Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

PM72

#51 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

triconja wrote:
PM72 wrote:U slučaju novog sranja prvo bi stradali članovi klana Izetbegović i vrhuška SDA.Handre nas 27 godina i dosta je više.
Sta mislis kolika je sansa da bi se u slucaju sukoba prvo krenulo kod ove vladajuce kaste pa tek onda dalje?
golema.
insomnia78

#52 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Nikakva
frngla

#53 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by frngla »

Rat je vrlo moguć, pa čak i izvjestan, nažalost. Dodik lagano ispituje puls pričom mi (RS) i Srbija smo jedno, referendum, pričom kako je RS država i pitanje je dana kada će pokušati razbiti BiH. Lagano mu se priključuje Čović (jedan od primjera je i ovaj današnji, neće učestvovati u obilježavanju dana državnosti). Ratovao bih, zbog toga što su moji ratovali u prošlom ratu za mene jer sam bio dijete, ratovao bih za budućnost svog djeteta i ostale djece. Upitno je kakav bi ishod tog rata bio, moguć potpuni nestanak BiH, moguće i konačno rješenje za unitarnu državu BiH, sve zavisi od zapadnih sila. U ovom trenutku smo mi protektorat međunarodne zajednice i mislim da im polako (ali sigurno) prestajemo biti zanimljivi, a kada konačno dignu ruke od nas, rat je realan ishod.
PM72

#54 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju? :D Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
radostan dan

#55 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by radostan dan »

Tito_i_Partija wrote:Opet tema o novom ratu. :roll: Sto fali onim ostalim? Jer ima ih jedno pedesetak.
sad je zauprave....
insomnia78

#56 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju? :D Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
Pa dobro. Citavo vrijeme si se mog’o predati pa okusati srecu
orinoco

#57 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

A ko bi ratovao?

U Munchenu, u Švedskoj, USA... dolaze praznici, kupovina, veselje, neće niko doći, ne pada im na pamet, tako da od rata ništa :D
Sanjarko

#58 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju? :D Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
Sad mozes u ofanzivu na Romaniju. Nije ih puno ostalo na Romaniji, ni na Ozrenu. A i oni koji su ostali vecinom su u godinama.
choxnox

#59 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by choxnox »

PM72 wrote:
choxnox wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa dobro ne mora izbit u Bosni. Recimo Koreja trusno podrucje, mozda u Koreji izbije. Naravno ne zelim im ja to ali opet ko zna. A mozda i kod nas izbije negdje. Ima kazu jos jedan pozivni broj dodjeljen za Jugoslaviju a koji nije zauzet. Mislim da je +383 ali nisam siguran.

Kazu nedostaje jedna nova drzava.
Super stvar, znaci Vojvodina vec ima osiguran i pozivni broj.
U Vojvodini živi 65 % Srba.Znači,nema tu nikakvih iznenađenja i separacije.
Pa kad je "Kosovo, kolevka srBskog naroda" proglasilo nezavisnost koju je podrzalo 110 drzava clanica UN-a, onda je sve moguce bre bato, bre, bre...
mehoxy

#60 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by mehoxy »

orinoco wrote:A ko bi ratovao?

U Munchenu, u Švedskoj, USA... dolaze praznici, kupovina, veselje, neće niko doći, ne pada im na pamet, tako da od rata ništa :D
Nije se mnogima(vecini) ratovalo ni 90ih, al su bili primorani
Sanjarko

#61 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Sad mozes u ofanzivu na Romaniju. Nije ih puno ostalo na Romaniji, ni na Ozrenu. A i oni koji su ostali vecinom su u godinama.
A vidim ovo se na Bakir beja odnosilo.
Sanjarko

#62 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
A vidim ovo se na Bakir beja odnosilo.
A moje se odnosi na one sa dj ne sa s slovom. Da se samo zna.
PM72

#63 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Pa kad je "Kosovo, kolevka srBskog naroda" proglasilo nezavisnost koju je podrzalo 110 drzava clanica UN-a, onda je sve moguce bre bato, bre, bre..
Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
Last edited by PM72 on 14/11/2017 20:22, edited 1 time in total.
orinoco

#64 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

mehoxy wrote:

Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaoprave :-)
mehoxy

#65 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by mehoxy »

Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.

Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
Ja vecu hrpu gluposti vjerovatno u zivotu nisam procitao.
PM72

#66 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

orinoco wrote:
mehoxy wrote:

Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaoprave :-)
Pojasni živ bio.
Sanjarko

#67 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

PM72 wrote: Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
Mislim da ti brojke nisu tacne. 1,8 i sto kila je mislim tacno ako se ne varam. To je nekad bilo prije mozda desetljece i vise a sada vise ne.
dembele

#68 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by dembele »

Dnevna doza balkanskih budalaština part 34897.
Za par dana ide ponovno natezanje oko trase autoputa Sarajevo-Beograd, pa onda osvrt na nadolazeće haške presude, akcize, izborni zakoni....kakogod umjesto naoružavanja i velikih zaliha brašna, treba se obezbijediti većim količinama popcorna.
Show must go on sto bi rekao rahmetli Fredi.
Rugafet

#69 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Rugafet »

Ma kakav crni rat. Rat kosta. Situacija danas i 92 je k'o neb'o i zemlja. I na kraju krajeva za sta da ratujemo? Za dulume je'l, pa zemlja nam postaje prava pustara osim par vecih gradova gdje god da maknes nema zive duse, prazno. Od Kladnja do Zvrnika za koju godinu pet ljudi ce zivit, isto tako je od Doboja prema Brodu, nidje nikog svi otisli i sad ovo sto nas je ostalo k'o biva da ratujemo za teritorij :lol: I sva ta prica oko rata po ko zna koji put dolazi od sest istih faca koje se rotiraju evo vec 25 godina. Ma dajte molim vas.
Last edited by Rugafet on 14/11/2017 20:28, edited 1 time in total.
PM72

#70 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:
PM72 wrote: Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
Mislim da ti brojke nisu tacne. 1,8 i sto kila je mislim tacno ako se ne varam. To je nekad bilo prije mozda desetljece i vise a sada vise ne.
Može biti ali ne mjenja bitno stvari na terenu.Ovdje se palamudi o nekakvoj nezavisnoj Vojvodini samo ne znam odakle im ručice za tako nešto? Ja bih volio ali ne može.
mehoxy

#71 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by mehoxy »

orinoco wrote:
mehoxy wrote:

???
Srbe su cesto ubijali ukoliko bi odbili mobilizaciju ili se na bilo koji nacin usprotivili. Bosnjaci pa i hrvati su se morali braniti. Sta nije jasno ?
insomnia78

#72 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

orinoco wrote:
mehoxy wrote:

Ko nas bre zavadi
orinoco

#73 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by orinoco »

PM72 wrote:Pojasni živ bio.
Šta treba pojasniti, živa bila
Sanjarko

#74 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Može biti ali ne mjenja bitno stvari na terenu.Ovdje se palamudi o nekakvoj nezavisnoj Vojvodini samo ne znam odakle im ručice za tako nešto? Ja bih volio ali ne može.
Ovo je za Kosovo. U Vojvodini ima oko dvjesto kila Madzara. Srba ne znam koliko ima.
Streptokok

#75 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Streptokok »

Rahmetli se kaze
Locked