Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidis mene nije zmija toliko strah (kolko zmajeva ). :D
Imam jarana koji drzi te gmazove...par zvecarki i jednu bou :D veca mi je sjebada bila kad sam otvorio frizer da uzmem pivu (po njegovom nagovoru) a tamo puno bijelih miseva koji su zivi zaledjeni (hrana za zmije) . Strava scena....milion otorenih ociju koji tupo zure
Imam fobiju od doktora i zubara.
Svaki put me uhvati panika kad udjem u stacionar i kad me doceka "onaj" miris, ili kad sjednem na stolicu kod zubara a odozgo se smijese one brusilice.
digger wrote:Salu na stranu narode, fobija je veliki problem za one koji je imaju. Zato sam i postavio odgovor da mogu da pomognem kroz NLP (Neuro-linguistic programming) koji je jednostavan ali definitivan nacin da se ista prevazidje.
U najkracim crtama radi se o tome da je nas mozak--suprotno od onoga sto mnogi pogresno shvataju--nije instrumenat koji "misli." Komande koje mu mi dajemo svijesno ili ne su iste koje ga aktiviraju.
Mozak radi na principu hard drive. Ukoliko ne trazimo odredjenu informaciju, mozak je tu ali ne reaguje. Tek onda kada mu damo "komandu" za nesto, on je izvrsava.
Fobija je veza (link) sa odredjenim dogajem ili dogadjajima koji su u mozgu multipicirani u intenzitetu jer je ista registrovana u sklopu posebnih okolnosti. Da bolje razumijemo, uzmimo zaljubljenost. U tom stanju, sva nasa osjetila rade: vid, sluh, miris, okus, i dodir. Kada su svi ovi elementi povezani a mi smo u povecanom emocionalnom stanju, isto se "ureze" u mozak. Svaki put kada dodirnes voljenu osobu ili osjetis miris (stvarni miris koze ili parfem koji ona upotrebljava), to je "trigger" tj. okidac (odvratna rijec u nasem jeziku!) koja nas vraca u to blazeno i pozitivno stanje zaljubljenosti. Niste li nekada prolazili ulicom gdje vas je zapuhnuo poznati miris parfema koji je "triggerovao" osjecaj zadovoljstva, pa cak su se pred ocima pojavile slike nekih ranijih prijatnih iskustava?
Kod kreiranja fobije, postojali su neki od gornjih elemenata koji su nastali kroz intenzifikovano emotivno stanje i ucinili tu fobiju jakom tj. intenzivnom, a naravno u negativnom rezultatu.
Posto rekoh da je mozak maltene hard-drive, kako je bilo moguce istu steci, tako je mozemo i izbrisati. Kako? Ako dovedemo osobu u intenzificirano tj. pojacano fiziolosko i emotivno stanje oko fobije ili slicnog stanja, i istovremeno dajemo komande mozgu koje ce da dovedu isti u konfuziju, mozak ce nakon nekoliko takvih repeticija povezati ove akcije sa fobijom i istu eliminisati. Zasto? Jer mozak nije u stanju da razluci sta je stvarni dogadjaj a sta nije. Mozda ste dobili fobiju direktnim negativnim iskustvom, a mozda ste istu dobili citajuci ili u kinu. Znaci, kako moze da nastane, tako moze i da nestane.
Da uprostim do kraja: zamisli gramofonsku plocu sa muzikom preko koje smo namjerno povlacili gramofonsku iglu lijevo-desno i ostetili je. Ista nikada vise nece moci da se slusa kao originalna.
Ja sam isto praktikovao na drugima a i na sebi. U vecini slucajeva, nekih pola sata je sasvim dovoljno da se ova fobija, stanje, strah i slicno eliminisu.
Ko je ozbiljan i zeli da proba (besplatno), ja sam u Sarajevu negdje krajem augusta, Posaljite mi PM za kontakt.
digger,
za visinu se možda i dogovrimo, al" za fobiju od zmija...
NI SLUČAJNO!!!!
SAMO KADA SE ZAMISLIM U TOJ SITUACIJI, MENI JE LOŠE!!!
ma_zdraoooo wrote:Imam fobiju od doktora i zubara.
Svaki put me uhvati panika kad udjem u stacionar i kad me doceka "onaj" miris, ili kad sjednem na stolicu kod zubara a odozgo se smijese one brusilice.
Đe me nađe evo za 2 sata moram kod zubara sva sreća pa mi popravlja zube pod anestezijom pa se uopće ne brinem.
ljudi, pa mene i zubar ugriz'o
:D dobro, dobro, odvadicu zubara, al' mis, macka i zmija jesu :lol:
Đe me nađe evo za 2 sata moram kod zubara sva sreća pa mi popravlja zube pod anestezijom pa se uopće ne brinem.
Haha, cuti, meni ovaj moj rece da moram 2 umnjaka izvaditi, kaze rastu na krivo, a jos nisu ni probili !!!!! Elem, moram na operaciju, uspavat ce me, i jos 2 milje moram platit za svaki. Kad me srce ne puce.
Haha, cuti, meni ovaj moj rece da moram 2 umnjaka izvaditi, kaze rastu na krivo, a jos nisu ni probili !!!!! Elem, moram na operaciju, uspavat ce me, i jos 2 milje moram platit za svaki. Kad me srce ne puce.
To moram i ja za koju heftu :D Niakko mi se neda zakazat :D mene je pitao hocu li samo gas i inekcije reko jok......ako imas daj i heroina Sve dok oziguranje placa daj sve sto ima
O TO SU I MENI RADILI!!!
SADA KADA ČUJEM ZVUK BUŠILICE...
A MENI RADILI POD LOKALNOM!
kažu ako to ne uradimo raspad vilice, zabio se u kost, pod 90 stepeni.
uske vilice, nije imao mjesta za rast.
UH!!!
Constantine wrote:
To moram i ja za koju heftu :D Niakko mi se neda zakazat :D mene je pitao hocu li samo gas i inekcije reko jok......ako imas daj i heroina Sve dok oziguranje placa daj sve sto ima
Pitt, zar i ti?
ako hoćete da podjelim svoje iskustvo sa tim, javite se!!!
Constantine wrote:
Constantine wrote:
O TO SU I MENI RADILI!!!
SADA KADA ČUJEM ZVUK BUŠILICE...
A MENI RADILI POD LOKALNOM!
kažu ako to ne uradimo raspad vilice, zabio se u kost, pod 90 stepeni.
uske vilice, nije imao mjesta za rast.
UH!!!
Uhhhh sto me prepade, pa upravo to mi se i desilo, bas pod 90 stepeni.
Ali ovaj mi nista ne rece o raspadu vilice
Kod mene je samo jedan 9gornji) u pitanju. ZUbar mi je rekao da su gornji dostaaaaaa laksi. Za donje bi mi dao i bolovanje par dana kaze jer su uzas za iscupat i krater ogroman
pitt wrote:Kod mene je samo jedan 9gornji) u pitanju. ZUbar mi je rekao da su gornji dostaaaaaa laksi. Za donje bi mi dao i bolovanje par dana kaze jer su uzas za iscupat i krater ogroman
ljudi, pa mene i zubar ugriz'o
:D dobro, dobro, odvadicu zubara, al' mis, macka i zmija jesu :lol:
macka...mene su macke samo grebale...a nikad ozbiljno ujele...e svasta i tebe sve hoce ujest ...mene su samo komarci ujedali i tu i tamo...poneki frajer