Hadzi Lojo wrote:Ipak najveci argument zastupnika ravne zemlje je Sueski kanal, dug je oko 193 km, dubina oko 24 m. Kazu da je na toj duzini ukoliko je zemlja lopta zakrivljene oko 3 km- visina luka izmedju dvije tacke. Kazu kao dno kanala bi onda na sredini bilo suho. Malo za zamisliti se. Znaci u globalnom pogledu sistem spojenih posuda ne vazi. Jebes ga, malo se covjek zamisli!
Imal ko pametan odgovor?
Prvo ko god se zamisli i jednu sekundu oko naucno i empirijski milijardu puta dokazane cinjenice glup je ko qurac i tacka.
Drugo zemlja nije lopta odnosno nema savrsen oblik sfere ili eto lopte.
Trece ja se ne razumijem u tu oblast ni najmanje ali mi ni jedne sekunde ne pada na pamet da preispitujem milone ljudi koji se razumiju u tu oblast (i koji imaju potvrdu u vidu priznate diplome/tu ne priznajem diplome sa kreacionistickog univerziteta gdje je glavni izvor nauke jedna od vise verzija Biblije) samo zato sto ja nesto nekontam ili sto nisam sposoban da skontam ili sto nisam jos naucio.
Nije sramota reci ne znam, ne kontam, naucit cu, nisam znao, saznat cu.
Nije sramota ni biti glup ali je sramota pravi ti se pametan a u sustini se glupo ko kita.
Ponavljam poluznanje je opasna stvar ne postoje dzabe obrazovne ustanove sa planovima i programima kako nekome prenjeti opsirno znanja. Svaka nauka je opsirna i sastoji se od mnogo dijelova segmenata i prenosenje jednog velikog znanja na nacin da se svaki aspekt neke pojave razumije je nauka sama za sebe tako da nije bas dovoljno imati internet i google al hos kurac kad smo mi sve sami genijalac do genijalca i sve sami sebe mozemo naucit.