Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Oticon

#51 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Oticon »

DoZeN wrote: Jesam liberalan,nemam problema ni sa razvodom,ni sa mnogo drugog,da ne uskacemo u drugu temu
Ne treba mi "druga mama" da brine brigu o meni, ja imam mamu,znam sta znaci ljubav majke i djece i uopsteno djece i roditelja
Medjutim koji ti dio ovakvi veza i ljudskog ponasanja nije jasan?
Da li su djeca "duzna" da prihvate novog muskarca u zivotu svoje mame?
Ne, djeca nisu "dužna" da prihvate, koliko i kako će prihvatiti zavisi i od majke i od tog muškarca, ali je taj muškarac "dužan" da prihvati djecu ako već želi život sa njihovom majkom.
DoZeN

#52 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

insomnia78 wrote: Da on misli da je ova, doticna, za zivota, ne bi postavljo teme po forumu
Mozda jeste :wink: Medjutim svaka se teorija moze oboriti, i da su ti roditelji najbolji prijatelji i da je majkama u genima da brinu o djeci,ja nemam problem sa "single mom" nego sa necim sto svi znamo da moze biti problem.
A to sam objasnio u uvodnom postu, gdje sam istakao da ocuh moze biti bolji od "pravog oca",ali ako ona ze "zrtvuje" zbog djece,trebaju li djeca da zidaju sprat iznad kada i oni budu imali djecu i porodicu?
bluesjunior

#53 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by bluesjunior »

Mozda ce dobiti i vise. Probace pa ce vidjet. Treba bit optimista.
Aurelia Bronski

#54 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Aurelia Bronski »

U cemu je u biti tvoj problem?
To sto zena, kao i svaki normalan roditelj, stavlja svoju djecu na prvo mjesto ili to sta ce mahala reci sto si ozenio "raspusCenicu"? :-)

Meni je moje dijete Bog i batina i uvijek ce biti. Nema tog muskarca zbog kojeg bih njega zapostavila, on na prvo mjesto a ostali nek prave red iza njega.

A ovo - sta mahala kaze....e moj sine, mozes ti biti iz po' NYC-a, dzaba ti kad ti od mahalskog mentaliteta nisi milimetar odmakao. Kakve veze ima sto je zena razvedena? Sta sad, treba da legne i umre? :roll:
Mada bih njoj preporucila da tebe odjebe u troskoki jer cim tebi ovakve stvari padaju na pamet - nisi ti za te veze. Pametnije je da nadjes sebi nesto "frisko".
DoZeN

#55 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Oticon wrote:
Ne, djeca nisu "dužna" da prihvate, koliko i kako će prihvatiti zavisi i od majke i od tog muškarca, ali je taj muškarac "dužan" da prihvati djecu ako već želi život sa njihovom majkom.
pa tako mi reci :wink:
Oticon

#56 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Oticon »

DoZeN wrote:
Oticon wrote:
pa tako mi reci :wink:
Pa sve vrijeme ti pokušavam to reći, ali ne čuješ :)
Njanjavi

#57 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Njanjavi »

Meni je pravo smjesno kad krenu ovako ono kao taj i taj su mi na prvom mjestu, nekako nezrelo, zelenkasto mi tukne.
Kao da jedno iskljucuje drugo.
Majcinska ljubav je to sto jeste, ljubav prema insanu koji je privlaci je drugo i svaka vrsta ljubavi ima svoje mjesto.
To i cini stabilnu i cjelu licnost, ispunjenost u obje vrste ljubavi.
Samo meni u oci upada u zadnjih par godina masa tako naglo osvjestenih zena u kasnim tridesetim i ranim cetrdesetim, koje najednom trckaraju za pravom ljubavlju shatro.
Nema veze najednom sto je kokuz, nema veze najednom sto je probisvjet, ona se zaljubila kao i to ti je.
I to bog ne dozva pameti.
Haman dok su mladje prioritet im situiranost, status, pa makar bio i mrljo mrljavi al eto, pa pod zrelije dane uticaj raznorazne sljam kvaziromantika literature i sapunjara utice na kickstartovanje tog romanticnog gena da se upali.
Aurelia Bronski

#58 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Aurelia Bronski »

Oticon wrote:
To je to! :)
Gabrielo

#59 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Gabrielo »

Koliko je tebi godina kad se nalazis sa zenom od 40? :zoka:
bluesjunior

#60 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by bluesjunior »

Njanjavi wrote:Meni je pravo smjesno kad krenu ovako ono kao taj i taj su mi na prvom mjestu, nekako nezrelo, zelenkasto mi tukne.
Majcinska ljubav je to sto jeste, ljubav prema insanu koji je privlaci je drugo i svaka vrsta ljubavi ima svoje mjesto.
Samo meni u oci upada u zadnjih par godina masa tako naglo osvjestenih zena u kasnim tridesetim i ranim cetrdesetim, koje najednom trckaraju za pravom ljubavlju shatro.
Nema veze najednom sto je kokuz, nema veze najednom sto je probisvjet, ona se zaljubila kao i to ti je.
Haman dok su mladje prioritet im situiranost, status, pa makar bio i mrljo mrljavi al eto, pa pod zrelije dane uticaj raznorazne sljam kvaziromantika literature i sapunjara utice na kickstartovanje tog romanticnog gena da se upali.
:thumbup:
dobar osjecaj

#61 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by dobar osjecaj »

Njanjavi wrote:Meni je pravo smjesno kad krenu ovako ono kao taj i taj su mi na prvom mjestu, nekako nezrelo, zelenkasto mi tukne.
Samo meni u oci upada u zadnjih par godina masa tako naglo osvjestenih zena u kasnim tridesetim i ranim cetrdesetim, koje najednom trckaraju za pravom ljubavlju shatro.Nema veze najednom sto je kokuz, nema veze najednom sto je probisvjet, ona se zaljubila kao i to ti je.
Pa meni to uopste nije cudno. Te osobe su pocetkom rata bile tinejdzeri. Zivot im je naglo prekinut. Desio se uzas rata a mnogima i znatno tezi uzas poslijeratnog ubijanja seljaklukom i primitivizmom. Ljudi su se godinama nadali da ce stvari biti bolje, da ce se nesto poboljsati i malo ljudi je bilo spremno vjerovati da seljakluk i ta vrsta uzasa imaju toliko slojeva dubine i sirine. Dok se okrenes prodje veliki broj godina. Kad ti godinama prilaze neki seljaci ciji nacin zivota jednostavno ne mozes da svaris, ili odustanes ili popustis jer valjda vidis da stvari nece i ne mogu biti bolje.
DoZeN

#62 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Aurelia Bronski wrote:U cemu je u biti tvoj problem?
To sto zena, kao i svaki normalan roditelj, stavlja svoju djecu na prvo mjesto ili to sta ce mahala reci sto si ozenio "raspusCenicu"? :-)

Meni je moje dijete Bog i batina i uvijek ce biti. Nema tog muskarca zbog kojeg bih njega zapostavila, on na prvo mjesto a ostali nek prave red iza njega.

A ovo - sta mahala kaze....e moj sine, mozes ti biti iz po' NYC-a, dzaba ti kad ti od mahalskog mentaliteta nisi milimetar odmakao. Kakve veze ima sto je zena razvedena? Sta sad, treba da legne i umre? :roll:
Mada bih njoj preporucila da tebe odjebe u troskoki jer cim tebi ovakve stvari padaju na pamet - nisi ti za te veze. Pametnije je da nadjes sebi nesto "frisko".
Moj je problem sto me ne razumijes, uopste nije do mahale, zivimo obadvoje ( ako se ne varam?) u vecima mahalama od nasih, treba biti iskren
Zene i Muskarci su svagdje isti, sve je isto po ovom pitanju svagdje
DoZeN

#63 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

.
tako nekako
Mis mekinjas

#64 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Mis mekinjas »

Za početak (ovo samo za postavljača), znaš li ti uopšte kako je njoj bilo reći da ima djecu, muškarcu s kojim se nalazi, potencijalnom partneru? Užasno. Single mom se najviše boje te izjave. Upravo iz razloga koji sad kao tebe muče. Vjeruj dajoj nisi materijal za klesanje, ne bi ti ni rekla da ima djecu. S te strane si osiguran. Sviđaš joj se. Ako ništa spremna je na drugi izlazak. Večeru. O suživotu ćemo pričati, za par mjeseci ako pokažeš da imaš muda, da se nosiš sa takvom ženom.

Ti kažeš da je tebi bilo lijepo s njom, želio bi možda izići opet s njom, u čemu je problem??? Aha, ona nekad neće moći zbog djece izići van. Ako bude izišla s tobom dva puta sedmično, oooo, ne da uživa s tobom, nego joj je super.
Djeca... Mene je mama rodila sa 37., danas žene rađaju i sa 45. Ja sam rodila sa 33. Moja prijateljica sa 24., sad je trudna opet sa drugim muškarcem u 37. koji je u odličnim odnosima s njenim djetetom. I još je i mlađi, valjda je po insomniji, trebao naći picu na faksu da je školuje i da mu rađa (garancija da mlađe rađaju, oj evo me ću se upišati od smijeha :lol: ). Želiš li ti djecu? Ikada? Nekada?
Bar znaš da može ostati trudna, ako ne može, problem je u tebi. I to trebaš znati.
Eh sad, tebi su ipak problem njena djeca. Zašto? Da niste u fazi biti ili ne biti u vezi, da si joj upoznao djecu, pa nju, djeca su super, da li bi onda sjedio i tipkao na forumu????
Vjeruj, njena djeca tebi nikad neće biti problem. Ti trebaš NJOJ biti podrška. Jer će ONA morati za djecu odlučivati, jer će se ONA morati s bivšim dogovarati, jer će ONA svoju djecu odgajati.

Nije istina da žene muževe ne gledaju kad rode, ima i takvih, ali sve su to pojedinačni slučajevi. U normalnim odnosima, majke vole djecu i muževe, ako ne jednako, onda prilično isto. Sa djecom je ljubav neraskidiva, ne smanjuje joj se intenzitet, sa supružnicima se to može desiti.
madner

#65 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by madner »

Pa treba biti samo iskren prema sebi. Ne kupuj stvari ako ti ih je ofirno nositi.
Njanjavi

#66 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Njanjavi »

dobar osjecaj wrote:
Samo meni u oci upada u zadnjih par godina masa tako naglo osvjestenih zena u kasnim tridesetim i ranim cetrdesetim, koje najednom trckaraju za pravom ljubavlju shatro.Nema veze najednom sto je kokuz, nema veze najednom sto je probisvjet, ona se zaljubila kao i to ti je.
Pa meni to uopste nije cudno. Te osobe su pocetkom rata bile tinejdzeri. Zivot im je naglo prekinut. Desio se uzas rata a mnogima i znatno tezi uzas poslijeratnog ubijanja seljaklukom i primitivizmom. Ljudi su se godinama nadali da ce stvari biti bolje, da ce se nesto poboljsati i malo ljudi je bilo spremno vjerovati da seljakluk i ta vrsta uzasa imaju toliko slojeva dubine i sirine. Dok se okrenes prodje veliki broj godina. Kad ti godinama prilaze neki seljaci ciji nacin zivota jednostavno ne mozes da svaris, ili odustanes ili popustis jer valjda vidis da stvari nece i ne mogu biti bolje.
Druze i ja sam rastao u ratu, pa moj izbor partnerki nema veze sa tim. Sta bi trebao ja sad, ganjat neke afrikanke sa ptsp jer smo kao slicni? Ne kontam poveznicu.
Jebote znam masu raje koju ocelici i dozove sebi neka zajebana tragedija ili zivotno iskustvo, a ti sad hoces ovde rec da je rat kriv sto generacija za generacijom zena u mladjim godinama preferira vise status i situiranost ispred nekih vecih vrjednosti tipa rahat u vezi, kompatibilnost sa likom, ljubav, itd.
Nemoj da se pravimo budale jbemga. Kakve veze rat ima sa njenim izborom partnera majke ti.
Ne vidim poveznicu tu da ga jbes.
Gabrielo

#67 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Gabrielo »

insomnia78 wrote:Meni je tu veci problem to sto ona ima 39 godina
I meni je to cudno. Ali sigurno da ne moze sta bolje naci cim se zanima za zenu od 39 koja uz to ima i djecu.
Mis mekinjas

#68 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Mis mekinjas »

Imaš ti GabrijelA curu? :D
insomnia78

#69 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by insomnia78 »

Mis mekinjas wrote:Za početak (ovo samo za postavljača), znaš li ti uopšte kako je njoj bilo reći da ima djecu, muškarcu s kojim se nalazi, potencijalnom partneru? Užasno. Single mom se najviše boje te izjave. Upravo iz razloga koji sad kao tebe muče. Vjeruj dajoj nisi materijal za klesanje, ne bi ti ni rekla da ima djecu. S te strane si osiguran. Sviđaš joj se. Ako ništa spremna je na drugi izlazak. Večeru. O suživotu ćemo pričati, za par mjeseci ako pokažeš da imaš muda, da se nosiš sa takvom ženom.

Ti kažeš da je tebi bilo lijepo s njom, želio bi možda izići opet s njom, u čemu je problem??? Aha, ona nekad neće moći zbog djece izići van. Ako bude izišla s tobom dva puta sedmično, oooo, ne da uživa s tobom, nego joj je super.
Djeca... Mene je mama rodila sa 37., danas žene rađaju i sa 45. Ja sam rodila sa 33. Moja prijateljica sa 24., sad je trudna opet sa drugim muškarcem u 37. koji je u odličnim odnosima s njenim djetetom. I još je i mlađi, valjda je po insomniji, trebao naći picu na faksu da je školuje i da mu rađa (garancija da mlađe rađaju, oj evo me ću se upišati od smijeha :lol: ). Želiš li ti djecu? Ikada? Nekada?
Bar znaš da može ostati trudna, ako ne može, problem je u tebi. I to trebaš znati.
Eh sad, tebi su ipak problem njena djeca. Zašto? Da niste u fazi biti ili ne biti u vezi, da si joj upoznao djecu, pa nju, djeca su super, da li bi onda sjedio i tipkao na forumu????
Vjeruj, njena djeca tebi nikad neće biti problem. Ti trebaš NJOJ biti podrška. Jer će ONA morati za djecu odlučivati, jer će se ONA morati s bivšim dogovarati, jer će ONA svoju djecu odgajati.

Nije istina da žene muževe ne gledaju kad rode, ima i takvih, ali sve su to pojedinačni slučajevi. U normalnim odnosima, majke vole djecu i muževe, ako ne jednako, onda prilično isto. Sa djecom je ljubav neraskidiva, ne smanjuje joj se intenzitet, sa supružnicima se to može desiti.
Aha, inace je kod djeteta dovoljno samo roditi i zavrsio si pos'o
Nije isto roditi sa 20 i sa 40 pa da ga jebes
Valja dijete i odhraniti
Trcati za njim, nosati
Pa kad dodjes na roditeljski, ono svi kontaju da si deda a ne tata i jos mali milion problema
dobar osjecaj

#70 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by dobar osjecaj »

Njanjavi wrote:Druze i ja sam rastao u ratu, pa moj izbor partnerki nema veze sa tim. Sta bi trebao ja sad, ganjat neke afrikanke sa ptsp jer smo kao slicni? Ne kontam poveznicu.
Jebote znam masu raje koju ocelici i dozove sebi neka zajebana tragedija ili zivotno iskustvo, a ti sad hoces ovde rec da je rat kriv sto generacija za generacijom zena u mladjim godinama preferira vise status i situiranost ispred nekih vecih vrjednosti tipa rahat u vezi, kompatibilnost sa likom, ljubav, itd.
Nemoj da se pravimo budale jbemga. Kakve veze rat ima sa njenim izborom partnera majke ti.
Ne vidim poveznicu tu da ga jbes.
Druze nema veze ako ne razumijes. Meni je jasna poveznica. Poznajem dosta takvih ljudi i ja ih potpuno razumijem zasto nisu bili u stanju da se olako pomire s nekim prilicno jadnim kompromisima. Ja prva nikad ne bih mogla biti rahat s nekim seljakom kakvi su danas svuda oko nas. Ne ocekujem ni od drugih ljudi da se olako zadovolje zivotom koji im nije prihvatljiv. Ti mislis da se radi iskljucivo o pitanju statusa i situiranosti. Ja mislim o prihvatljivosti shvatanja i nacinu zivota. Ovo sto je danas standard u BiH, ovi novi ljudi koji su izmilili iz mracnih rupa i nametnuli svoj primitivizam su meni daleko veci problem od novca.
Mis mekinjas

#71 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Mis mekinjas »

Možda on izgleda bolje od tebe insomnia. :D
To što ti izgledaš ko starac je tvoj problem, ne postavljača teme. A treba vjerovatno izgleda odlično. :D
Gabrielo

#72 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Gabrielo »

Mis mekinjas wrote:Imaš ti GabrijelA curu? :D
Sto pitas?
DoZeN

#73 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by DoZeN »

Mis mekinjas wrote:Za početak (ovo samo za postavljača), znaš li ti uopšte kako je njoj bilo reći da ima djecu, muškarcu s kojim se nalazi, potencijalnom partneru? Užasno. Single mom se najviše boje te izjave. Upravo iz razloga koji sad kao tebe muče. Vjeruj dajoj nisi materijal za klesanje, ne bi ti ni rekla da ima djecu. S te strane si osiguran. Sviđaš joj se. Ako ništa spremna je na drugi izlazak. Večeru. O suživotu ćemo pričati, za par mjeseci ako pokažeš da imaš muda, da se nosiš sa takvom ženom.

Hvala na misljenju,ovakve postove postujem :thumbup:
insomnia78

#74 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by insomnia78 »

Mis mekinjas wrote:Možda on izgleda bolje od tebe insomnia. :D
To što ti izgledaš ko starac je tvoj problem, ne postavljača teme. A treba vjerovatno izgleda odlično. :D
Ne sumnjam
Ove raspustenice od 40 banki sa djetetom su obicno u vrhu potraznje
Gabrielo

#75 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni

Post by Gabrielo »

insomnia78 wrote:
Mis mekinjas wrote:Možda on izgleda bolje od tebe insomnia. :D
Ne sumnjam
Ove raspustenice od 40 banki sa djetetom su obicno u vrhu potraznje
:thumbup: :lol:
Post Reply