Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
-
svi u napad
#51 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Dragi generale, ja sam malo stariji covjek (uskoro 60 punih) i vjeruj mi da sam bio ucesnik nekih vaznih dogadjaja pred sami rat i prvih godina rata. Zamolio bih te da procitas jos jednom moj komentar jer ja sam samo naveo 3 covjeka koji imaju kapacitete ali ih na nasu zalost nisu usmjerili na pravu stranu. Ja nisam pisao o njihovom djelovanju ili ne djelovanju (izuzev dijela o Haretu i policiji) ali tako je to u Bosni procitas prve dvije tri recenice a onda ono ostalo na brzinu pregledas i donosis zakljucke. Tako i onaj potpisa u Tz protokol bez da vidi koliko je igraca upisano. Citati polako i kad procitas onda analiziras sta je napisano. A sad laku noc i ne hatori.
- apsidejzi
#52 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
E jebiga, kad ti se ne svidja argument, hajmo ga ismijat. Mozda budem upravu... Ovo je najbolje istrazivanje IQ-a kojeg imamo. Organizovao ga je OECD i bazira se na PISA test rezultatima. To sto vidis na mapi je rezultat onih sto su radili taj test. Statistika je nepotpuna naravno, ali je i kao takva dobar pokazatelj.hAZNADAR wrote:A ha, znaci polazna osnova su ti fancy internet, app, face,.... istrazivanja poput onih gdje mi imamo najvece cune ili najvecu higijenu u Evropi.apsidejzi wrote:[img]imghAZNADAR wrote:Vise puta navodis da smo narod ispod nivoa prosjecne inteligencije. I to kao neko nepisano pravilo iako nemas nikakve validne dokaze toga, IQ test po glavi stanovnika i sl.Govori u svoje ime ali ne u ime svih ostalih. I samo spominjane Tita samo dokazuje da je u pitanju podanicki mentalitet, cvrsta ruka, vladar i njegova harizma,... - i upravo u tome je problem.
![]()
Kao sto sam ranije napisao (ovo ne vazi samo za BiH nego balkan opcenito):
1) glup narod za kojeg se ne vrijedi boriti jer ga ne interesuje buducnost (primjeri Tito i Alija)
2) narcisoidnost onih na vodecim pozicijama (danas su osnovane dvije nove stanke kod Bosnjaka...)
3) mala nacija koja ne moze napraviti vlastito trziste nego ovisi o drugima
- apsidejzi
#53 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Sta da ti kazem... Americka fora je zapravo dobra zamisao. Ispostavilo se da je neizvodiva u praksi sad za sad. Jednostavno nema dovoljno kapaciteta da se provede. Na zapadu narod glasa za jednu stranku max dva mandata a onda nekako "spontano" se glasa za konkurenciju. Cisto da se ovi vladajuci stresu s vlasti i da se promijene odnosi. Kad si vidio da su u SAD-u demokrate ili republikanci imali tri mandata zaredom. Rijetko ako nije nikako... Jednostavno tako se pravi balans. U nas nema opozicije. Nema prave opozicije. Samo gomila individualaca koji su "GLUPI" i ne kontaju kako nista sami ne mogu napraviti.svi u napad wrote:Apsidejzi je napisao: "Ja licno vjerujem da je Alija potpisao Dejton kako bi se u mirnodopskim procesima ojacala drzava kroz ekonomiju. To je dobra zamisao ali se ispostavilo da nema politickih resursa koji bi to proveli."
To je bila americka fora na koju je Aljo nasjeo. Amerikanci vjeruju samo u lovu i oni su mislili da Balkanci isto misle tako. Prvo biznis pa onda ostalo. Aljo zaboravio da na drugoj strani imas Srbe kojima je glavno da ima rakije, slanine, da se neradi i pricaju mitovi. Dodi i njegovim ne treba Evropa. Njima je bitno da odu do Begesa pojedu par kila prasetine popiju po koju i ismijavaju tj. zajebavaju se na nas racun. Nikad nisam cuo od Srbina u BL da se zali za vrijeme rata sto nema struje, vode i ostalih civilizacijskih stvari ali su zato Bosnje samo o tome pricale.
Evo Konakovic danas pravi novu, SVOJU stranku. Koji ce mu klinac? Nikada nece osvojiti dovoljno mjesta na nekom nivou vlasti da sam uredjuje politiku. Na kraju ce morati praviti koalicije sa istim ljudima od kojih je otisao. Samo je on glup da to skonta.
-
kiligonzales
#54 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Ne smatraj moje oponiranje necim licnim, procitao sam sve, ne zamjeri, samo komentirao onaj dio u kojem se ne slazem s tobom.svi u napad wrote:Dragi generale, ja sam malo stariji covjek (uskoro 60 punih) i vjeruj mi da sam bio ucesnik nekih vaznih dogadjaja pred sami rat i prvih godina rata. Zamolio bih te da procitas jos jednom moj komentar jer ja sam samo naveo 3 covjeka koji imaju kapacitete ali ih na nasu zalost nisu usmjerili na pravu stranu. Ja nisam pisao o njihovom djelovanju ili ne djelovanju (izuzev dijela o Haretu i policiji) ali tako je to u Bosni procitas prve dvije tri recenice a onda ono ostalo na brzinu pregledas i donosis zakljucke. Tako i onaj potpisa u Tz protokol bez da vidi koliko je igraca upisano. Citati polako i kad procitas onda analiziras sta je napisano. A sad laku noc i ne hatori.
Mozda jesam na malo ruzan nacin komentirao onaj dio o nasoj politici kako nam proporcionalno sa nacionalnom svjescu raste i razdor politicki jer nema naroda sa ovolikim brojem stranaka, a da nece trpiti politicke posljedice svoga razdora.
Svako dobro ti zelim.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#55 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
nemoj me pogrešno shvatiti, ali jednostavno nisam mogao da ne primjetim to. ali eto, ko još vjeruje anketama.hAZNADAR wrote:
Zanimljivo je da je po istom osnovu "istrazivanje" zakljucilo da je muslimanima u Evropi najveca licna higijena - plus obrazlozenje da je to zbog abdesta i sl. Jos mi nije jasna ono popularno istrazivanje prije par godina o najvecoj cuni u Evropi u BiH i kako su dosli do tih podataka. Ono mjerili cune ili vjerovali na rijec.![]()
Zalosno je sto uopce u ovoj temi raspravljamo o validnosti nekih nevazecih istrazivanja popularnih na facebooku - samo zato sto ih neko moze upotrijebiti u temi da ispadne u pravu.
-
svi u napad
#56 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Kiligonzales i ja tebi zelim svako dobro i puno zdravlja. Dragi prijatelju moj dodatni komentar se odnosio na forumasa Genrala War koji ne voli Hareta i koji nije dobro procitao sta sam napisao. Ja samo mogu ponoviti ono sto sam napisao a to je da su Hare, Tunjo i Zlaja po svojim kapacitetima daleko iznad ostalih a kakvi su njihovi politicki rezultati presudice historija. Nisam clan ni jedne stranke i ne zelim polemisati oko politickih uspjeha ili neuspjeha navedene trojke jer je to jako tesko sa nasim narodom. Tebi se jos jednom zahvaljujem na dobrim zeljama i na kulturnom dijalogu. Ziv bio.
-
kiligonzales
#57 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
pogrijesih posto je tvoj post bio odmah iza mogsvi u napad wrote:Kiligonzales i ja tebi zelim svako dobro i puno zdravlja. Dragi prijatelju moj dodatni komentar se odnosio na forumasa Genrala War koji ne voli Hareta i koji nije dobro procitao sta sam napisao. Ja samo mogu ponoviti ono sto sam napisao a to je da su Hare, Tunjo i Zlaja po svojim kapacitetima daleko iznad ostalih a kakvi su njihovi politicki rezultati presudice historija. Nisam clan ni jedne stranke i ne zelim polemisati oko politickih uspjeha ili neuspjeha navedene trojke jer je to jako tesko sa nasim narodom. Tebi se jos jednom zahvaljujem na dobrim zeljama i na kulturnom dijalogu. Ziv bio.
- Sanjarko
#58 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Ovo za koji ljudi nama trebaju, pa trebaju kao i svim narodima i ljudima u svijetu. Oni koji nisu interesdzije. Dok takvi ljudi ne dodzu na pozicije samo moze biti gore i ne samo nama ovdje. Nemoraju ni biti neki intelektualci itd., dokaza u historiji ima puno da i oni koji nisu bili neki intelektualci itd., su bili uspjesni drzavnici i sl.
Eno onaj u Hrvatskoj u onom zavodu primjerice. Podnio ostavku, kritizirao vlast u sred konferencije, a niko mu u porodici nije zaposlen osim njega. 5 izdrzava kako sam razumio.
Znaci ne mozda sad neke bas skroz postenjacine, pozeljno postenjacine, ali da nisu interesdzije, mozda preciznije oportunisti.
Eno onaj u Hrvatskoj u onom zavodu primjerice. Podnio ostavku, kritizirao vlast u sred konferencije, a niko mu u porodici nije zaposlen osim njega. 5 izdrzava kako sam razumio.
Znaci ne mozda sad neke bas skroz postenjacine, pozeljno postenjacine, ali da nisu interesdzije, mozda preciznije oportunisti.
- zunazu
#59 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Pravo i obaveza Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila nespremnost iz 1992. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida temeljem presuda međunarodnih sudova, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.
Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.
Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida temeljem presuda međunarodnih sudova, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.
Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
- General War
#60 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
U brate bas dubokoumno da moras skoro po svakoj temi ovo kacit...jel ovo ti nesto kacis iz 1993? Ako ne, proso jarane po mnogim pitanjima voz zahvaljujuci dejtonu koji su bosnjaci i potpisali, sad se naoruzaj i eto ti SIPE, a sa pistoljem samo ispadas legitimna meta ili sa kakvom tandjarom.zunazu wrote:Pravo i obaveza Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila nespremnost iz 1992. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.
Ko ce ti napraviti strategiju
-
hAZNADAR
#61 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
De malo popusti zunazu - smeta covjeku.General War wrote:U brate bas dubokoumno da moras skoro po svakoj temi ovo kacit...jel ovo ti nesto kacis iz 1993? Ako ne, proso jarane po mnogim pitanjima voz zahvaljujuci dejtonu koji su bosnjaci i potpisali, sad se naoruzaj i eto ti SIPE, a sa pistoljem samo ispadas legitimna meta ili sa kakvom tandjarom.zunazu wrote:Pravo i obaveza Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila nespremnost iz 1992. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.
Ko ce ti napraviti strategijuCitas li ti vijesti
- General War
#62 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Smeta zdravoj pameti, haj kako ce se bosnjaci naoruzati po ovom zakonu?
Pusti ba suplje price i patriotskih pamfleta.
Pusti ba suplje price i patriotskih pamfleta.
- zunazu
#63 Re: Bosansko/Bosnjacko (ne)jedinstvo
Ma kakva SIPA i kurac. Policiju legalno naoružaš.General War wrote:sad se naoruzaj i eto ti SIPE