ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:Ne znam jesam li ja stvarno PEH, ili gorivo u BiH (generalno) zaista ne valja. Evo najnoviji dogadjaj. Podjem ti ja na put u Hrvatsku, rezervoar prazan do dna. Naspem gorivo (dizel) skoro do vrha na pumpi Energopetrol kod glavne poste i suda u Sarajevu. Vec nakon nekoliko km ustanovim da auto ide sa velikim naporom (kao da je rucna zategnuta, a nije), nema snage, a uz Ivan jedva drugom, morao sam ponekada i u prvu presaltati. I kotrljam se tako do potrosenih pola rezervoara i sve kontam razje*ao mi se auto. Ali, posto sam ja tvrdoglav, svratim kod nekog usputnog "hand-arbeit" majstora u Hrvatskoj da mi isprazni rezervoar, naspem neko gorivo na nekoj hrvatskoj pumpi i vidi cuda - auto ide k'o nov!

E, je*em mu mater, ne znam sta bi rekao........ Izgleda da je gorivo u BiH "varjabilno" dobro i lose, kako im se zalomi. Ali takodjer znam da ceh mi placamo i to dooooobar ceh.
Pa dobro misa mu jesi li ti bajker ili cager, gdje to ima da se putuje u kafezu :P
Skoro

Post by Skoro »

phil manzanera wrote:Tvoj babo jarane vjerovatno radi u KANCELARIJI a ne na pumpi. I nije voda problem..........
Nekada se sipalo sve i svašta a danas ne 100%. I upravo je voda i njen nivo u rezervoaru jedino na čemu EP pumpadžije mogu krasti. Radio je u kancelariji a sada je, hajmo reci :roll: :roll: jako blizu pumpe :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Pa dobro misa mu jesi li ti bajker ili cager, gdje to ima da se putuje u kafezu :P[/quote]

Ma, imam ti ja raznih prevozilica....... :shock:
_Astra_

Post by _Astra_ »

Licno misljenje:
KOsmija vozi UNa ili TIpO-a,...tako nesto...
Sipa super i redovno mu MRZNE pumpa za gorivo zimi, SIPA kod El Tarik-a...
Bio sam "ocevidac" fenom odmrzavanja pumpe :d
A i sam sam posumnjao, kada je moja Astra pocela brundati, ne bas BUKVALNO, ali Mnoogo bucniji motor je bio kad je gorivo sipano kod Tarik-a. To sam jednom sipao i NIKAD vise.
Oduvijek sipam na OMV-u, Eurosuper PLUS...ili kako ga zovu vec taj BEZOLOVni od 98 oktana i auto savrseno radi.
Za diesel-e ne znam...ali ako ijedno gorivo vrijedi u Sa, onda je to na OMV-u...
Moja PREPORUKA!

Nikakva reklama, samo licna iskustva...
Post Reply