Covjek je stvorio njega..maxell_sarajevo wrote:Tko je Njega stvorio, tko je stvorio svemir?animals wrote:Jedini vanzemaljac je svevisnji...
nema drugog objasnjenja..
a svemir rode...
Covjek je stvorio njega..maxell_sarajevo wrote:Tko je Njega stvorio, tko je stvorio svemir?animals wrote:Jedini vanzemaljac je svevisnji...
nema drugog objasnjenja..
lajkujMe wrote: Kako bi npr vjernik reagovao?
Melo15 wrote: Kad bi ih nasli....imali bi 4. clana predsjednistva, i jos jedno 40-50 ministara, podministara i kojekakvih budzetlija koji idu s tim...
A sminka bi bilo da su Sajonci, da se posamaraju s ovim nasim bokserima i k1 i mma borcima koji su prvaci u raznoraznim kategorijama![]()
Cuj to... znaci nema ih?Black swan wrote:vanzemaljci ne postoje
možda će postojati ili su postojali ali sada ne postoje
ako se promatra cijeli svemir u tih nekih 15-20 milijardi godina onda postoje vanzemaljci
ali ne sigurno onako kako ih opisuje popularna umjetnost
Citao sam jednom jedan SF roman - taman tako nekako.jeza u ledja wrote:A zamislite da smo mi svi u stvari dio nekog organizma.![]()
Kao recimo sto su celije, razne zajebancije, mikrobi, nukleusi, neuroni, sta ja znam sta sve vec ima u tijelu. I tako mi tu nesto kao radimo, planeta zemlja je kao neki organ i tu se nesto kao desava. A sve zajedno je samo jedna celija ili tako nesto, mlijecni put je neki organ, galaksija je neko tijelo. Mislim bas nekako kao sto su celije nezamislivo male u odnosu na tijelo, tako smo i mi nezamislivo mali u odnosu na svemir.
Mozda smo mi tumor u tom tijelu, koji se polako siri?![]()
I mozda jednog dana neko dodje da nas - odstrani.
MyTao wrote:
Jesi siguran da si gledao svuda po svemiru? Mozda postoji galaksija sa zvijezdom i planetom koju si propustio?
jeza u ledja wrote: A mozda vanzemaljci koje jednog dana sretnemo - smo u stvari mi iz buducnosti (ili iz proslosti?), koji smo putovali kroz vrijeme i otisli zivjeti negdje drugo?
Zamislite nekog lika iz Tunguzije koji se igrom slucaja nasao u Americi i tamo upoznao Indijance, i ispostavi se da imaju iste predake.Ko sto smo mi "otkrili Ameriku", tako mozda otkrijemo neku novu planetu gdje zive nasi rodjaci.
![]()
I ovaj "sto se zali" kako ne moze pozivjeti jos koju deceniju da vidi sta ce se desiti...zamisli da zivi u 5-om vijeku. Mislio da bi azdaje zive na Bjelasnici i da ce te pojesti ako zapalis vatru tu noc.![]()
jeza u ledja wrote: Jarane tebi samo cevapi na pameti.![]()
animals wrote:Ne jedu oni cevape...
samo morske plodove...
animals wrote:I prvo sto bi ih pitao ...
jeste li muslimani ili krscani...
animals wrote:I sta mislis izadje on iz letjelice..
i kaze Alahu Ekber...
...u ruci satara, i doda, hajmo, ko nije osunecen?animals wrote:I sta mislis izadje on iz letjelice..
i kaze Alahu Ekber...
Fudo387 wrote:...u ruci satara, i doda, hajmo, ko nije osunecen?animals wrote: I sta mislis izadje on iz letjelice..
i kaze Alahu Ekber...
![]()
Pa Mlijecni put je galaksijahAZNADAR wrote:Citao sam jednom jedan SF roman - taman tako nekako.jeza u ledja wrote:A zamislite da smo mi svi u stvari dio nekog organizma.![]()
Kao recimo sto su celije, razne zajebancije, mikrobi, nukleusi, neuroni, sta ja znam sta sve vec ima u tijelu. I tako mi tu nesto kao radimo, planeta zemlja je kao neki organ i tu se nesto kao desava. A sve zajedno je samo jedna celija ili tako nesto, mlijecni put je neki organ, galaksija je neko tijelo. Mislim bas nekako kao sto su celije nezamislivo male u odnosu na tijelo, tako smo i mi nezamislivo mali u odnosu na svemir.
Mozda smo mi tumor u tom tijelu, koji se polako siri?![]()
I mozda jednog dana neko dodje da nas - odstrani.
Samo se ne sjecam gdje se nalaze ta tijela,... prostor i da li ima okvire.![]()
Oblici zivota sigurno postoje u svemiru, samo pitanje koliko napredni. A i da jesu napredni - koje budale bi to brzinom svjetlosti putovale do nas stotinama godina.
A ovi izvjestaji o vanzemaljcima homidoidnog izgleda, dvije ruke i dvije noge i velika glava - ma to smo mi u buducnosti. Usavrsili tehniku putovanja kroz vrijeme. Kad vidis kako su praljudi izgledali, onako krupniji, maljaviji,... mozda mi evolucijski idemo u pravcu malih zelenih cosavih i velike glave sa velikim ocima.
A ja sa strahom stojim,u jednoj ruci piva,u drugoj komad prsute,s usne visi joint...a isuko kitu,da se izvadim...Skaka.Fudo387 wrote:...u ruci satara, i doda, hajmo, ko nije osunecen?animals wrote:I sta mislis izadje on iz letjelice..
i kaze Alahu Ekber...
Najebo si ako se pojave.HAVANA wrote:A ja sa strahom stojim,u jednoj ruci piva,u drugoj komad prsute,s usne visi joint...a isuko kitu,da se izvadim...Skaka.Fudo387 wrote:...u ruci satara, i doda, hajmo, ko nije osunecen?animals wrote:I sta mislis izadje on iz letjelice..
i kaze Alahu Ekber...