Posudjivanje novca
Moderator: anex
- iceman ze
#51 Re: Posudjivanje novca
Ja posudio na rate i vec kasni vec 2gu ratu ne znam da li da pisem pismenu opomenu ili sms...
- Edin H.
#52 Re: Posudjivanje novca
Da li bi mi mogao posuditi cenera?nKrkan wrote:I ja sam jednom ispao budala sam bi sebe šamarao
Prvo sam liku dao cenera kao zaboravio novčanik, i hajd znam desi se vratio je sutra. Par dana poslije tog kao u krizi pita koliko možeš posudit, a meni bilo bruka dat manje od 50na budžetu je ima tri moje plate , reko morel lolo pomoć 50 kaže može. I vrati mi to za 15ak dana.
Ma nije prošlo 5 dana kako treba ,kae treba mi opet pomoć , složi neku priču za nešto mu treba 210 KM i hajd ja mu i dadnem ,kontam opet desi se ,plus stabilan je vratit će. Međutua ,nikad ga. To se zove tanak led, al mlad sam ja tek neke životne lekcije upijam.
Da zapocnemo proces
-
Seyfo
#53 Re: Posudjivanje novca
Posudim (ljudima u problemu) i odmah halalim, tako da me baš iznenadi ako vrate. Čak i naglasim "vrati kad mogneš". U sebi odmah pomislim "ako ne vrati, nek se po dobrom vrati nekad mojoj djeci".
Ja to smatram kao kad pomognem nekom nepoznatom za liječenje.
I uvijek se smatram sretnim i presretnim da sam ja taj koji pomaže, čitaj posuđuje, nego onaj koji traži pomoć.
I uvijek se smatram sretnim i presretnim da sam ja taj koji pomaže, čitaj posuđuje, nego onaj koji traži pomoć.
-
Ci-Nick
#54 Re: Posudjivanje novca
Da, kaže se,.."Dabogda ja uvijek dijelio !"Seyfo wrote:Posudim (ljudima u problemu) i odmah halalim, tako da me baš iznenadi ako vrate. Čak i naglasim "vrati kad mogneš". U sebi odmah pomislim "ako ne vrati, nek se po dobrom vrati nekad mojoj djeci".
- Vsvp
#55 Re: Posudjivanje novca
I kod svakog vraćanja se naravno popiju 3,4 pića koja uvijek ja platim .S4mpion wrote:Niko ne spomenu one što vraćaju redovno, ali i redovno posuđuju, svaki mjesec im zatreba-najgora sorta.
I kad raspoređuješ platu odmah otpišeš taj iznos koji na duže vrijeme samo cirkuliše između tebe i dužnika, jer si post'o njegova kasa.
- konjislav
#56 Re: Posudjivanje novca
Ja sam prije posudjivao bas velike svote novca. Sveukupno nekih 10-15k. Na svu srecu, vratili su mi sve. I ja sam jednom posudio oko 2.5k i vratio za oko 4 mjeseca.
Realno kada vidim sta ima i sta se radi, radije vise ne bih nikome posudio. Ovaj prijatelj kojem sam posudio oko 2.5k prije 2 godine, mi prije par mjeseci opet trazio neke pare, rekoh ne bih ti ja to, de ti skontaj nesto drugo.
Sto neko rece, samo najblizoj rodbini, znaci brat, sestra, otac, majka i to je to. I to neko evenutalno nece, i to u potpunosti razumijem.
Realno kada vidim sta ima i sta se radi, radije vise ne bih nikome posudio. Ovaj prijatelj kojem sam posudio oko 2.5k prije 2 godine, mi prije par mjeseci opet trazio neke pare, rekoh ne bih ti ja to, de ti skontaj nesto drugo.
Sto neko rece, samo najblizoj rodbini, znaci brat, sestra, otac, majka i to je to. I to neko evenutalno nece, i to u potpunosti razumijem.
- xoklix
#57 Re: Posudjivanje novca
Izgubio prijatelja tako.
Imao 18-19 god, prodam mu mobitel za 250 KM , ja ga godinu i pol prije platio 800 KM, mislim da je HTC Desire HD bio. Znači, dao ga ispod svake moguće cijene.
On mi dao stoju i po i kad bude plata još stoja. Prošla dva-tri mjeseca traži mi 30 KM i naravno kad bude plata vraća , ja budala dam.
Kroz nekoliko dana pijemo kafu i vidim ja novi mobitel kod njega. Pitam ga gdje mu HTC kaže poklonio djevojci.
Pitam ga samo za samo 30 KM da mi vrati jer sam dug za mobitel halalio , kaže kad bude plata. E nećeš više.
Nismo se ni čuli poslije toga, oženio se ni na svadbu me nije zvao,a ispili 500 kafa u mahalskom kafiću.
I te kafe većinom ja plaćao, PESa u sokerhani također.
Išli i na more u Budvu tri dana o mom trošku.
Ma kurava me ne bi toliko izmuzla
Imao 18-19 god, prodam mu mobitel za 250 KM , ja ga godinu i pol prije platio 800 KM, mislim da je HTC Desire HD bio. Znači, dao ga ispod svake moguće cijene.
On mi dao stoju i po i kad bude plata još stoja. Prošla dva-tri mjeseca traži mi 30 KM i naravno kad bude plata vraća , ja budala dam.
Kroz nekoliko dana pijemo kafu i vidim ja novi mobitel kod njega. Pitam ga gdje mu HTC kaže poklonio djevojci.
Pitam ga samo za samo 30 KM da mi vrati jer sam dug za mobitel halalio , kaže kad bude plata. E nećeš više.
Nismo se ni čuli poslije toga, oženio se ni na svadbu me nije zvao,a ispili 500 kafa u mahalskom kafiću.
I te kafe većinom ja plaćao, PESa u sokerhani također.
Išli i na more u Budvu tri dana o mom trošku.
Ma kurava me ne bi toliko izmuzla
- iceman ze
#58 Re: Posudjivanje novca
Evo znam i ja dobrih primjera gdje je prijtelj za prijatelja digao kredit da rjesi stambeno pitanje jer tada su samo davali kredite ko radi u organima uprave...i tako se nadju na kafi da mu ratu kredita i popiju kafu na racun ovog sto je rjesio stam.pitanje.
-
Puf
#59 Re: Posudjivanje novca
Ne kazu bezveze da je tanka granica izmedju hrabrog i budale.iceman ze wrote:Evo znam i ja dobrih primjera gdje je prijtelj za prijatelja digao kredit da rjesi stambeno pitanje jer tada su samo davali kredite ko radi u organima uprave...i tako se nadju na kafi da mu ratu kredita i popiju kafu na racun ovog sto je rjesio stam.pitanje.
-
TRANCE
#60 Re: Posudjivanje novca
Hajde posuditi stoju, ali dići kredit od 100 milja za nekog, to može samo teška budala 
- iceman ze
#61 Re: Posudjivanje novca
Tada je bio kvadrat 350-400 km.... 
-
Anabella_
#62 Re: Posudjivanje novca
Posudila bih majci, i bratu eventualno, ali znam da oni nikad ne bi ni trazili.
Rodica me par puta zavukla, dok sam i sama bila student.
treći put kad se to desilo (tad sam počela radit) majka mi rekla da ne budem konj, i da pristojno trazim novce nazad i tako je i bilo.
Rodica me par puta zavukla, dok sam i sama bila student.
treći put kad se to desilo (tad sam počela radit) majka mi rekla da ne budem konj, i da pristojno trazim novce nazad i tako je i bilo.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#63 Re: Posudjivanje novca
Nemam pojma vise koliko imam novca u posudbama. Sve daj direktore, haj direktore na tivram ti, a kako cu reci da nemam, sramota.
- Edin H.
#64 Re: Posudjivanje novca
Kad je šenluk nek i hala gori 
- iceman ze
#65 Re: Posudjivanje novca
Pa na profakturu Djole...ne oblacim se zbog sebe nego radi preduzetje..
- mO k3
#66 Re: Posudjivanje novca
posudi onoliko koliko mozes halalitikonjislav wrote:Ja sam prije posudjivao bas velike svote novca. Sveukupno nekih 10-15k. Na svu srecu, vratili su mi sve. I ja sam jednom posudio oko 2.5k i vratio za oko 4 mjeseca.
- iceman ze
#67 Re: Posudjivanje novca
Bolje dionice kupiti kada naplatim potrazivanja...barem dobijem dividendu, a ne cir na zelucu..