rahmetullahi ve berekatuhuEdin H. wrote:Ve alejkumu-s-selamHAVANA wrote:Selam.
Otici ili ostati?
- valjuga
#51 Re: Otici ili ostati?
- madner
#52 Re: Otici ili ostati?
Jedino ti moze pomoci da odes na Sardiniju.HAVANA wrote:Pozdrav drugovi i drugarice.48 mi je godina i pred velikim sam odlukama.Ja bi na more Kako,kuda...?Zena bi na ostrvo, a ja bi na poluostrvo? Savjet,ideja...? Znam da je malo neuobicajeno pitanje na forumu o odlasku iz bih ali ne vidim drugo rjesenje.Zelim da pecam,pijem i pusim travu na plazi,dosta mi je ovog svega.Selam.
Tamo, za razliku od Peljesca ces naci kulturne, civilizovane Evropjce s kojima se moze ugodno caskati. Preporucujem zajednicki odlazak u vinski podrum De Mario Opeljusi, gdje ces za elegantno crveno vino dati samo 70 eura po boci. Plaze su mozda malo losije od ovih Jadranskih, ali drugo je to kada znas da gledas Italiju u daljini.
- HAVANA
#53 Re: Otici ili ostati?
-
lorente
#55 Re: Otici ili ostati?
sta nije istina?? ne treba ti radna viza,nadjes poslodavca i radis i kao bilo koji radnik iz Eu...do sada ako bravar iz Bosne trazi posao u Njemackoj, moze ga dobiti tek kada oni nemaju zaposliti nikoga sa Eu pasosem,tek tada mogu zaposljavati ljude iz zemalja treceg svijeta..mousstapha wrote:Nije istina, najkrace receno.vjecnikomentator wrote:Je l' istina da se od 1.1.2019 može u Njemačku ići i raditi bez radne vize po koju moraš ići u Sarajevo?
Čuo sam nešto da možeš biti od 1.1.2019 tamo 6 mjeseci, nađeš posao i oni ti tamo produžavaju vizu? Može neko reći kako to ide? Hvala... Kontao sam do Njemačke aBd.
Ono sto postoji je rasprava o novom zakonu za imigrante, koji obuhvata mnogo sira pitanja od onih bitnih bosancima koji bi dosli radi posla. Postoje indicije da ce taj zakon jos vise olaksati dolazak radne snage iz BiH, ali kada tacno i na koji nacin jos uvijek nije poznato.
- mousstapha
#56 Re: Otici ili ostati?
Poenta price je sadrzaj novog zakona o imigrantima. Neki mediji i ljudi spekulisi da ce taj zakon nastupiti na snagu 1.1.2019. godine i da je sadrzaj tog zakona takav da ce se moci preskakati redovi cekanja u sarajevskoj ambasadi. Cinjenica medjutim da zakon jos uvijek nije ni u proceduri za sada se uglavnom radi o spekulacijama. Ako imas suprotne informacije molim te postavi ovdje neki link sa izvorom informacija.lorente wrote:sta nije istina?? ne treba ti radna viza,nadjes poslodavca i radis i kao bilo koji radnik iz Eu...do sada ako bravar iz Bosne trazi posao u Njemackoj, moze ga dobiti tek kada oni nemaju zaposliti nikoga sa Eu pasosem,tek tada mogu zaposljavati ljude iz zemalja treceg svijeta..mousstapha wrote:Nije istina, najkrace receno.vjecnikomentator wrote:Je l' istina da se od 1.1.2019 može u Njemačku ići i raditi bez radne vize po koju moraš ići u Sarajevo?
Čuo sam nešto da možeš biti od 1.1.2019 tamo 6 mjeseci, nađeš posao i oni ti tamo produžavaju vizu? Može neko reći kako to ide? Hvala... Kontao sam do Njemačke aBd.
Ono sto postoji je rasprava o novom zakonu za imigrante, koji obuhvata mnogo sira pitanja od onih bitnih bosancima koji bi dosli radi posla. Postoje indicije da ce taj zakon jos vise olaksati dolazak radne snage iz BiH, ali kada tacno i na koji nacin jos uvijek nije poznato.
-
numersi
#57 Re: Otici ili ostati?
Otici i zaraditi pare, pa se fino vratit kuci, ali da bi se ikako kontalo negdje otic, treba se biti skolovan i teoretski i prakticno sa poznavanjem najmanje engleskog jezika, sto vise jezika to bolje..... znaci da se treba otici naucen, sa znanjem, koji ces kurac nekom kad nemas pojma o nicemu, jer ako se negdje i ode treba se tamo doskolovat, a ne mozes se doskolovat ako ni ti ni oni nemate pojma na sta ces se doskolovat..... i samo te zaobidju, pa onda sviraj kurcu koliko hoces.
Znam ih ja masa koje su zaobisli, kontali ih smuljat da su svasta nesto zavrsili i znaju, a ovamo ispalo da veze nemaju, i onda meni dodju zacudjeno kako se neko moze predstavljat za nesto sto to uopste nije, ne znaju ljudi kako na to da reagiraju, ja im se smijem, govorim im samo pokazes vrata na koja su usli i trazis drugog, oni zinu u mene, tesko im to skontat
Svi traze prakticne ljude, to su oni ljudi koji znaju praksu za ono sta kazu da su zavrsili i da znaju, dovoljno je samo da se pocne kako treba i proslo je, bilo kakvu teoriju niko ne slusa niti ikog interesuje, sa teoreticarima niko nista nece, svi ih izbjegavaju.
Znam ih ja masa koje su zaobisli, kontali ih smuljat da su svasta nesto zavrsili i znaju, a ovamo ispalo da veze nemaju, i onda meni dodju zacudjeno kako se neko moze predstavljat za nesto sto to uopste nije, ne znaju ljudi kako na to da reagiraju, ja im se smijem, govorim im samo pokazes vrata na koja su usli i trazis drugog, oni zinu u mene, tesko im to skontat
Svi traze prakticne ljude, to su oni ljudi koji znaju praksu za ono sta kazu da su zavrsili i da znaju, dovoljno je samo da se pocne kako treba i proslo je, bilo kakvu teoriju niko ne slusa niti ikog interesuje, sa teoreticarima niko nista nece, svi ih izbjegavaju.
-
Seyfo
#58 Re: Otici ili ostati?
Treabaš otići, ako ništa, moći ćeš pametovati i neko će te slušati i upijati tvoje umotvorine , taman i da te nikad niko prije nije htio ni saslušati.
-
numersi
#59 Re: Otici ili ostati?
Seyfo wrote: Treabaš otići, ako ništa, moći ćeš pametovati i neko će te slušati i upijati tvoje umotvorine , taman i da te nikad niko prije nije htio ni saslušati.
Puni su oni ovdje takvih, takav svako moze doci na tri mjeseca i nazad
Ovdje su prebukirani poslom, i ljudi traze......
- stakasa
#60 Re: Otici ili ostati?
numersi wrote:Otici i zaraditi pare, pa se fino vratit kuci, ali da bi se ikako kontalo negdje otic, treba se biti skolovan i teoretski i prakticno sa poznavanjem najmanje engleskog jezika, sto vise jezika to bolje..... znaci da se treba otici naucen, sa znanjem, koji ces kurac nekom kad nemas pojma o nicemu, jer ako se negdje i ode treba se tamo doskolovat, a ne mozes se doskolovat ako ni ti ni oni nemate pojma na sta ces se doskolovat..... i samo te zaobidju, pa onda sviraj kurcu koliko hoces.
Znaci sto gluplje to bolje
-
numersi
#61 Re: Otici ili ostati?
stakasa wrote:![]()
Ne znam to da je bas tako, zavisi od kako ko gleda, meni je to da se ljudi snalaze kako umiju i znaju, meni je kod nekog najvaznije da ne krade, da nije kriminalac, drogeras, alkos, a sve drugo je snalazenje, ja ne znam ni jednog glupog covjeka, znam samo sposobne ljude sa razlicitim umjecima i znanjem......
- ExNihilo
#62 Re: Otici ili ostati?
Nisi proveo dovoljno vremena na forumu.numersi wrote:stakasa wrote:![]()
Ne znam to da je bas tako, zavisi od kako ko gleda, meni je to da se ljudi snalaze kako umiju i znaju, meni je kod nekog najvaznije da ne krade, da nije kriminalac, drogeras, alkos, a sve drugo je snalazenje, ja ne znam ni jednog glupog covjeka, znam samo sposobne ljude sa razlicitim umjecima i znanjem......
-
numersi
#63 Re: Otici ili ostati?
ExNihilo wrote:
Nisi proveo dovoljno vremena na forumu.
meni je besmislica truditi se u otkrivanju sta neko ne zna, ne znam ni ja svasta nesto, i to me uopste ne interesuje
ljepse mi je otkrivati sta neko zna, to su sve cuda
- Edin H.
#64 Re: Otici ili ostati?
Pa korporativni kapitalizam haveru, radi, slusaj, ne zapitkuj...i ne isci puno para.stakasa wrote:numersi wrote:Otici i zaraditi pare, pa se fino vratit kuci, ali da bi se ikako kontalo negdje otic, treba se biti skolovan i teoretski i prakticno sa poznavanjem najmanje engleskog jezika, sto vise jezika to bolje..... znaci da se treba otici naucen, sa znanjem, koji ces kurac nekom kad nemas pojma o nicemu, jer ako se negdje i ode treba se tamo doskolovat, a ne mozes se doskolovat ako ni ti ni oni nemate pojma na sta ces se doskolovat..... i samo te zaobidju, pa onda sviraj kurcu koliko hoces.
Svi traze prakticne ljude, to su oni ljudi koji znaju praksu za ono sta kazu da su zavrsili i da znaju, dovoljno je samo da se pocne kako treba i proslo je, bilo kakvu teoriju niko ne slusa niti ikog interesuje, sa teoreticarima niko nista nece, svi ih izbjegavaju.![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#65 Re: Otici ili ostati?
treba u afriku otići
-
numersi
#66 Re: Otici ili ostati?
Otici ces kurac bilo gdje ako nemas nista da das ili ponudis, ne mozes nigdje ni kako turista ako nemas para da poplacas put, plakanje ne pomaze, slagati mozes dok ne dodju po tebe, ili ako nemas pare da nekakvim vezama platis svoj ostanak...... pa te samo vrate 
Skolovani ljudi, mladja raja.... ima neke sanse, male su sanse ali su ipak sanse, moras biti poseban, potrefit (???) i biti nekako u kontaktu kad im je potreban neko kao ti, tad je moguce nesto, nekako
Ovo sve ostalo strpaju u "turizam"...... boli njih kurac
Skolovani ljudi, mladja raja.... ima neke sanse, male su sanse ali su ipak sanse, moras biti poseban, potrefit (???) i biti nekako u kontaktu kad im je potreban neko kao ti, tad je moguce nesto, nekako
Ovo sve ostalo strpaju u "turizam"...... boli njih kurac
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67 Re: Otici ili ostati?
treba otici u sibir
-
numersi
#68 Re: Otici ili ostati?
Pronadjite se 
Ljudi ne mogu dokučiti miču li se predmeti lijevo ili desno i miču li se oni uopće.
Japanski profesor neurologije Jamamoto Hašima – Ako se ne kreće ili se malo kreće, vi ste zdravi i dobro ste se spavali –

Ljudi ne mogu dokučiti miču li se predmeti lijevo ili desno i miču li se oni uopće.
Japanski profesor neurologije Jamamoto Hašima – Ako se ne kreće ili se malo kreće, vi ste zdravi i dobro ste se spavali –

-
DZONPI
#69 Re: Otici ili ostati?
Mojne ba nigdje,ostani,uzivaj u jezerima,sumama,rijekama,cevapima,piti,sarmi,uzivaj u svojoj drzavi,TU si rodjen,TU ti je famelija,raja,komsija,jebo repa imas vise vise trosis a puno gubis.Budi zadovoljan SA onim sto imas.
- manekenka u penziji
#70 Re: Otici ili ostati?
Da li EU gradanin moze aplicirati na posao u Njemačkoj za kojeg nema zavrsenu skolu. Npr.gimnazijalac aplicira za posao u dm-u, i poslodavac ce ga uzeti u obzir? (Znam da ne moze bravar aplicirati za posao masinskog inzinjera)
Bosancima traze kvalifikacije i iskustvo, ali sta je sa ovima sto imaju EU papire?
Bosancima traze kvalifikacije i iskustvo, ali sta je sa ovima sto imaju EU papire?
-
numersi
#71 Re: Otici ili ostati?
manekenka u penziji wrote: Da li EU gradanin moze aplicirati na posao u Njemačkoj za kojeg nema zavrsenu skolu. Npr.gimnazijalac aplicira za posao u dm-u, i poslodavac ce ga uzeti u obzir? (Znam da ne moze bravar aplicirati za posao masinskog inzinjera)
Moze svako svugdje aplicirati..... svugdje svi traze radno iskustvo i stepen zavrsene skole, samo sto ljudi postuju zavrsene vise skolske stepene, od potrebe za apliciranje na radno mjesto za koje neko aplicira, postuju znanje i skolstvo i diplome, i onda su oni zacudjeni kad im se tako nesto desi, ali moze..... zavisi od tebe, mada bi te oni vise voljeli vidjeti na radnom mjestu za koje je predvidjeno tvoje skolovanje, iskustvo.... a imaju i zakoni koji se odnose bas za stepene skolstva, diploma i radnog mjesta, pa se i oni boje da ih ne izradis
- manekenka u penziji
#72 Re: Otici ili ostati?
Hvala na konkretnom odgovoru!
-
numersi
#73 Re: Otici ili ostati?
manekenka u penziji wrote: Hvala na konkretnom odgovoru!
Ne treba ti to...... ne daj se, niko za tebe ne moze tebi tvoj put pronaci, dovoljno je da se malo trznes i vidjet ces milijardu puteva.
Svako ima neke svoje lose dane, i ja sam ih pun, samo ih zaobidjem..... nikad se ne zaustavljam njima, tako da sam vazda dobar, ko ga jebe
-
maidemir
#75 Re: Otici ili ostati?
Ja zivim vani i nije lako kada pocnes placat racune a nedaj boze da ostanes bez posla onda ode gotovina dok se ne snadjes.
Bosna najbolja na svijetu.
Bosna najbolja na svijetu.