SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dobar osjecaj

#51 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by dobar osjecaj »

Sam naziv teme, uvodne rijeci i prizori nekih agresivnih likova u napadackim pozama na youtube linkovima, jednostavno nemaju nista primamljivo u sebi da bih ja uopste pocela citati o cemu se radi ili ne daj Boze poslusala te priloge s tim ocito agresivnim likovima. Svi usklicnici i opomene dovidjenja.
Towelie

#52 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by Towelie »

dobar osjecaj wrote:Sam naziv teme, uvodne rijeci i prizori nekih agresivnih likova u napadackim pozama na youtube linkovima, jednostavno nemaju nista primamljivo u sebi da bih ja uopste pocela citati o cemu se radi ili ne daj Boze poslusala te priloge s tim ocito agresivnim likovima. Svi usklicnici i opomene dovidjenja.
Ovako vehabije "sire da'wu".
GAU8

#53 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by GAU8 »

Prvi postovi su na nivou price za malu djecu a nikako za odrasle osobe.
Mozda za maloumne jedino
r_faruk

#54 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by r_faruk »

dobar osjecaj wrote:Sam naziv teme, uvodne rijeci i prizori nekih agresivnih likova u napadackim pozama na youtube linkovima, jednostavno nemaju nista primamljivo u sebi da bih ja uopste pocela citati o cemu se radi ili ne daj Boze poslusala te priloge s tim ocito agresivnim likovima. Svi usklicnici i opomene dovidjenja.
Ti se nista ne pitas, ti si zensko i svakako vrijefis manje od nas muskaraca, nego dovedi jos dva svjedoka ako imas sta za rijet.... :)

Molili smo mi tog tvog boga devedesetih, al pomoze bog agresoru i onim mecima i granatama kojim su ubijali ljude po bih, slabo koja granata ili snajperski metak promjeni smjer no pogodi i uciteljicu, i dedu koji cega u redu za hljeb, i red za vodu......
Ludzak

#55 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by Ludzak »

Balkan je najreligioznija oblast u Europi, a najnestabilnija i najrasističkija. U kojeg onda vi boga vjerujete ? Nikad više vas allahovaca i isusovaca nije bilo, a tako malo ljudi.
L u c i f e r

#56 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by L u c i f e r »

Dobro zapazanje.
Zaista je interesantno kako neko onako agresivne i negativne poruke moze uopste smatrati primamljivim ili cak vrijednim razmatranja.
HAVANA

#57 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by HAVANA »

zahson wrote:Ne vrijedi se raspravljati previse sa ljudima koji ne zele istinu. Oni koji su je zeljeli su je dobili. Sve i jedan. Hajde ovako, da mi ucinite uslugu svi ovdje.

Veceras kada legnete u krevet, kada ostanete sami sa sobom, ogoljeni, bez maski, i egotripova, zamolite Boga da vas ako postoji uputi, ali iskreno to ucinite, iz dubine duse. Budite oni koji ceznu za istinom, tako mi Onoga koji je nam je na ove frekvencije spustio Istinu, necete ostati, a da je necete dobiti.

Boga mi, nisam otvorio temu da bih se raspravljao, a pogotovo ne da bih vrijedjao nekoga dok cesto mene vrijedjaju, ali im ne zamjeram. Bio sam tamo gdje ste vi, godinama, znam kako razmisljate. Ja sam jedan obicni siromah, iako mozda po dunjaluckim mjerlima i nisam, siromah koji je izgubljen, i koji samo traga, traga za svrhom, za spasom i pronalazi je u islamu. Islamu objavljivanom svakom Poslaniku od Adama, ili Adema, pa preko Abrahama ili Ibrahima, Mojsija ili Muse, pa do Muhammeda, neka je selam njima, i salavat. Ovdje sam kao vas najbolji prijatelj, da vas pozovem u nesto sto sam spoznao i otkrio, u nesto nevjerovatno. Uzmite istrazite, ne povrsno, i ne da bi greske pronalazili, nego otvorite svoje srce, otvorite ga Gospdoaru, razmislite sada dok sjedite na tom mjestu, jel moguce da je taj film koji zivite, tek onako bezveze. Razmislite o tome, zar ne moguce da vas niko, ili nista ne nadzire sad, i ne gleda.
Nadzire me zena.Evo je pegla a sve preko oka gleda sta radim.A veceras kad legnem,moram li bit sam?Ñaime ne mogu biti sam,zena tu,djeca u sobama pored,cuko hoda ko stuha po kuci tamo vamo...a i spava mi se,moram li ja to il mogu preskocit tu epizodu?
HAVANA

#58 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by HAVANA »

Uh belaja kud cuku spomenuh.Zaboravio da to ne smije. :cry: A sladak,jes matere mi.
L u c i f e r

#59 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by L u c i f e r »

zahson wrote:Ne vrijedi se raspravljati previse sa ljudima koji ne zele istinu. Oni koji su je zeljeli su je dobili. Sve i jedan. Hajde ovako, da mi ucinite uslugu svi ovdje.

Veceras kada legnete u krevet, kada ostanete sami sa sobom, ogoljeni, bez maski, i egotripova, zamolite Boga da vas ako postoji uputi, ali iskreno to ucinite, iz dubine duse. Budite oni koji ceznu za istinom, tako mi Onoga koji je nam je na ove frekvencije spustio Istinu, necete ostati, a da je necete dobiti.

Boga mi, nisam otvorio temu da bih se raspravljao, a pogotovo ne da bih vrijedjao nekoga dok cesto mene vrijedjaju, ali im ne zamjeram. Bio sam tamo gdje ste vi, godinama, znam kako razmisljate. Ja sam jedan obicni siromah, iako mozda po dunjaluckim mjerlima i nisam, siromah koji je izgubljen, i koji samo traga, traga za svrhom, za spasom i pronalazi je u islamu. Islamu objavljivanom svakom Poslaniku od Adama, ili Adema, pa preko Abrahama ili Ibrahima, Mojsija ili Muse, pa do Muhammeda, neka je selam njima, i salavat. Ovdje sam kao vas najbolji prijatelj, da vas pozovem u nesto sto sam spoznao i otkrio, u nesto nevjerovatno. Uzmite istrazite, ne povrsno, i ne da bi greske pronalazili, nego otvorite svoje srce, otvorite ga Gospdoaru, razmislite sada dok sjedite na tom mjestu, jel moguce da je taj film koji zivite, tek onako bezveze. Razmislite o tome, zar ne moguce da vas niko, ili nista ne nadzire sad, i ne gleda.
Bio sam i ja tu gdje si ti sad.
Sve je dobro dok covjek istrazuje religiju samo svoje etnicke grupe, a ostale povrsno ili nikako.
Sve je jasno, nema protivrjecnosti, vjerski zanos je tu, ma milina.
Problem je kad covjek zaista otvori um drugacijim razmisljanjima i kad prvi put smogne hrabrost da se zapita da li je zaista ono sto je do tada vjerovao i sto su vjerovale generacije prije njega - zabluda.
dustaban

#60 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by dustaban »

Ajmo malo obrnuti stvari - KAKVA JE SVRHA VJECNOG ZIVOTA?

Mozete li samo zamisliti tu DEPONIJU gdje cete zateci one koji su davno umrli i gdje stalno pristize novi otpad koji se ne raspada vec vjecno zivi!

Bozeubrani, najezim se od takve deponije makar se ona zvala i raj. Ne moze takav lager neumrlih biti nista drugo doli sami pakao.

Prema tome ohanite malo i nemojte sebi pridavati toliku vaznost. Nit cete trajati duze nego trajete, nit vas Bog gleda i upravlja vama, on, ako i postoji, svoje je davno uradio ovo sad sta se desava, desava se po prirodnim (ajde evo da kazemo - bozjim) zakonima pri cemu je, za nas ovakve samoljubive, najrelevantniji zakon vjerovatnoce. I on je nesto sasvim neupitno. Svi nasi dobici i gubici su apsolutno rezultat tog zakona, naravno u kombinaciji sa nasim djelovanjem.
Dakle nije bas slot masina vec recimo poker.
Ali u svakom slucaju igra. A svaka REALNA igra ima svoj KRAJ, nazalost bez opcije UNDO ili PLAY AGAIN.

Ajmo sad u zivot, jebo vas i forum i religija!
:)
Dope_Man

#61 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by Dope_Man »

dustaban wrote:Ajmo malo obrnuti stvari - KAKVA JE SVRHA VJECNOG ZIVOTA?
Ovo je pravo pitanje koje vjernici nikad ne postavljaju sebi, jednostavno zamisljaju momenat srece koji nekim cudom traje vjecno. A realnost je da nas um ne funkcionise tako, da je sve relativno i prolazno. Recimo covjek kupi auto, dobije na lotu, diplomira, dobije posao.. sve su to sretni momenti, ali sreca traje dok se hemikalije u mozgu ne izbalansiraju ponovo i ista stvar nas vise nikada nece istim intenzitetom usreciti. Dakle bar po zakonima ovog svijeta i u tijelima u kakvim zivimo, covjek naprosto ne moze biti vjecno sretan osim ako se konstantno dopunjuje kakvom drogom.. a ni to ne moze vjecno jer se razvija imunitet pa su potrebne sve vece i vece doze.. dok se ne ubije. Dakle nemoguce biti stalno sretan, a sam taj zivot u raju bi jednostavno dosadio jer se nista novo nikada ne bi desilo. Nema potrebe da se istrazuje, bori, prezivi.. smo se besmisleno postoji zauvjek. Ljudski mozak to ne bi mogao podnijeti. Ne moze podnijeti par dana izolacije da ne napravi problem, a kamoli vjecnost.

Ne kontaju vjernici da su sretni kada nesto postignu, da je sreca relativna jer je mjerimo naspram prethodnih iskustava. Da sretni mozemo biti samo ako znamo sta je tuga i patnja, da u odmoru osjecamo uzitak samo zato sto smo se umorili, da zivjeti zelimo samo zato sto znamo da zivot ima kraj pa se borimo da sto duze ostanemo zivi. Da znamo da nema kraj ne bi bilo nikakve motivacije da nesto uradimo i postignemo. Ali raj je mokri san radnicke klase, mjesto gdje ne moraju raditi, gdje teku med i mlijeko i ono djecije razmisljanje ''da mi je samo to, nikad mi vise nista ne bi trebalo''. S obzirom da nisu to iskusili na Zemlji (za razliku od njihovih gazdi koji tako zive) ne znaju da i to dosadi i da covjek stalno trazi nesto novo, ako ne mora da radi i brine o jelu i picu, onda ide dalje, nalazi nove probleme za rijesiti jer mozak ne moze raditi u leru dugo.

Evo za vjernike koji vjeruju u vjecni zivot u raju, bez obzira na vjeru: Opišite mi šta bi vi radili u tom raju, onako dugorocno, nakon sto se nadjete tamo i malo obidjete, vidite svu tu bjelinu.. sta bi radili?
Last edited by Dope_Man on 21/11/2016 19:00, edited 3 times in total.
MikroBelaj

#62 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by MikroBelaj »

Vise hrabrosti treba za zivjeti ,nego za umirati.
aurora313

#63 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by aurora313 »

Dope_Man wrote:Evo za vjernike koji vjeruju u vjecni zivot u raju, bez obzira na vjeru: Opišite mi šta bi vi radili u tom raju, onako dugorocno, nakon sto se nadjete tamo i malo obidjete, vidite svu tu bjelinu.. sta bi radili?
Ne brinu se oni o permanentnoj sreći. Oni se ustvari brinu da ih bog ne rasporedi 'anamo'. Osnov funkcije mozga kod svakog sisara je da se izbjegne bol i postigne zadovoljstvo.
Dope_Man

#64 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by Dope_Man »

aurora313 wrote:
Dope_Man wrote:Evo za vjernike koji vjeruju u vjecni zivot u raju, bez obzira na vjeru: Opišite mi šta bi vi radili u tom raju, onako dugorocno, nakon sto se nadjete tamo i malo obidjete, vidite svu tu bjelinu.. sta bi radili?
Ne brinu se oni o permanentnoj sreći. Oni se ustvari brinu da ih bog ne rasporedi 'anamo'. Osnov funkcije mozga kod svakog sisara je da se izbjegne bol i postigne zadovoljstvo.
Svjestan sam toga da, zbog straha da ne odu na vjecne muke, i ne razmisljaju o prakticnoj strani zivota u tom divnom mjestu, bas zato sam im i postavio to pitanje, da se pokusaju odmaci od razmisljanja o strahu da ne zavrse kod gospodina :evil: , i da samo razmisle kako bi bilo u raju kao da su vec dobili ulaznice.
Hadzi Lojo

#65 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by Hadzi Lojo »

Smrt je najveca pravda!
Jal pod zemlju jal u prah, neke i mumifociraju il zalede, ali nema vise!
Hvala ti Boze sto ipak svakoga stigne kazna.
dustaban

#66 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by dustaban »

Dope_Man wrote:
aurora313 wrote:
Svjestan sam toga da, zbog straha da ne odu na vjecne muke, i ne razmisljaju o prakticnoj strani zivota u tom divnom mjestu, bas zato sam im i postavio to pitanje, da se pokusaju odmaci od razmisljanja o strahu da ne zavrse kod gospodina :evil: , i da samo razmisle kako bi bilo u raju kao da su vec dobili ulaznice.
Ama upravo ta vjernicka SAMOZIVOST (da je meni u raj, jebe me se za druge, plus cinican kez za ono sta se ateistima sprema :mrgreen: ) je najveca negacija religijskog morala...
GAU8

#67 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by GAU8 »

Ma nema tu neke vjere.

To je samo iz interesa - da bi bili konformni trenutnom sistemu.
Lažem, možda i ima "istinske" vjere iz ubjeđenja, ali to je iz niza razloga kao nedostatak obrazovanja, indoktrinacija, psihički problemi i oboljenja...
mango bob

#68 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by mango bob »

GAU8 wrote:Ma nema tu neke vjere.

To je samo iz interesa - da bi bili konformni trenutnom sistemu.
Lažem, možda i ima "istinske" vjere iz ubjeđenja, ali to je iz niza razloga kao nedostatak obrazovanja, indoktrinacija, psihički problemi i oboljenja...
Ma ima tu nekakve vjere u nekih u večine lažne interesne, a u manjeg broja iskrene. Ali mnoga plemena i pripadnici velikih
religija da ih nazovem indijanci :lol: to su sve primitivni oblici života :lol: da ih tako nazovem kreativno. Primitivno misle i imaju primitivne vjerske vodiče kroz turističku vjersku avanturu. Ti vodiči vjerski su ustvari vukovi u ovčijoj koži i polako uzimaju ovcama vunu, mlijeko, meso i jaja im odrežu :D Hoću reći da u religijama vlada duboki primitiviznam i vjersko društveno razmišljanje slijepih umova koji gledaju i vide svijet oko sebe i božije planove kroz pola metra debelo tamno zamučeno staklo tako reći. Izgubljeni u prevodu i značenju :D
mango bob

#69 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by mango bob »

Ludzak wrote:Balkan je najreligioznija oblast u Europi, a najnestabilnija i najrasističkija. U kojeg onda vi boga vjerujete ? Nikad više vas allahovaca i isusovaca nije bilo, a tako malo ljudi.
Balkan. To je naziv za mjesto gdje se puno obožavalo i obožava ball, ili đavo :evil: . Iako se ustvari svuda obožava đavo. Foot(ball) se obožava. Ball lopta, glo(ball) :-?
Dexx1

#70 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by Dexx1 »

Vidi koliko samo nevjernika visi na podforumu Religija :-D
O'zone
Globalni moderator

#71 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by O'zone »

Dexx1 wrote:Vidi koliko samo nevjernika visi na podforumu Religija :-D
Dolaze tobe :mrgreen:
mango bob

#72 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by mango bob »

Dexx1 wrote:Vidi koliko samo nevjernika visi na podforumu Religija :-D
:shock: čuj to. Je l'ti sebe smatraš vjernikom? ko ti slago da si vjernik :)
RNG_25

#73 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by RNG_25 »

zahson wrote:O ljudi, vratimo se Gospdoaru koji nas je stvorio, a nije nas bez razloga stvorio
A što nas je stvorio? Samo kratko molim, jeste da mi nije prvi život, ali kao da jeste.
RNG_25

#74 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by RNG_25 »

zahson wrote:Bojimo li se smrti? Živimo kao da nikada umrijeti nećemo. A hoćemo. Itekako hoćemo.
Ne razumijem, je li se trebamo bojati smrti? Ako da zašto? Neki konkretni dokazi iz Kur'ana da se trebamo bojati smrti?
dustaban

#75 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!

Post by dustaban »

Smrt besmrtnosti, sloboda smrtnicima!

:lol:
Post Reply