Brak vs sloboda
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- KPNCTNJAH
#51 Re: Brak vs sloboda
Sloboda je s Husrefom nezaustavljiva
- cenecimoveocino
#52 Re: Brak vs sloboda
ove mlade cure sto frisko zavrse zanatske/trgovacke i slicne skole su spremne na sve samo da se udaju sto prije
Nebitno dal ce bit udarane il maltretirane,samo nek ima auto,posao i nek ima njemacke papire,ma za papire bi krv propisale
Nebitno dal ce bit udarane il maltretirane,samo nek ima auto,posao i nek ima njemacke papire,ma za papire bi krv propisale
- al_akhisari
#53 Re: Brak vs sloboda
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#55 Re: Brak vs sloboda
sha_ba wrote:samo Sloboda![]()
- pirmin
#56 Re: Brak vs sloboda
"Ako zelis ici brze, idi samKPNCTNJAH wrote:Sloboda je s Husrefom nezaustavljiva
ako zelis otici dalje idi u paru".
H.Musemic
-
nightvision
#57 Re: Brak vs sloboda
pirmin wrote: "Ako zelis ici brze, idi sam
ako zelis otici dalje idi u paru".
H.Musemic
- Ramzess Veliki
#58 Re: Brak vs sloboda
E vala većina ih se ženi da bi mogli umakat' kad god im se ćefne, a većina ih se udaje da ne moraju ništa radit' ...ho oponopono wrote:...i da dok mi je naumpalo mozes se redovno jebuckati i bez braka...kad se ono udaje/ zeni zbog toga aman...i
I onda idu svađe tipa:
Ona - "Ne dam ti p..ke jer samo ja radim u ovoj kući, ti nikad ne opereš suđe, nikad ne kuhaš, nikad ne pereš store ...
On - "Ja jedini radim donosim platu cijepam drva i kurvam se i pijem sa rajom, i kad dođem umoran ti mi nisi skuhala, nisi opeglala, ne pocuclaš mi ga dok skidam cipele ...
Nema tu ljubavi, nema poštovanja, nema sreće ...
- Ramzess Veliki
#59 Re: Brak vs sloboda
Insan čim se rodi više nije slobodan.sha_ba wrote:samo Sloboda![]()
- ho oponopono
#60 Re: Brak vs sloboda
...e jebiga sad, sto je najgore tako je...Ramzess Veliki wrote:E vala većina ih se ženi da bi mogli umakat' kad god im se ćefne, a većina ih se udaje da ne moraju ništa radit' ...ho oponopono wrote:...i da dok mi je naumpalo mozes se redovno jebuckati i bez braka...kad se ono udaje/ zeni zbog toga aman...i
I onda idu svađe tipa:
Ona - "Ne dam ti p..ke jer samo ja radim u ovoj kući, ti nikad ne opereš suđe, nikad ne kuhaš, nikad ne pereš store ..."
On - "Ja jedini radim donosim platu cijepam drva i kurvam se i pijem sa rajom, i kad dođem umoran ti mi nisi skuhala, nisi opeglala, ne pocuclaš mi ga dok skidam cipele ..."
Nema tu ljubavi, nema poštovanja, nema sreće ...
- Ramzess Veliki
#61 Re: Brak vs sloboda
Da su mene slušali svaki brak bi bio sretan, ali ne možeš svojom mudrošću utjecati na ljude da se mijenjaju ... ljudi više vole svoje greške kao čin individualnosti nego sreću kao društveni imperativ.ho oponopono wrote: ...e jebiga sad, sto je najgore tako je...i
I neka im ... nek' su nesretni.
... a mogli su biti ...
... da žene dadu a muški malo kuhaju i peru zavjese pa zajedno uzmu gajbu pive i pored vode u hladovinu ...
- HAVANA
#62 Re: Brak vs sloboda
Zar ima i to da cucla dok skida cipele? 
- Ramzess Veliki
#64 Re: Brak vs sloboda
Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...HAVANA wrote:Zar ima i to da cucla dok skida cipele?
... ali toga ima samo u praaavo sretnim brakovima.
- ho oponopono
#66 Re: Brak vs sloboda
...ne mrsti to lijepo lice pobogu...ne vrijedi palamuditi jer ljudi biraju ...pa makar i naopako...Ramzess Veliki wrote:Da su mene slušali svaki brak bi bio sretan, ali ne možeš svojom mudrošću utjecati na ljude da se mijenjaju ... ljudi više vole svoje greške kao čin individualnosti nego sreću kao društveni imperativ.ho oponopono wrote: ...e jebiga sad, sto je najgore tako je...i
I neka im ... nek' su nesretni.![]()
... a mogli su biti ...
... da žene dadu a muški malo kuhaju i peru zavjese pa zajedno uzmu gajbu pive i pored vode u hladovinu ...
...dok iz guze u glavu ne dodje i decenija prodje...ti po svome i ti happy...da smo manje komplikovani...eh eh...a tako simpl...ah ah...
-
Sunny-7
#67 Re: Brak vs sloboda
Vjeruj da ih ima takvih i sa fakultetskom diplomom. Jos su i gore od tih sa zanatom.cenecimoveocino wrote:ove mlade cure sto frisko zavrse zanatske/trgovacke i slicne skole su spremne na sve samo da se udaju sto prije![]()
- dust in the wind
#68 Re: Brak vs sloboda
generalizovanje opet... ima svakakvih svudaSunny-7 wrote:Vjeruj da ih ima takvih i sa fakultetskom diplomom. Jos su i gore od tih sa zanatom.cenecimoveocino wrote:ove mlade cure sto frisko zavrse zanatske/trgovacke i slicne skole su spremne na sve samo da se udaju sto prije![]()
-
detroit-mercy
#69 Re: Brak vs sloboda
Brak je kamara kompromisa koje pravimo, sad ovo podebljano ide od slucaja do slucaja. Da ti ili supruga ti, 3-4 dana u sedmici budu vani do ponoci a znas da je radno vrijeme do pet po podne, kurac moj se ne bi ti ili ona zapitali gdje si i sta radis 3-4 dana u sedmici tako kasno.al_akhisari wrote:to je ona hamletovska, "da li da dali ili da neli"
lahko je pasti u zamku generaliziranja na osnovu jednog ili par primjera dobrog ili lošeg braka (ma šta to bilo); zasigurno postoji određen broj ljudi koji će reći da je brak zatvor, kao i onih koji će tvrditi da to nije; zapravo sve i najviše zavisi od tebe i od toga da li si stvari poredao iole na mjesta na kojim treba da budu (prije "mraka"); naravno, zavisi i od bračnog druga, ali ne smije se zaboraviti, ti si ga birao/ la; lično smatram slobodu veoma bitnom, cijenim je i uživam u istoj; jednako tako istu pošštujem i kod "mračnog druga"
nikada ne pitam gdje se ide, s kim, kada će se vratiti, s kim se bilo, ne zovem telefonom bez potrebe dok je vani,...jednako kao što se to meni ne čini; zavisno od toga šta podrazumjevamo pod slobodom, moglo bi se reći, da ista je moguća i u braku
Kad citam na ovom forumu sve neki slobodni brakovi jebo Svedsku i Dansku. Ovdje svi pricaju o slobodama a niko o odgovrnostima ili obavezama koje dobijas kada svjesno ulazis u tu zajednicu.
-
Sunny-7
#70 Re: Brak vs sloboda
Nisam ni rekla da su SVE takve.
U pravu si, svega svugdje.
U pravu si, svega svugdje.
- Euridika
- Globalna šefica
#71 Re: Brak vs sloboda
Smijem li ja pitati kako ovo funkcionira kad oboje rade... je li oni to odmah s vrata ... il' prije vrata ... ili? Šta urade s djecom, gdje njih sklone? Možda previše pitam...Ramzess Veliki wrote:Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
- Ramzess Veliki
#72 Re: Brak vs sloboda
detroit-mercy wrote:Ovdje svi pricaju o slobodama a niko o odgovrnostima ili obavezama koje dobijas kada svjesno ulazis u tu zajednicu.
Da podvučem.
- HAVANA
#73 Re: Brak vs sloboda
I mene ovo interesujeEuridika wrote:Smijem li ja pitati kako ovo funkcionira kad oboje rade... je li oni to odmah s vrata ... il' prije vrata ... ili? Šta urade s djecom, gdje njih sklone? Možda previše pitam...Ramzess Veliki wrote:Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
- Ramzess Veliki
#74 Re: Brak vs sloboda
Malo je to nezgodna situacija ... ako su djeca tu baciš im loptu sa balkona van i potjeraš da se idu igrat'.Euridika wrote:Smijem li ja pitati kako ovo funkcionira kad oboje rade... je li oni to odmah s vrata ... il' prije vrata ... ili? Šta urade s djecom, gdje njih sklone? Možda previše pitam...Ramzess Veliki wrote:Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
I zatim zavisi ko kad ulazi ... ako si ti zadnja ušla njegovo je da čučne, jel' ...
-
detroit-mercy
#75 Re: Brak vs sloboda
Zakljuca ih zena u spajz na vrijeme, ko nesto skriviliHAVANA wrote:I mene ovo interesujeEuridika wrote:Smijem li ja pitati kako ovo funkcionira kad oboje rade... je li oni to odmah s vrata ... il' prije vrata ... ili? Šta urade s djecom, gdje njih sklone? Možda previše pitam...Ramzess Veliki wrote:Ima ... dođeš sa posla a hanuma te radosna dočeka i tako namiri ... za slučaj da si došao napet ...
... ali toga ima samo u praaavo sretnim brakovima.Moglo je i bilo je svasta dok nije djece bilo.Kako to sad izdeverat?