Ti baš ćorav.......vidis kako se razlikujuAlfons Kauders wrote:
Moze, samo mi recite za koje, SDA ili SDP, jer ne vidim razliku.

Ti baš ćorav.......vidis kako se razlikujuAlfons Kauders wrote:
Moze, samo mi recite za koje, SDA ili SDP, jer ne vidim razliku.

Nista, svi zajedno nisu vrijedni te funkcije, mislim nema tu bas neke pameti da okrene i povede Bosnu naprijedgamer121 wrote:Kao i što sam naslov kaže,ko je potencijalni SDA-ov kandidat za člana predsjedništva?
Vjerovatno će biti neko od dolje navedenih:
-Denis Zvizdić
-Sebija Izetbegović
-Adil Osmanović
-Šefik Džaverović
-neko drugi?
Šta mislite
Sustina price je da najjaci covjek iz stranke treba uzeti najjacu (njemu dostupnu) poziciju iz izvrsne vlasti.JoseMujica wrote:pinkman wrote:Moja procjena je Zvizdic, a Sebija na KCUS ostaje. Inace bih volio vidjeti da predsjednik stranke bude premijer.
Pozicija clana Predsjednistva nije bitna koliko se o njoj prica. Recimo, ako SDA osvoji dovoljan broj glasova da napravi vlast, pa joj pripadne mjesto premijera, onda bi red bio da Bakir bude ili premijer FBIH ili predsjedavajuci Vijeca ministara BIH.
Tako je svugdje. U Hrvatskoj je bio izuzetak kad je bio Oreskovic, i evo sada u Srbiji, kad imaju predsjednika cija je funkcija manje mocna od premijerske, a u praksi obrnuto.
de ne lupetaj.....idući predsjedavajući VM je iz srpskog naroda SNSD ili SDS
a za Pederaciju SDA uvijek naše nekog kurbanćića, ikebanu
Nista onda Sanelu Dzenkins fino kandidujemo kao nezavisnog kandidata za bosnjackog clana predsjednistva, para ima, ekonomijom vlada pristojno, parla bolje strane jezike od pomenutih, FGR je, a i vani nije nepoznata baš + više macka je za Kolindu.Trebam te wrote:Nista, svi zajedno nisu vrijedni te funkcije, mislim nema tu bas neke pameti da okrene i povede Bosnu naprijedgamer121 wrote:Kao i što sam naslov kaže,ko je potencijalni SDA-ov kandidat za člana predsjedništva?
Vjerovatno će biti neko od dolje navedenih:
-Denis Zvizdić
-Sebija Izetbegović
-Adil Osmanović
-Šefik Džaverović
-neko drugi?
Šta mislite![]()
Treba neko da nas predstavlja u svijetu, da zna nasu istoriju, politiku svijeta, melje o svejstkoj ekonomiji i objasi svijetu gdje Bosna u svemu tome stoji.
Tanko je ovo, tankosava...sta imamo ovdje:
sarajevski arhitekta
sarajevski ljekar
sarajevski pravnik
i pristinski filozof
Tanko, i staromodni su ovo likovi za trenutne svjetske politike i ekonomije.
Ma Becko je dobar.bersK wrote:Pa ne znam jebiga. Najbolja da Edina Džeku kandidujemo za predsjedništvo. Ne valja ovaj, ne valja onaj. Kako vam nije jasno da je Bećirović jedan jedini lik koji može oteti veliki broj glasova SDA glasača i prenijeti ih na svoj konto, što ne bi uspjeo niti jedan SDP-ovac ili DF-ovac.
Ne bi bilo loše. Srediće PreCjedništvo kao i KCUS.SaraFina wrote:Seku treba podržati bez razmišljanja. Postaćemo mini Njemačka!
Novak20 wrote:Ne bi bilo loše. Srediće PreCjedništvo kao i KCUS.SaraFina wrote:Seku treba podržati bez razmišljanja. Postaćemo mini Njemačka!![]()
Otjeraće druga dva člana dok si rek'o keks.
moglo bi za kukove ....da je bar cemuSaraFina wrote:Seku treba podržati bez razmišljanja. Postaćemo mini Njemačka!
spreca wrote:moglo bi za kukove ....da je bar cemuSaraFina wrote:Seku treba podržati bez razmišljanja. Postaćemo mini Njemačka!....previse nam je Fahra iz tih krajeva
.....Becirovic za Bosnjackog clana a a Kukica za Hrvatskog ili Reufa
Imali majke ti kakav jaci adut od BakirovceSaraFina wrote:spreca wrote:moglo bi za kukove ....da je bar cemuSaraFina wrote:Seku treba podržati bez razmišljanja. Postaćemo mini Njemačka!....previse nam je Fahra iz tih krajeva
.....Becirovic za Bosnjackog clana a a Kukica za Hrvatskog ili Reufa
Seka je naš adut
Bolje je od Fahre. Fahro bi prodao Bosnu u roku od godinu dana i svako bi na svoju stranu išao. Evo ti glava ako se ne bi iznjedrile tri države iz jedne do kraja desetljeća.megaman4 wrote:Denis Zvizdic iz Gacka ce postati novi clan predsjednistva BiH ispred Bosnjackog naroda. Plus, doticni najvjerovatnije nasljedjuje Bakira na celu SDA.
Da ne bude zabune, Zvizdic je zelja zapada i tako ce na kraju i biti. Kakvi izbori, kakvi bakraci?
Možda kandidat bude Kukić iz Banovića,u svom mjestu pobjeđujegamer121 wrote:Ma kako god,mada meni ovo sve vise mirise da ce SDA ponovo uzeti pobjedu i onda tko god bude opet ce biti pod Baketovim instrukcijama ali neka
ko nema ženu ne kontaJThomas wrote:sebija bi dobila više, jer bi bakir za nju angažovao ono što nije ni za sebe...
-Znači opet bi izmislio 10 protiv kandidatajao_situacije wrote:ko nema ženu ne kontaJThomas wrote:sebija bi dobila više, jer bi bakir za nju angažovao ono što nije ni za sebe...