Bosna u EU - all about

dezurni_ucenik

#51 Re: Bosna u EU - all about

Post by dezurni_ucenik »

seln wrote:
:lol: :lol: :lol:
Otkad to Francuzi govore srpski, brdjansku verziju? :D
Debela, zlobna krmaca...umjesto da nadje nekog dobrog estetskog hirurga, ona utjehu nalazi u mrznji.[/quote]

Ruzna zato sto je zlobna.
animals

#52 Re: Bosna u EU - all about

Post by animals »

U EU se ulazi,onoliko brzo koliko si spreman za to..
BIH moze samo uci u EU,nekom prijekom mukom..
tj. ako to bude u interesu EU..
a sto se tice uslova koje treba ispuniti, i to ne zbog EU,vec zbog sebe..
da se moze reci da je drzava, sumnjam..
ali ipak, volio bi da to bude za mog zivota, da vidim na ulazu EU zastavu..
cenecimoveocino

#53 Re: Bosna u EU - all about

Post by cenecimoveocino »

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :bih:
sjedi 1

#54 Re: Bosna u EU - all about

Post by sjedi 1 »

Vidim niko ne govori o otpuštanju i rezanju plata u javnom sektoru a sve je dogovoreno i potpisano :-)
megaman4

#55 Re: Bosna u EU - all about

Post by megaman4 »

Konačno se steže prsten EU oko Srbije. BiH od danas ide tračnicama Brisela i polako izlazi iz Daytonske luđačke košulje. Dodik ne putuje u Rusiju radi referenduma, nego ide spašavati svoju guzicu što znači da će tražiti politički azil, jer je u BiH sa svima na ratnoj nozi, a mogao je biti ključ pomirenja Bošnjaka i Srba. Ovako...
insomnia78

#56 Re: Bosna u EU - all about

Post by insomnia78 »

[emoji23][emoji23][emoji23]
Point.

#57 Re: Bosna u EU - all about

Post by Point. »

Misljenja sam da se u EU boje novog sukoba u BiH pa kontaju bolje mazlume primiti i preko reda u EU nego da se pokolju opet. Ko ce opet bahcati sa novim valovima izbjeglica.
megaman4

#58 Re: Bosna u EU - all about

Post by megaman4 »

Point. wrote:Misljenja sam da se u EU boje novog sukoba u BiH pa kontaju bolje mazlume primiti i preko reda u EU nego da se pokolju opet. Ko ce opet bahcati sa novim valovima izbjeglica.
:thumbup:
sinuhe

#59 Re: Bosna u EU - all about

Post by sinuhe »

Nije tako. Na Zapadu najvise cijene inicijativu a ni u Bosni od 95 nisu zabiljezeni nemiri.
tututuuuu

#60 Re: Bosna u EU - all about

Post by tututuuuu »

Ajmo sad svi skupa; "bravo gospodine Dragane, bravo!" :-D
KB9

#61 Re: Bosna u EU - all about

Post by KB9 »

glasam za hdz na izborima :izet:
The BEN10

#62 Re: Bosna u EU - all about

Post by The BEN10 »

sjedi 1 wrote:Vidim niko ne govori o otpuštanju i rezanju plata u javnom sektoru a sve je dogovoreno i potpisano :-)
Ko će stisnut' i otpuštat uhljebe!? Ko!?
ultima_palabra

#63 Re: Bosna u EU - all about

Post by ultima_palabra »

sjedi 1 wrote:Vidim niko ne govori o otpuštanju i rezanju plata u javnom sektoru a sve je dogovoreno i potpisano :-)
To bi bilo za muštuluka :mrgreen:
Yamcha

#64 Re: Bosna u EU - all about

Post by Yamcha »

seln wrote:
dezurni_ucenik wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/markovic ... /160208089

8.2.2016. u 15:13

Marković: Aplikacija BiH za članstvo u EU završit će u ladici

Image

"Razgovarala sam sa kolegama iz različitih delegacija, poput Francuske, u vezi sa najavom iz Bosne i Hercegovine o predaji aplikacije za članstvo u EU. Oni su svi prilično skeptični u tome da će ta aplikacija biti razmatrana. Rekli su mi kako se kod njih to tretira kao unilateralan potez BiH.
:lol:
Ono pricalo za za delegacijama iz Francuske :lol:
"Ono što su meni rekli predstavnici brojnih delegacija u Vijeću Evrope, misle da će aplikacija za članstvo BiH u EU završiti u nekoj ladici
:lol: :lol: :lol:
Otkad to Francuzi govore srpski, brdjansku verziju? :D
Debela, zlobna krmaca...umjesto da nadje nekog dobrog estetskog hirurga, ona utjehu nalazi u mrznji.
Ma ovo je Bruce Payne, odmah sam ga prepoznao :D
Image
Ludzak

#65 Re: Bosna u EU - all about

Post by Ludzak »

Ne želimo u takvu 'demokratsku' organizaciju gdje se ne dozvoljava nošenje burkine i gdje se muslimani istjeruju sa plaža !!
sjedi 1

#66 Re: Bosna u EU - all about

Post by sjedi 1 »

The BEN10 wrote:
Boga mi će morati,jer u suprotnom nema drugih tranši... :D
The BEN10

#67 Re: Bosna u EU - all about

Post by The BEN10 »

sjedi 1 wrote:
The BEN10 wrote:
Boga mi će morati,jer u suprotnom nema drugih tranši... :D
Auuu, e pa to je onda stvarno nešto. :oops:
El_comadante

#68 Re: Bosna u EU - all about

Post by El_comadante »

i ovo če podugo trajati. eto očekuju do kraja godine da nam pošalju pitanja, a mi čemo za godinu dana da odgovorimo tako če nam doči i 20018 g.
The BEN10

#69 Re: Bosna u EU - all about

Post by The BEN10 »

Hiljade i hiljade pitanja, samo da se zna.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#70 Re: Bosna u EU - all about

Post by Truba »

nek je 100000 pitanja
samo da se radi na nečemu da se ne stoji
nek barem postoji neki privid napretka
ovo je neodrživo više stanje za poludjeti
ni tamo na ovamo

dajte pa makar imaginarni cilj kao u water worldu :D
Styling

#71 Re: Bosna u EU - all about

Post by Styling »

Najvece lomljenje kopalja ce se desiti oko ustavnih reformi i Sejdic-Finci pitanja, Pilav pitanja, itd.
Otpustanje ljudi iz javnog sektora ce biti bezbolnije od ovoga. vidjecemo kako ce covic pokusati da ugradi HDZ clana Predsjednistva u ustav.

Ako RS ne zeli ustavne reforme i Evropu, onda brate da se podijelimo pa mi u Evropu a oni Rusima, pa ko u dobra stara vremena Hladnog rata i podijeljenog Berlina.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72 Re: Bosna u EU - all about

Post by Truba »

meni je ipak najbitnije tužilaštvo i pravda
pa sve ostalo
sema911s

#73 Re: Bosna u EU - all about

Post by sema911s »

Styling wrote:Najvece lomljenje kopalja ce se desiti oko ustavnih reformi i Sejdic-Finci pitanja, Pilav pitanja, itd.
Otpustanje ljudi iz javnog sektora ce biti bezbolnije od ovoga. vidjecemo kako ce covic pokusati da ugradi HDZ clana Predsjednistva u ustav.

Ako RS ne zeli ustavne reforme i Evropu, onda brate da se podijelimo pa mi u Evropu a oni Rusima, pa ko u dobra stara vremena Hladnog rata i podijeljenog Berlina.

NATO da dopusti dijeljenje, cjepkane pred svojom bazom radije ce organizovat traktorijadu ...

Bugari rumuni grci u EU pa pustice nas i serviju makar nas sa tenkovima utjerali... ruse da puste u svoje dvoriste bass ako su budale
Styling

#74 Re: Bosna u EU - all about

Post by Styling »

sema911s wrote:
Styling wrote:Najvece lomljenje kopalja ce se desiti oko ustavnih reformi i Sejdic-Finci pitanja, Pilav pitanja, itd.

NATO da dopusti dijeljenje, cjepkane pred svojom bazom radije ce organizovat traktorijadu ...

Bugari rumuni grci u EU pa pustice nas i serviju makar nas sa tenkovima utjerali... ruse da puste u svoje dvoriste bass ako su budale
Srbija svakako ide u EU, mozda i prije nas. Ako njih uguraju, mi dodjemo kao bonus.

Mislim da se ovdje polako pozicije mijenjaju. Do nedavno smo molili da nas prime a Evropa insistirala na proceudrama a sada bojim se da se ovim nasim politicarima ne zuri a Evropa bi da nas na silu primi.
The BEN10

#75 Re: Bosna u EU - all about

Post by The BEN10 »

Meni su isto tako podjele malo vjerovatne, naročito iz razloga što Srbi uopšte neće biti neki značajan faktor na području Bosne u narednim decenijama.
A tek sad im dolaze valovi generacija kojih je bilo mnogo. Kad im pogledaš starosnu strukturu, to je čista čistacka katastrofica - preko 40 godina stanovništvo staro u prosjeku, užas malo je reći...
Samo zadnjih nekoliko godina PC je na razlici rođeni-umrli gubila po 6 milja stanovnika, a gdje su emigracije. A šta tek slijedi...
http://pressrs.ba/info/vijesti/bijela-k ... 16-05-2016
Da rode sve rjeđe slijeću svjedoče podaci Republičkog zavoda za statistiku prema kojima Srpska od 2002. godine bilježi negativan prirodni priraštaj. "Bijela kuga" je od tada postala jedan od najvećih demografskih problema, a tome svjedoči i činjenica da je u proteklih 14 godina Republika Srpska ostala bez oko 46.000 stanovnika ili 3.500 na godišnjem nivou.
Dakle, srbi zapadno od Drine u narednih 2-3 decenije neće uopšte biti važan faktor...
Post Reply