Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Industrialyzer wrote:
Pa iskren da budem, ovaj put ne zelim bilo sta da kupujem neprovjereno i nepouzdano. Ostavio sam novca za takve stvari, jer mi trebaju. Sad ide varijanta gdje ce se auto odrzavati bas onako kako bi trebalo, svabski sto bi se reklo Ako nemam poprecne nosace, mogu li to kod njih sve zavrsiti? Da slucajno ne znas okvirnu cijenu, je li to 200, 500 ili 1000KM za ove njihove standardne modele?
Što se tiče cijene trenutno na službenoj web stranici ažuriraju cjenovnik pa je najbolje direktno ih kontaktirati ili otići na lice mjesta... ako nemaš nosače Thule ima i to ali ja sam pristalica fabričkih nosača... i ja koristim Thule nosače bicikla ali poprečne nosače sam nabavio fabričke nekako mi je to 100% sigurno...
U principu na oglasima imaš Thule kofere od 200 do 1000 KM a vjerujem da ima modela novih i preko 1000 .... može se čak i iznajmiti ako ga nećeš koristiti redovno...
U svakom slučaju kad odlučiš koje auto onda prema njemu trebaš potražiti i ostalo...
Imaš kontakt na web stranici pa direktna pitanja su najbolja...
U svakom slucaju ovo ugradjujem ako kupim nesto drugo osim Megane karavan, ili cak Alteu XL jer sam naletio na par modela koji mi odgovaraju.
Da li bi bjezao od automatika na ovim autima? Pitam za Astru i Forda prvenstveno jer sam vidio par modela sa tom opcijom
Travnički Noćni Šetač wrote:Nemam dovoljno saznanja za automatike na Fordovima da bih mogao dati pravilan savjet... O Astrama ne znam ništa detaljno...
U mondeo i s-max je wet clutch i kazu da je on dobar (ja imamo mondea sa powershitf automatikom) samo se ulje MORA mijenjati svakih 60k km... i nece biti problema...
Focus i fiesta i C-max mislim imaju taj neki dry clutch zbog kojeg je ford na pravo losem glasu... popusili su i nekih kazni od potrosaca zbog tog mjenjaca...
Ja znam par automatika mondea, i ljudi ih voze godinama, i nisu imali problema pa sam zato i ja uzeo automatik.
Industrialyzer wrote:U prevodu, bjezi od focusa automatika koji je mjenjac u Altea XL 2009. godiste? Naletio sam na jednu koja mi ne izgleda lose
Moj kolega je kupio tad nekad novu alteu xl, on je izabrao rucni mjenjac, pored ponudjene verzije dsg mjenjaca sa 6 brzina. Ona prva obicna altea, imala je u ponudi i onaj klasicni automatik- tipronik 5 brzina u ponudi....
Optimist wrote:Ti si posto kao ona mlada prije pola god kad je htino kupovala C4. Pa onda presla na P308. Ne sjecam se koje su joj sve opcije jos bile u glavi.
Prvo Megane, pa P308, zatim Ford, a onda je u pricu dosao i Seat.
Pa kad znam sta trazim zasto ne vidjeti sve sto trziste nudi za moje potrebe. Sve su to auta slicna po konstrukciji (osim Seata) pa da vidim sa iskusnijim sta je bolje
Obzirom da si vec upucen u koristenje plina i ako zelis novo vozilo na isti pogon, onda nemas kud dalje traziti od Megana.
Sto se tice dizela, tu mozes malo kalkulisati i vagati od ovih nabrojanih koji ti se svidjaju.
Optimist wrote:Obzirom da si vec upucen u koristenje plina i ako zelis novo vozilo na isti pogon, onda nemas kud dalje traziti od Megana.
Sto se tice dizela, tu mozes malo kalkulisati i vagati od ovih nabrojanih koji ti se svidjaju.
Tako nekako izgleda i moj zakljucak. Benzinac + plin definitivno Megane, a u dizel varijanti Focus, Astra ili Seat zavisno od konkretnog modela.
Qler wrote:Samo da napomenem da prodajem felge 16'' 5x108 Ford original sa Mk3 mondea ghia 2005 godina, sa zimskim gumama conti ts 850, 2013 dvije i 2015 dvije gume.
Postavi slike, trebaju mi 16-ke alu za Focusa (bez guma)
Qler wrote:Samo da napomenem da prodajem felge 16'' 5x108 Ford original sa Mk3 mondea ghia 2005 godina, sa zimskim gumama conti ts 850, 2013 dvije i 2015 dvije gume.
Postavi slike, trebaju mi 16-ke alu za Focusa (bez guma)
Optimist wrote:Iskustvo iz Lagune od brata koji je sa njim presao 370k km je odlicno. Jedino je kupljen egr na oko 200k i to je to od zahvata na motoru.
Ista stvar, samo egr. Ostalo perfekt do 320 hiljada i otisla dalje.
Poznanik nedavno prodao takvu Astru. 2012, 1.6 115ks- cosmo oprema. U pitanju je zadnja serija. Ne znam ni jel 9 dobio za nju. Auto preslo 50k km. Po meni puno bolji deal od zgaženih dizela tipa focusa ili megana.