, nemojte ocekivati da ce mozda i vasi...
Radite na tom projektu i sredujte situaciju tako da se kasnije ne bi kajale da gubite svoju pravu ljubav
Sretno!
- Murat Sabanovic
upravo tako ,u potpunosti se slazem s tobomKurt_Kombajn wrote:...samo u prvoj ljubavi (ono kad te stvarno pukne) volimo neku osobu zbog toga sto je takva kakva jeste, i zelimo da ta osoba bude sretna, bez ikakve licne koristi...kasnije, gledamo da prvo nama bude dobro, a ostalima sta ostane...ogrubimo i gledamo da se dobro udamo/ozenimo (bogatstvo, pamet, karakter, odgovoran roditelj itd.)...sto znaci, vise sa neke racionalne strane...dakle, kasna ljubav DA, ALI prema seksu, novcu, necijoj inteligenciji, familiji, raznim stvarima, a prvenstveno prema samima sebi (jer racunamo da cemo uz tu osobu bolje proci u zivotu)...hocu reci da mislim da je prva prava ljubav prava, sve druge "prave" ljubavi (nacin ovaj ili onaj) su, u stvari, licni interes (bez obzira koliko lagali sebe ili druge)...volio bih da grijesim...arci wrote:Pa svaka osoba moze voljeti vise puta,samo na razlicite
-
arci
Kurt_Kombajn wrote:...samo u prvoj ljubavi (ono kad te stvarno pukne) volimo neku osobu zbog toga sto je takva kakva jeste, i zelimo da ta osoba bude sretna, bez ikakve licne koristi...kasnije, gledamo da prvo nama bude dobro, a ostalima sta ostane...ogrubimo i gledamo da se dobro udamo/ozenimo (bogatstvo, pamet, karakter, odgovoran roditelj itd.)...sto znaci, vise sa neke racionalne strane...dakle, kasna ljubav DA, ALI prema seksu, novcu, necijoj inteligenciji, familiji, raznim stvarima, a prvenstveno prema samima sebi (jer racunamo da cemo uz tu osobu bolje proci u zivotu)...hocu reci da mislim da je prva prava ljubav prava, sve druge "prave" ljubavi (nacin ovaj ili onaj) su, u stvari, licni interes (bez obzira koliko lagali sebe ili druge)...volio bih da grijesim...arci wrote:Pa svaka osoba moze voljeti vise puta,samo na razlicite
A kako onda pojasnjavas cinjenicu da mnogi ljudi u nekim kasnijim godinama tek pronalaze
"osobe svog zivota"????Licno sam protiv
ineresnih sfera bilo koje vrste i mislim da je to nekako ljigavo
biti s´ nekim zarad bilo kakvih interesa....Sebe smatram hiperromanticnom osobom,
koja , na zalost, uvijek slusa glas srca,
a za tvoju gorenavedenu izjavu...mislim da grijesis /ipak/
- Bumbar
Sreca pa je preuzeoPR80. wrote:@tigris & Bumbar:
Radite na tom projektu i sredujte situaciju tako da se kasnije ne bi kajale da gubite svoju pravu ljubav![]()
.
Sretno!
-
BigusDickus
Vidi sto indijanci znaju... 
- manijak1