Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bosanski_kralj

#51 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Bosanski_kralj »

Toffee karamela wrote:Meni se dogadjaju slicne stvari kao Bati, pomislim na neku stvar, osobu, film, pjesmu onako nidje veze, i vrlo brzo mi se to ukaze dal na TV dal u stvarnom zivotu.
Ovo se i meni dešava, a i deja vu je kod mene skoro pa redovna pojava.
Cherry-Cherry

#52 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Cherry-Cherry »

Da li se ikom desio "mandela efekat"? Mrsko mi da objašnjavam, guglajte :mrgreen:
Meni jeste. :zoka:
rodjeni_95

#53 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

Prica mi stara jednom - '92 je jos se nije zaratilo. Ona presla u Gacko kod mog starog (vjencali se). Kuca ko i svaka druga, starinska. I tako, poslije nekog vremena, kaze zvono na vratima pocne da zvoni. Ona izadje - nikoga nema. I tako nekoliko puta. Dodje noc, spavaju kaze oni, kad opet zvono. Uzme stari pusku, izadju vani, prosetaju okolo opet nigdje nikoga nema. Krenu da se vrate, kad vide kako zvoni, al nema nista, ni vjetra. Majstor dolazio, sve bilo uredu. Cak su i gosti koji su dolazili slusali kako zvoni, a i vidjeli kad bi izasli napolje. I ne prodje kaze dugo vremena od tih desavanja zarati se.
kombajn

#54 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by kombajn »

.
red evil

#55 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by red evil »

Auu mene pravo strah Kate. Pa se vi s njom svađajte. :lol:

Nemam ja tih nikakvih događaja. Ja u to ne vjerujem, mislim u to da ako nešto zamisliš da se desi, koicidencije. Mislim i meni se dešavaju neke stvari slične tom, ako uradim nešto onda se desi to. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#56 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

aratet wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pisao jednom davno na sličnu temu... Elem, k'o dijete jedne SA mahale igrao se sa vršnjacima na ulici po vascjele dane, nije tada bilo Interneta, pametnih telefona, *urca-palca. Jedne prilike kasno poslijepodne dok smo se igrali lopte na ulici, nas desetak dječurlije u dobi od 5 do 7-8 godina, primjeti kako pored prozora kuće sjedi jedna stara nana. Ništa ne bi bilo čudno da ta žena nije preminula par dana ranije. I svi se ukočimo od straha i panike, gledamo mi nju, gleda ona nas...tako par trenutaka, možda i desetak sekundi, dok nismo svi iz svog glasa početi dozivati roditelje, komšije...haos nastao u ulici. :-) Izletili svi na ulice k'o 92', kontaju ljudi nekome nešto od djece se desilo...pitaju ko je povrijeđen, svi u glas pokušavamo objasniti kako je ta nana na prozotu u kući. Na kraju dolazi taj neki rođak koji ima ključ od kuće i ulazi sa par komšija da provjeri....nikoga nisu našli. :mrgreen: Šta je tada bilo, šta se desilo ni danas racionalno ne mogu objasniti, da li kolektivna halucijacija ili nešto Bog te pit'o šta ostaje misterija do kraja života. :roll:
Heh. Meni se to desavalo, jedna baba u haustoru umrla prije desetak godina, jednom sam vidio u haustoru istu zenu, ali postoji razumno objasnjenje, postoje dvije zene koje bas puno lice, i ta druga dan danas kada prolazi kao da smrt gledam. :D
Nije to isto ni blizu. Jedno je kada ti se učini neka osoba od nekoga jer ta stvarna osoba ima slične fizičke karakteristike, to se i meni dešava, drugo je kada više osoba (djece) vidi osobu koja je nešto ranije preminula a ne sličnu. Ja iako nisam sklon takvoj vrsti vjerovanja i danas nemam racionalno objašnjenje.
modem33

#57 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by modem33 »

Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.

kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon. I vrata od jedne sobe se otvara glasno "kao da je netko naglo uhvati rukom za bravu da otvori" ... i nije ovo prvi put da se tako otvore vrata ... :roll: do sada sam prisustvovao uzivo 4 puta... tom samo otvaraju.

8-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#58 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by KatarinaKosaca »

red evil wrote:Auu mene pravo strah Kate. Pa se vi s njom svađajte. :lol:
Ma, nema tu moje energije....samo predosjecaj. Ne uvijek u snu. Dan kad je umrla.moja.mama to.jutro sam sjela i napisala osmrtnicu. Cesto u snu, ali ne uvijek. I ako sanjam kosmare i cijelu noc tu osobu....skoro mi se desilo sa clanom sire familije.
dječak sa šibicama

#59 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dječak sa šibicama »

Samo cekam da neko spomene one price iz djetinjstva, "nemojte djeco blizu groblja u aksham, nagrajisat cete".

Nasa basta granici sa ogradom groblja, istina mezari su podaleko nekih 50 metara ali zemlja do tamo pripada bakijama. Naravno, ne moram ni spominjati da je raja smislila 1001 pricu kako ta zemlja nije samo zemlja vec su tu pokopani ovi i oni ali bez obiljezja... pa su tu ukopavane vjestice, pa mrtva djeca, pa zrtve kuge nekad davno, pa neki politicki zatvorenici, pa cudovista ovakva i onakva.

Naravno, nema rjecitijeg covjeka u komsiluku koji nije bar jednom vidio duha, ili mrtvaca kako ustaje iz groba. Neki su pod uticajem par rakijica vidjeli i citave grupe zombija.

Pa ti stisni i prodji sokakom navece, a tri sijalice skilje kao nekakvo osvjetljenje. Ja sam siguran da me je jednom neko uhvatio rukom za rame u tom mraku, ali ni danas ne znam jesam li ja tu ruku zaista i osjetio (mislim, tezinu dodira)
dječak sa šibicama

#60 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dječak sa šibicama »

Ili famozni chuk... ptica... kad mi je umrla draga osoba, nekih 15 dana prije toga svaku vecer chuk je chukao ispod prozora, negdje. Blizu cini mi se.

Chukao je i poslije, ja rekoh ma suplja narodna prica, kad ono za mjesec dana umrije i komsinica.

Poslije toga chuka nisam cuo jako dugo.
rodjeni_95

#61 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

Februar 2012-te (pocetak oluje). Ja 2. srednje, i druga smjena u skoli. Cekam bus za Mostar, oblacno vani, vidim mecava poce na vrhu Veleza i sve se vise spusta prema gradu. Dodje bus, i kad smo stigli do glavne autosbuske stanice vidim kako snijeg pocinje da veje, i to podobro. Idem prema skoli a ono sve jace pada. Da skratim, zbog busa sam uvijek isao ranije sa zadnjeg casa. Izadjem iz skole, ono pada li pada ali nista se jos nije "uhvatilo". Ima raje na stanici znam ih dosta ali iz mog mjesta samo 1 lik. Posjedamo i lagano kuci. Posto je ova linija busa bila da ide preko prigradskih naselja a ne direktno magistralom, vozac je morao da se spusti niz jedan malo strmiji nagib. Tek sam tu primjetio da se put bukvalno ne vidi od snijega (stanica prije sve cisto). Izdaje vozac nema ga, nema, kad se vraca i govori nam kako se on ne smije spustiti nego da moramo pjeske (inace je spor ko puz, 2 puta se zakucavao u ogradu dzamije, ma budala). Hajde, izadjemo mi i krenemo ko na igmanskom marsu. Pojedinim je lahko, par minuta i kuci su, a nama dvojici ima sat hoda, po tako losem vremenu + 30 minuta. Zovne jedna djevojka svog oca da dodje po nju, i pravo povedu i nas (znali smo se iz osnovne). Uglavnom, kad su stigli do svoje kuce, nama je tad bilo jos 20-ak minuta do nasih. 19:20 minutana satu, al posto je snijeg znamo da je nebo "crveno" i da se sve vidi. Noge svako malo proklizavaju po putu. Tako prolazimo pored muslimanskih mezara, i kako mi se noga oklizne ja ga onako refleksno udarim rukom po ledjima - kad ce meni lik preplaseno "bjezi je*em ti, ja mislio neko nas gadja o'tamo. Ne mogu vam opisati koliko sam se tada ismijao. :lol: :lol:
pirmin

#62 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by pirmin »

modem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.
kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon.
Taj tvoj duh neki programer izgleda, evo mu i coda

Code: Select all

int led = 13;
int led2 = 12;
int led3 = 11;

// the setup routine runs once when you press reset:
void setup() {               
  // initialize the digital pin as an output.
  pinMode(led, OUTPUT);
  pinMode(led2, OUTPUT);
pinMode(led3, OUTPUT); 
}

// the loop routine runs over and over again forever:
void loop() {
  digitalWrite(led, HIGH);   // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
  delay(100);               // wait for a second
  digitalWrite(led, LOW);    // turn the LED off by making the voltage LOW
  delay(100); 
  {digitalWrite(led2, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(led2, LOW);
delay(100);}
{digitalWrite(led3, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(led3, LOW);
delay(100);}// wait for a second
}
:D
supercali

#63 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by supercali »

ja cu napisati situaciju iz suprotne perspektive

nekad tamo 2000-2005 ne znam ni ja tacno
otisao ja na more i trebam ici sutra kuci i gdje cu ja u pinetu u bristu
i beze bilo i ja oko 3 nemam smjestaj jer sam ostao dan duze izasao znaci dan prije i ja u groblje i legnem na neki grob da spavam

za one koji ne znaju kroz groblje imaju stepenice koje vode na cestu iznad
i oko 5 mozda cujem ja neko drustvo prolazi a meni ruksak onaj suskavi
i ja se pomjerim da se namjestim i poce suskati onaj ruksak

kad su ovi poceli da bjeze
gurnu lik djevojku zamalo da padne
jedno preko drugog su trcali na vrata groblja
modem33

#64 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by modem33 »

pirmin wrote:
modem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.
kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon.
Taj tvoj duh neki programer izgleda, evo mu i coda

Code: Select all

int led = 13;
int led2 = 12;
int led3 = 11;

// the setup routine runs once when you press reset:
void setup() {               
  // initialize the digital pin as an output.
  pinMode(led, OUTPUT);
  pinMode(led2, OUTPUT);
pinMode(led3, OUTPUT); 
}

// the loop routine runs over and over again forever:
void loop() {
  digitalWrite(led, HIGH);   // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
  delay(100);               // wait for a second
  digitalWrite(led, LOW);    // turn the LED off by making the voltage LOW
  delay(100); 
  {digitalWrite(led2, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(led2, LOW);
delay(100);}
{digitalWrite(led3, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(led3, LOW);
delay(100);}// wait for a second
}
:D

Nemoj sad tu pisati programske kodove za "arduino" :mrgreen:

Zaboravio si sijalicu staviti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Logovan

#65 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Logovan »

Cherry-Cherry wrote:Da li se ikom desio "mandela efekat"? Mrsko mi da objašnjavam, guglajte :mrgreen:
Meni mrsko guglati. :mrgreen:
dezurni_ucenik

#66 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

Logovan wrote:
Cherry-Cherry wrote:Da li se ikom desio "mandela efekat"? Mrsko mi da objašnjavam, guglajte :mrgreen:

Kako je rekao Forrest Gump:

Life is like box of chocolate...

ili

Life was like box of chocolate...?

Ispravno je ovo drugo: life was.

A svi smo ubjedjeni da je rekao life IS like box...

To ti je mendela efekat.
Cherry-Cherry

#67 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Cherry-Cherry »

Ili ono da dosta ljudi misli da je Mandela umro u zatvoru 80-tih... Ja sam ubijeđena, da sam jednom davno to čula. I ne samo ja, još dosta ljudi. Otuda i naziv "Mandela efekat". Na raznim forumima se pričalo o tome... Zar je moguće, da su toliki ljudi mislili pogrešno? Ima toga još :zoka:
dezurni_ucenik

#68 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

Cherry-Cherry wrote:Ili ono da dosta ljudi misli da je Mandela umro u zatvoru 80-tih... Ja sam ubijeđena, da sam jednom davno to čula. I ne samo ja, još dosta ljudi. Otuda i naziv "Mandela efekat". Na raznim forumima se pričalo o tome... Zar je moguće, da su toliki ljudi mislili pogrešno? Ima toga još :zoka:

Image

Pa su mislili da je ovog covjeka pregazio tenk. To nisam nikad ni pomislio isto kao ni za Mendelu da je umro osamdesetih.

Evo jos jedan primjer.

Star Wars.

Dart Vaider nikad nije rekao: Luke, i am your father. Vec je razgovor tekao ovako:

Luke: He said that you killed my father.
Dart: No, i am your father.

E to je vec wtf :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by _BataZiv_0809 »

Mandela efekt je dosta zanimljiva tema.

Visnjici saljem poljubac :kiss:
drag_gost

#70 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by drag_gost »

dezurni_ucenik wrote:
Logovan wrote:

ili

To ti je mendela efekat.
Zato sto jeste rekao "life is like a box...".
dezurni_ucenik

#71 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

drag_gost wrote:
dezurni_ucenik wrote:

ili

To ti je mendela efekat.
Ne, nije to rekao.

drag_gost

#72 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by drag_gost »

dezurni_ucenik wrote:
drag_gost wrote:
dezurni_ucenik wrote:

ili

To ti je mendela efekat.
Ne, nije to rekao.

Da, jeste to rekao.

Imaju 2 verzije. Zato i jeste genijalan film.
Alternativac1

#73 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Alternativac1 »

Reko je frajer No, i am your father.. i to je to. Ne kontam šta je interestantan Mandela efekat kad je tu sve jasno. Frajer je reko jasno glasno NO, I am your father. Čini mi se da stvari pokušavaju mistificirati bez potrebe. :D
dezurni_ucenik

#74 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

drag_gost wrote:
dezurni_ucenik wrote: Da, jeste to rekao.

Imaju 2 verzije. Zato i jeste genijalan film.
Da. Garant editovano za blue ray izdanja pa se sa "is" preslo na "was".

Mislio sam da je ispravno Looney Toons a u stvari je Looney Tunes. Ne kontam sto Tunes jer Toons je skracenica od cartoons.

A fazon za mendela efektom sto je uglavnom vezano za ono sto vidis na tv-u. Da li postoje neka mendela efekat iskustva iz pravog zivota?
dezurni_ucenik

#75 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

Alternativac1 wrote:Reko je frajer No, i am your father.. i to je to. Ne kontam šta je interestantan Mandela efekat kad je tu sve jasno. Frajer je reko jasno glasno NO, I am your father. Čini mi se da stvari pokušavaju mistificirati bez potrebe. :D

Ne trazi se tu nikakva misterija, barem ja. Ali znam da sam 100000% ubjedjen kao i vecina da je rekao "Luke i am your father". :-)
Post Reply