FOBIJE!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
flora.sa

#1 FOBIJE!

Post by flora.sa »

imate li problema sa fobijama?
kako se snalazite u situacijama kada vam se jave fobije itd....

ja npr. veoooma volim prirodu, ali ljeti jedva i na Vrelo Bosne smijem otići, a sjesti na travu, za mene je prava mora!
naime imam strah od ZMIJA!!!
nevjerovatno, iako znam da je mala mogućnost da je bilo gdje vidim, ja u prirodu ne idem tako često.
:(

imam i problema sa strahom od visine-Zmajevac za mene strava i užas!!!

eto, baš me zanima šta vi mislite o svemu ovome, i da li i vi imate sličnih problema.
Lace

Post by Lace »

u jucerasnjim novinama upozoravaju na zmije...tako da si mozda i u pravu...drz se betona :D
flora.sa

Post by flora.sa »

Lace wrote:u jucerasnjim novinama upozoravaju na zmije...tako da si mozda i u pravu...drz se betona :D
ma, nije više sigurno ni na betonu.
posljednje dvije-tri godine zmija puna Miljacka, pužu i po nasipu....

GROZNO!!!

prije sam se bojala i onih malih guštera, sada sam se tog straha malo oslobodila.
ali zmije....
fuj,
prije bih se voljela sresti sa medvjedom, ili vukom, nego sa zmijom!
Kareem Abdul-Jabbar

#4 Re: FOBIJE!

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

flora.sa wrote:imate li problema sa fobijama?

ja npr. veoooma volim prirodu, ali ljeti jedva i na Vrelo Bosne smijem otići, a sjesti na travu, za mene je prava mora!
nevjerovatno, iako znam da je mala mogućnost da je bilo gdje vidim, ja u prirodu ne idem tako često.

eto, baš me zanima šta vi mislite o svemu ovome, i da li i vi imate sličnih problema.
:D mene ugrizla zmija prije jedno tri-cetiri godine :D:D-nista strasno :D:D k'o da te ugrize komarac :D:D :lol: samo sto sam se naduv'o k'o balon :lol::lol::lol::lol:
inace nemam fobija :) - izuzev strumfo-fobije :x :lol::lol:
horoz

Post by horoz »

Zamisli scenu, sjediš u bašti - neka kafana, atmosfera solidna i u po frke osjetiš nešto ti gmiže uz nogu, ti u sandalicama i havajkama :D
Lace

Post by Lace »

ne hodaj po nasipu miljacke... :D

ja nemam nekih posebnih fobija...tj ne mogu se sjetiti ni jedne posebno koja mi izaziva veliku traumu...ne volim vidjet velike pauke, ose/pcele ili skakavce...trudim se da ih bezbolno uklonim iz svoje sobe pa se koristim metodama casa i papir...i izbaci vani :D ...nije mi ugodno pogledati s velike visine gdje ljudi izgledaju ko mravi :-? ...ako nosim nesto tesko...mislim da ce mi ispasti ili da cu se skrsit zajedno s teretom... :D ...sve se nadam da se necu susretsti sa zmjom a osim ako me ne iznenadi negdje...nadam se da sam brza od nje :D ...mislim da su najbrze one vedene... :-? ah da...sad se sjetih fobije...volim plivat daleko (to je obicno do plovaka) ali kada vec tamo dodjem i prilicno sam daleko od obale dobijem strah da ce me neka zivotinja iz mora dohvatiti :-? proslo ljeto mi je cak nesto preslo preko ruke...skoro sam se paralisala od straha...ne volim vidjeti crno more za vrijeme voznje trajektom
flora.sa

Post by flora.sa »

Lace wrote:ne hodaj po nasipu miljacke... :D

ja nemam nekih posebnih fobija...tj ne mogu se sjetiti ni jedne posebno koja mi izaziva veliku traumu...ne volim vidjet velike pauke, ose/pcele ili skakavce...trudim se da ih bezbolno uklonim iz svoje sobe pa se koristim metodama casa i papir...i izbaci vani :D ...nije mi ugodno pogledati s velike visine gdje ljudi izgledaju ko mravi :-? ...ako nosim nesto tesko...mislim da ce mi ispasti ili da cu se skrsit zajedno s teretom... :D ...sve se nadam da se necu susretsti sa zmjom a osim ako me ne iznenadi negdje...nadam se da sam brza od nje :D ...mislim da su najbrze one vedene... :-? ah da...sad se sjetih fobije...volim plivat daleko (to je obicno do plovaka) ali kada vec tamo dodjem i prilicno sam daleko od obale dobijem strah da ce me neka zivotinja iz mora dohvatiti :-? proslo ljeto mi je cak nesto preslo preko ruke...skoro sam se paralisala od straha...ne volim vidjeti crno more za vrijeme voznje trajektom
nemam ni ja neku posebnu traumu.
samo što maksimalno izbjegavam situacije u kojima bi mogla osjetiti pritisak, gušenje i sl.
naime, kada sam išla kod rodice koja je živjela na 17 spratu, prilaz njenim prozorima je za mene pravo mučenje!
čak i kada vidim nekoga ko je prišao prozoru mene hvata panika!
koliko sam samo puta zamislila kako bi bilo da iste moram i oprati!!!
O my God!!!
a živjela sam na 10.tom i nisam imala toliku fobiju!
čudno!!!
možda upravo zato što sam morala da je prevaziđem.
naime stručnjaci i kažu da je najbolji način prevazilaženja, upravo dovesti osobu u situaciju od koje ima fobiju!

mada se ja ne bih nikako voljela dovesti u situaciju da vidim zmiju!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Otkad sam cuo pricu kako je covjeku izasao pacov iz WC solje, i to na trecem spratu stambene zgrade... :shock: ...stalno provjeravam, dok sjedim... :D
flora.sa

Post by flora.sa »

BigusDickus wrote:Otkad sam cuo pricu kako je covjeku izasao pacov iz WC solje, i to na trecem spratu stambene zgrade... :shock: ...stalno provjeravam, dok sjedim... :D
bigus, sada znaš zašto ne smijem na vrh Bosmala!!!
:D

a Zadig imao slobodan pad sa bangee jumpingom!!!

ček da zamislim...

NEKA HVALA!!!
Kareem Abdul-Jabbar

flora.sa wrote:

naime, kada sam išla kod rodice koja je živjela na 17 spratu, prilaz njenim prozorima je za mene pravo mučenje!
:D strucnjaci kazu da je to u sustini zelja da se skochi! :D:D
:D sto ce reci-dok se mozes kontrolisati :D:D-ne boj se :D:D
flora.sa

Post by flora.sa »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:
flora.sa wrote:

:D strucnjaci kazu da je to u sustini zelja da se skochi! :D:D
:D sto ce reci-dok se mozes kontrolisati :D:D-ne boj se :D:D
wow, možda ipak isprobam bungee
Kareem Abdul-Jabbar

BigusDickus wrote:Otkad sam cuo pricu kako je covjeku izasao pacov iz WC solje, i to na trecem spratu stambene zgrade... :shock: ...stalno provjeravam, dok sjedim... :D

:D:D jes', jes', dosh'o shtakorchina oraha da gricka :lol::lol::lol:
flora.sa

Post by flora.sa »

kareem
možda ti imaš fobiju od bankrota Sarajeva!!
Zadig

Post by Zadig »

Licno, jedina fobija mi je da ce me zena ufatiti da radim nesto sto nebih smio da radim

Ali zato znam njene fobije, he he he

1. sljepi mis (jednom joj se upleo u kosu i ono klepeto krilima dok se nije umorio (zena ima dugu plavu kosu)

2. golubovi, zena kad vidi goluba na ulici dobije slom zivaca (sto se normalno desava VRLO CESTO), i kada recimo hodamo zajedno, a pored nas su golubovi ona se pribije uz mene ko da oni grizu.
Vrlo cesto koristim taj argument ako se posvadjamo na ulici.
Samo kazem: pusticu cu da te pojedu golubovi, i onda popusti (dobro, poslje mi kuci hebe mater, ali to se ne pika)

Ja isto recimo (ako je to fobija) imam problem da gledam u zenska stopala. Najgore mi je kad recimo gledam neki "vruci" film (u rijetkim trenutcima kad zene nema kuci), i cim vidim zeni ono stopalo da landara odma mi se sve nekako zgadi.

fuj

xygirl

#15 Re: FOBIJE!

Post by xygirl »

flora.sa wrote:imate li problema sa fobijama?

jao fuj ZMIJA... fakat `em je gadna `em je strasna.. i meni je ovo jedina (barem se nemogu sjetiti druge) fobija..
ej flora, da te "utjesim", ovo za Miljacku ja nisam vjerovala da ih ima u tolikoj nam blizini dok nisam vidjela i to prije dva dana na tramvjskoj Skenderija :shock: sto je najgore nije bila na nasipu nego skoro pa gore na betonu gdje ljudi najcesce odmaraju dok cekaju tramvaj... jao FUJJJJ, kako je odvratna :shock: , crna skroz, ma uzas!!!
nema sanse vise da prodjem tu, ma ni blizu!! :D :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

imam fobiju od neimaštine...

userem se od straha kada i pomislim da sutra neću imati 1 marku :( :( :( :(
digger

Post by digger »

horoz wrote:Zamisli scenu, sjediš u bašti - neka kafana, atmosfera solidna i u po frke osjetiš nešto ti gmiže uz nogu, ti u sandalicama i havajkama :D
Mi davno sjedili u basti hotela Evropa i u po razgovara, moja prijatelj se dize, uhvati za rub pantalona i protrese ih i dolje ispade mali mis koga je valjda ganjala macka. Nije prekinuo konverzaciju ni za momenat!

@flora.sa
Javi se ako si zainteresovana (i bilo ko drugi). Garantovano te mogu izlijeciti od fobije sa zmijama u roku od pola sata. Za forumase, free.:D
Kao sto se svaki dogadjaj ili neugodna slika u mozgu moze "izbrisati" (jer je mozak slican hard-drive-u), tako se moze i fobija.
Mozda bi mogao da otvorim praksu u seheru!?!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Meni ova diggerova ponuda zvuci k'o navlakusa... :D
TheGame

Post by TheGame »

ja imam više fobija....

1. da se ukine forum
2. imam fobiju da si dam autogol (jedan put je malo falilo :shock: )
3. zmije
4. dobre trebe koje su loše na "bojnom polju" :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

flora,strah od visine...niko ne shvata sta je to ako nikad nije osjetio nesto takvo.

Ja imam problem da pogledam dolje,ako ima vise od 5 metara visine. Kako neko rece, a isto i sam osjetim u takvim situacijama, imam takvu ludu zelju da skochim dolje...

I onda, mnogo poslije toga, ponovo osjetim paniku cim pomislim na tu visinu...uzas...

ali sada namjerno idem da gledam ne bi li se malo "izlijecio"...

druga fobija, strah od zatvorenog prostora...sto je uzi prostor veca je panika, ali i to kontroliram...

PS jedna od poznatijih forbija, od koje su bolovali mnogi poznati ljudi, jeste strah da ih se sahrani zive :shock: :roll: :roll: :shock:

nimalo prijatno...

a imam jos dvije fobije ali ne bih o tome... :-? :-D
pitt

Post by pitt »

Imam fobiju od ruznih zena :D:D
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:Imam fobiju od ruznih zena :D:D
pa pocni pit, i skini cvike

i rijesices se toga
flora.sa

Post by flora.sa »

Svemirski_Jebach wrote:flora,strah od visine...niko ne shvata sta je to ako nikad nije osjetio nesto takvo.

Ja imam problem da pogledam dolje,ako ima vise od 5 metara visine. Kako neko rece, a isto i sam osjetim u takvim situacijama, imam takvu ludu zelju da skochim dolje...

I onda, mnogo poslije toga, ponovo osjetim paniku cim pomislim na tu visinu...uzas...

druga fobija, strah od zatvorenog prostora...sto je uzi prostor veca je panika, ali i to kontroliram...PS jedna od poznatijih forbija, od koje su bolovali mnogi poznati ljudi, jeste strah da ih se sahrani zive :shock: :roll: :roll: :shock:

nimalo prijatno...

zato si ti sebe i nazvao svemirski (svemir,beskrajni, neograničeni prostor)

samo mi nije jasno zašto jebach?

nadam se da nije vezano za ove druge dvije fobije!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

flora.sa wrote:
Svemirski_Jebach wrote:flora,strah od visine...niko ne shvata sta je to ako nikad nije osjetio nesto takvo.

druga fobija, strah od zatvorenog prostora...sto je uzi prostor veca je panika, ali i to kontroliram...PS jedna od poznatijih forbija, od koje su bolovali mnogi poznati ljudi, jeste strah da ih se sahrani zive :shock: :roll: :roll: :shock:

nimalo prijatno...

zato si ti sebe i nazvao svemirski (svemir,beskrajni, neograničeni prostor)

samo mi nije jasno zašto jebach?

nadam se da nije vezano za ove druge dvije fobije!
ne, ne...jebach je REKLAMA :D :D
pitt

Post by pitt »

Zadig wrote:
pitt wrote:Imam fobiju od ruznih zena :D:D
pa pocni pit, i skini cvike

i rijesices se toga
Jasta....onda su gorile u magli :D:D:D
Post Reply