Vidi diskriminacije....meni je noga sto sam dijaspora a edu kao lokalni domorodac ima prolaza...strasnoPITARKA_SA wrote:ti ono bjese pitar ha?edu wrote:dijasporu dijelim na:
1. one koji su otisli i koji mi ne pametuju sa ogromne prostorne distance kako sta da radim u mojoj drzavi
2. i na one koji su otisli i koji mi skoro svaki dan govore..ne valja to..to ste trebali uraditi ovako itd...
svako bira sebi put..pitt je izabrao da (trenutno) zivi u americi..i to je sasvim normalna stvar..ali pitt ne pametuje i ne govori vi ste seljaci..vi ne znate ovo..ne znate ono..on kaze uopsteno i ono sto je vec poznato..kriminal..stele..sise..guzovi..imao sam dijalog sa jednom forumasicom koja je pocela baljezgati kako mi u bosni veze nemamo..kako u sarajevu zive neki drugi ljudi..kako se ona nema gdje vratiti..kako je sarajevo postalo seljacki grad..jebo tu pricu..imam li ja pravo srati pittu sto je bush na vlasti..nemam..ovi gore navedeni pod rednim brojem 2 bosnu gledaju kroz prizmu nacionalizma..primitivizma..papanluka..najlakse je otici i srati..kazu u bosni su ljudi neobrazovani a ono je zavrsilo fakultet i nece da se vrati..prema tome..ponavljam..svako bira sebi put..ako ste vec izabrali da ne zivite u ovoj drzavi..i da se ne zelite vratiti..nemojte onda pametovati kako bi vi nesto uradili..jer mi tih koji pametuju a nece nista sami da urade imamo koliko hocete..prezivjeli smo rat..prezivjet cemo i mir...![]()
uh sreco moja pametna.."zenim te" odma
Mrsko mi citirati sada......ali ona definicija papka sto dinash napisa juce je odgovor na te koji se dizu kad dodju u domovinu.
Papak ostaje papak....... i kako sunce sto zalazi na zapadu,.....ostat ce dovjeka.