Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
- kmirsad
#51 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Dakle, po meni Bosna i Hercegovina ima važači antisemitski, anti bosnaci ijski, anti ostalovski... tronacionalno arijevski...dakle nacističko fašistički Ustav.To su dokazale presude ćak i Ustavnog suda... i to u više navrata...
Nije nimalo prijatno... naprotiv, sramno je... buditi se svako jutro, pogledati se u ogledalo... i u njemu vidjeti čovjeka koji mrtav ladan prihvata da živi u državi koja ima "antisemitski"... analogno... nacističko fašistički ustav, i da vladajuči... i dobar dio njihovih podanika to prihvataj kao nešto potpuno normalno... ne bune se... čak ga i brane... i ponose se njime... Heeeej, ja sam Srbin !... Heeeej,Ja sam Bošnjak !... Heeeeej,Ja sam Hrvat !--- vi ostali ste karina od ovce... nalaze opravdanja i svim silama se trude da ga još više fašizuju...I spremni su u to ime, ponovo da počine genocid, ratne zločine... najtužnije je što ga prihvataju i podžavaju i oni nad kojima su, u to ime, zločinjeni već počinjeni.
Svi... i đelati i žrtve.
A večina su u ovoj državi... neko manje, neko više...i đelati i žrtve.
A vrlo rado smo spremni da sebi pripisujemo osobine čestitosti, poštenja, visokog morala,ćasnosti, merhametluka i velikih vjernika.
I u tome nalazimo moralno utočište.
Nije nimalo prijatno... naprotiv, sramno je... buditi se svako jutro, pogledati se u ogledalo... i u njemu vidjeti čovjeka koji mrtav ladan prihvata da živi u državi koja ima "antisemitski"... analogno... nacističko fašistički ustav, i da vladajuči... i dobar dio njihovih podanika to prihvataj kao nešto potpuno normalno... ne bune se... čak ga i brane... i ponose se njime... Heeeej, ja sam Srbin !... Heeeej,Ja sam Bošnjak !... Heeeeej,Ja sam Hrvat !--- vi ostali ste karina od ovce... nalaze opravdanja i svim silama se trude da ga još više fašizuju...I spremni su u to ime, ponovo da počine genocid, ratne zločine... najtužnije je što ga prihvataju i podžavaju i oni nad kojima su, u to ime, zločinjeni već počinjeni.
Svi... i đelati i žrtve.
A večina su u ovoj državi... neko manje, neko više...i đelati i žrtve.
A vrlo rado smo spremni da sebi pripisujemo osobine čestitosti, poštenja, visokog morala,ćasnosti, merhametluka i velikih vjernika.
I u tome nalazimo moralno utočište.
- insomnia78
#52 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Hajde ba briaite ovu glupost. Smiju nam se ljudi
-
KIseljak12
#53 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Francuzima se niko ne smije. Oni imaju egalitarni ustav.
- insomnia78
#54 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Kad vec spomenu Francuze oni i Muji i Milanu stave BosniaqKIseljak12 wrote:Francuzima se niko ne smije. Oni imaju egalitarni ustav.
- insomnia78
#55 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Nego cisto podsjecanja radi, kako se ono govorilo u tamnici naroda: Bosna je i srpska i hrvatska i muslimanska?
Zanimljivo da komunjare pedantni kakvi kesu zaboravise nekake Bosance
Tad ti nije smetalo sto si ustavom mor’o biti Hrvat, Srbin il Musliman? Cuj Musliman. To nije bio cionizam?
E cuj cionizam
Trebo si jos staviti i genocid, feminizam i Black lives matter uz hrpu haštagova. To prolazi ovih dana
Zanimljivo da komunjare pedantni kakvi kesu zaboravise nekake Bosance
Tad ti nije smetalo sto si ustavom mor’o biti Hrvat, Srbin il Musliman? Cuj Musliman. To nije bio cionizam?
E cuj cionizam
Trebo si jos staviti i genocid, feminizam i Black lives matter uz hrpu haštagova. To prolazi ovih dana
- kmirsad
#56 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Jel rođenim Francuzima sa francuskim državljanstvom, Muji i Milanu pišu Bosniaq ...insomnia78 wrote:Kad vec spomenu Francuze oni i Muji i Milanu stave BosniaqKIseljak12 wrote:Francuzima se niko ne smije. Oni imaju egalitarni ustav.
- insomnia78
- kmirsad
#58 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Ako se smiju, ne smiju se nama... smiju se meni, onima koji misle slično mene...insomnia78 wrote:Hajde ba briaite ovu glupost. Smiju nam se ljudi
A ti što se smiju Bosancima i Hercegovcima... i ne držim nešto do njih...
- insomnia78
#59 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...
Rjec koju ti trazis je Bosnjak. Nikaki Bosanci nisu postojali
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji