Tako se to radi!
- BHCluster
#52 Re: Tako se to radi!
karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?
mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
Pa na primjer kroz Sanski Most prolaze auta sa takvim zastavama ili zastavicama okacenim na retrovizorima pa nije problem? Zasto?
- gay activist
#53 Re: Tako se to radi!
Ne moram ni da pitam, ako ovako nastavimo idemo svi u tri lijepe...palermo wrote: Ne znam, ali na njima je da mi kažu. U suprotnom govorit će Saff ili Bošnjaci.net....a to nije dobro, ni za nas, ali bogami ni za vas.
A da ne govorim o tome, da bi bilo dobro da i razumne glave sa vaše strane, a ja nisam od onih koji misle da ih nema, isto tako javno upitaju te, ovaj put vaše, vlasti, kuda to mi idemo.
Razuma nema prvenstveno među običnim ljudima. Danas je najveći razum biti strogo individualan, ne petljati se u stvari i gledati samo svoju guzicu. Kakva država, politika, idetniteti i ostalo. Prvi političari to mijenjaju u svom interesu, što pokazuje da su razumniji od naroda. Njihova nerazumnost je u tome što manipuliraju, a za to je opet krivlji narod.
Iako zvuči šuplje, ipak misim da za običnog čovjeka ništa drugo nije razuman izbor.
- insomnia78
#54 Re: Tako se to radi!
Ne's vjerovati ali vecina Bosnjaka u podrinju je upavo tako razmisljala i postupala 92-egay activist wrote:Ne moram ni da pitam, ako ovako nastavimo idemo svi u tri lijepe...palermo wrote: Ne znam, ali na njima je da mi kažu. U suprotnom govorit će Saff ili Bošnjaci.net....a to nije dobro, ni za nas, ali bogami ni za vas.
A da ne govorim o tome, da bi bilo dobro da i razumne glave sa vaše strane, a ja nisam od onih koji misle da ih nema, isto tako javno upitaju te, ovaj put vaše, vlasti, kuda to mi idemo.
Razuma nema prvenstveno među običnim ljudima. Danas je najveći razum biti strogo individualan, ne petljati se u stvari i gledati samo svoju guzicu. Kakva država, politika, idetniteti i ostalo. Prvi političari to mijenjaju u svom interesu, što pokazuje da su razumniji od naroda. Njihova nerazumnost je u tome što manipuliraju, a za to je opet krivlji narod.
Iako zvuči šuplje, ipak misim da za običnog čovjeka ništa drugo nije razuman izbor.
Epilog znamo
- gay activist
#55 Re: Tako se to radi!
Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?
mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
- BHCluster
#56 Re: Tako se to radi!
Ima kroz Sanski Most...gay activist wrote:Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?
- Norm
#57 Re: Tako se to radi!
Cuj To...gay activist wrote:Refarendum nije uvijek demokratski način odlučivanja.BHCluster wrote: Referendum je demokratski nacin odlucivanja zar ne?
Kad je to tako zasto onda ta ista policija ne hapsi pripadike 2. Pjesadijskog puka OS BiH radi istog razloga?
A taj Puk, nemam pojma, vjerovatno se ne šetaju među svijetom.
Da li je glasanje na izborima demokratski nacin odlucivanja? Da li svi oni koji nisu glasali za DoDicka ili Baketa ili Covketa imaju pravo da zapoCMu rat, nemire, barikade, hapsenja jer su 'preglasani'???
- Matzan
#58 Re: Tako se to radi!
Ovo su patriotske zastave i nikog ne provociraju.

(Postrojavanje četničke bratije u Višegradu)

- gay activist
#59 Re: Tako se to radi!
Ne's vjerovati ali vecina Bosnjaka u podrinju je upavo tako razmisljala i postupala 92-einsomnia78 wrote: Ne moram ni da pitam, ako ovako nastavimo idemo svi u tri lijepe...
Epilog znamo[/quote]
Nijedna većina ni kod kojeg naroda nije tako razmišljala, pa ni kod Bošnjaka. Tako je trebalo razmišljati negdje 1989. ili ranije.
-
sumirprimus
#60 Re: Tako se to radi!
antifasisti po zvanicnoj politici i u udzbenicima...Matzan wrote:Ovo su patriotske zastave i nikog ne provociraju.![]()
-
dječak sa šibicama
#61 Re: Tako se to radi!
Mozda im smeta Orahova zbog Dudaka, pa su tamo "azurniji" sa ovakvim policijskim ispadima.
-
sumirprimus
#62 Re: Tako se to radi!
znaci izlazis iz okvira pristojnosti...ponasaj se...prica ti je ko supalj zub. niskoprofilna provokacija...gay activist wrote:
Nijedna većina ni kod kojeg naroda nije tako razmišljala, pa ni kod Bošnjaka. Tako je trebalo razmišljati negdje 1989. ili ranije.
-
statixx
#63 Re: Tako se to radi!

Ova ga je zemlja sa ovakvom vlascu i narodom kad-tad opet najebala. U RS-u odlucniji su u svojim stavovima i namjerama. SDA treba poraditi na zastiti vitalnih nacionalnih interesa.
-
sumirprimus
#64 Re: Tako se to radi!
ako nista pa i do maja 92 čapri je i bila smao u se i u svoje kljuse,nece nas,jebo ovo ba..ma nema sanse...
- insomnia78
#65 Re: Tako se to radi!
Dodao bih jos, za rat je potrebno dvoje i dva najgenijalnija vojna savjeta u istoriji ratovanja, prouciti i huknuti niz sebe te luga pa cetniku u ocisumirprimus wrote:ako nista pa i do maja 92 čapri je i bila smao u se i u svoje kljuse,nece nas,jebo ovo ba..ma nema sanse...
- Matzan
#66 Re: Tako se to radi!
Vitalni nacionalni interesi:statixx wrote:
Ova ga je zemlja sa ovakvom vlascu i narodom kad-tad opet najebala. U RS-u odlucniji su u svojim stavovima i namjerama. SDA treba poraditi na zastiti vitalnih nacionalnih interesa.
1. Poljine;
2. BH Telecom i ostala JP koja pozitivno posluju;
3. Bosna od Baščaršije do M. Dvora;
4. Uhljebljenje pouzdanih rodbinsko-stranačkih kadrova;
.....
- Chisum
#68 Re: Tako se to radi!
statixx wrote:
... SDA treba poraditi na zastiti vitalnih nacionalnih interesa...
Varas se ako misli da su nacionalni interesi prepusteni slucaju... evo, na primjer, Zara uvodi online kupon.
-
sumirprimus
#69 Re: Tako se to radi!
ma biži...mirza_15 wrote:pratim
-
sumirprimus
#70 Re: Tako se to radi!
imam ja do bosne ondaK 120 i kusur kmova.. 
- gay activist
#71 Re: Tako se to radi!
sumirprimus wrote:znaci izlazis iz okvira pristojnosti...ponasaj se...prica ti je ko supalj zub. niskoprofilna provokacija...gay activist wrote:
Iz ova dva upisa vidim da ti nemaš dobre volje da shvatiš ono što hoću reći.sumirprimus wrote:ako nista pa i do maja 92 čapri je i bila smao u se i u svoje kljuse,nece nas,jebo ovo ba..ma nema sanse...
Ti si to shvatio kao - pazite kako se ponašate, da se ne bi ponovila '92. To je potpuno suprotno onome što je suština mog stava. Govorim o tome da samo pojedinac može nešto riješiti u svoju korist, a kolektivi se svi ponašaju isto, kako onda tako i danas, što ne znači da će se to Bošnjacima obiti o glavu. Možda ovaj put to bude sa nekim drugim.
-
mirza_15
#72 Re: Tako se to radi!
Ma nisam 92-ge, necu ni sadasumirprimus wrote:ma biži...mirza_15 wrote:pratim
-
statixx
#73 Re: Tako se to radi!
A ima i druga strana te price, a to je "Ma nek me guze koliko im je volja, sam' nek je bosnjacka kita".Matzan wrote:Vitalni nacionalni interesi:statixx wrote:
1. Poljine;
2. BH Telecom i ostala JP koja pozitivno posluju;
3. Bosna od Baščaršije do M. Dvora;
4. Uhljebljenje pouzdanih rodbinsko-stranačkih kadrova;
.....
-
sumirprimus
#74 Re: Tako se to radi!
itekako ja shvatam..svoj ti poso.praznu slamu ti na drugom mjestu.gay activist wrote: Iz ova dva upisa vidim da ti nemaš dobre volje da shvatiš ono što hoću reći.
Ti si to shvatio kao - pazite kako se ponašate, da se ne bi ponovila '92. To je potpuno suprotno onome što je suština mog stava. Govorim o tome da samo pojedinac može nešto riješiti u svoju korist, a kolektivi se svi ponašaju isto, kako onda tako i danas, što ne znači da će se to Bošnjacima obiti o glavu. Možda ovaj put to bude sa nekim drugim.
- BHCluster
#75 Re: Tako se to radi!
To onda ispada sada pravilo u bh. entitetu RS, pitanje je hoce li policija tog bh. entiteta to uraditi?kurtzouma wrote:sad hapsi sve ko okači šahovnicu i 4 C
Zvanicni simboli bh. entiteta su:

Amblem

Zastava

I naravno drzavna obiljezja
Znaci sve druge zastave "izazivaju, raspaljuju nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrepeljivost, ili širi ideje o superiornosti jedne rase ili naroda nad drugim".
Drugim rijecima ova obiljezja to cine: