Papa Franjo u Sarajevu
-
FrozenCastle
#51 Re: Papa Franjo u Sarajevu
S obzirom da se očekuje 150.000 ljudi, očito ima interesa. A reći da ga Bošnjaci ne doživljavaju kao relevantnu i utjecajnu osobu je zaista glupost.
Ali papak ostaje papak, što se može zaključiti po komentarima koji se vrte po klixu, ali to je svakako svojstveno klixu jer najviše takve i privlače sa svojim huškačkim i glupim člancima.
Hvala Bogu nismo svi takvi i svi normalni ljudi će ovo doživjeti kao nešto pozitivno bez obzira na vjeru.
Ali papak ostaje papak, što se može zaključiti po komentarima koji se vrte po klixu, ali to je svakako svojstveno klixu jer najviše takve i privlače sa svojim huškačkim i glupim člancima.
Hvala Bogu nismo svi takvi i svi normalni ljudi će ovo doživjeti kao nešto pozitivno bez obzira na vjeru.
-
FrozenCastle
#52 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Rečeno je da će pojačati signal mobilne telefonije tako da je malo vjerovatno da će biti išta internetu. Čak će i da bude bolji nego prije.red evil wrote:Je li stvarno istina da neće biti interneta u subotu?
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#53 Re: Papa Franjo u Sarajevu
FrozenCastle wrote:S obzirom da se očekuje 150.000 ljudi, očito ima interesa. A reći da ga Bošnjaci ne doživljavaju kao relevantnu i utjecajnu osobu je zaista glupost.
Ovo je osoba iz bih-a
- JohnnyS
#54 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Sumnjam, evo imaju i akciju u BH telecomu...red evil wrote:Je li stvarno istina da neće biti interneta u subotu?
http://www.klix.ba/biznis/specijalno-iz ... /150602083
Kažu, kad ubaciš ovu SIM karticu ring-tone se automatski namjesti na "Krist na žalu"...
- red evil
#55 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ako isključe to će biti pretjerivanje. Šta mogu internetom? Hakirat Papomobil? 
-
emillio estevez
#56 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Iskljuciti ce struju navodno.red evil wrote:Ako isključe to će biti pretjerivanje. Šta mogu internetom? Hakirat Papomobil?
Nego vare li sahtove po trasi voznje Pape?
- Better Man
#57 Re: Papa Franjo u Sarajevu
To on misli da je Hrvat, ali nije. On je BiH katolik, jer je rođen u BiH i jer su mu svi preci odavde. Po toj logici značilo da su svi katolici hrvati,a nisu. A dalmatinci bi mu na njegovu da je Hrvat, rekli da je on obični hercegovac.luxury1 wrote:Ne postoji bosanskohercegovackih katolika. To su hrvati.Skijaš wrote:Zato što je Sarajevo glavni grad bosanskohercegovačkih katolika.luxury1 wrote:Ja stvarno ne razumijem sta ce on u Sarajevu gdje ima manje od 5000 katolika....Ukupno u BiH katolika ima mozda 3%.
Pogledaj se malo na Mostar. Imam par drugova odavde i nijedan sebe gleda kao bosanskohercegovackih katolik, nego hrvat.
-
emillio estevez
#58 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ma ja nije niti katolik je kriptomusliman ,ali eto reda radi da napakosti se zove Hrvatom.
Koja glupost i ovo moje i ovo gore.
Koja glupost i ovo moje i ovo gore.
- red evil
#59 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hajd dobro struju, nekim prenosom energija ga možeš stresti ali šta mu mogu učinit sa netom?emillio estevez wrote:Iskljuciti ce struju navodno.red evil wrote:Ako isključe to će biti pretjerivanje. Šta mogu internetom? Hakirat Papomobil?
Nego vare li sahtove po trasi voznje Pape?
- Leia_Organa
#60 Re: Papa Franjo u Sarajevu
FrozenCastle wrote:S obzirom da se očekuje 150.000 ljudi, očito ima interesa. A reći da ga Bošnjaci ne doživljavaju kao relevantnu i utjecajnu osobu je zaista glupost.
- karanana
#61 Re: Papa Franjo u Sarajevu
a sta ce papa u zemlji gdje je 100% katolika? oni su vec na pravom putu i u pravoj vjeri. on je misionar, krizar....on donosi pravovjeru onima u zabludi u zelji da ih odvede na pravi put.luxury1 wrote:Ja sam samo pitala zasto Papa dolazi u zemlju gde ukupno ima 3-4% hrvata-katolika. On dolazi u muslimanski grad Sarajevo gde ima preko 300 dzamija. Hajde ti meni reci sta papa ima da dobije od toga. Totalno bezmisleno.Skijaš wrote:
Hrvati su konstitutivni narod u BiH, ali papi to ne igra ulogu, on je vjerski poglavar a ne etnički.
jasno?
-
Hafis
#62 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Izgleda da si imao burno djetinjstvoGeeTnT wrote:Pazi samo da ti kakav tamnoputi ne zamase iza uha ercegovackog dok se budes zadavo mahajuci... A i neki deen bi mogao da iskoristi sutuaciju pa ti zavuce drsku medju goozove..Hafis wrote:Apsolutno.neviges wrote:Hoce li se smjeti mahati hrvatskim ili hercegbosanskim zastavama?
- McMoy
#63 Re: Papa Franjo u Sarajevu
It_is_a_Leclerc wrote:A bi vam bilo srce na mjestu ?! E, pa neće.
Papa je naš dragi gost i bit će u BiH dočekan kao državnik i vjerski poglavar.
Jedini incident može napraviti ona HERA, hrvatsko-katolički teroristi, što se organizuju na nekakvom forumu bosanskaherceg,nešto tako, gdje pišu da bi Papu trebalo gađati paradajzom jer neće da dođe u Mostar
Ne smije Papa u Hercegovinu pa da mu kažu da je manji katolik od njih.
- It_is_a_Leclerc
#64 Re: Papa Franjo u Sarajevu
U centru smo pažnje regionalnih, ali i medija u Evropi. Stvarno se trebamo iskazati, jer smo rijetko po dobrom spominjani.
-
Hafis
#65 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Zna on gdje treba ići i gdje su prava raja 
-
Hafis
#66 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne
- McMoy
#67 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hafis wrote:Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne
Mogao bi ranije krenuti, da stigneš prije džume.
- MMM1977
#68 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Zašto se stalno nameće nekome da bude nešto? Ko hoće da bude bh. katolik neka bude, hoće biti Hrvat, Eskim ili Japanac bujrum... Kome se šta sviđa neka to i uzme.
Ubismo se ubjedjujuci jedni druge šta smo, ratove zbog toga vodimo stalno a to u stvarnosti ništa ne mijenja. Sutra kada budemo u EU i kada se još pojačaju migracije baš će da bude veselo.
Meni je samo važno da prihvatamo iste civilizacijske norme i to je dovoljno.
Papa je ovaj skroz dobar i neka nam je dobrodošao, svejedno da li u Sarajevo, Mostar, Banja Luku ili ponajbolje u Međugorje. Divan čovjek.
Ubismo se ubjedjujuci jedni druge šta smo, ratove zbog toga vodimo stalno a to u stvarnosti ništa ne mijenja. Sutra kada budemo u EU i kada se još pojačaju migracije baš će da bude veselo.
Papa je ovaj skroz dobar i neka nam je dobrodošao, svejedno da li u Sarajevo, Mostar, Banja Luku ili ponajbolje u Međugorje. Divan čovjek.
- Danguba
#69 Re: Papa Franjo u Sarajevu
McMoy wrote:Hafis wrote:Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne
Mogao bi ranije krenuti, da stigneš prije džume.
i na dzumu...
-
hajducka travica
#70 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ma,nije da nije dobar,nego on usporedi patnju bosanskih katolika sa patnjom katolika na bliskom istoku.Pomislih da poslije nece slijediti neka kaznena ekspedicija rimske kurije,kao onomad.MMM1977 wrote:Zašto se stalno nameće nekome da bude nešto? Ko hoće da bude bh. katolik neka bude, hoće biti Hrvat, Eskim ili Japanac bujrum... Kome se šta sviđa neka to i uzme.
- Cherry-Cherry
#71 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papa je uvijek dobro došao.
Nego sad mi pade na pamet, hoće li ga dočekati cuke lutalice? Jednom su već iskazivali dobrodošlicu na crvenom tepihu.
Nego sad mi pade na pamet, hoće li ga dočekati cuke lutalice? Jednom su već iskazivali dobrodošlicu na crvenom tepihu.
-
hajducka travica
#72 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Bila bi velika nepravda da ne docekaju papu kad su docekale Bakirovog babuku sa Bosfora.Da nije jemde papa sto bolji od nedavnog gosta.Cherry-Cherry wrote:Papa je uvijek dobro došao.![]()
![]()
-
razonoda
#73 Re: Papa Franjo u Sarajevu
FrozenCastle wrote:Rečeno je da će pojačati signal mobilne telefonije tako da je malo vjerovatno da će biti išta internetu. Čak će i da bude bolji nego prije.red evil wrote:Je li stvarno istina da neće biti interneta u subotu?
-
emillio estevez
#74 Re: Papa Franjo u Sarajevu
razonoda wrote:FrozenCastle wrote:Rečeno je da će pojačati signal mobilne telefonije tako da je malo vjerovatno da će biti išta internetu. Čak će i da bude bolji nego prije.red evil wrote:Je li stvarno istina da neće biti interneta u subotu?znaci moze se pojacati. A STA IH JE DO SADA SPRECAVALO DA POJACAJU. Ista stvar i sa vodom.
Opet struje, treba je platiti.
-
Hafis
#75 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ne znam ženu. Kad ona stiže? Hoće li i ona u hotel, ili će u nekih svojih jataka gore.McMoy wrote:Mogao bi ranije krenuti, da stigneš prije džume.Hafis wrote:Dosta je kada će i moja malenkost gore doći na papin doček...i to još u petak popodne