Tako se to radi!

Post Reply
palermo

#51 Re: Tako se to radi!

Post by palermo »

dupli
BHCluster

#52 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?

mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.

Pa na primjer kroz Sanski Most prolaze auta sa takvim zastavama ili zastavicama okacenim na retrovizorima pa nije problem? Zasto?
gay activist

#53 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

palermo wrote: Ne znam, ali na njima je da mi kažu. U suprotnom govorit će Saff ili Bošnjaci.net....a to nije dobro, ni za nas, ali bogami ni za vas.

A da ne govorim o tome, da bi bilo dobro da i razumne glave sa vaše strane, a ja nisam od onih koji misle da ih nema, isto tako javno upitaju te, ovaj put vaše, vlasti, kuda to mi idemo.
Ne moram ni da pitam, ako ovako nastavimo idemo svi u tri lijepe...
Razuma nema prvenstveno među običnim ljudima. Danas je najveći razum biti strogo individualan, ne petljati se u stvari i gledati samo svoju guzicu. Kakva država, politika, idetniteti i ostalo. Prvi političari to mijenjaju u svom interesu, što pokazuje da su razumniji od naroda. Njihova nerazumnost je u tome što manipuliraju, a za to je opet krivlji narod.

Iako zvuči šuplje, ipak misim da za običnog čovjeka ništa drugo nije razuman izbor.
insomnia78

#54 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

gay activist wrote:
palermo wrote: Ne znam, ali na njima je da mi kažu. U suprotnom govorit će Saff ili Bošnjaci.net....a to nije dobro, ni za nas, ali bogami ni za vas.

A da ne govorim o tome, da bi bilo dobro da i razumne glave sa vaše strane, a ja nisam od onih koji misle da ih nema, isto tako javno upitaju te, ovaj put vaše, vlasti, kuda to mi idemo.
Ne moram ni da pitam, ako ovako nastavimo idemo svi u tri lijepe...
Razuma nema prvenstveno među običnim ljudima. Danas je najveći razum biti strogo individualan, ne petljati se u stvari i gledati samo svoju guzicu. Kakva država, politika, idetniteti i ostalo. Prvi političari to mijenjaju u svom interesu, što pokazuje da su razumniji od naroda. Njihova nerazumnost je u tome što manipuliraju, a za to je opet krivlji narod.

Iako zvuči šuplje, ipak misim da za običnog čovjeka ništa drugo nije razuman izbor.
Ne's vjerovati ali vecina Bosnjaka u podrinju je upavo tako razmisljala i postupala 92-e
Epilog znamo
gay activist

#55 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?

mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?
BHCluster

#56 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

gay activist wrote:

Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?
Ima kroz Sanski Most...
Norm

#57 Re: Tako se to radi!

Post by Norm »

gay activist wrote:
BHCluster wrote: Referendum je demokratski nacin odlucivanja zar ne?

Kad je to tako zasto onda ta ista policija ne hapsi pripadike 2. Pjesadijskog puka OS BiH radi istog razloga?
Refarendum nije uvijek demokratski način odlučivanja.
A taj Puk, nemam pojma, vjerovatno se ne šetaju među svijetom. :D
Cuj To...
Da li je glasanje na izborima demokratski nacin odlucivanja? Da li svi oni koji nisu glasali za DoDicka ili Baketa ili Covketa imaju pravo da zapoCMu rat, nemire, barikade, hapsenja jer su 'preglasani'???
Matzan

#58 Re: Tako se to radi!

Post by Matzan »

Ovo su patriotske zastave i nikog ne provociraju. :zzzz:

Image

(Postrojavanje četničke bratije u Višegradu)
gay activist

#59 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

insomnia78 wrote: Ne moram ni da pitam, ako ovako nastavimo idemo svi u tri lijepe...

Ne's vjerovati ali vecina Bosnjaka u podrinju je upavo tako razmisljala i postupala 92-e
Epilog znamo[/quote]

Nijedna većina ni kod kojeg naroda nije tako razmišljala, pa ni kod Bošnjaka. Tako je trebalo razmišljati negdje 1989. ili ranije.
sumirprimus

#60 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

Matzan wrote:Ovo su patriotske zastave i nikog ne provociraju. :zzzz:

Image

(Postrojavanje četničke bratije u Višegradu)
antifasisti po zvanicnoj politici i u udzbenicima... :oops:
dječak sa šibicama

#61 Re: Tako se to radi!

Post by dječak sa šibicama »

Mozda im smeta Orahova zbog Dudaka, pa su tamo "azurniji" sa ovakvim policijskim ispadima.
sumirprimus

#62 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

gay activist wrote:
Nijedna većina ni kod kojeg naroda nije tako razmišljala, pa ni kod Bošnjaka. Tako je trebalo razmišljati negdje 1989. ili ranije.
znaci izlazis iz okvira pristojnosti...ponasaj se...prica ti je ko supalj zub. niskoprofilna provokacija...
statixx

#63 Re: Tako se to radi!

Post by statixx »

Image

Ova ga je zemlja sa ovakvom vlascu i narodom kad-tad opet najebala. U RS-u odlucniji su u svojim stavovima i namjerama. SDA treba poraditi na zastiti vitalnih nacionalnih interesa. :D
sumirprimus

#64 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

ako nista pa i do maja 92 čapri je i bila smao u se i u svoje kljuse,nece nas,jebo ovo ba..ma nema sanse...
insomnia78

#65 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:ako nista pa i do maja 92 čapri je i bila smao u se i u svoje kljuse,nece nas,jebo ovo ba..ma nema sanse...
Dodao bih jos, za rat je potrebno dvoje i dva najgenijalnija vojna savjeta u istoriji ratovanja, prouciti i huknuti niz sebe te luga pa cetniku u oci
Matzan

#66 Re: Tako se to radi!

Post by Matzan »

statixx wrote:Image

Ova ga je zemlja sa ovakvom vlascu i narodom kad-tad opet najebala. U RS-u odlucniji su u svojim stavovima i namjerama. SDA treba poraditi na zastiti vitalnih nacionalnih interesa. :D
Vitalni nacionalni interesi:

1. Poljine;

2. BH Telecom i ostala JP koja pozitivno posluju;

3. Bosna od Baščaršije do M. Dvora;

4. Uhljebljenje pouzdanih rodbinsko-stranačkih kadrova;

.....
mirza_15

#67 Re: Tako se to radi!

Post by mirza_15 »

pratim
Chisum

#68 Re: Tako se to radi!

Post by Chisum »

... SDA treba poraditi na zastiti vitalnih nacionalnih interesa... :D

Varas se ako misli da su nacionalni interesi prepusteni slucaju... evo, na primjer, Zara uvodi online kupon.
sumirprimus

#69 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

mirza_15 wrote:pratim
ma biži...
sumirprimus

#70 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

imam ja do bosne ondaK 120 i kusur kmova.. :D
gay activist

#71 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

sumirprimus wrote:
gay activist wrote:
znaci izlazis iz okvira pristojnosti...ponasaj se...prica ti je ko supalj zub. niskoprofilna provokacija...
sumirprimus wrote:ako nista pa i do maja 92 čapri je i bila smao u se i u svoje kljuse,nece nas,jebo ovo ba..ma nema sanse...
Iz ova dva upisa vidim da ti nemaš dobre volje da shvatiš ono što hoću reći.
Ti si to shvatio kao - pazite kako se ponašate, da se ne bi ponovila '92. To je potpuno suprotno onome što je suština mog stava. Govorim o tome da samo pojedinac može nešto riješiti u svoju korist, a kolektivi se svi ponašaju isto, kako onda tako i danas, što ne znači da će se to Bošnjacima obiti o glavu. Možda ovaj put to bude sa nekim drugim.
mirza_15

#72 Re: Tako se to radi!

Post by mirza_15 »

sumirprimus wrote:
mirza_15 wrote:pratim
ma biži...
Ma nisam 92-ge, necu ni sada :mrgreen: Mada, mogle bi se malo zamjeniti uloge sa nekima. :mrgreen:
statixx

#73 Re: Tako se to radi!

Post by statixx »

Matzan wrote:

Vitalni nacionalni interesi:

1. Poljine;

2. BH Telecom i ostala JP koja pozitivno posluju;

3. Bosna od Baščaršije do M. Dvora;

4. Uhljebljenje pouzdanih rodbinsko-stranačkih kadrova;

.....
A ima i druga strana te price, a to je "Ma nek me guze koliko im je volja, sam' nek je bosnjacka kita". :D
sumirprimus

#74 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

gay activist wrote: Iz ova dva upisa vidim da ti nemaš dobre volje da shvatiš ono što hoću reći.
Ti si to shvatio kao - pazite kako se ponašate, da se ne bi ponovila '92. To je potpuno suprotno onome što je suština mog stava. Govorim o tome da samo pojedinac može nešto riješiti u svoju korist, a kolektivi se svi ponašaju isto, kako onda tako i danas, što ne znači da će se to Bošnjacima obiti o glavu. Možda ovaj put to bude sa nekim drugim.
itekako ja shvatam..svoj ti poso.praznu slamu ti na drugom mjestu.
BHCluster

#75 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

kurtzouma wrote:sad hapsi sve ko okači šahovnicu i 4 C
To onda ispada sada pravilo u bh. entitetu RS, pitanje je hoce li policija tog bh. entiteta to uraditi?

Zvanicni simboli bh. entiteta su:

Image
Amblem
Image
Zastava
Image
I naravno drzavna obiljezja

Znaci sve druge zastave "izazivaju, raspaljuju nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrepeljivost, ili širi ideje o superiornosti jedne rase ili naroda nad drugim".

Drugim rijecima ova obiljezja to cine:
Image
Image
Image
Post Reply