Zajednicki zivot- brak
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Zoya
#51 Re: Zajednicki zivot- brak
Malo sam ozbiljna doduse. Ja mislila svaka mi je ko u Njegosa. Dobro 
- MedenoSrce
#52 Re: Zajednicki zivot- brak
Krenulo teZoya wrote:Malo sam ozbiljna doduse. Ja mislila svaka mi je ko u Njegosa. Dobro
a ovo za ramketa ne znam
govorila sam o njegovom psihickom zdravlju - nisam upoznata sa njegovim privatnim zivotom.
- shmizlica
#53 Re: Zajednicki zivot- brak
ja ne vidim kako to uopšte gledate ko na neku probu. ili smatraš da s nekim hoćeš provesti ostatak života ili ne smatraš. valjda kad tu neku odluku donosiš vidiš postoje li elementi za suživot s nekim. hoćeš li potpisati neko čage u opštini je stvar tradicije, praktičnosti, petog, desetog, nebitno u cijeloj priči.....
zoyo ja samo rekoh šta si rekla da ti neko kaže
zoyo ja samo rekoh šta si rekla da ti neko kaže
- madner
#54 Re: Zajednicki zivot- brak
Pa naravno da je proba, jer za razliku od braka se moze prekinuti akcija u roku 3 minute.
- spreca
#55 Re: Zajednicki zivot- brak
Zasto bih se zenio...da me zena posle majorizira
......kazu ko ozeni hercegovku ,na ovom svijetu ce imati pakao a li za na ce otici posle dzenet

- sheilak
#56 Re: Zajednicki zivot- brak
sta fali probama? spasile su dosta toga. a nesto i dovele do savrsenstva. daju vidjet sta ne valja i sta se moze ispraviti, a sta ne.
(uvijek mi je drago procitat madnerov post. taman i ove sto su `nako)
- shmizlica
#57 Re: Zajednicki zivot- brak
ako ti je stalo nećeš, ako ti nije stalo prekinut ćeš i brakmadner wrote:Pa naravno da je proba, jer za razliku od braka se moze prekinuti akcija u roku 3 minute.
- madner
#58 Re: Zajednicki zivot- brak
Tako i ja kazem, ako ti je stalo imat ces platu 14300 KM, a ako nije 0. I niko nema cifru izmedju.shmizlica wrote:ako ti je stalo nećeš, ako ti nije stalo prekinut ćeš i brakmadner wrote:Pa naravno da je proba, jer za razliku od braka se moze prekinuti akcija u roku 3 minute.
- shmizlica
#59 Re: Zajednicki zivot- brak
i dođosmo do moneta 
- Ramzess Veliki
#60 Re: Zajednicki zivot- brak
Odakle ti taj zaključak?Zoya wrote:Uhljebio se znaci RamizI jos na forumu.. gdje ces bolje
![]()
Nisam na to mislio. Hajd' da pojasnim ... malena mi je obolila proteklo ljeto pa je bila borba ... hrabrica je izdržala i sada je van opasnosti. Šta, kako - nemojte me pitati. Bilo je jako teško svima.
- sheilak
#61 Re: Zajednicki zivot- brak
eh,iskreno mi je drago da to cujem. 
- Ramzess Veliki
#62 Re: Zajednicki zivot- brak
Ništa bez probe. Prvo zabavljanje, pa zajednički život, pa za 30-tak godina kad se uvjeriš da te ne pravi majmunom nešto i potpisati, uz sve klauzule ugovora u slučaju da ... (pa 100-tinjak stranica što ti nikada ne bi palo na pamet da neko kome vjeruješ može to uraditi).sheilak wrote:sta fali probama? spasile su dosta toga. a nesto i dovele do savrsenstva. daju vidjet sta ne valja i sta se moze ispraviti, a sta ne.
- Ramzess Veliki
#63 Re: Zajednicki zivot- brak
Hvala ... čim sam registrovao motor znači da sad mogu malo da odahnem ... i ja i malena.sheilak wrote:eh,iskreno mi je drago da to cujem.
- S4mpion
#64 Re: Zajednicki zivot- brak
Još nisam sreo čovjeka koji je u brak ušao radi zajebancije.shmizlica wrote: ako ti je stalo nećeš, ako ti nije stalo prekinut ćeš i brak
-
sha_ba
#65 Re: Zajednicki zivot- brak
nisi ti onda nista vidioS4mpion wrote:Još nisam sreo čovjeka koji je u brak ušao radi zajebancije.shmizlica wrote: ako ti je stalo nećeš, ako ti nije stalo prekinut ćeš i brak
- ja nisam ja
#66 Re: Zajednicki zivot- brak
A kako kazete za ljude koji zive skupa.U Braku? U vezi? Kako nazvati to stanje jer nije ni veza niti je brak
- radiša
#67 Re: Zajednicki zivot- brak
Podrzavam jer ces imat nakon toga neki uvid,sa kim spavas,sa kim se budis,jedino ako ti se posreci pa nađes neku od 150 kila sa kojom neces spavat ni budit se jer ce dama imat sopstvena dva trosjeda.Tjerat nekog na nesto nema smisla,ako ide ide ako ne ide treba potrazit Zahidu kod nje vazda ide.ja nisam ja wrote:Koliko podrzavate zajednicki zivot prije vjencanja i na sta treba obratiti paznju. S druge strane koliko dugo bi zivjeli prije nego pomenuli i to vjencanje i kako da "natjerati" na taj potpis?
Sta je danas u zivotu sigurno?Nista osim da ces odapet ko i svi drugi a do tad obrati paznju da ti bude dobro kao i osobi sa kojom si.
Ostalo bude i prođe.....
- Saian
#68 Re: Zajednicki zivot- brak
cimerija nisam ja wrote:A kako kazete za ljude koji zive skupa.
- S4mpion
#69 Re: Zajednicki zivot- brak
Proba?ja nisam ja wrote:A kako kazete za ljude koji zive skupa.U Braku? U vezi? Kako nazvati to stanje jer nije ni veza niti je brak
- Leo_alfa
#70 Re: Zajednicki zivot- brak
Podrzavam, sve se svodi na to da se u vezi partneri osjecaju zadovoljno, slobodno i da uzivaju, onako da budu svoji. Brak je stvar dogovora, moze nekome znaciti vise, nekome manje, ali se na kraju dodje do toga da oboje to zele/pristanu na to ili ne.ja nisam ja wrote:Koliko podrzavate zajednicki zivot prije vjencanja i na sta treba obratiti paznju. S druge strane koliko dugo bi zivjeli prije nego pomenuli i to vjencanje i kako da "natjerati" na taj potpis?
- Leo_alfa
#71 Re: Zajednicki zivot- brak
sherbett wrote:insomnia78 wrote:Eki spermiogramsherbett wrote:I to i spermiogram podrzavam
Haha
Dje ti on pade na pametšta fali?
Ma evo primjer moje kolegice: ukupno 8 godina sa sadašnjim mužem, što veza što brak, što zajenički život, i nedavno otkrila da ima slabo sijeme, ne može da ju oplodi...pa mi pade napamet..a i ona sama mi je tako zapovijedilakaže da sam znala, ne bih se udala...
Doduše, ja se ne bi usudila to tražiti..
na temu..podržavam zajednički život, ali ne podržavam ga ako predstavlja svojevrsnu probu ili test za brak..po meni su te "probe" idiotarija i vrhunac sebičnosti. Kada bih dobila takav prijedlog, ne bih pristala. Idemo živjet skupa valjda iz nekih drugih razloga, a ne na probe i ostale idiotarije. Pa ako završimo u braku, neće to biti jer on ne baca čarape di stigne, nego iz nekih drugih razloga valjda
-
razonoda
#72 Re: Zajednicki zivot- brak
Muhamed Đakmić wrote:Nijedan funkcionalan i kvalitetan brak u mojoj okolini nije počeo zajedničkim životom prije braka.
Mislim da je najveći problem sebičnost, a neće vam hiljadu zajedničkih života pomoći, ako niste spremni praviti kompromise. Zajednički život je test, kako za jednu, tako i za drugu stranu, a meni miriše na žestoko nepovjerenje među partnerima.
-
vade_mecum
#73 Re: Zajednicki zivot- brak
podrzavam medjutim kao i sa brakom, i kod zivljenja zajedno ljudi ulaze sa pogresnim predpostavkama tako da ni zivljenje skupa prije braka nije garancija uspjesnosti.
- cLo
#74 Re: Zajednicki zivot- brak
Ma znaš šta, ja definitivno jesam za zajednički život prije braka. Brak je jako bitna odluka u životu da bi kupovao mačka u vreći.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#75 Re: Zajednicki zivot- brak
99,99999 % onih koji su prije braka zivjeli skupa, reci ce ti da je poslije u braku sve drugacije, toliko o macku kad izadje iz vrece.cLo wrote:Ma znaš šta, ja definitivno jesam za zajednički život prije braka. Brak je jako bitna odluka u životu da bi kupovao mačka u vreći.