Jutarnji rituali :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zadig

Post by Zadig »

E moj pitt, budi kao ja....
zavrsis, i fino kidnes dok spava, usput joj pokupis nakit, lovu, cigare, sta god ti je pod rukom, mobilni i slicno
:D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

:lol: :lol: :lol:

andjo ba, lovacke price...on pravi kafe redovno..i jos nabere iz avlije frisko cvijece, servira sa doruckom na tacni, i dopuze do bunovne drage da joj izmasira stopala :D :D
pitt

Post by pitt »

A wrote:Jutarnji rituali savremenog muskarca : tiho ustajanje u 6:25, bescujno peglanje kosulja, spremanje dorucka, punjenje kade prethodno oprane i u 7:00 uz toplu kaficu i dorucak na tacni budi voljenu rijecima "hoces li prvo u kadu, ili ces prvo dorucak?"

To samo ako je last meal :D:D:D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

A wrote:Jutarnji rituali savremenog muskarca : tiho ustajanje u 6:25, bescujno peglanje kosulja, spremanje dorucka, punjenje kade prethodno oprane i u 7:00 uz toplu kaficu i dorucak na tacni budi voljenu rijecima "hoces li prvo u kadu, ili ces prvo dorucak?"
da je kceri, da te Beg uzme :D
Zadig

Post by Zadig »

Ne zaboravi svjeze iscjedjeni sok od avokadovih latica i pticije mljeko.

JAO A, uvijek sam u tebi vidio svoju sad vec bivsu
:(

Qler

Post by Qler »

sunday_morning wrote:
da je kceri, da te Beg uzme :D

cigani se motaju oko kuce :D:D:D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

jah :D :lol:
dinash

Post by dinash »

snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...

:zzzz:

snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
...

mislim da je istovremeno snooze+ 46 punih poziva drage na mobitel trenutni rekord.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

dvije varijante ustajanja sa zajednickim pocetkom, dakle:
7:30 zvoni alarm, ustajem u snu, prelazim dijagonalno preko sobe zaobilazeci nesvjesno sve sto se nalazi na podu, gasim ga i

Varijanta 1.
... vracam se u krevet (samo jos 5 minuta). Budim se u 11 i pocinje radnja pod Varijantom 2

Varijanta 2.
... odlazim do WC-a, alat vani.... pranje zuba, umivanje i ponekad tusiranje, brzinsko oblacenje, vitamini u kuhinji, trk u auto i na posao. 8:05 sam na poslu i dolazim polako do sebe pitajuci se kako sam dosao
Harrys

#60 Re: Jutarnji rituali :)

Post by Harrys »

anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenja :D je li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe? :D

kod mene su neke stvari manje vise postale automatika...otvorim oci, grabim telefon da vidim koliko je sati i imam li poruka, palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma, i onda standardno umivanje, pranje zuba, teturanje nazad do sobe, oblacenje, ponekad cak i sminkanje (nikad nista sto treba vise od par minuta), prodavnica = kupovina vode i dorucka i na posao...kafa i cigara tek kad stignem u kancelariju :D
Evo dokaz da te ne budi pijevac. :-)
anais_nin

#61 Re: Jutarnji rituali :)

Post by anais_nin »

Harrys wrote:
anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenja :D je li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe? :D

kod mene su neke stvari manje vise postale automatika...otvorim oci, grabim telefon da vidim koliko je sati i imam li poruka, palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma, i onda standardno umivanje, pranje zuba, teturanje nazad do sobe, oblacenje, ponekad cak i sminkanje (nikad nista sto treba vise od par minuta), prodavnica = kupovina vode i dorucka i na posao...kafa i cigara tek kad stignem u kancelariju :D
Evo dokaz da te ne budi pijevac. :-)
ovo je ipak podforum Umjetnost zivljenja, a ne Ljubav&Sex, imam i ja malo obzira :lol:
Zadig

Post by Zadig »

evo kako je jutros izgledalo:

budim se, pisem poruku kolegi spola ima li smisla da zakasnim, oceli sef popizditi....

odgovara coek: I don't know darling....(derpe je frajer)

dizem se, tesko mi je, sjedim na krevetu zaronjenih ruku u lice, boli me stopalo ljevo jer sam juce puno skako sa onim konopcem, boli me i ljevi biceps.
Odlazim u wc, samo se umivam, ne perem zube (na poslu cu, imam rezervnio kit tamo), oblacim se polako, tesko, ono od juce, sto je najblize bilo pri ruci, sjedam u kujinu samo da napisem nesto na papiricu, u pospanom stanju nekako izlazim iz kuce i eto

bezze, bolje da sam osto spavat
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig wrote:evo kako je jutros izgledalo:

budim se, pisem poruku kolegi spola ima li smisla da zakasnim, oceli sef popizditi....

odgovara coek: I don't know darling....(derpe je frajer)

dizem se, tesko mi je, sjedim na krevetu zaronjenih ruku u lice, boli me stopalo ljevo jer sam juce puno skako sa onim konopcem, boli me i ljevi biceps.
Odlazim u wc, samo se umivam, ne perem zube (na poslu cu, imam rezervnio kit tamo), oblacim se polako, tesko, ono od juce, sto je najblize bilo pri ruci, sjedam u kujinu samo da napisem nesto na papiricu, u pospanom stanju nekako izlazim iz kuce i eto

bezze, bolje da sam osto spavat
2x u 24h ista greška... :roll:
nisam navikla...zato mi bode oči... :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#64 Re: Jutarnji rituali :)

Post by horns&drums »

anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenja :D je li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe? :D :D
Ko Bukovski, cim otvorim oci maznem flasu hladnog crnog vina iz frizidera :D
anais_nin

#65 Re: Jutarnji rituali :)

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:
anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenja :D je li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe? :D :D
Ko Bukovski, cim otvorim oci maznem flasu hladnog crnog vina iz frizidera :D
i ti kvalitetno biras modele za svoje ponasanje :D bago meni, bago :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma gdje ces to Angela ujutro,to je svetogrdje :D:D:D:D

Anais, nije Charles glavni, ima i Millera tu hehehe :D
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote: Anais, nije Charles glavni, ima i Millera tu hehehe :D
ih zlato moje ljubi tebe tvoja anais Image
horns&drums

Post by horns&drums »

Ahaaa, jasno mi je. Sigurno kad budem u srednjim godinama da cu piti chapagne :D:D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Ahaaa, jasno mi je. Sigurno kad budem u srednjim godinama da cu piti chapagne :D:D:D:D
ih tebi je jos dalekoooooooooooooooooo :lol: :D
Stari

Post by Stari »

horns&drums wrote:Ahaaa, jasno mi je. Sigurno kad budem u srednjim godinama da cu piti chapagne :D:D:D:D
A kad prodjes i srednje godine ...onda predjes na ... :-? stomakliju :-? ....jest da goji...al neja veze moze se zakamuflirat odjecom....neces imat kome ici na skidanje ...osim ljekarima i ostalima iz te bulumente.
pitt

Post by pitt »

Stari wrote:
A kad prodjes i srednje godine ...onda predjes na ... :-? stomakliju :-? ....jest da goji...al neja veze moze se zakamuflirat odjecom....neces imat kome ici na skidanje ...osim ljekarima i ostalima iz te bulumente.
mene stari munta da pocnem sa travaricom ili klekovachom :D:D:D
buhtelj

Post by buhtelj »

pijem kavu i remote palim moj laptop....i onda krenem sljakti dok mi zena pravi frustek...i nakon frusteka krenem zbilja programirati, designirati....i sva ostale gluposti.....
štzngrm

Post by štzngrm »

svako jutro stojim na rukama, minimum pet minuta-
da mi krv udari u glavu i da se pripremim za naopake stvari novog dana
CiCiban

Post by CiCiban »

:D:P
''Carsafi su mu bili navuceni i zategnuti oko glave, ali negdje na polovini kreveta, polako je provirila ruka ispod pokrivaca.. migoljeci prstima po podu.
Iz iskustva, ti prsti su vec znali kako da elegantno zaobidju ciniju neceg gadnog sto stoji tu ko zna koliko dugo..i odjednom su se nasli kod poluprazne pakle ''Gauloisesa'' bez filtera i kutije sibica.
Prsti su istresli iz kutije zguzvanu bijelu cigaretu, dohvatili kutiju sibica i zajedno sa svim tim poceli da traze put kroz carsafe zapetljane negdje na vrhu kreveta, .. kao kada madionicar gurka maramicu iz koje namjerava da lansira jato bijelih golubica svojim carobnim stapicem.

Cigareta je konacno pronasla rupu. Cigareta je konacno pronasla plamen. Na trenutak je izgledalo kao da sam krevet pusi tu cigaretu, duboko uvlaceci dim.
Kasljao je dugo i glasno uz jake potrese i onda je konacno poceo da dise u malo skladnijem ritmu...
Ovako se Dirk Dzentli dovodio u svjesno stanje.''
anais_nin

#75 Re: Jutarnji rituali :)

Post by anais_nin »

ijaaaaaaaaaaaaaaao kako se i rutina za 2 godine promjeni :oops: :roll:
Post Reply