Vi u BiH
-
haris303
Konju maloumni prvo nauči da čita. Rekao sam da sam protjeran nekoliko dana prije kraja rata. I jel vam sve treba nacrtati maloumnici jadni Ko je na ovom forumu tajkun, sin tajkuna itd? Jel bilo teko za skontati budale.
winetou, zemljace, koristi jedninu kada ove konstrukcije upotrebljavas, ima to u gramatici.
A ako te interesovalo ko je tajkun, ko ne i sl. , pa brate otvori temu i tako je postavi, sta ima veze sa tim moj pretplatnicki paket za internet?
winetou, zemljace, koristi jedninu kada ove konstrukcije upotrebljavas, ima to u gramatici.
A ako te interesovalo ko je tajkun, ko ne i sl. , pa brate otvori temu i tako je postavi, sta ima veze sa tim moj pretplatnicki paket za internet?
- JBT
Ja sam kont`o pokrenuti akciju prikupljanja novcanih sredstava za kupovinu jednog PC-ja, znaci ne slati pare nego kupiti u Sarajvu jedan takav pa poslati prijatelju aketu u Kanadu. Da se imam nekog za nedjeljnu jutarnju kahvu. Ake, nemoj sta zamjerit. Sve u dobroj namjeri.
-
winetou
Pa ima veze internet račun sa tajkunima i te kako. Kad pojedinci sa ovog foruma a koji non-stop vise na ovom forumu pripisuju dijaspori koješta i koji su izgleda neki dokoličari ne nalazim drugo objašnjenje nego da su tajkunski sinovi...haris303 wrote:Konju maloumni prvo nauči da čita. Rekao sam da sam protjeran nekoliko dana prije kraja rata. I jel vam sve treba nacrtati maloumnici jadni Ko je na ovom forumu tajkun, sin tajkuna itd? Jel bilo teko za skontati budale.
Last edited by winetou on 06/05/2004 21:13, edited 1 time in total.
- JBT
Seha, ne znam te ali ako je istina sto govoris (opisao sam ti da imam drugacija iskustva) onda se svrstaj u onih 5%.
Nego, daj se okreni sad malo oko sebe i izbroj koliko ljudi oko tebe radi neki posao koji bi ti rado poceo radit. A koliko je takvih, poznatih ti, koji rade "normalne" poslove u SA.
Nego, daj se okreni sad malo oko sebe i izbroj koliko ljudi oko tebe radi neki posao koji bi ti rado poceo radit. A koliko je takvih, poznatih ti, koji rade "normalne" poslove u SA.
-
St.Germain
JBT zar moras imati diplomu da bi bio obrazovan 
slazem se s tobom u pogledu manjka obrazovanosti dijaspore ali to nema veze sa skolskom spremom ili diplomom sa fakulteta evt.
slazem se s tobom u pogledu manjka obrazovanosti dijaspore ali to nema veze sa skolskom spremom ili diplomom sa fakulteta evt.
-
manki
#61 AAAA
aa jes jes majkemi sto crazy kaze
hahhah u pravu je majkem
tamo ciste wc-e i guraju tamo one mashine za ciscenje podova i ono,rijetko da ko dobije pravi posao... pa znam ja,bio sam u swe... nasi dijasporci dobijaju sve one poslove sto svedjani nece
i onda uzmu auto na kredit i nakupuju se one odjece u HM-u i dodju ovdje se prepucavati
ehh ma mi smo carevi za vas ba
jos koja godina i zakukacete vi za bosnom
sreca pa se ja vrati 96. 
-
winetou
Fino za ovih nekoliko sati ove teme se drastično promjenila situacija u BiH.
Za sve se ima. Svi su školovani, seljaka i sandžaklija ni na vidiku. Miljacka nije kanalizacija već odraz sarajevskog sjaja. Srednja klasa nikad bolje nije stajala itd
Za sve se ima. Svi su školovani, seljaka i sandžaklija ni na vidiku. Miljacka nije kanalizacija već odraz sarajevskog sjaja. Srednja klasa nikad bolje nije stajala itd
- JBT
Ake, dodji pa ces vidjeti.
Seha, gdje si ti pronadje u prici o "dijasporcima"? Onih 5% navedenih ne dozvoljava da se prica o generalizaciji. Kao sto rekoh, ima finih i normalnih ljudi koji navrate, ali vecina je, brate mili, cirkus zivi. Gdje su ti ljudi zivjeli prije rata, volio bih sada znati..... Bit ce da ih poplava izbaci. Svake godine.... kad je najvruce....
Za mene je sam izraz, dijaspora, ono nesto....kao....neki izraz iz "Pokondirene tikve". (ake, citas li)
Seha, gdje si ti pronadje u prici o "dijasporcima"? Onih 5% navedenih ne dozvoljava da se prica o generalizaciji. Kao sto rekoh, ima finih i normalnih ljudi koji navrate, ali vecina je, brate mili, cirkus zivi. Gdje su ti ljudi zivjeli prije rata, volio bih sada znati..... Bit ce da ih poplava izbaci. Svake godine.... kad je najvruce....
Za mene je sam izraz, dijaspora, ono nesto....kao....neki izraz iz "Pokondirene tikve". (ake, citas li)
-
haris303
winetou:
Za sve se ima. Svi su kolovani, seljaka i sandaklija ni na vidiku. Miljacka nije kanalizacija već odraz sarajevskog sjaja. Srednja klasa nikad bolje nije stajala itd
Znas sta winetou, jebi se ti polako, dodi ovamo majstore pa ispravi sve sto nevalja, lako je zaprdivati odnekle iz daljine. Dodi frajeru da vidis sa kakvim se ja problemima "guram" . I to svaki dan. I ne samo ja. Dodi i pomozi. A manje seri. Dodi ovamo pa da bude manje papaka, dodi da sve vise sjaji. I povedi jos takvih.
JEBO VAS VISE VAS PATRIOTIZAM KOJI SE UVECAVA PROPORCIONALNO KVADRATU UDALJENOSTI I OD MATICE I OD LINIJE FRONTA.
Sta me zajebajes sa internetom?
Za sve se ima. Svi su kolovani, seljaka i sandaklija ni na vidiku. Miljacka nije kanalizacija već odraz sarajevskog sjaja. Srednja klasa nikad bolje nije stajala itd
Znas sta winetou, jebi se ti polako, dodi ovamo majstore pa ispravi sve sto nevalja, lako je zaprdivati odnekle iz daljine. Dodi frajeru da vidis sa kakvim se ja problemima "guram" . I to svaki dan. I ne samo ja. Dodi i pomozi. A manje seri. Dodi ovamo pa da bude manje papaka, dodi da sve vise sjaji. I povedi jos takvih.
JEBO VAS VISE VAS PATRIOTIZAM KOJI SE UVECAVA PROPORCIONALNO KVADRATU UDALJENOSTI I OD MATICE I OD LINIJE FRONTA.
-
winetou
Pomozi sebi pa ću ti pomoćiharis303 wrote:winetou:
A uostalom i zašto? Pa u BiH po vama nikad bolje ni bilo nego sad.
Čemu sve one kuknjave na političko stanje u BiH. Ovom ste temom meni i svim ostalim u dijaspori dokazali da je Bosna balkanska Švica.
- NeKi_LiK
Majka ih rodila upucene...
Djeca tajkuna ? Meni se čini da imaju mnogo zanimljivijih stvari da rade nego da popunjavaju kvotu od X sati na internetu dnevno da bi ih ti nazvao tajkunima.
A zaključio si na osnovu čega ? Što je neko često logovan na forumu ili ima xxx broj poruka ?
Vjerovatno vecina sa posla, a kome je merak može sa kablovskim internetom dan/noć iliti po "vaškom" 24/7 da visi na ovom forumu za nekih 60-70 KM mjesečno. A već kod te sume možemo da pricamo o tajkunima izgleda

Djeca tajkuna ? Meni se čini da imaju mnogo zanimljivijih stvari da rade nego da popunjavaju kvotu od X sati na internetu dnevno da bi ih ti nazvao tajkunima.
A zaključio si na osnovu čega ? Što je neko često logovan na forumu ili ima xxx broj poruka ?
Vjerovatno vecina sa posla, a kome je merak može sa kablovskim internetom dan/noć iliti po "vaškom" 24/7 da visi na ovom forumu za nekih 60-70 KM mjesečno. A već kod te sume možemo da pricamo o tajkunima izgleda
-
winetou
Jeste to su ljudi koji rade za računarom i koji tek tako poašalju neku bezazlenu poruku. Daleko od toga da žučno učestvuju u diskusijamaNeKi_LiK wrote:Da rade za računarom, imaju pristup internetu i dovoljno vremena da pošalju poruku svakih, lupam, 20 minuta.winetou wrote:Kažeš vjerovatno sa posla![]()
Pa i to nešto govori
Znaš ti indijanac šta je tajkun uopće ?
A tajkun, hoćeš li balkansku ili pravu definiciju?
- NeKi_LiK
Jeste to su ljudi koji rade za računarom i koji tek tako poašalju neku bezazlenu poruku. Daleko od toga da žučno učestvuju u diskusijama
A tajkun, hoćeš li balkansku ili pravu definiciju
Opet ponavljam da za zučnu raspravu je dovoljno 60 KM mjesečno. Da svake minute tokom cijelog dana, ako ti je merak, šalješ jednu poruku.
Jel tih 60 KM odraz "tajkunizma"
A zar nije lakše da navedeš nickove pa da ti sami kažu kako toliko provode na netu ?
I koliko si takvih ulovio na ovom forumu Sherlok ?