zavrsis, i fino kidnes dok spava, usput joj pokupis nakit, lovu, cigare, sta god ti je pod rukom, mobilni i slicno
Jutarnji rituali :)
Moderator: anex
-
sunday_morning
andjo ba, lovacke price...on pravi kafe redovno..i jos nabere iz avlije frisko cvijece, servira sa doruckom na tacni, i dopuze do bunovne drage da joj izmasira stopala
- pitt
A wrote:Jutarnji rituali savremenog muskarca : tiho ustajanje u 6:25, bescujno peglanje kosulja, spremanje dorucka, punjenje kade prethodno oprane i u 7:00 uz toplu kaficu i dorucak na tacni budi voljenu rijecima "hoces li prvo u kadu, ili ces prvo dorucak?"
To samo ako je last meal
-
sunday_morning
da je kceri, da te Beg uzmeA wrote:Jutarnji rituali savremenog muskarca : tiho ustajanje u 6:25, bescujno peglanje kosulja, spremanje dorucka, punjenje kade prethodno oprane i u 7:00 uz toplu kaficu i dorucak na tacni budi voljenu rijecima "hoces li prvo u kadu, ili ces prvo dorucak?"
-
Zadig
Ne zaboravi svjeze iscjedjeni sok od avokadovih latica i pticije mljeko.A wrote:Jutarnji rituali savremenog muskarca : tiho ustajanje u 6:25, bescujno peglanje kosulja, spremanje dorucka, punjenje kade prethodno oprane i u 7:00 uz toplu kaficu i dorucak na tacni budi voljenu rijecima "hoces li prvo u kadu, ili ces prvo dorucak?"
JAO A, uvijek sam u tebi vidio svoju sad vec bivsu
- Qler
sunday_morning wrote:da je kceri, da te Beg uzmeA wrote:Jutarnji rituali savremenog muskarca : tiho ustajanje u 6:25, bescujno peglanje kosulja, spremanje dorucka, punjenje kade prethodno oprane i u 7:00 uz toplu kaficu i dorucak na tacni budi voljenu rijecima "hoces li prvo u kadu, ili ces prvo dorucak?"
cigani se motaju oko kuce
-
dinash
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
...
mislim da je istovremeno snooze+ 46 punih poziva drage na mobitel trenutni rekord.
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
snooze ...
...
mislim da je istovremeno snooze+ 46 punih poziva drage na mobitel trenutni rekord.
-
neko iz mase
dvije varijante ustajanja sa zajednickim pocetkom, dakle:
7:30 zvoni alarm, ustajem u snu, prelazim dijagonalno preko sobe zaobilazeci nesvjesno sve sto se nalazi na podu, gasim ga i
Varijanta 1.
... vracam se u krevet (samo jos 5 minuta). Budim se u 11 i pocinje radnja pod Varijantom 2
Varijanta 2.
... odlazim do WC-a, alat vani.... pranje zuba, umivanje i ponekad tusiranje, brzinsko oblacenje, vitamini u kuhinji, trk u auto i na posao. 8:05 sam na poslu i dolazim polako do sebe pitajuci se kako sam dosao
7:30 zvoni alarm, ustajem u snu, prelazim dijagonalno preko sobe zaobilazeci nesvjesno sve sto se nalazi na podu, gasim ga i
Varijanta 1.
... vracam se u krevet (samo jos 5 minuta). Budim se u 11 i pocinje radnja pod Varijantom 2
Varijanta 2.
... odlazim do WC-a, alat vani.... pranje zuba, umivanje i ponekad tusiranje, brzinsko oblacenje, vitamini u kuhinji, trk u auto i na posao. 8:05 sam na poslu i dolazim polako do sebe pitajuci se kako sam dosao
-
Harrys
#60 Re: Jutarnji rituali :)
Evo dokaz da te ne budi pijevac.anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenjaje li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe?
![]()
kod mene su neke stvari manje vise postale automatika...otvorim oci, grabim telefon da vidim koliko je sati i imam li poruka, palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma, i onda standardno umivanje, pranje zuba, teturanje nazad do sobe, oblacenje, ponekad cak i sminkanje (nikad nista sto treba vise od par minuta), prodavnica = kupovina vode i dorucka i na posao...kafa i cigara tek kad stignem u kancelariju
- anais_nin
#61 Re: Jutarnji rituali :)
ovo je ipak podforum Umjetnost zivljenja, a ne Ljubav&Sex, imam i ja malo obziraHarrys wrote:Evo dokaz da te ne budi pijevac.anais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenjaje li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe?
![]()
kod mene su neke stvari manje vise postale automatika...otvorim oci, grabim telefon da vidim koliko je sati i imam li poruka, palim TV, obicno je kanal vec nasteljen na Vivu, ono da me malo prodrma, i onda standardno umivanje, pranje zuba, teturanje nazad do sobe, oblacenje, ponekad cak i sminkanje (nikad nista sto treba vise od par minuta), prodavnica = kupovina vode i dorucka i na posao...kafa i cigara tek kad stignem u kancelariju
-
Zadig
evo kako je jutros izgledalo:
budim se, pisem poruku kolegi spola ima li smisla da zakasnim, oceli sef popizditi....
odgovara coek: I don't know darling....(derpe je frajer)
dizem se, tesko mi je, sjedim na krevetu zaronjenih ruku u lice, boli me stopalo ljevo jer sam juce puno skako sa onim konopcem, boli me i ljevi biceps.
Odlazim u wc, samo se umivam, ne perem zube (na poslu cu, imam rezervnio kit tamo), oblacim se polako, tesko, ono od juce, sto je najblize bilo pri ruci, sjedam u kujinu samo da napisem nesto na papiricu, u pospanom stanju nekako izlazim iz kuce i eto
bezze, bolje da sam osto spavat
budim se, pisem poruku kolegi spola ima li smisla da zakasnim, oceli sef popizditi....
dizem se, tesko mi je, sjedim na krevetu zaronjenih ruku u lice, boli me stopalo ljevo jer sam juce puno skako sa onim konopcem, boli me i ljevi biceps.
Odlazim u wc, samo se umivam, ne perem zube (na poslu cu, imam rezervnio kit tamo), oblacim se polako, tesko, ono od juce, sto je najblize bilo pri ruci, sjedam u kujinu samo da napisem nesto na papiricu, u pospanom stanju nekako izlazim iz kuce i eto
- flora.sa
2x u 24h ista greška...Zadig wrote:evo kako je jutros izgledalo:
nisam navikla...zato mi bode oči...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#64 Re: Jutarnji rituali :)
Ko Bukovski, cim otvorim oci maznem flasu hladnog crnog vina iz frizideraanais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenjaje li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe?
![]()
- anais_nin
#65 Re: Jutarnji rituali :)
i ti kvalitetno biras modele za svoje ponasanjehorns&drums wrote:Ko Bukovski, cim otvorim oci maznem flasu hladnog crnog vina iz frizideraanais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenjaje li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe?
![]()
- horns&drums
Ma gdje ces to Angela ujutro,to je svetogrdje
:D:D:D
Anais, nije Charles glavni, ima i Millera tu hehehe
Anais, nije Charles glavni, ima i Millera tu hehehe
- horns&drums
Ahaaa, jasno mi je. Sigurno kad budem u srednjim godinama da cu piti chapagne
:D:D:D
-
Stari
A kad prodjes i srednje godine ...onda predjes na ...horns&drums wrote:Ahaaa, jasno mi je. Sigurno kad budem u srednjim godinama da cu piti chapagne:D:D:D
- pitt
mene stari munta da pocnem sa travaricom ili klekovachomStari wrote:A kad prodjes i srednje godine ...onda predjes na ...horns&drums wrote:Ahaaa, jasno mi je. Sigurno kad budem u srednjim godinama da cu piti chapagne:D:D:D
stomakliju
....jest da goji...al neja veze moze se zakamuflirat odjecom....neces imat kome ici na skidanje ...osim ljekarima i ostalima iz te bulumente.
- CiCiban
''Carsafi su mu bili navuceni i zategnuti oko glave, ali negdje na polovini kreveta, polako je provirila ruka ispod pokrivaca.. migoljeci prstima po podu.
Iz iskustva, ti prsti su vec znali kako da elegantno zaobidju ciniju neceg gadnog sto stoji tu ko zna koliko dugo..i odjednom su se nasli kod poluprazne pakle ''Gauloisesa'' bez filtera i kutije sibica.
Prsti su istresli iz kutije zguzvanu bijelu cigaretu, dohvatili kutiju sibica i zajedno sa svim tim poceli da traze put kroz carsafe zapetljane negdje na vrhu kreveta, .. kao kada madionicar gurka maramicu iz koje namjerava da lansira jato bijelih golubica svojim carobnim stapicem.
Cigareta je konacno pronasla rupu. Cigareta je konacno pronasla plamen. Na trenutak je izgledalo kao da sam krevet pusi tu cigaretu, duboko uvlaceci dim.
Kasljao je dugo i glasno uz jake potrese i onda je konacno poceo da dise u malo skladnijem ritmu...
Ovako se Dirk Dzentli dovodio u svjesno stanje.''
- anais_nin
#75 Re: Jutarnji rituali :)
ijaaaaaaaaaaaaaaao kako se i rutina za 2 godine promjenianais_nin wrote:Kako izgleda vase jutro, odmah nakon budjenjaje li imate standardnu rutinu od koje ne odstupate, ili je svako jutro za sebe?
![]()