PISMO ALLAHU

Rasprave o vjerskim temama.
Zreli

Post by Zreli »

danas wrote:ma bice da su kvacice bile zeznute pa nisi skontala hananah, merima je pisala sva ta pisma. samo je ovo zadnje bilo skriveno i nasli su ga satro poslije njene smrti, a ova ranije je njena majka nasla i procitala. sve je merima molila allaha; i da umre cuko, i da imaju macici i ruze, i da glupava sluskinja (!?!?) postane pametnija...

a sad ozbiljno -- ovo je ljudi sramota, kako vas nije blam ovakve stvari postirati. vidjala sam ovakve nebulozne price u raznim izdanjima; od merime i allaha, pa do ane i isusa i pisma skrivenog iza raspeca... (usput: samo zamijenite merima sa "ana" i allah sa "isus" i levhu sa "raspecem" i recite mi kako vam se prica dopada? ma, odmah ste pozeljeli da predjete u hriscanstvo, tako vas se dojmila, zar ne?)

sta ste mislili da ce ova prica znaciti; sta mislite da ona docarava i opisuje; koja je njena poruka? ja da sam vjernica, mene bi bilo sramota i ove price, a jos vise bi me bilo sramota boga kako je opisan u njoj. ja bih se zapitala kakav je to bog -- jer iz ove price ne izgleda niti milosrdan niti previse "uman" kad ovako automatski ostvaruje sve merimine "zelje"... mislite li da su muslimanska djeca ovom pricom opisana u lijepom svjetlu -- bogami, meni se cine kao vrlo zlobna (zele da jadni cuko umre) i ne previse pametna (daj da ja umrem a babo nek zivi, umjesto da se pomoli za ocevo ozdravjeljenje?). ma dajte...

i kao sto se zapitah u prvom postu -- sto ko ne napisa kakvo pismo allahu za narod u srebrenici da ne pogine ni kriv ni duzan? nije se sjetio reis ili je zaboravio da metne pismo iza levhe?

i za kraj: ne brinite za moja sposobnosti kritikovanja -- isto bih reagovala da je neka ovakva glupost stigla od lagumdzije (ne znam sto ste se njega uhvatili, niti zasto bi iko iz SDP-a pisao ovakve propagandne gluposti. plus valjda su pametni toliko da u svojoj propagandi ne bi ubili dijete od 10-12 godina, ni krivo ni duzno). zasto je vama problem kada se glupost zove pravim imenom?
:aplauz:

jako mi se svidja to sto pises. konacno neko da misli svojom glavom i da se ne inati.
Zreli

Post by Zreli »

Falcon wrote:
Zreli wrote:zgadilo mi se ovo kad sam vidio ono: allah UISTINU sve zna ... znam odmah da je neko uzasno sranje .... ma nisam ni procitao nego samo preletio

Bojim se da ste se tu preracunali, kazne obicno bivaju vec na ovom svijetu.
ovakve bisere treba samo zaobilazit u velikom luku ...
Zreli

Post by Zreli »

Falcon wrote:
Zreli wrote:zgadilo mi se ovo kad sam vidio ono: allah UISTINU sve zna ... znam odmah da je neko uzasno sranje .... ma nisam ni procitao nego samo preletio

Bojim se da ste se tu preracunali, kazne obicno bivaju vec na ovom svijetu.
ovakve bisere treba samo zaobilazit u velikom luku ...
BECHO

Post by BECHO »

kao sto se zapitah u prvom postu -- sto ko ne napisa kakvo pismo allahu za narod u srebrenici da ne pogine ni kriv ni duzan? nije se sjetio reis ili je zaboravio da metne pismo iza levhe?
Jah, patetike! Vama ateistima nemoze ugodit ni CK ni komunisticka partija. Naravno, Allah i reis su krivi sto poginuse ljudi u Srebrenici kao sto u ovom slucaju nije problem u pismu nego u Allahu. Jel tako? Ali sta ocekivati od bistrih Sarajlija koji te iste iz Srebrenice prozivaju po carsiji zgog tzv. 'papanluka' i nostalgicno ocekuju da im se vrati stara raja sa planina! 'alal' vam vera, svoje ste suosjecanje prema Srebrenici pokazali nedavnim skupom posvecenom Srebrenici, gdje se pojavilo svega 500 ljudi. :roll:
melina

Post by melina »

BECHO wrote: 'alal' vam vera, svoje ste suosjecanje prema Srebrenici pokazali nedavnim skupom posvecenom Srebrenici, gdje se pojavilo svega 500 ljudi. :roll:

ne samo za srebrenicu nego za bilo kakavu slicnu nesrecu koja se desila na ovim prostorima...

lakse je okupiti ljude na koncertu za koji ce platiti nego za neka druga okupljanje...

a ne mozes im ni zamjeriti... sve oko nas je sivilo... potreban je ventili, nesto gdje ce se uzivati, kako bi se moglo dalje zivjeti...

a to ne znaci da ljudi ne suosjecaju...
Stitch__

Post by Stitch__ »

svemilosni allah - ubica, murderer, na sud!!! i isusa isto!!!

nerviraju me ovi sto seru i povlace lagumdziju i sdp (koji je po meni kriminalac na celu nek-nije-po-njihovom-pa-makar-svi-izginuli partije) TO NEMA VEZE SA BOJOM, nego sa DEBILNOSCU price. neko je napisao vec da se moze zamijeniti isus alahom, merima anom i lehvomm raspece pa isto sranje izadje.

inace, sta se ove srebrenicke majke bune, pa allah je htio da im djeca/muzevi poginu jelde? JELDE!?? Jelde da je on svemoguc i da se sve desava njegovom voljom!??

idiotluk :-?
reaktor

Post by reaktor »

ma prica je naivna...
ili mozda, uopce nije...
vazne su reakcije... koliko vidim reakcije vjernika su uglavnom blage, vjernici uvidjaju nedostatke ovakvih prica...
prica i nije upucena vjerncima... reakcije nevjernika... koliko se samo trude koji ce biti ostrijeg jezika, koji ce vise "uvreda" bogu uputiti... , a da ista znaju...
a ima ona stara... pazi sta zelis, moglo bi ti se i ispuniti

zaista je islam za razumom obdarene
Stitch__

Post by Stitch__ »

UISTINU ti nisi jedan od SVOJIM razumom obdarenih :D

P. S.

mozda nisam obdaren razumom, al sam obdaren centimetrima :D :D
reaktor

Post by reaktor »

Stitch__ wrote:UISTINU ti nisi jedan od SVOJIM razumom obdarenih :D

P. S.

mozda nisam obdaren razumom, al sam obdaren centimetrima :D :D
ok, nek si nam rekao
black

Post by black »

..i ocito je da tim centimetrima i razmisljas.. 8)
hananah

Post by hananah »

E vala si ubo u srijedu, da ti koji idu po bogomoljama su najuspjesniji, u pravu si. Sjeti se kako se prije dolazilo do posla i diplome kad se bilo clan komunisticke partije. Sad ako redovno ides u bogomolju (bilo koju) "tvoji" te rado poguraju i sa poslom i sa diplomom :D
Panasonic

Post by Panasonic »

Zreli wrote:
danas wrote:
maccarona wrote: bas nemas srca, kao i onaj super zreli al u mosnjama :roll:
ali nista se ne sekiraj, kaznice me allah za ovakve komentare u dzehenemu.
da, stvarno, gdje je taj allah da me kazni. umirem od smijeha. allah je junak iz bajke

kao i Isus

?
hananah

Post by hananah »

odmah on kontru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

BECHO wrote:Murate ba, da si napisao nesto o pedofiliji o katolickoj crkvi, odmah bi te proglasili mudzahedinom! Nego, nemoj majke ti, Sarajlije su osjetljive kad im spomenes Allaha!
jest becho ,nazalost si u pravu

vidim raju koja spominje srebrenicu ,reisa lagumdjiju i jos neke likove...
primjetim takodje da neki nisu ni procitali tekst, a podsmijavaju se i pisu gluposti . kao ono vazno je biti cool .
neki ga procitase i zakljucise da je majka kletve pisala , pa napisase komentare protiv allaha.
neki to shvatise kao propagandu .koji hajvanluk shvatiti ovo kao islamsku propagandu
pa ako je ova prica propaganda ,onda po njihovom su sve misije i pozivanje naroda da vjeruje u jednog boga propaganda.
jest becho nazolost si u pravo.
nego neke bi odavde trebalo poslati na serbein caffe ,pa tamo nek mjesaju i nek se podsmijavaju.
ponavljam ! prica se nekome moze svidjeti a nekome ne
ali pisanje suvisnih ,to jest glupih komentara nije potrebno
hananah

Post by hananah »

jelde Murate ako nije bijelo onda je crno, ako neko ne kaze "jojjjjjjjjj, dobre price" odmah ga u cetnike svrstavas :(
bas si mi nesto bio simpa lik dok u tvom predhodnom postu ne otkrih tvoju "sirinu" razmisljanja :(
ako si pricu stavio sa nakanom da je ljudi procitaju a ne komentarisu i ne analiziraju i ne daju svoja misljenja onda si trebao napraviti blog a ne staviti je na portal gdje ljudi razmjenjuju misljenja. Ili si trebao odmah prije postiranja price staviti napomenu - samo za one koji klimaju glavom :(
Uzas koliko si me razocarao :(
Murat Sabanovic

hananah wrote:jelde Murate ako nije bijelo onda je crno, ako neko ne kaze "jojjjjjjjjj, dobre price" odmah ga u cetnike svrstavas :(
bas si mi nesto bio simpa lik dok u tvom predhodnom postu ne otkrih tvoju "sirinu" razmisljanja :(
ako si pricu stavio sa nakanom da je ljudi procitaju a ne komentarisu i ne analiziraju i ne daju svoja misljenja onda si trebao napraviti blog a ne staviti je na portal gdje ljudi razmjenjuju misljenja. Ili si trebao odmah prije postiranja price staviti napomenu - samo za one koji klimaju glavom :(
Uzas koliko si me razocarao :(
plitako ti je razmisljanje kod tebe je problem sto dobro ne procitas a potrcis kritiku da napises .mozda bi onu sluskinju iz price trebalo sa tobom zamijeniti,prica bi bila jos interesantnija
hananah

Post by hananah »

vidim presao si na sljedecu etapu - vrijedjanje, odnosno pokusaj vrijedjana :(
kako god, sta me vise briga, sve je to tako kao sto ti kazes i nikako drugacije, ma ko sam ja, ko je bilo ko da misli drugacije :(
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

Meni ova pricha zvuchi ko regrutacioni pamflet za samoubilachki odred AlKaide... :shock:
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

Mislim...ljudi!!!...otkud djetetu ideja da se mozhe trgovat sa Allahom po principu...Zhivot za Zhivot???...Mogla je jednostavno pitat Allaha da joj pozhivi Babu i mirna Bosna...

OTKUD U DJETETU ZHELJA DA UMRE????

Kazhem...ovu prichu je napisala mentalno poremecena osoba...!!!... :shock: :? :? :x
Murat Sabanovic

hananah wrote:vidim presao si na sljedecu etapu - vrijedjanje, odnosno pokusaj vrijedjana :(
kako god, sta me vise briga, sve je to tako kao sto ti kazes i nikako drugacije, ma ko sam ja, ko je bilo ko da misli drugacije :(
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
ma hano bista si mi pravo ,samo odgoviri su ti bez razmisljanja napisni.
da si sekundu razmislila skontala bi sto te kritikujem. ali eto kao sto ti kazes
ma ko sam ja, ko je bilo ko da misli drugacije
hananah

Post by hananah »

Svoje odgovore sam sa razmisljanjem napisala, a posto sam "pravo bistra" onda se izvinjavam gospon Murate sto nisu po tvom "kroju", meni je prica puna mana i ne svidja mi se sekunde, sto sam i napisala u svojim "bistrim odgovorima"
Murat Sabanovic

hananah wrote:Svoje odgovore sam sa razmisljanjem napisala, a posto sam "pravo bistra" onda se izvinjavam gospon Murate sto nisu po tvom "kroju", meni je prica puna mana i ne svidja mi se sekunde, sto sam i napisala u svojim "bistrim odgovorima"
e vidis hano ovo ti je jedini komentar napisan sa razmisljenjem
prica ti se ne svidja i to postojem ali ne postujem neke stvari koje si napisala u predhodnim odgovorima.
Lama Qafishah

Post by Lama Qafishah »

tužno :(
dawud

Post by dawud »

ZRELI,UČINI USLUGU ČOVJEČANSTVU:
UDARI GLAVOM OD ZID SVOM SNAGOM.
IDIOTE JEDAN!
IZGLEDA SI ODGOJEN KAO I ŠKORPIONI.
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah !

Za vjernike muslimane!

Svaki razgovor , sa onima koji vrijedjaju Allah s.w.t. i Njegovog poslanika Muhammeda s.a.v.s., ili bilo kakav vid dijaloga sa njima je haram.Molim vas pazite sta radite!!!
Post Reply