bilo trc ili ne ,nalog se moze prepraviti a sve po zakonutempuser wrote:Trc Milojka, moglo bi da nema crvenog i zutog papira koji je ostavljen vlasniku! Dodjes na sudsko odlucivanje, kod drota pise, kod tebe ne pise i to x 2.shandrprcSA wrote:
nalog se moze prepraviti...drot je zaboravio da upise tacku prekrsaja na pomenutom nalogu
Nepropisno parkiranje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#51 Re: Nepropisno parkiranje
-
nightvision
#52 Re: Nepropisno parkiranje
blago ljudima pa zive u pravnoj drzavi. ja zivim u bosni i hercegovini.
-
tempuser
#53 Re: Nepropisno parkiranje
Prosvijetli nas kako, pogotovo kako se moze prepraviti u CIPS-ovom registru?!shandrprcSA wrote:bilo trc ili ne ,nalog se moze prepraviti a sve po zakonutempuser wrote:Trc Milojka, moglo bi da nema crvenog i zutog papira koji je ostavljen vlasniku! Dodjes na sudsko odlucivanje, kod drota pise, kod tebe ne pise i to x 2.shandrprcSA wrote:
nalog se moze prepraviti...drot je zaboravio da upise tacku prekrsaja na pomenutom nalogu
-
tempuser
#54 Re: Nepropisno parkiranje
I upravo zato sto u BiH svako misli da je pravnik!nightvision wrote:blago ljudima pa zive u pravnoj drzavi. ja zivim u bosni i hercegovini.
-
nightvision
#55 Re: Nepropisno parkiranje
U bosni ti napisu izjavu i potpisaju te a onda to sve uredno prodje na sudu. Ne pricaj bogati o pravu i pravdi u ovoj kvazidrzavi. I dalje tvrdim da se varas ako mislis da nije ostavljeno prostora policiji da napravi gresku i da preformulira nalog tokom suocenja ako postoje elementi krivice. Ovaj gracanlija neka prvo utvrdi da nije pocinio nikakav prekrsaj prije nego zatrazi suocenje.
-
mojusername
#56 Re: Nepropisno parkiranje
Milsim da cu ipak da platim kaznu jer na osnovu vasih komentara sam shvatio da stvarno oni mogu reci bilo sta na sudu i da ce im sudija povjerovati, prije nego meni. Iako, i dalje tvrdim da po clanu 74 ni u kom slucaju nisam kriv, nebitno koji stav. Ta ulica je siroka svega 3 metra na vecini, ljudi je svojim ogradama stisnuli, a tu gjde sam ja bio parkiran ima jedno 7 metara. Nigdje nema znaka da je jednosmjerna, niti da neki smjer ima prednost u odnosu na drugi. Jednostavno ako vidis da neko ide tom ulicom vratis se nazad u raskrsnicu i pustis ga da izadje, ili ako si ti prije usao on se vrati nazad da ti prodjes. Dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom, ne znam sta nije tu jasno, cak i zakon jasno pravi razlike, pa tako u zakonu stoji (clan 74, broj 6) da ni u kom slucaju nije dozvoljeno parkirati na ulici sa dvije s. trake (smijes se zaustaviti na 5 min, sa ukljucena 4 zmigavca), gdje se saobracaj odvija u oba smjera. Ovo je nesto kao neki put kroz neki zaseok, nije uopste prometno, prodje jedno vozilo u sat vremena.
- supercali
#57 Re: Nepropisno parkiranje
Kako je moguca dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom?
To sto se ljudi vracaju u raskrsnicu da bi propustili ovog iz suprotnog smjera ne znaci da ste po zakonu cisti sto se tice pravila
To sto se ljudi vracaju u raskrsnicu da bi propustili ovog iz suprotnog smjera ne znaci da ste po zakonu cisti sto se tice pravila
- nadžak
#58 Re: Nepropisno parkiranje
Krenuo bih od ovog što sam izdvojio gore u tvom tekstu. Nema ni znaka da je parking zar ne?mojusername wrote:Milsim da cu ipak da platim kaznu jer na osnovu vasih komentara sam shvatio da stvarno oni mogu reci bilo sta na sudu i da ce im sudija povjerovati, prije nego meni. Iako, i dalje tvrdim da po clanu 74 ni u kom slucaju nisam kriv, nebitno koji stav. Ta ulica je siroka svega 3 metra na vecini, ljudi je svojim ogradama stisnuli, a tu gjde sam ja bio parkiran ima jedno 7 metara. Nigdje nema znaka da je jednosmjerna, niti da neki smjer ima prednost u odnosu na drugi. Jednostavno ako vidis da neko ide tom ulicom vratis se nazad u raskrsnicu i pustis ga da izadje, ili ako si ti prije usao on se vrati nazad da ti prodjes. Dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom, ne znam sta nije tu jasno, cak i zakon jasno pravi razlike, pa tako u zakonu stoji (clan 74, broj 6) da ni u kom slucaju nije dozvoljeno parkirati na ulici sa dvije s. trake (smijes se zaustaviti na 5 min, sa ukljucena 4 zmigavca), gdje se saobracaj odvija u oba smjera. Ovo je nesto kao neki put kroz neki zaseok, nije uopste prometno, prodje jedno vozilo u sat vremena.
Ograde koje navodiš su druga priča...
Drugo, baš sam pitao jednog kolegu sudiju koji radi između ostalog i takve slučajeve i objasnio mu ovu stvar i čovjek kaže da on lično takve slučajeve obara i da okrivljeni ne plaća kaznu. Do službenog lica je koji je pogrešno napisao. Po njemu tu nema zakonskog osnova za prepravljanje naloga na ročištu i sl.
Nisam mislio ni ovo napisat ali bezveze je stvarno kad se krenete šutat objašnjavanjima a niko da napiše čvrst argument za ili protiv. Samo se bezveze svađate. Evo vam info iz prve ruke od MJERODAVNE osobe pa vi vidite.
- Sodom1
#59 Re: Nepropisno parkiranje
E jesi smokljo,danima tu cmizdris po forumu i na kraju kazes ja cu platiti.mojusername wrote:Milsim da cu ipak da platim kaznu jer na osnovu vasih komentara sam shvatio da stvarno oni mogu reci bilo sta na sudu i da ce im sudija povjerovati, prije nego meni. Iako, i dalje tvrdim da po clanu 74 ni u kom slucaju nisam kriv, nebitno koji stav. Ta ulica je siroka svega 3 metra na vecini, ljudi je svojim ogradama stisnuli, a tu gjde sam ja bio parkiran ima jedno 7 metara. Nigdje nema znaka da je jednosmjerna, niti da neki smjer ima prednost u odnosu na drugi. Jednostavno ako vidis da neko ide tom ulicom vratis se nazad u raskrsnicu i pustis ga da izadje, ili ako si ti prije usao on se vrati nazad da ti prodjes. Dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom, ne znam sta nije tu jasno, cak i zakon jasno pravi razlike, pa tako u zakonu stoji (clan 74, broj 6) da ni u kom slucaju nije dozvoljeno parkirati na ulici sa dvije s. trake (smijes se zaustaviti na 5 min, sa ukljucena 4 zmigavca), gdje se saobracaj odvija u oba smjera. Ovo je nesto kao neki put kroz neki zaseok, nije uopste prometno, prodje jedno vozilo u sat vremena.
Pa idi na sud i vidi sta ce reci,pa i ako budes kriv nisu sudski troskovi hiljadu maraka,a plus to je jedno iskustvo da vidis kako to fercera
- sparky
#60 Re: Nepropisno parkiranje
Jesi li ti ikad vozio ili prošao nekim ulicama u starom gradu? Vjerovatno se čovjek pogrešno izrazio. Možda je mislio, dvosmjerna, ali toliko široka da izgleda kao jedna traka.supercali wrote:Kako je moguca dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom?
-
nightvision
#61 Re: Nepropisno parkiranje
mi se ne svadjamo, goran se svadja.nadžak wrote:Drugo, baš sam pitao jednog kolegu sudiju koji radi između ostalog i takve slučajeve i objasnio mu ovu stvar i čovjek kaže da on lično takve slučajeve obara i da okrivljeni ne plaća kaznu. Do službenog lica je koji je pogrešno napisao. Po njemu tu nema zakonskog osnova za prepravljanje naloga na ročištu i sl.
Nisam mislio ni ovo napisat ali bezveze je stvarno kad se krenete šutat objašnjavanjima a niko da napiše čvrst argument za ili protiv. Samo se bezveze svađate. Evo vam info iz prve ruke od MJERODAVNE osobe pa vi vidite.
lijepo je sto imamo informaciju iz prve ruke
-
mojusername
#62 Re: Nepropisno parkiranje

Slika je s interneta, ali situacija je ista. Sirina puta je takva da nije moguce da ima dvije trake, ali se saobracaj odvija iz oba pravca. Ja sam bio parkiran na mjestu gdje je put dosta siri, uz desnu ivicu, tako da sa moje lijeve strane ima vise od 3 metra. I da, ta ulica o kojoj se radi nije ovoliko siroka cijelom duzinom, nego samo na tom jednom mjestu, a dalje je siroka jedva tri metra.
- supercali
#63 Re: Nepropisno parkiranje
Daj ba ne zajebajisparky wrote:Jesi li ti ikad vozio ili prošao nekim ulicama u starom gradu? Vjerovatno se čovjek pogrešno izrazio. Možda je mislio, dvosmjerna, ali toliko široka da izgleda kao jedna traka.supercali wrote:Kako je moguca dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom?
I ja sam ti mislio nabaciti rihanu al sam ti nabacio majkicku
-
tempuser
#64 Re: Nepropisno parkiranje
Mogao si naci kakvu drugu lokaciju osim dalmatinskog prkna od ulice u turistickoj sezoni.
Zakon jasno propisuje gdje je parkiranje dozvoljeno, a gdje zabranjeno cak i bez znaka, sve ostalo je tolerantnost policije, ali vjeruj, svaki drot je ispisao na svom rejonu toliko naloga da u cm zna gdje je zabrana tako da su sanse za zajeb minimalne.
Nije to atomska fizika ni Rimsko pravo, drotovi pisu vecinu naloga za 10-ak osnovnih prekrsaja (parking, crveno, prekoracenje, nevezivanje, mobitel, prednost, neregistrovan isl) i znaju clanove ZOBS-a za te prekrsaje ko tablicu mnozenja, za sve drugo uzmu ZOBS pa citaju na licu mjesta.
Zakon jasno propisuje gdje je parkiranje dozvoljeno, a gdje zabranjeno cak i bez znaka, sve ostalo je tolerantnost policije, ali vjeruj, svaki drot je ispisao na svom rejonu toliko naloga da u cm zna gdje je zabrana tako da su sanse za zajeb minimalne.
Nije to atomska fizika ni Rimsko pravo, drotovi pisu vecinu naloga za 10-ak osnovnih prekrsaja (parking, crveno, prekoracenje, nevezivanje, mobitel, prednost, neregistrovan isl) i znaju clanove ZOBS-a za te prekrsaje ko tablicu mnozenja, za sve drugo uzmu ZOBS pa citaju na licu mjesta.
-
mojusername
#65 Re: Nepropisno parkiranje
Ovo prkno najbolje odgovara mojoj situaciji, zato sam ga stavio. Na onom papiricu sto je bio zakacen na sajbi uopste nema po kom clau sam prekrsio zakon, toliko o njihovom poznavanju zakona, a oni su se tu nasli po pozivu vjerovatno neke babe kojoj sam ja zauzeo parking mjesto ispred kuce. (tako su mi rekli, da su postupili po pozivu, nisu bili u patroli). Ali to sto sam babi zauzeo mjesto ne znaci da je bilo nepravilno parkirano, ali eto valjda kad vec izadju iz stanice moraju nesto uraditi.tempuser wrote:Mogao si naci kakvu drugu lokaciju osim dalmatinskog prkna od ulice u turistickoj sezoni.
- nadžak
#66 Re: Nepropisno parkiranje
Hoćeš molim te da ti ja uplatim tih 20km da te ne slušamo kako valjaš gluposti molim te?mojusername wrote:Ovo prkno najbolje odgovara mojoj situaciji, zato sam ga stavio. Na onom papiricu sto je bio zakacen na sajbi uopste nema po kom clau sam prekrsio zakon, toliko o njihovom poznavanju zakona, a oni su se tu nasli po pozivu vjerovatno neke babe kojoj sam ja zauzeo parking mjesto ispred kuce. (tako su mi rekli, da su postupili po pozivu, nisu bili u patroli). Ali to sto sam babi zauzeo mjesto ne znaci da je bilo nepravilno parkirano, ali eto valjda kad vec izadju iz stanice moraju nesto uraditi.tempuser wrote:Mogao si naci kakvu drugu lokaciju osim dalmatinskog prkna od ulice u turistickoj sezoni.
- starii
#67 Re: Nepropisno parkiranje
sta te briga parkiraj gdje hoces, vidis da je sve otislo u pm 
-
mahalas505
#68 Re: Nepropisno parkiranje
A da li to znaci da je moguce prepraviti nalog na rocistu? Ako je moguce i po kojem zakonskom osnovu?nadžak wrote: Drugo, baš sam pitao jednog kolegu sudiju koji radi između ostalog i takve slučajeve i objasnio mu ovu stvar i čovjek kaže da on lično takve slučajeve obara i da okrivljeni ne plaća kaznu. Do službenog lica je koji je pogrešno napisao. Po njemu tu nema zakonskog osnova za prepravljanje naloga na ročištu i sl.
- nadžak
#69 Re: Nepropisno parkiranje
Znaš kako ti je u pravu. 4 pravnika 5 tumačenjamahalas505 wrote:A da li to znaci da je moguce prepraviti nalog na rocistu? Ako je moguce i po kojem zakonskom osnovu?nadžak wrote: Drugo, baš sam pitao jednog kolegu sudiju koji radi između ostalog i takve slučajeve i objasnio mu ovu stvar i čovjek kaže da on lično takve slučajeve obara i da okrivljeni ne plaća kaznu. Do službenog lica je koji je pogrešno napisao. Po njemu tu nema zakonskog osnova za prepravljanje naloga na ročištu i sl.
OSL pogriješio i zdravo. Case closed! To je bio zaključak.
- sparky
#70 Re: Nepropisno parkiranje
Jesu li ovo dvije saobraćajne trake?supercali wrote:Daj ba ne zajebajisparky wrote:Jesi li ti ikad vozio ili prošao nekim ulicama u starom gradu? Vjerovatno se čovjek pogrešno izrazio. Možda je mislio, dvosmjerna, ali toliko široka da izgleda kao jedna traka.supercali wrote:Kako je moguca dvosmjerna sa jednom saobracajnom trakom?
I ja sam ti mislio nabaciti rihanu al sam ti nabacio majkicku

Nisu, ali je dvosmjerna ulica.
-
mahalas505
#71 Re: Nepropisno parkiranje
Haj kad ga vidis slijedeci put kad ga vidis, ako ne zaboravis, upitaj ga, pa da rjesimo i ovi pravno/forumsku dilemunadžak wrote:Znaš kako ti je u pravu. 4 pravnika 5 tumačenjamahalas505 wrote:A da li to znaci da je moguce prepraviti nalog na rocistu? Ako je moguce i po kojem zakonskom osnovu?nadžak wrote: Drugo, baš sam pitao jednog kolegu sudiju koji radi između ostalog i takve slučajeve i objasnio mu ovu stvar i čovjek kaže da on lično takve slučajeve obara i da okrivljeni ne plaća kaznu. Do službenog lica je koji je pogrešno napisao. Po njemu tu nema zakonskog osnova za prepravljanje naloga na ročištu i sl.On je kategoričan da to ne može i on lično to obara. NIje mi rekao da zna da to neko radi i koji je eventualni osnov. Nisam ga to ni pitao s obzirom na način kako mi je kategorički rekao da to ne može.
OSL pogriješio i zdravo. Case closed! To je bio zaključak.
Ovo je jos siroko kakve su ulice na Sedreniku i Vratnikusparky wrote:Jesu li ovo dvije saobraćajne trake?
- sparky
#72 Re: Nepropisno parkiranje
Ovo je "prekoputa"mahalas505 wrote:Ovo je jos siroko kakve su ulice na Sedreniku i Vratnikusparky wrote:Jesu li ovo dvije saobraćajne trake?
Nisu, ali je dvosmjerna ulica..
-
mojusername
#73 Re: Nepropisno parkiranje
I je li prekrsaj biti parkiran skroz uz desnu stranu, uz zid?sparky wrote: Jesu li ovo dvije saobraćajne trake?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#74 Re: Nepropisno parkiranje
Jeste.mojusername wrote:I je li prekrsaj biti parkiran skroz uz desnu stranu, uz zid?sparky wrote: Jesu li ovo dvije saobraćajne trake?
-
mojusername
#75 Re: Nepropisno parkiranje
To je to onda. Case closed. Znaci na putu nikako, ni u kom slucaju, samo ako ima