1/2 Hrvatska - Engleska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#51 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
O navijačima, ponovo.
Ako glupavi političari i mediji u Engleskoj ne prestanu da šire antirusku histeriju i Englezi ne razbiju kompleks od Rusa, te u velikom broju ne krenu ka Moskvi, na ovom meču bi se HLADNO mogla desiti prva senzacija:
da četvoromilionska Hrvatska ima na Lužnjikiju više navijača od kolonijalne Engleske.
Ako glupavi političari i mediji u Engleskoj ne prestanu da šire antirusku histeriju i Englezi ne razbiju kompleks od Rusa, te u velikom broju ne krenu ka Moskvi, na ovom meču bi se HLADNO mogla desiti prva senzacija:
da četvoromilionska Hrvatska ima na Lužnjikiju više navijača od kolonijalne Engleske.
- CSKA
#52 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ova jeste jaka,ali ona je ipak bila...ili je to moje neko subjektivno misljenje jer sam fudbal mnogo vise volio devetesetih nego danas.kiligonzales wrote:
Ne znam koliko je kvalitetnija ta generacija. U onoj jeste bilo klasa, ali ova je isto jaka.
Naravno zato mi je i bila gotivnija jer je bila Jugoslovenskamegaman4 wrote:
Ta generacija iz 1998 je ustvari zadnji izdanak Jugoslovenske skole fudbala, koja je svoj maksimum dostigla upravo na tom SP u Francuskoj.
Nakon tog SP, zavrsena je definitivno jedna fudbalska era, zapoceta jos davne 1987 godine u Cileu, pod palicom Mirsada Fazlagica, kada je uzet svjetski sampionat mladih.
Ciro je dobio samo gotov proizvod iz Jugoslavije. Zato je ta generacija bila neuporedivo i bolja i kvalitetnija, od ove danas.
- asurbanipal
#53 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
AmiĐa_Idriz wrote:Romanija, Kipranin, Logovani, te moja malenkost a sve nas dušno predvodi Omarkadale cooper wrote:Nego ako vam nije mrsko...ko je sve ovdje team England?ostali nek se sami uteftere da znam koga da poštedim kritika
Uz Gordi Albion od 1986-e
- MarlboroGold
#54 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Idemo hrvati... ne mogu Kanea, Allija, Diera i druge tottenhamove igrače smisliti...
-
megaman4
#55 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
I meni je Jugoslovenska generacija mnogo draza jer je produkt nekada jake Prve savezne lige sa 18 klubova, sve domaci proizvod.CSKA wrote:Ova jeste jaka,ali ona je ipak bila...ili je to moje neko subjektivno misljenje jer sam fudbal mnogo vise volio devetesetih nego danas.kiligonzales wrote:
Ne znam koliko je kvalitetnija ta generacija. U onoj jeste bilo klasa, ali ova je isto jaka.
Naravno zato mi je i bila gotivnija jer je bila Jugoslovenskamegaman4 wrote:
Ta generacija iz 1998 je ustvari zadnji izdanak Jugoslovenske skole fudbala, koja je svoj maksimum dostigla upravo na tom SP u Francuskoj.
Nakon tog SP, zavrsena je definitivno jedna fudbalska era, zapoceta jos davne 1987 godine u Cileu, pod palicom Mirsada Fazlagica, kada je uzet svjetski sampionat mladih.
Ciro je dobio samo gotov proizvod iz Jugoslavije. Zato je ta generacija bila neuporedivo i bolja i kvalitetnija, od ove danas.Ali zato su mi danasnji protivnici dosta slabiji nego onda 98.Jbg ovi englezi ne mogu da se porede sa onim francuzima.
Generacija iz 1998 bi unistila ovu i to ubjedljivo.
Zlatko Dalic je tek postao poznat, igranjem u Velezu od 1989 do 1991.
E zamisli da je Dalic tada igrao u Velez sa Kodrom, Gudeljom, Kajtazom, Tucom, Petranovicem, Hadziabdicem... Svi ovi pobrojani su imali odlicne karijere. Jedino su Kodro i Gudelj pokazali maksimum svog talenta, igrajuci u Spaniji, Tuce u Svicarskoj a Kajtaz u Njemackoj.
Zato kazem da cemo jos jedno vrijeme se oslanjati na ostatke Jugo fudbala. Cim to iscezne, idemo u rang Lichtenstajna.
- Artest
#56 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Totenhemci ce prisvojit titulu, ko westhemlije onu uz '66MarlboroGold wrote:Idemo hrvati... ne mogu Kanea, Allija, Diera i druge tottenhamove igrače smisliti...
No, to su vec slatke muke, aj ges.
-
kiligonzales
#57 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ova jeste jaka,ali ona je ipak bila...ili je to moje neko subjektivno misljenje jer sam fudbal mnogo vise volio devetesetih nego danas.CSKA wrote:kiligonzales wrote:
Ova je izuzetna, mozda i izuzetnija, Modri i Kovacic u Realu i to kakvom, Rakitic u Barselonu odlicnoj, Mandzukic i Pjaca u Juventusu, Brozovic, Perisic u Interu, Vrsaljko Atletiko, Lovren u Liverpulu...
U onoj generaciji su bili zvijezde Suker, Boban, Boksic, Stanic, Vlaovic. Prva dvojica bili u ekipama koje su obiljezile eru 90-tih i postali sampionima Evrope.
Uspjeh ove ekipe nije slucajan.
-
smijesni_ste
#58 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Nisam u kladioničarskim vodama, ali pogledah malo kvote na ovoj Premier kladionici...kakvo potcjenjivanje Hrvatske
3.30 na pobjedu Hrvatske, 2.35 na Englesku
Francuska - Belgija je već malo izbalansiranija
3.30 na pobjedu Hrvatske, 2.35 na Englesku
-
dert
#59 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
4 : 1 za , za , za Eng 
- Idemedosumom
#60 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
U žutim kartonima 
- Edin H.
#61 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Nemaju sanse ovdje Englezi, ako ih ne pogura sudija, zato obraititi paznju ko ce suditi utakmicu.
- Mis mekinjas
#62 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
2:1 za Hrvate. Mogu Englezi dati prvi go.
Ovi se taman utrcali, a 5 dana do utakmice. To se lako oporavlja.
Ovi se taman utrcali, a 5 dana do utakmice. To se lako oporavlja.
- asurbanipal
#63 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Za Engleze 3:1
- p206
#64 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
ma ti klošari nemaju bookmakere...prepišu kvote sa stranih stranica i umanje svaki tip za 0,1-0,2 da imaju veću maržusmijesni_ste wrote:Nisam u kladioničarskim vodama, ali pogledah malo kvote na ovoj Premier kladionici...kakvo potcjenjivanje Hrvatske![]()
![]()
3.30 na pobjedu Hrvatske, 2.35 na Englesku![]()
-
smijesni_ste
#65 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ništa te nisam skontao , ali nije mi žaop206 wrote:ma ti klošari nemaju bookmakere...prepišu kvote sa stranih stranica i umanje svaki tip za 0,1-0,2 da imaju veću maržusmijesni_ste wrote:Nisam u kladioničarskim vodama, ali pogledah malo kvote na ovoj Premier kladionici...kakvo potcjenjivanje Hrvatske![]()
![]()
- Edin H.
#66 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Bio sam u engleskoj kahvani kada su igrali Hrvati i svi su nadali da ce Rusija proci, jer smatraju da Engleska nema sansi sa Hrvatskom.
A naravno velika je euforija ovdje.
- sve_ovo_ja
#67 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Za odvratne Engleze navijam samo da izbace Hrvate,a u finalu za boljeg Fra/Bel.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#68 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Omarko stavljaj na avatar grb engleza, zastavu, Kanea, bilo sta.
Pickforde useri nesto, kakav si ti engleski golman
Pickforde useri nesto, kakav si ti engleski golman
- Leverage
#69 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Onda ih "potcjenjuju" strani bookmakeri.p206 wrote:ma ti klošari nemaju bookmakere...prepišu kvote sa stranih stranica i umanje svaki tip za 0,1-0,2 da imaju veću maržusmijesni_ste wrote:Nisam u kladioničarskim vodama, ali pogledah malo kvote na ovoj Premier kladionici...kakvo potcjenjivanje Hrvatske![]()
![]()
Gledao sam kvote, mislim da su prilično realno postavljene, možda sam očekivao da će na Francusku kvota biti poput ove na Englesku. Na osnovu svega viđenog i na osnovu igrača kojim raspolažu sve reprezentacije, Francuska i Engleska su blagi favoriti, malo blaži nego u četvrtfinalu doduše.
U kvotama za meč Hrvatska - Engleska takođe treba uzeti u obzir da će puno veći novac biti uplaćen na Englesku pa se to balansira nešto nižom kvotom nego što bi bila. Ovo naravno važi za strane kladionice, u domaćim bi moglo biti obrnuto jer će veći novac biti uplaćen na Hrvatsku. Kvote su dinamične i mijenjat će se svakako narednih dana.
-
channel10
#70 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
dert wrote:4 : 1 za , za , za Eng
- AmiĐa_Idriz
#71 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Edin H. wrote:Nemaju sanse ovdje Englezi, ako ih ne pogura sudija, zato obraititi paznju ko ce suditi utakmicu.
Treba vidjet sa onim Amerikancem šta
- Artest
#72 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Bjezi ba, treba te protjerat od tamoEdin H. wrote:Nemaju sanse ovdje Englezi, ako ih ne pogura sudija, zato obraititi paznju ko ce suditi utakmicu.
Laganica. Vrijeme je da Sterling zasja
Last edited by Artest on 08/07/2018 00:51, edited 1 time in total.
-
channel10
#73 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Nemaju oni pojmaEdin H. wrote:Bio sam u engleskoj kahvani kada su igrali Hrvati i svi su nadali da ce Rusija proci, jer smatraju da Engleska nema sansi sa Hrvatskom.
- Leverage
#74 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
To ako je i rekao neko jednostavno nije bio iskren, čisto sumnjam da ima iko da smatra da protiv Hrvatske ili bilo koga drugog nemaju šanse.Edin H. wrote:Bio sam u engleskoj kahvani kada su igrali Hrvati i svi su nadali da ce Rusija proci, jer smatraju da Engleska nema sansi sa Hrvatskom.
Ali razumijem da su navijali za Rusiju, u tom meču bili bi apsolutni favoriti, ovako će im biti puno teže.
- AmiĐa_Idriz
#75 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Evo ti još jedna notifikacijaEdin H. wrote:Bio sam u engleskoj kahvani kada su igrali Hrvati i svi su nadali da ce Rusija proci, jer smatraju da Engleska nema sansi sa Hrvatskom.