golema.triconja wrote:Sta mislis kolika je sansa da bi se u slucaju sukoba prvo krenulo kod ove vladajuce kaste pa tek onda dalje?PM72 wrote:U slučaju novog sranja prvo bi stradali članovi klana Izetbegović i vrhuška SDA.Handre nas 27 godina i dosta je više.
Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
-
PM72
#51 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
- insomnia78
-
frngla
#53 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Rat je vrlo moguć, pa čak i izvjestan, nažalost. Dodik lagano ispituje puls pričom mi (RS) i Srbija smo jedno, referendum, pričom kako je RS država i pitanje je dana kada će pokušati razbiti BiH. Lagano mu se priključuje Čović (jedan od primjera je i ovaj današnji, neće učestvovati u obilježavanju dana državnosti). Ratovao bih, zbog toga što su moji ratovali u prošlom ratu za mene jer sam bio dijete, ratovao bih za budućnost svog djeteta i ostale djece. Upitno je kakav bi ishod tog rata bio, moguć potpuni nestanak BiH, moguće i konačno rješenje za unitarnu državu BiH, sve zavisi od zapadnih sila. U ovom trenutku smo mi protektorat međunarodne zajednice i mislim da im polako (ali sigurno) prestajemo biti zanimljivi, a kada konačno dignu ruke od nas, rat je realan ishod.
-
PM72
#54 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju?
Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
-
radostan dan
#55 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
sad je zauprave....Tito_i_Partija wrote:Opet tema o novom ratu.Sto fali onim ostalim? Jer ima ih jedno pedesetak.
- insomnia78
#56 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Pa dobro. Citavo vrijeme si se mog’o predati pa okusati srecuPM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju?Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
- orinoco
#57 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
A ko bi ratovao?
U Munchenu, u Švedskoj, USA... dolaze praznici, kupovina, veselje, neće niko doći, ne pada im na pamet, tako da od rata ništa
U Munchenu, u Švedskoj, USA... dolaze praznici, kupovina, veselje, neće niko doći, ne pada im na pamet, tako da od rata ništa
- Sanjarko
#58 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Sad mozes u ofanzivu na Romaniju. Nije ih puno ostalo na Romaniji, ni na Ozrenu. A i oni koji su ostali vecinom su u godinama.PM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju?Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
- choxnox
#59 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Pa kad je "Kosovo, kolevka srBskog naroda" proglasilo nezavisnost koju je podrzalo 110 drzava clanica UN-a, onda je sve moguce bre bato, bre, bre...PM72 wrote:U Vojvodini živi 65 % Srba.Znači,nema tu nikakvih iznenađenja i separacije.choxnox wrote:Super stvar, znaci Vojvodina vec ima osiguran i pozivni broj.Vizionar 1985 wrote:Pa dobro ne mora izbit u Bosni. Recimo Koreja trusno podrucje, mozda u Koreji izbije. Naravno ne zelim im ja to ali opet ko zna. A mozda i kod nas izbije negdje. Ima kazu jos jedan pozivni broj dodjeljen za Jugoslaviju a koji nije zauzet. Mislim da je +383 ali nisam siguran.
Kazu nedostaje jedna nova drzava.
-
mehoxy
#60 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Nije se mnogima(vecini) ratovalo ni 90ih, al su bili primoraniorinoco wrote:A ko bi ratovao?
- Sanjarko
#61 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
A vidim ovo se na Bakir beja odnosilo.Vizionar 1985 wrote:Sad mozes u ofanzivu na Romaniju. Nije ih puno ostalo na Romaniji, ni na Ozrenu. A i oni koji su ostali vecinom su u godinama.PM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju?Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
- Sanjarko
#62 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
A moje se odnosi na one sa dj ne sa s slovom. Da se samo zna.Vizionar 1985 wrote:A vidim ovo se na Bakir beja odnosilo.Vizionar 1985 wrote:Sad mozes u ofanzivu na Romaniju. Nije ih puno ostalo na Romaniji, ni na Ozrenu. A i oni koji su ostali vecinom su u godinama.PM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju?Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...
-
PM72
#63 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.Pa kad je "Kosovo, kolevka srBskog naroda" proglasilo nezavisnost koju je podrzalo 110 drzava clanica UN-a, onda je sve moguce bre bato, bre, bre..
Last edited by PM72 on 14/11/2017 20:22, edited 1 time in total.
- orinoco
#64 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaopravemehoxy wrote:Nije se mnogima(vecini) ratovalo ni 90ih, al su bili primoraniorinoco wrote:A ko bi ratovao?
-
mehoxy
#65 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?
Ja vecu hrpu gluposti vjerovatno u zivotu nisam procitao.Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.
Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
-
PM72
#66 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Pojasni živ bio.orinoco wrote:Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaopravemehoxy wrote:Nije se mnogima(vecini) ratovalo ni 90ih, al su bili primoraniorinoco wrote:A ko bi ratovao?
- Sanjarko
#67 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Mislim da ti brojke nisu tacne. 1,8 i sto kila je mislim tacno ako se ne varam. To je nekad bilo prije mozda desetljece i vise a sada vise ne.PM72 wrote: Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
- dembele
#68 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Dnevna doza balkanskih budalaština part 34897.
Za par dana ide ponovno natezanje oko trase autoputa Sarajevo-Beograd, pa onda osvrt na nadolazeće haške presude, akcize, izborni zakoni....kakogod umjesto naoružavanja i velikih zaliha brašna, treba se obezbijediti većim količinama popcorna.
Show must go on sto bi rekao rahmetli Fredi.
Za par dana ide ponovno natezanje oko trase autoputa Sarajevo-Beograd, pa onda osvrt na nadolazeće haške presude, akcize, izborni zakoni....kakogod umjesto naoružavanja i velikih zaliha brašna, treba se obezbijediti većim količinama popcorna.
Show must go on sto bi rekao rahmetli Fredi.
- Rugafet
#69 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ma kakav crni rat. Rat kosta. Situacija danas i 92 je k'o neb'o i zemlja. I na kraju krajeva za sta da ratujemo? Za dulume je'l, pa zemlja nam postaje prava pustara osim par vecih gradova gdje god da maknes nema zive duse, prazno. Od Kladnja do Zvrnika za koju godinu pet ljudi ce zivit, isto tako je od Doboja prema Brodu, nidje nikog svi otisli i sad ovo sto nas je ostalo k'o biva da ratujemo za teritorij
I sva ta prica oko rata po ko zna koji put dolazi od sest istih faca koje se rotiraju evo vec 25 godina. Ma dajte molim vas.
Last edited by Rugafet on 14/11/2017 20:28, edited 1 time in total.
-
PM72
#70 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Može biti ali ne mjenja bitno stvari na terenu.Ovdje se palamudi o nekakvoj nezavisnoj Vojvodini samo ne znam odakle im ručice za tako nešto? Ja bih volio ali ne može.Vizionar 1985 wrote:Mislim da ti brojke nisu tacne. 1,8 i sto kila je mislim tacno ako se ne varam. To je nekad bilo prije mozda desetljece i vise a sada vise ne.PM72 wrote: Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
-
mehoxy
#71 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
???orinoco wrote:Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaopravemehoxy wrote:Nije se mnogima(vecini) ratovalo ni 90ih, al su bili primoraniorinoco wrote:A ko bi ratovao?
Srbe su cesto ubijali ukoliko bi odbili mobilizaciju ili se na bilo koji nacin usprotivili. Bosnjaci pa i hrvati su se morali braniti. Sta nije jasno ?
- insomnia78
#72 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ko nas bre zavadiorinoco wrote:Jesu, bili primorani. Jedni se ukopavali oko Sarajeva pola godine prije rata, drugi formirali paravojne jedinice godinu dana prije rata, mobilizirali odabrane, naoružali se i učili ratovanju, a treći vježbali zaopravemehoxy wrote:Nije se mnogima(vecini) ratovalo ni 90ih, al su bili primoraniorinoco wrote:A ko bi ratovao?
- orinoco
#73 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Šta treba pojasniti, živa bilaPM72 wrote:Pojasni živ bio.
- Sanjarko
#74 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Ovo je za Kosovo. U Vojvodini ima oko dvjesto kila Madzara. Srba ne znam koliko ima.PM72 wrote:Može biti ali ne mjenja bitno stvari na terenu.Ovdje se palamudi o nekakvoj nezavisnoj Vojvodini samo ne znam odakle im ručice za tako nešto? Ja bih volio ali ne može.Vizionar 1985 wrote:Mislim da ti brojke nisu tacne. 1,8 i sto kila je mislim tacno ako se ne varam. To je nekad bilo prije mozda desetljece i vise a sada vise ne.PM72 wrote: Ja poređenja...na Kosovu 2 miliona albanaca i 200 000 Srba.U Vojvodini 1,2 miliona Srba i 300 000 mađara.
- Streptokok
#75 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?
Rahmetli se kazePM72 wrote:Što,ne bi imali kad radi ofanzive na Romaniju?Njegov pokojni babo me jednom zajeb'o- neće više...