Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Da li ste za izmjenu Ustava u pogledu davanja prava konstitutivnosti Bosancima/Hercegovcima

Poll ended at 04/12/2018 06:22

1. Ustav BiH ima nacističko /fašističke odlike
6
60%
2. Ustav BiH nema nacističko/fašističke odlike
4
40%

Total votes: 10

kmirsad

#1 Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Anti- bosanci-zam... po analogiji sa antisemitizmom... taj pojam, da je uveden u upotrebu, Wikipedija bi ovako objasnila... "Antibosancizazam je neprijateljski stav prema Bosancima ( naravno i Hercegovcima), u obliku vjerske, nacionalne, socijalne ili rasne nesnošljivosti."... vrlo je moguče da ćemo mi Bosanci u Bosni i Hercegovini, uskoro, kao i semiti u nacističkoj Njemačkoj, morati nositi žute trake na ulicama, kako bi konstitutivni hrvati, srbi i bošnjaci, tačno znali koga na ulici da... pljuju...
Takav " antisemitizam" u Bosni i Hercegovini je Ustavna kategorija.
Antisemitizam je nacističo /fašistička kategorija.
Da li imamo Ustav koji ima nacističko/fašističke odlike.
Mislim da smo jedina zemlja na svijetu koja nema konstitutivni narod čije ime vuče porijeklo iz naziva Države
Treba li ga mijenjati.
Ramzess Veliki

#2 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacistički ustav...

Post by Ramzess Veliki »

Da. treba j...m... SDA poganim neprijateljima Bosanaca. Nacifasisticka kriminalna bagra, pocev od ideoloskog im osnivaca Alije, beskorisne politicke marionete kojom su se svi poigravali, ciji je mozak prestao funkcionirati van ideje Mladomuslimana koje su organizovali neki treci najvjerovatnije kao potrebnog neprijatelja prema planu Projekta Velika Srbija a u mezar ga unijeli internacionalni kriminalci i ubice. On je bio najveci neprijatelj Bosanske visereligijske nacije, njen dzelat mozda i po instrukcijama iz Srbije ili je jednostavno bio preglup, prijepodne misli jedno poslijepodne drugo (njegove rijeci kojih bi se I mentalno retardiran stidjeo). Ovo poslije njega samo nastavlja istu ideologiju, podjednako su glupi i nesposobni da ucine bilo sta pozitivno za ovu drzavu, ali nas je narod jedna neuka primitivna amorfna masa koja se oblikuje kako im volja pa bolje ni ne zasluzuju.

BosnnjOOci ... :novine:
kmirsad

#3 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Da li misliš da su predstavnici srpske i hrvatske politike bili, ili su i sada, za to da se uvede, pored pomanitih, i nacionalnost Bosanac/ Hercegovac... Mislim da i jedni i drugi znaju--- da je uvođenje kategorije Bosanac i Hercegovac... smrtonosno i za veliko srpsku i za veliko hrvatsku i za veliko bošnjačku ideologiju nadmoči jednih nad drugim.Dobrica čosić je nešpto o tome pisao...da parafraziram uvođenjem nacionalnosti Bosanac u Bosni je smrtonosno za veliku Srbiju i definitvno gašenje nade da če Bosna biti srpska...
Zašto napadaš samo Aliju... mIsliš li da je ovima drugima ova ideja draga, a da im Alija i bošnjačka politika nije dala da je sprovedu...
Da se razumijemo... NISAM PROTIV NI BOŠNJAKA; NI SRBA; NI HRVATA... JA SAM ZA TO DA PORED NJIH POSTOJI I KONSTITUTIVNI BOSANCI/HERCEGOVCI... PA KO ŠTA VOLI...BUJRUM...
Nisam za to da se ova tema koristi za govor mržnje, i širenje međunacionalne mržnje i okrivljavanje drugih za bilo šta.Bosancizam i antibosancizam u kontekstu važečeg Ustava BiH je isključivi smisao i svraha teme.
Potpno sam svjestan da će mnogi pokušati ovu temu da zloupotrijebe i opogane... ali forum ima moderaciju da to riješava. Naravno ne zabijanjem glave u pjesak, tj,. brisanjem teme.
Last edited by kmirsad on 05/09/2018 08:23, edited 2 times in total.
daddy-kool

#4 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by daddy-kool »

kmirsad wrote:
Mislim da smo jedina zemlja na svijetu koja nema konstitutivni narod čije ime vuče porijeklo iz naziva Države
Treba li ga mijenjati.
Ne antisemitski jer ne isključuje samo Jevreje, nego anticivlizacijski jer isključuje sve osim tri grupe.
spreca

#5 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacistički ustav...

Post by spreca »

Ramzess Veliki wrote:Da. treba j...m... SDA poganim neprijateljima Bosanaca. Nacifasisticka kriminalna bagra, pocev od ideoloskog im osnivaca Alije, beskorisne politicke marionete kojom su se svi poigravali, ciji je mozak prestao funkcionirati van ideje Mladomuslimana koje su organizovali neki treci najvjerovatnije kao potrebnog neprijatelja prema planu Projekta Velika Srbija a u mezar ga unijeli internacionalni kriminalci i ubice. On je bio najveci neprijatelj Bosanske visereligijske nacije, njen dzelat mozda i po instrukcijama iz Srbije ili je jednostavno bio preglup, prijepodne misli jedno poslijepodne drugo (njegove rijeci kojih bi se I mentalno retardiran stidjeo). Ovo poslije njega samo nastavlja istu ideologiju, podjednako su glupi i nesposobni da ucine bilo sta pozitivno za ovu drzavu, ali nas je narod jedna neuka primitivna amorfna masa koja se oblikuje kako im volja pa bolje ni ne zasluzuju.

BosnnjOOci ... :novine:
:thumbup:
Last edited by spreca on 05/09/2018 08:20, edited 1 time in total.
kmirsad

#6 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

daddy-kool wrote:
kmirsad wrote:
Treba li ga mijenjati.
Ne antisemitski jer ne isključuje samo Jevreje, nego anticivlizacijski jer isključuje sve osim tri grupe.
:thumbup: anti Bosanci zam = antisemitizam... u Bosancizmu ima njesta za sve ostale diskriminisane...
Bodkin

#7 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Bodkin »

Nije ni jedan od to troje iz naslova. Kako se ljudi razbacuju nekim pojmovima
KIseljak12

#8 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by KIseljak12 »

Nije antisemitski, ali jeste APARTHEJDovski.

BiH je Juzna Afrika 21. vijeka, oni koji se na prvom mjestu osjecaju kao Bosanci (i Hercegovci) su efektivno gradjani drugog reda.
insomnia78

#9 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by insomnia78 »

Mislim da i jedni i drugi znaju--- da je uvođenje kategorije Bosanac i Hercegovac... smrtonosno i za veliko srpsku i za veliko hrvatsku i za veliko bošnjačku ideologiju nadmoči jednih nad drugim.
Ih kad bi se u Listici i Kalinoviku stali izjasnjavati Bosancima. To je ono sto je falilo :lol:
:lol: :lol: :lol:
Hej bolan odrasli poslovno sposobni ljudi
Pa rahmetli Alija je za vas vizionar
Ramzess Veliki

#10 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Ramzess Veliki »

kmirsad wrote:Da li misliš da su predstavnici srpske i hrvatske politike bili, ili su i sada, za to da se uvede, pored pomanitih, i nacionalnost Bosanac/ Hercegovac... Mislim da i jedni i drugi znaju--- da je uvođenje kategorije Bosanac i Hercegovac... smrtonosno i za veliko srpsku i za veliko hrvatsku i za veliko bošnjačku ideologiju nadmoči jednih nad drugim.Dobrica čosić je nešpto o tome pisao...da parafraziram uvođenjem nacionalnosti Bosanac u Bosni je smrtonosno za veliku Srbiju i definitvno gašenje nade da če Bosna biti srpska...
Zašto napadaš samo Aliju... mIsliš li da je ovima drugima ova ideja draga, a da im Alija i bošnjačka politika nije dala da je sprovedu...
Da se razumijemo... NISAM PROTIV NI BOŠNJAKA; NI SRBA; NI HRVATA... JA SAM ZA TO DA PORED NJIH POSTOJI I KONSTITUTIVNI BOSANCI/HERCEGOVCI... PA KO ŠTA VOLI...BUJRUM...
Nisam za to da se ova tema koristi za govor mržnje, i širenje međunacionalne mržnje i okrivljavanje drugih za bilo šta.Bosancizam i antibosancizam u kontekstu važečeg Ustava BiH je isključivi smisao i svraha teme.
Potpno sam svjestan da će mnogi pokušati ovu temu da zloupotrijebe i opogane... ali forum ima moderaciju da to riješava. Naravno ne zabijanjem glave u pjesak, tj,. brisanjem teme.
Dakle o faktima koji se daju lako provjeriti. U odbrani BiH, u jedinicama TO je bilo i pravoslavaca, katolika, roma i drugih osim muslimana, ratovali rame uz rame sa nama, ginuli, ranjavani. Zatim se desio kongres SDA neposredno nakon rata, na kojem je Alija odlucio, a to predlozio u parlamentu, da se uvede nacionalna odrednica Bosnjak iskljucivo za bosanske muslimane, a odluke SDA su objerucke podrzali HDZ i SNSD, jasno zasto. Moji suborci pravoslavci i katolici su bili u soku, govorili su mi kako su izigrani, da se pitaju zasto su se borili, da su se borili da budemo Bosanci svi mi, a sad nakon te odluke Alija ih izda kao njihov komandant, i da ne znaju kako da se izjasnjavaju. Alija im je dao samo jednu mogucnost, da se izjasne kao Srbi, Hrvati ili da se izjasnjavaju kao Ostali, odnosno nekonstitutivni gradjani.
Necu vise o Aliji van konteksta ove teme.
To sto kazes je najveca bolna istina ... Bosanska nacija je smrtonosna za ideologiju velike Srbije i velike Hrvatske.
Da smo od pocetka zadrzali taj kurs imali bismo mnogo manje problema, vjerovatno ne bismo imali nametnuti embargo na oruzje i rat bi mnogo krace trajao.
kmirsad

#11 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Sarajmen wrote:Autor teme ne vlada pojmovima.
Nemam ništa protiv da mi pojasniš pojmove, rado ću poispravljati. Nisam politikolog, samo obični čovjek koje se u BiH osječa Bosancwem, ali mi ustav ne da, nego me tjetra da budem Ostali...
Bio bih sretan da si ... i pored toga što baš ne vladam pojmovima... ipak shvatio šta sam htio reči, da si shvatio suštinu mog razmišljanja.Bolje jutros nisam znao.
kmirsad

#12 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Ramzess Veliki wrote:
kmirsad wrote:Da li misliš da su predstavnici srpske i hrvatske politike bili, ili su i sada, za to da se uvede, pored pomanitih, i nacionalnost Bosanac/ Hercegovac... Mislim da i jedni i drugi znaju--- da je uvođenje kategorije Bosanac i Hercegovac... smrtonosno i za veliko srpsku i za veliko hrvatsku i za veliko bošnjačku ideologiju nadmoči jednih nad drugim.Dobrica čosić je nešpto o tome pisao...da parafraziram uvođenjem nacionalnosti Bosanac u Bosni je smrtonosno za veliku Srbiju i definitvno gašenje nade da če Bosna biti srpska...
Dakle o faktima koji se daju lako provjeriti. U odbrani BiH, u jedinicama TO je bilo i pravoslavaca, katolika, roma i drugih osim muslimana, ratovali rame uz rame sa nama, ginuli, ranjavani. Zatim se desio kongres SDA neposredno nakon rata, na kojem je Alija odlucio, a to predlozio u parlamentu, da se uvede nacionalna odrednica Bosnjak iskljucivo za bosanske muslimane, a odluke SDA su objerucke podrzali HDZ i SNSD, jasno zasto. Moji suborci pravoslavci i katolici su bili u soku, govorili su mi kako su izigrani, da se pitaju zasto su se borili, da su se borili da budemo Bosanci svi mi, a sad nakon te odluke Alija ih izda kao njihov komandant, i da ne znaju kako da se izjasnjavaju. Alija im je dao samo jednu mogucnost, da se izjasne kao Srbi, Hrvati ili da se izjasnjavaju kao Ostali, odnosno nekonstitutivni gradjani.
Necu vise o Aliji van konteksta ove teme.
To sto kazes je najveca bolna istina ... Bosanska nacija je smrtonosna za ideologiju velike Srbije i velike Hrvatske.
Da smo od pocetka zadrzali taj kurs imali bismo mnogo manje problema, vjerovatno ne bismo imali nametnuti embargo na oruzje i rat bi mnogo krace trajao.
славянин

#13 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by славянин »

Problem sa “tvrdim” i “mekim” C ... Samo to vidim :D
kmirsad

#14 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:
Mislim da i jedni i drugi znaju--- da je uvođenje kategorije Bosanac i Hercegovac... smrtonosno i za veliko srpsku i za veliko hrvatsku i za veliko bošnjačku ideologiju nadmoči jednih nad drugim.
Ih kad bi se u Listici i Kalinoviku stali izjasnjavati Bosancima. To je ono sto je falilo :lol:
:lol: :lol: :lol:
Hej bolan odrasli poslovno sposobni ljudi
Pa rahmetli Alija je za vas vizionar
To što se neki u BiH... ili pojedinim njenim dijelovima... MOŽDA... masovno ne bi izjašnjavali Bosancima ili Hercegovcima--- ne bi mnogo promjenilo...
Ne imputiraj mi kritikovanje Alije... mošda je moj ratni komadant draži meni nego tebi...
Alija nije bio nacionalista... to sam več hiljadu puta ponovio... htio je on progurati i BosHere... ali nije se dalo ni pričati o tome...izvukao je Alija od veliko srpske i veliko hrvatske politike, maksimalno koliko se moglo... ja govorim o današnjem vremenu... možemo li sada, u današnje vrijeme, uvesti u ustav pojam konstitutivni Bosanac/Hercegovac
kmirsad

#15 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

славянин wrote:Problem sa “tvrdim” i “mekim” C ... Samo to vidim :D
Tako je... egzistencijalni problem ove teme... :-D
Ramzess Veliki

#16 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Ramzess Veliki »

O partizanima i Titu ... sve osim jedne neprijateljske ofanzive su se odigrale na Bosanskom tlu. U Bosni se desavao najveci organizirani otpor protiv nacista. Ipak poslije rata doslo je pitanje ustrojstva nove drzave, BEZ Bosne. Na planiranom prvom zasjedanju Antifasistickog vijeca Narodnog Oslobodjenja Jugoslavije u Beogradu, BOSNA JE TREBALA NESTATI. Bosna bi bila podijeljena izmedju Srbije i Hrvatske, a po planu vec prethodno odrzanih zasjedanja AV Srbije i Hrvatske.
Kad se to saznalo u Bosni, borci i narodni poslanici su se u velikoj brzini organizirali i pozvali Bosanske vijecnike u Jajce, da se preduhitre buduce odluke AVNOJ-a bez BiH. Tako je organiziran ZAVNOBiH. Moj dedo koji je jos uvijek ziv je bio na obezbijedjenju ZAVNOBiH-a tako da znam ove detalje od njega. Vijecnici, pravoslavci, katolici i muslimani su na konjima i pjesice stizali u Jajce i zajednicki donijeli odluke ZAVNOBiH-a, te su od Tita trazili da prizna i podupre drzavotvornost BiH, sto je on uprkos pritiscima iz Srbije i Hrvatske ipak ucinio. :thumbup:

O istorijskoj vrijednosti ZAVNOBiH-a mozete vise procitati na ovom linku:

http://www.ifimes.org/ba/8289-zavnobih- ... ercegovine

Kopirano sa stranice:
Odlukama Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a Bosna i Hercegovina je utemeljena kao država njenih građana i ravnopravnih naroda: Srba, Hrvata, Bošnjaka (tada Muslimana) i pripadnika Jevrejskog i drugih naroda. ZAVNOBiH, na svom Prvom zajedanju potvrđuje volju bosanskohercegovačkog naroda koji se u antifašističkoj borbi zbratimio i politički emancipirao da uspostavi vlastitu državnost i da se na temelju te državnosti razvija u slobodi i ekonomskom napretku. Odluke Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a postaju historijski potvrđene, u vremenu koje je dolazilo, jer su kroz odluke Drugog zasjedanja ZAVNOBiH-a u Sanskom Mostu 1944. godine i Treće zasjedanje ZAVNOBiH-a u Sarajevu 1945. godine, postale izvršne.
Ideju državnosti Bosne i Hercegovine dalje produbljuju i oblikuju odluke Drugog zasjedanja ZAVNOBiH-a time što je donesena odluka o konstituisanju ZAVNOBiH-a u najviše zakonodavno izvršno narodno predstavničko tijelo Federalne Bosne i Hercegovine. Članom 5. ove odluke definiše se odredba koja glasi: „Dok se ne organizuje narodna Vlada Bosne i Hercegovine, funkciju vlade vrši Predsjedništvo Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine. U tu svrhu stvara se pri Predsjedništvu potreban broj odjeljenja za poslove državne uprave“. Saglasno odluci o proglašenju ZAVNOBiH-a u najviše Zakonodavno i izvršno narodno predstavničko tijelo Federalne Bosne i Hercegovine donesena je i Odluka o ustrojstvu i radu NOO i Narodnooslobodilačkih skupština u Federalnoj Bosni i Hercegovini. Ovom odlukom je ustanovljeno da narodnu vlast u selu, opštini i gradu predstavljaju narodnooslobodilački odbori, dok narodnu vlast u srezu, okrugu i oblasti predstavljaju sreske, okružne i oblasne narodne skupštine.
Veoma važan momenat u definisanju državnosti Bosne i Hercegovine predstavlja Deklaracija o pravima građana u Bosni i Hercegovini, koju je usvojilo Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a. Odredbe ove Deklaracije, u saglasnosti su, i sa tadašnjim i sa ovovremenim evropskim standardima, o zaštiti sloboda čovjeka i građanina. Deklaracija o pravima čovjeka u Bosni i Hercegovini garantuje: slobodu vjere, slobodu zbora i dogovora, udruživanja i štampe, ličnu i imovinsku sigurnost građana, te slobodu privatne inicijative u privrednom životu i ravnopravnost žene sa muškarcem.
Jedna od odredbi u Deklaraciji o pravima građana BiH postala je kasnije ustavno načelo. Riječ je o ravnopravnosti Srba, Hrvata i Muslimana (Bošnjaka) Bosne i Hercegovine koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina. Ravnopravnost bosanskohercegovačkih naroda postala je odrednica državnosti Bosne i Hercegovine, čime je Bosna i Hercegovina potvrđena kao politički, kulturološki i državni okvir za nacionalnu emancipaciju i razvoj nacionalnog identiteta u jednakopravnosti i hrvatskog i bošnjačkog i srpskog naroda.
Izgradnja državnosti Bosne i Hercegovine što je započela u antifašističkoj oslobodilačkoj borbi biće zaokružena Trećim zasjedanjem ZAVNOBiH-a, u oslobođenom Sarajevu od 26-28.aprila 1945. godine.
Na Trećem zasjedanju ZAVNOBiH-a donesene su dvije veoma važne odluke u kontekstu izgradnje državnosti Bosne i Hercegovine. Riječ je o tom da je naziv ZAVNOBiH promijenjen u naziv Narodna Skupština Bosne i Hercegovine. Na ovom zasjedanju donesen je i Zakon o narodnoj vladi Bosne i Hercegovine, kojim se Vlada definiše kao izvršni i naredbodavni organ državne vlasti federalne Bosne i Hercegovine. Unutar Vlade formirano je 11 ministarstava sa predsjednikom i dva potpredsjednika Vlade (za predsjednika je izabran istaknuti antifašista Rodoljub Čolaković iz Bijeljine). Na ovaj način je utemeljena izvršna vlast unutar antifašističkog koncepta izgradnje državnosti Bosne i Hercegovine.
Ramzess Veliki

#17 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Ramzess Veliki »

Znaci vratimo nazad odluke ZAVNOBiH-a u opticaj i problem rijesen. :novine:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Truba »

u lištici žive hercegovci

i ne vole ni bosanske hrvate a kamoli neku novu naciju

a prije toga su more krvi prolili za hrvatsku

budite realni
Maraschino

#19 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Maraschino »

Sve to treba ukinuti ama bas sve ono sto dijeli ljude. Ne samo kod nas nego i u svijetu.
Sve sto zelis da ispoljavas, obiljezavas, istices...radi to kuci.
Capsicum

#20 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Capsicum »

Konstitutivnost treba potpuno ukinuti. Ona za posljedicu ima cementiranje podjela i podstiče diskriminaciju.
Truba

#21 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Truba »

Maraschino wrote:Sve to treba ukinuti ama bas sve ono sto dijeli ljude. Ne samo kod nas nego i u svijetu.
ovako sam ja u razdoblju od 16. do 23. razmišljao

ukinuti na silu sve :D da svi budemo jedno, sinkretizam, new age i deca cveća

vidimo što nam je sila donijela kroz povijest
Maraschino

#22 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Maraschino »

Black swan wrote:
Maraschino wrote:Sve to treba ukinuti ama bas sve ono sto dijeli ljude. Ne samo kod nas nego i u svijetu.
ovako sam ja u razdoblju od 16. do 23. razmišljao

ukinuti na silu sve :D da svi budemo jedno, sinkretizam, new age i deca cveća

vidimo što nam je sila donijela kroz povijest
ja sam prosao sve te faze i sa ove vremenske distance(duplo vece od tvoje kada si razmisljao) mogu reci da svaka podjela vodi sukobima.
svi smo prije svega jedinke, ljudi pa su ti isti ljudi izmislili stotine podjela samo da bi se masom manipulisalo...i gsje smo danas? podijeljeni, iscjepkani, skuceni, u strahovima...
Sanjarko

#23 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Sanjarko »

Alija veze nema sa terminom Bosnjak kako znam. To je kako znam poteklo od drugih.
Hafis

#24 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Hafis »

Kad se pravi popis onda se 98% ljudi izjasni u etničkom smislu, i svi svu redom B, S ili H.

U međuvremenu, tj. između dva popisa su Bosanci i prebacuju sami sebi što se na popisu izjašnjavaju etnički, a nisu bili prisiljeni.
Truba

#25 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Truba »

Sarajmen wrote:
Black swan wrote:u lištici žive hercegovci

i ne vole ni bosanske hrvate a kamoli neku novu naciju

a prije toga su more krvi prolili za hrvatsku

budite realni
To je već (HNK) kantonalni nivo. U suštini, nije uslov da se neko treba i mora voliti, ali se važećim Ustavom i dosljednom primjenom povelje o ljudskim pravima moraju navedena prava, slobode i obaveze poštivati. Tako je zakonski određeno.
široki je u zapadnohercegovačkoj županiji :mrgreen:
Locked