ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phil manzanera
#1 ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!
U danasnjem "Dnevnom avazu" na str. 12 se nalazi tekst da su Slovenci utvrdili da "Petrol" gorivo izaziva skupi kvar na dizel pumpama pod visokim pritiskom na sofisticiranim/modernim dizel automobilima (koji nemaju bosh pumpu).
I ja sam vlasnik jednog takvog skupog automobila i do sada sam sipao OPREZA radi gorivo iskljucivo na "Kopex Sarajlic/OMV Istra Benz" i "PETROL" pumpama. U zadnjih godinu dana, pocela mi je nafta da intenzivno CURI iz pumpe pod visokim pritiskom, tako da su mi VW servisu prvo zamijenili gumice, ali nismo nista postigli. Na kraju su mi rekli da mi je otisla pumpa pod visokim pritiskom, no ja im nisam vjerovao. Kvar je oko 1100 KM i oni su bili fer i predlozili da mi pumpu promjene, pa ako to ne bude kvar, da ne moram platiti. Posebno napominjem da sam cijelo vrijeme rada stajao pored majstora, tako da nema govora o nekoj mucki, kako mi vozaci obicno volimo da pomislimo. Nakon zamjene pumpe, svi moji problemi su nestali.
I SADA CITAM U AVAZU (u principu, je*o Avaz, ali se je to poklopilo sa mojim iskustvom)! Tek sada mi je jasno zasto mi je otisla pumpa, iako je vozilo poprilicno novo. Nemojte zamjeriti na vulgarnosti, ali moram: picka im materina, jebem im mater i sve po spisku!!! PETROLU !!!
Vjerujte mi, kunem vam se, poceo sam da sipam "Energopetrol" naftu i obzirom da imam ogromno vozacko iskustvo mogu da vam sa sigurnoscu kazem da mi motor radi ravnomjernije i da imam povecanje snage. To je moje misljenje i stav, a vi vjerujte ili ne vjerujte, ali ja samo znam da platih 1100 KM prije mjesec dana, a danas sam saznao i razlog zasto sam platio taj novac.
Iako nemam dokaz/racune da sam kupovao PETROL gorivo, obraticu im se sa zhtjevom za naknadu, obzirom da tu naknadu vec isplacuju u Sloveniji. Picka im materina i jebem im sve po spisku!!!
I ja sam vlasnik jednog takvog skupog automobila i do sada sam sipao OPREZA radi gorivo iskljucivo na "Kopex Sarajlic/OMV Istra Benz" i "PETROL" pumpama. U zadnjih godinu dana, pocela mi je nafta da intenzivno CURI iz pumpe pod visokim pritiskom, tako da su mi VW servisu prvo zamijenili gumice, ali nismo nista postigli. Na kraju su mi rekli da mi je otisla pumpa pod visokim pritiskom, no ja im nisam vjerovao. Kvar je oko 1100 KM i oni su bili fer i predlozili da mi pumpu promjene, pa ako to ne bude kvar, da ne moram platiti. Posebno napominjem da sam cijelo vrijeme rada stajao pored majstora, tako da nema govora o nekoj mucki, kako mi vozaci obicno volimo da pomislimo. Nakon zamjene pumpe, svi moji problemi su nestali.
I SADA CITAM U AVAZU (u principu, je*o Avaz, ali se je to poklopilo sa mojim iskustvom)! Tek sada mi je jasno zasto mi je otisla pumpa, iako je vozilo poprilicno novo. Nemojte zamjeriti na vulgarnosti, ali moram: picka im materina, jebem im mater i sve po spisku!!! PETROLU !!!
Vjerujte mi, kunem vam se, poceo sam da sipam "Energopetrol" naftu i obzirom da imam ogromno vozacko iskustvo mogu da vam sa sigurnoscu kazem da mi motor radi ravnomjernije i da imam povecanje snage. To je moje misljenje i stav, a vi vjerujte ili ne vjerujte, ali ja samo znam da platih 1100 KM prije mjesec dana, a danas sam saznao i razlog zasto sam platio taj novac.
Iako nemam dokaz/racune da sam kupovao PETROL gorivo, obraticu im se sa zhtjevom za naknadu, obzirom da tu naknadu vec isplacuju u Sloveniji. Picka im materina i jebem im sve po spisku!!!
-
sudnjidan
Jarane, i da si imao racune kao dokaze da si sipao na Petrolovim pumpama, mogao bi ih okaciti macku o rep. Jer, to su govna koja ovdje zaradjuju sakom i kapom bez ikakvih obaveza prema korisnicima usluga, bilo da se radi o Petrolovom gorivu, bilo o stedisama Ljubljanske banke.
Preciznije, u Sloveniji isplacuju odstetu svima onima kojima je njihovo gorivo prouzrokovalo stetu, ali to nikad nece napraviti u BiH. Isto kao sto su slovenackim stedisama Ljubljanske banke isplatili njihov novac, ali to nikad nece uraditi u BiH sa bosanskohercegovackim stedisama. I Petrol i Ljubljanska banka i dalje ce bez ikakvih problema raditi i ostvarivati profit u BiH zahvaljujuci korumpiranim politicarima ali jos vise zahvaljujuci glupom narodu.
Preciznije, u Sloveniji isplacuju odstetu svima onima kojima je njihovo gorivo prouzrokovalo stetu, ali to nikad nece napraviti u BiH. Isto kao sto su slovenackim stedisama Ljubljanske banke isplatili njihov novac, ali to nikad nece uraditi u BiH sa bosanskohercegovackim stedisama. I Petrol i Ljubljanska banka i dalje ce bez ikakvih problema raditi i ostvarivati profit u BiH zahvaljujuci korumpiranim politicarima ali jos vise zahvaljujuci glupom narodu.
-
IlijaLadin
Ovo za povećanje snage kod korištenja goriva sa Energopetrola potpisujem. U principu sipam gorivo na prvoj pumpi na koju naidjem sa rizičnim količinama goriva u rezervoaru, ali katkad sam namjerno tražio EPetr. pumpu da bih kod njih nasuo. Auto je išlo mnogo bolje.
Što se tiče slovenaca, ne bih trošio riječi.
Što se tiče slovenaca, ne bih trošio riječi.
-
AmerVogosca
Ja sam nasuo gorivo u Srebreniku na Petrolovoj pumpi i kilometar dalje kod kamenoloma auto mi je stalo nisam imao pojma radi cega samo je pocelo naglo kocit i ugasilo se. Pa sam zamolio neke ljude da me slepaju do sledeceg servisa gdje su mi ustanovili da je sama voda u rezervaru, a zatim vidim doslepava se jos automobila sa istim kvarom. Uz medjusobnom razgovoru skontali smo da smo nasuli na toj pumpi umjesto dizela vodi i krenuli da zovemo policiju, tad se pojavo vlasnik te pumpe i zamolio da nedizemo frku da mu je tank procurio i da se izvinjava i da ce svu stetu platit. Od moje ukupne stete uspio sam naplatiti samo jednu trecinu iznosa od vlasnika. SAD MI SE TA PUMPA TAKO GADI DA VAM NEMOGU OPISAT.
PETROL
od sad sipam samo na HIFI jer imaju certifikat o kvaliteti goriva
-
RTX
#6 Re: ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!
Ja sam se maksuz registrirao da tebi nesto porucim.phil manzanera wrote:U danasnjem "Dnevnom avazu" na str. 12 se nalazi tekst da su Slovenci utvrdili da "Petrol" gorivo izaziva skupi kvar na dizel pumpama pod visokim pritiskom na sofisticiranim/modernim dizel automobilima (koji nemaju bosh pumpu).
Izviniti cu se kao i ti sto cu biti prost, ali tko te jebe supak i da bog da pa ti crk'o cijeli auto sto si sipao kod slovenackih supaka goriva dok nas Energopetrol je propadao i propada? Volite tudje govno vise od svoga i neka vam se to dogadja. I da ti kazem jos jednu novost posto vidim da si glup. Nije to samo stvar sa gorivom i Slovencima. Svi strani proizvodi koje kupujete u BiH su karina kvalitete u odnosu na iste od iste firme izvan BiH. Radi se cisto o tome da se Slovencima jebe jer znaju da si ti glup i da ima puno glupih Bosanaca kao ti i zato vam uvaljuju kajle. Frajer si bio i sad ga popusi do kraja i nastavi sipati na Petrolu umjesto na Energopetrolu i kad to zavrsis navrati malo do Mercatora i otidji na kiosk i kupi beogradske Blitz jer jeb'o Avaz.
-
sudnjidan
Da ne bi neko pomislio da je prica o losem Petrolom gorivu u BiH stvar "slucajnosti", evo jos jedne informacije: direktor Petrola u BiH je brat Azre Hadziahmetovic, nekadasnje ministrice poznate po tome sto je zestoko stitila slovenacke interese u BiH (slucaj Alpskog mlijeka, sporazum o bescarinskoj trgovini...).
E, moji glupi Bosanci, neki Slovenac koji zaluta na ovaj forum sada umire od smijeha...

E, moji glupi Bosanci, neki Slovenac koji zaluta na ovaj forum sada umire od smijeha...
- Qler
Ma jebo slovence!
Ja cesto kupujem u Mercatoru, jer mi je bas blizu, ali kupujem uvijek i strogo domace proizvode. Ipak mi je draze u Mercatoru kupiti domace mlijeko nego u nekoj prodavnici Alpsko!
A sto se tice goriva, vecinom sipam na KOPEX-u i EP-u, tj. kada ja sipam skoro uvijek je to EP, jedino ako sam na rezervi onda prva koja naleti
Ja cesto kupujem u Mercatoru, jer mi je bas blizu, ali kupujem uvijek i strogo domace proizvode. Ipak mi je draze u Mercatoru kupiti domace mlijeko nego u nekoj prodavnici Alpsko!
A sto se tice goriva, vecinom sipam na KOPEX-u i EP-u, tj. kada ja sipam skoro uvijek je to EP, jedino ako sam na rezervi onda prva koja naleti
-
biciklo
ispravka krivog navoda na ovom topicu ,sudnjidan wrote:Da ne bi neko pomislio da je prica o losem Petrolom gorivu u BiH stvar "slucajnosti", evo jos jedne informacije: direktor Petrola u BiH je brat Azre Hadziahmetovic, nekadasnje ministrice poznate po tome sto je zestoko stitila slovenacke interese u BiH (slucaj Alpskog mlijeka, sporazum o bescarinskoj trgovini...).
E, moji glupi Bosanci, neki Slovenac koji zaluta na ovaj forum sada umire od smijeha...![]()
![]()
direktor Petrol BIH nije bosanac nego cistokrvni Slovenac ,pogotovo nije Bošnjak .Covjek se zove Roman M.
Jebiga meni je crkla benzinska pumpa na golfu III , a sipo sam samo na Energopetrolu.
Al vjerujem da svi mute i prodaju supljak jer nema drzave niti carine, niti
jebene inspekcije.A niti zakona o potrebnoj cistoci goriva.Tako da sav hamelj iz bivše rusije završi kod nas.
Prošle godine sam citao ispitivanje cistoce goriva u Hr. samo je jedna pumpa od 1000 ispitanih zadovoljila EU norme o kvaliteti goriva .jebiga al su oni odma poslije poveli incijativu za zakon o potrebnoj cistoci.
A kod nas nekog boli kurac i onako se voze sluzbena vozila po godinu i onda novi model itd.
-
sudnjidan
Izvinjavam se postovanim forumasima, ali naknadnom provjerom ustanovio sam da gospodin Mahir Hadziahmetovic, rodjeni brat Azre Hadziahmetovic zastitnice slovenackih interesa u BiH, nije direktor vec zamjenik direktora Petrola u BiH.biciklo wrote:ispravka krivog navoda na ovom topicu ,sudnjidan wrote:Da ne bi neko pomislio da je prica o losem Petrolom gorivu u BiH stvar "slucajnosti", evo jos jedne informacije: direktor Petrola u BiH je brat Azre Hadziahmetovic, nekadasnje ministrice poznate po tome sto je zestoko stitila slovenacke interese u BiH (slucaj Alpskog mlijeka, sporazum o bescarinskoj trgovini...).
E, moji glupi Bosanci, neki Slovenac koji zaluta na ovaj forum sada umire od smijeha...![]()
![]()
direktor Petrol BIH nije bosanac nego cistokrvni Slovenac ,pogotovo nije Bošnjak .Covjek se zove Roman M.
Na vasu veliku zalost, gospodine biciklo, ovo nimalo ne mijenja sustinu cijele price.
-
nineac
Ja sipam u 99% slučajeva na EP-u gorivo. Imao sam prilike sticajem okolnosti da lično rukujem sa dijagnostikom za opelova auta, te na svom autu sam utvrdio da je paljenje kompjuter podesio na 0%, što znai da je gorivo prave oktanske vrijednosti, te da nema prljavština. 0% je bila vrijednost na sva 4 cilindra. Da je gorivo bilo 94 oktana kompjuter bi promjenio ugao paljenja bar za 1-2%!
Filtar goriva sam zamjenio nakon 60.000 km(prije toga sam ga ja stvaio nov) i u njemu nije bilo nikakve prljavštine pošto sam ga maksuz rasturio da vidim kako izgleda!
Filtar goriva sam zamjenio nakon 60.000 km(prije toga sam ga ja stvaio nov) i u njemu nije bilo nikakve prljavštine pošto sam ga maksuz rasturio da vidim kako izgleda!
-
whow
Ma nije to samo Petrol , sve pumpadije vole da dodaju vodu a razlika u parama ode u dzep. Razlika je u tome sto su Slovenci ponasli sistemsku gresku jer za razliku od mnogih u BiH (posebice privatnih pumpadzija) slovenci imaju Quality Control , koja se mora postivati. E sad je druga stvar sta se radi na pumpi te ko i kako krade. Evo ovdje u Kanadi ja sam sipao dizel na pumpi kod jednog indijca 5 centi jeftinije , frajer isti Apu iz Simpsona Kviki -Mart, auto pusilo i vise trosi. Prestao sipati kod Apu-a odmah bolje vice i ne pusi. Moj jedan prijatelj radio na Energo Pertolovoj pumpi pa je vidio svasta sta se radi i radilo na pumpama. Jos jedna stvar, kada sipate gorivo pogledajte datum kada je pumpa bazdarena jer se i na tome zna ukrasti.
- phil manzanera
#16 Re: ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!
CITAT:
"Ja sam se maksuz registrirao da tebi nesto porucim.
Izviniti cu se kao i ti sto cu biti prost, ali tko te jebe supak i da bog da pa ti crk'o cijeli auto sto si sipao kod slovenackih supaka goriva dok nas Energopetrol je propadao i propada? itd...itd...itd....[/quote]
Evo, sada cu ja tebi da pokazem ko je papak: tvoje pismo i tvoj nacin komuniciranja govori o tebi samom. Jarane, pogledaj se u ogledalo: ti si papak. Ako nisi primijetio, ovo je FORUM i svi iznosimo svoje stavove CIVILIZIRANO, a ne kao ti, agresivno i bezobrazno, PAPAK.
E, sada cu ti i dokazati koliko si papak: da li ti mislis da je sve sto se u BiH proizvodi najbolje kvalitete? Grijesis papak, mnogo je proizvoda iz svijeta koji su super i bolji nego ovi iz BiH, evo npr, taj kompjuter na kojem kucas, papak.
Nadalje, citas li ti stampu? Da li si vidio prije dvije-tri sedmice u DANIMA da je BOSANSKA kafa KANCEROGENA? I NIKO NISTA. NIKO NE TRZA! I to ne samo jedna vrsta, nego NEKOLIKO KAFA U BIH JE KANCEROGENO! To nisu glupi novinari napisali, u tekstu se nalazi puno ime i prezime strucnjaka i nazivi dvije vladine laboratorije koje su radile analize. PAPAK. Da li si procitao da su DVA BOSANSKA mlijeka kancerogena? To je takodjer ZVANICNI izvjestaj vladine laboratorije u BiH. Citaj malo i knjige, a ne samo romane.
Papak, ja za svoju lovu kupujem samo ono sto je po mome saznanju kvalitetno, pa bilo to iz Zambije ili Slovenije. Ili iz BiH. Mlijeko iz BiH ne pijem, kafu iz BiH ne pijem. Uzmi jarane DANE i procitaj ako ne vjerujes. Ja im vjerujem jer je u tekstu puno ime i prezime osoba koje su radile analize, kao i ime laboratorije.
Eto i nemoj biti vulgaran prema ljudima, pa makar bili anonoimni kao ja, pa uostalom i ti. Biti ce nam i meni i tebi bolje ako se pristojno ophodimo jedni prema drugima. Kao Njemci. A ne kao Bosanci (vidi svoj tekst, papak).
Zivio i razmisli malo!
P.S.
Za kraj, posto vidim da si upucen u beogradski Bliz (ja ni ne znam sta je to) ispricacu ti jedan vic:
Razgovaraju Sarajlija i Beogradjanin (nekada davno) i Sarajelija kaze Beogradjaninu:
- Znas, sta, jebes politiku!
Na to mu Beogradjanin odgovara:
- Jebem ja tebi Oslobodjenje!
"Ja sam se maksuz registrirao da tebi nesto porucim.
Izviniti cu se kao i ti sto cu biti prost, ali tko te jebe supak i da bog da pa ti crk'o cijeli auto sto si sipao kod slovenackih supaka goriva dok nas Energopetrol je propadao i propada? itd...itd...itd....[/quote]
Evo, sada cu ja tebi da pokazem ko je papak: tvoje pismo i tvoj nacin komuniciranja govori o tebi samom. Jarane, pogledaj se u ogledalo: ti si papak. Ako nisi primijetio, ovo je FORUM i svi iznosimo svoje stavove CIVILIZIRANO, a ne kao ti, agresivno i bezobrazno, PAPAK.
E, sada cu ti i dokazati koliko si papak: da li ti mislis da je sve sto se u BiH proizvodi najbolje kvalitete? Grijesis papak, mnogo je proizvoda iz svijeta koji su super i bolji nego ovi iz BiH, evo npr, taj kompjuter na kojem kucas, papak.
Nadalje, citas li ti stampu? Da li si vidio prije dvije-tri sedmice u DANIMA da je BOSANSKA kafa KANCEROGENA? I NIKO NISTA. NIKO NE TRZA! I to ne samo jedna vrsta, nego NEKOLIKO KAFA U BIH JE KANCEROGENO! To nisu glupi novinari napisali, u tekstu se nalazi puno ime i prezime strucnjaka i nazivi dvije vladine laboratorije koje su radile analize. PAPAK. Da li si procitao da su DVA BOSANSKA mlijeka kancerogena? To je takodjer ZVANICNI izvjestaj vladine laboratorije u BiH. Citaj malo i knjige, a ne samo romane.
Papak, ja za svoju lovu kupujem samo ono sto je po mome saznanju kvalitetno, pa bilo to iz Zambije ili Slovenije. Ili iz BiH. Mlijeko iz BiH ne pijem, kafu iz BiH ne pijem. Uzmi jarane DANE i procitaj ako ne vjerujes. Ja im vjerujem jer je u tekstu puno ime i prezime osoba koje su radile analize, kao i ime laboratorije.
Eto i nemoj biti vulgaran prema ljudima, pa makar bili anonoimni kao ja, pa uostalom i ti. Biti ce nam i meni i tebi bolje ako se pristojno ophodimo jedni prema drugima. Kao Njemci. A ne kao Bosanci (vidi svoj tekst, papak).
Zivio i razmisli malo!
P.S.
Za kraj, posto vidim da si upucen u beogradski Bliz (ja ni ne znam sta je to) ispricacu ti jedan vic:
Razgovaraju Sarajlija i Beogradjanin (nekada davno) i Sarajelija kaze Beogradjaninu:
- Znas, sta, jebes politiku!
Na to mu Beogradjanin odgovara:
- Jebem ja tebi Oslobodjenje!
-
mg
Prica o EP je smijesna. Mislim da su to najvece varalice.
OMV na svim pumpama ima zaljepljeno da je gorivo EU kvalitete. Koliko je istina? Vidjet cemo!
ASA auto preporucuje naftu samo sa OMV ili El Tarika. Pa po tome kontam da se ove dvije firme ne bi bas tako igrale sa ugledom. Jer znamo sta bi se desilo kad bi svemocni VW poceo nekoga da pljuje!
Meni je cudno kako niko ne uradi kontrolu kvalitete. Pa kad odredjene pumpadjije osjete na dzepu, samo ce sebi uvest kontrole.
OMV na svim pumpama ima zaljepljeno da je gorivo EU kvalitete. Koliko je istina? Vidjet cemo!
ASA auto preporucuje naftu samo sa OMV ili El Tarika. Pa po tome kontam da se ove dvije firme ne bi bas tako igrale sa ugledom. Jer znamo sta bi se desilo kad bi svemocni VW poceo nekoga da pljuje!
Meni je cudno kako niko ne uradi kontrolu kvalitete. Pa kad odredjene pumpadjije osjete na dzepu, samo ce sebi uvest kontrole.
-
the_stick
ako cemo vjerovati Danima, onda su hasan cengic i osama bin laden guzni haveri.... ne znam fakat na kojem nivou covjek treba da bude da sa takvim samopouzdanjem prica, a kao izvor informacija koristi Dane.... cuj puna imena napisana? hahaha... znas zasto su ta imena napisana? zato sto znaju da citaocima kao sto si ti nikada nece pasti na pamet da provjere da li ti ljudi i taj laboratorij uopste postoje...
ovako je izgledao jedan clanak kojeg se ja dobro sjecam jer sam umirao od smijeha....
"meho mehic (puno ime neke tamo osobe), za kojeg se vjeruje da se tajno sastajao sa mujom mujicem, koji je rodjak od hase hasica, je pronevjerio 500,000 maraka. iz pouzdanih izvora saznajemo da je haso hasic u to doba takodjer pronevjerio 800,000 maraka iz firme XY. "
ovako je izgledao jedan clanak kojeg se ja dobro sjecam jer sam umirao od smijeha....
"meho mehic (puno ime neke tamo osobe), za kojeg se vjeruje da se tajno sastajao sa mujom mujicem, koji je rodjak od hase hasica, je pronevjerio 500,000 maraka. iz pouzdanih izvora saznajemo da je haso hasic u to doba takodjer pronevjerio 800,000 maraka iz firme XY. "
-
reaktor
godinama sam sipao diesel na energopetrolu... sada sam presao na omv, jer me je nekako strah da u ovom vremenu kada se trazi kupac ep-a ne pokusaju uloviti kakve zarade na losijim gorivivima (mozda sam u krivu, ali eto)
cuo sam da je i gorivo iz proming pumpi odlicnog kvaliteta
cuo sam da je i gorivo iz proming pumpi odlicnog kvaliteta
-
car-x
jes da nam drzava nije golema, ali opet mozda imaju dva srebrenika.. elem, u ovom u kojem sam ja odrasto (onaj izmedju tuzle i brckog) NEMA petrolove pumpe!! ima ih kamara, ali petrolove nema nijedne..AmerVogosca wrote:Ja sam nasuo gorivo u Srebreniku na Petrolovoj pumpi i kilometar dalje kod kamenoloma auto mi je stalo nisam imao pojma radi cega samo je pocelo naglo kocit i ugasilo se. Pa sam zamolio neke ljude da me slepaju do sledeceg servisa gdje su mi ustanovili da je sama voda u rezervaru, a zatim vidim doslepava se jos automobila sa istim kvarom. Uz medjusobnom razgovoru skontali smo da smo nasuli na toj pumpi umjesto dizela vodi i krenuli da zovemo policiju, tad se pojavo vlasnik te pumpe i zamolio da nedizemo frku da mu je tank procurio i da se izvinjava i da ce svu stetu platit. Od moje ukupne stete uspio sam naplatiti samo jednu trecinu iznosa od vlasnika. SAD MI SE TA PUMPA TAKO GADI DA VAM NEMOGU OPISAT.
![]()
![]()
PETROL
![]()
![]()
![]()
-
putnik
#24 Re: ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!
A u potpisu članka - nepostojeći autor. Poznati trik DANA, znam iz iskustva.phil manzanera wrote:Uzmi jarane DANE i procitaj ako ne vjerujes. Ja im vjerujem jer je u tekstu puno ime i prezime osoba koje su radile analize, kao i ime laboratorije.
Hoću reći da ne tvrdim da ono što su DANI napisali nije istina, ima svega, ali poznavajući reputaciju DANA, ne uzimam ih zdravo za gotovo, jer ne bi bilo prvi put da DANI pljuju po svemu i svačemu samo za tuđi račun.
Držim se KOPEX-a i EP i nemam brige. Nasuo sam CASTROL, kupljen na EP pumpi i nemam problema, evo 2500 km - trošak 0 mm.