Ovdje se slažem... Ovaj argument mi je od početka bio sumnjiv i zbog njega sam dugo bio protivnik smanjenja lige... Mišljenje sam promijenio u protekle 2-3 sezone, kada je postalo evidentno da se dobar dio premijerligaša i infrastrukturno i finansijski i igrački jednostavno nalazi znatno ispod potrebnog nivoa... Prije dok je liga bila ujednačenija, taj kontrast nije toliko dolazio do izražaja, ali situacija je danas drugačija u negativnom kontekstu... To međutim ne znači da sam prihvatio argument da će koncentacija kvalitete nešto naglo i osjetno skočiti... Neće... Ako i skoči, neće se raditi o nekom značajnom skoku... Pogotovo ne kada se govori o ovim jačim klubovima... Ni Sarajevo, ni Željo, ni Široki, ni Zrinjski neće kvalitetom profitirati zbog toga što Mladost ili Radnik neće više igrati PL... Ako koji bolji igrač Radnika i završi lupam u Želji, teško da će se to značajno odrazit na njegovu kvalitetu...Muhamed Đakmić wrote:Ja nisam siguran da je argument o koncentraciji kvaliteta potpuno ispravan, ali eto hajde. I ja sam za smanjenje lige, ali ne mislim da bi to donijelo neku značajnu promjenu u kvalitetu cjelokupne lige.
Al eto, živi bili pa vidjeli...