Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
FrozenCastle

#51 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by FrozenCastle »

S obzirom da se očekuje 150.000 ljudi, očito ima interesa. A reći da ga Bošnjaci ne doživljavaju kao relevantnu i utjecajnu osobu je zaista glupost.

Ali papak ostaje papak, što se može zaključiti po komentarima koji se vrte po klixu, ali to je svakako svojstveno klixu jer najviše takve i privlače sa svojim huškačkim i glupim člancima.
Hvala Bogu nismo svi takvi i svi normalni ljudi će ovo doživjeti kao nešto pozitivno bez obzira na vjeru.
FrozenCastle

#52 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by FrozenCastle »

red evil wrote:Je li stvarno istina da neće biti interneta u subotu? :?
Rečeno je da će pojačati signal mobilne telefonije tako da je malo vjerovatno da će biti išta internetu. Čak će i da bude bolji nego prije. :D
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#53 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by emillio estevez »

FrozenCastle wrote:S obzirom da se očekuje 150.000 ljudi, očito ima interesa. A reći da ga Bošnjaci ne doživljavaju kao relevantnu i utjecajnu osobu je zaista glupost.

Ali papak ostaje papak, što se može zaključiti po komentarima koji se vrte po klixu, ali to je svakako svojstveno klixu jer najviše takve i privlače sa svojim huškačkim i glupim člancima.
Hvala Bogu nismo svi takvi i svi normalni ljudi će ovo doživjeti kao nešto pozitivno bez obzira na vjeru.
:thumbup:
Ovo je osoba iz bih-a :-D
JohnnyS

#54 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by JohnnyS »

Sumnjam, evo imaju i akciju u BH telecomu...
http://www.klix.ba/biznis/specijalno-iz ... /150602083

Kažu, kad ubaciš ovu SIM karticu ring-tone se automatski namjesti na "Krist na žalu"...
red evil

#55 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by red evil »

Ako isključe to će biti pretjerivanje. Šta mogu internetom? Hakirat Papomobil? :D
emillio estevez

#56 Re: Papa Franjo u Sarajevu

red evil wrote:Ako isključe to će biti pretjerivanje. Šta mogu internetom? Hakirat Papomobil? :D
Iskljuciti ce struju navodno. :lol:

Nego vare li sahtove po trasi voznje Pape?
Better Man

#57 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Better Man »

luxury1 wrote:
Skijaš wrote:
luxury1 wrote:Ja stvarno ne razumijem sta ce on u Sarajevu gdje ima manje od 5000 katolika....Ukupno u BiH katolika ima mozda 3%.
Zato što je Sarajevo glavni grad bosanskohercegovačkih katolika.
Ne postoji bosanskohercegovackih katolika. To su hrvati. :lol:

Pogledaj se malo na Mostar. Imam par drugova odavde i nijedan sebe gleda kao bosanskohercegovackih katolik, nego hrvat. :bih:
To on misli da je Hrvat, ali nije. On je BiH katolik, jer je rođen u BiH i jer su mu svi preci odavde. Po toj logici značilo da su svi katolici hrvati,a nisu. A dalmatinci bi mu na njegovu da je Hrvat, rekli da je on obični hercegovac.
emillio estevez

#58 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Ma ja nije niti katolik je kriptomusliman ,ali eto reda radi da napakosti se zove Hrvatom.

Koja glupost i ovo moje i ovo gore.
red evil

#59 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by red evil »

emillio estevez wrote:
red evil wrote:Ako isključe to će biti pretjerivanje. Šta mogu internetom? Hakirat Papomobil? :D
Iskljuciti ce struju navodno. :lol:

Nego vare li sahtove po trasi voznje Pape?
Hajd dobro struju, nekim prenosom energija ga možeš stresti ali šta mu mogu učinit sa netom? :D :D :D
Leia_Organa

#60 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Leia_Organa »

FrozenCastle wrote:S obzirom da se očekuje 150.000 ljudi, očito ima interesa. A reći da ga Bošnjaci ne doživljavaju kao relevantnu i utjecajnu osobu je zaista glupost.

:thumbup: :bih:
karanana

#61 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by karanana »

luxury1 wrote:
Skijaš wrote:
Hrvati su konstitutivni narod u BiH, ali papi to ne igra ulogu, on je vjerski poglavar a ne etnički.
Ja sam samo pitala zasto Papa dolazi u zemlju gde ukupno ima 3-4% hrvata-katolika. On dolazi u muslimanski grad Sarajevo gde ima preko 300 dzamija. Hajde ti meni reci sta papa ima da dobije od toga. Totalno bezmisleno.
a sta ce papa u zemlji gdje je 100% katolika? oni su vec na pravom putu i u pravoj vjeri. on je misionar, krizar....on donosi pravovjeru onima u zabludi u zelji da ih odvede na pravi put.
jasno?
Hafis

#62 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

GeeTnT wrote:
Hafis wrote:
neviges wrote:Hoce li se smjeti mahati hrvatskim ili hercegbosanskim zastavama?
Apsolutno.
Pazi samo da ti kakav tamnoputi ne zamase iza uha ercegovackog dok se budes zadavo mahajuci... A i neki deen bi mogao da iskoristi sutuaciju pa ti zavuce drsku medju goozove..
Izgleda da si imao burno djetinjstvo :)
McMoy

#63 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by McMoy »

It_is_a_Leclerc wrote:A bi vam bilo srce na mjestu ?! E, pa neće.

Papa je naš dragi gost i bit će u BiH dočekan kao državnik i vjerski poglavar.

Jedini incident može napraviti ona HERA, hrvatsko-katolički teroristi, što se organizuju na nekakvom forumu bosanskaherceg,nešto tako, gdje pišu da bi Papu trebalo gađati paradajzom jer neće da dođe u Mostar :lol:

Ne smije Papa u Hercegovinu pa da mu kažu da je manji katolik od njih. :D
It_is_a_Leclerc

#64 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

U centru smo pažnje regionalnih, ali i medija u Evropi. Stvarno se trebamo iskazati, jer smo rijetko po dobrom spominjani.
Hafis

#65 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

Zna on gdje treba ići i gdje su prava raja :)
Hafis

#66 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne
McMoy

#67 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by McMoy »

Hafis wrote:Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne

Mogao bi ranije krenuti, da stigneš prije džume. :)
MMM1977

#68 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by MMM1977 »

Zašto se stalno nameće nekome da bude nešto? Ko hoće da bude bh. katolik neka bude, hoće biti Hrvat, Eskim ili Japanac bujrum... Kome se šta sviđa neka to i uzme.

Ubismo se ubjedjujuci jedni druge šta smo, ratove zbog toga vodimo stalno a to u stvarnosti ništa ne mijenja. Sutra kada budemo u EU i kada se još pojačaju migracije baš će da bude veselo.

Meni je samo važno da prihvatamo iste civilizacijske norme i to je dovoljno.

Papa je ovaj skroz dobar i neka nam je dobrodošao, svejedno da li u Sarajevo, Mostar, Banja Luku ili ponajbolje u Međugorje. Divan čovjek.
Danguba

#69 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Danguba »

McMoy wrote:
Hafis wrote:Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne

:thumbup:
i na dzumu... :lol:
hajducka travica

#70 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by hajducka travica »

MMM1977 wrote:Zašto se stalno nameće nekome da bude nešto? Ko hoće da bude bh. katolik neka bude, hoće biti Hrvat, Eskim ili Japanac bujrum... Kome se šta sviđa neka to i uzme.

Ubismo se ubjedjujuci jedni druge šta smo, ratove zbog toga vodimo stalno a to u stvarnosti ništa ne mijenja. Sutra kada budemo u EU i kada se još pojačaju migracije baš će da bude veselo.

Meni je samo važno da prihvatamo iste civilizacijske norme i to je dovoljno.

Papa je ovaj skroz dobar i neka nam je dobrodošao, svejedno da li u Sarajevo, Mostar, Banja Luku ili ponajbolje u Međugorje. Divan čovjek.
Ma,nije da nije dobar,nego on usporedi patnju bosanskih katolika sa patnjom katolika na bliskom istoku.Pomislih da poslije nece slijediti neka kaznena ekspedicija rimske kurije,kao onomad.
Cherry-Cherry

#71 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

Papa je uvijek dobro došao. :bih: :)

Nego sad mi pade na pamet, hoće li ga dočekati cuke lutalice? Jednom su već iskazivali dobrodošlicu na crvenom tepihu. :zoka:
hajducka travica

#72 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by hajducka travica »

Cherry-Cherry wrote:Papa je uvijek dobro došao. :bih: :)

Nego sad mi pade na pamet, hoće li ga dočekati cuke lutalice? Jednom su već iskazivali dobrodošlicu na crvenom tepihu. :zoka:
Bila bi velika nepravda da ne docekaju papu kad su docekale Bakirovog babuku sa Bosfora.Da nije jemde papa sto bolji od nedavnog gosta.
razonoda

#73 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by razonoda »

FrozenCastle wrote:
Rečeno je da će pojačati signal mobilne telefonije tako da je malo vjerovatno da će biti išta internetu. Čak će i da bude bolji nego prije. :D
:angry: znaci moze se pojacati. A STA IH JE DO SADA SPRECAVALO DA POJACAJU. Ista stvar i sa vodom. :jok:
emillio estevez

#74 Re: Papa Franjo u Sarajevu

razonoda wrote:
FrozenCastle wrote:
:angry: znaci moze se pojacati. A STA IH JE DO SADA SPRECAVALO DA POJACAJU. Ista stvar i sa vodom. :jok:

Opet struje, treba je platiti.
Hafis

#75 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

McMoy wrote:
Ne znam ženu. Kad ona stiže? Hoće li i ona u hotel, ili će u nekih svojih jataka gore.
Post Reply