PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Moderator: Benq
-
Mustang1
#51 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Ja igricu placam 50 KM .. Igram je mjesecima .. Evo npr. Fifa 15,Gta V,Battlefield Hardline, .. Platio sam po 50 KM a igram i igrat cu jos pola godine sigurno prve dvije a ovu zadnji i duze sigurno jer je tek izasla i ona traje duze i cvrku sam igrao duze od godine .. Pa ti sad skontaj 150 KM na godinu dana uzivanja ili to tvoje mijenjanje igrica cim prijedjes .. Ako je puno dati 150 KM za svoj ceif da igras ko covjek onda ti daj za telefon i igraj na njemu
-
febo_acm
#52 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Ja sam FIFU platio 100 KM, GTA V 100 KM, NBA 2K15 49 KM i Last of Us 25 KM... Ja sam miran idućih 6-7 mjeseci do FIFE 16 
+ uskoro ću dodati još jedan account od jarana i platit će pola ovih igri i znači 4 igre nekih 280 KM/2=140 KM. Ljepota, mogu igrati online ko čovjek.
+ uskoro ću dodati još jedan account od jarana i platit će pola ovih igri i znači 4 igre nekih 280 KM/2=140 KM. Ljepota, mogu igrati online ko čovjek.
-
The Realist
#53 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Što se tiče on-line igranja, niko ne brani njemu da kupi original i za PC, ima i steam, daju super akcije često (tako ja uzimam što želim originalno) i još se ne može pokvariti igra.
Ali opet mu ostaje opcija da neke druge skida preko torrenta, koje ne misli on-line igrati, ili za koje ne bi dao novac.
Ali opet mu ostaje opcija da neke druge skida preko torrenta, koje ne misli on-line igrati, ili za koje ne bi dao novac.
- Raigor Stonehoof
#54 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
ja sam Dotu platio 0km i imam oko 4000 sati na njoj i igracu je narednih godina josMustang1 wrote:Ja igricu placam 50 KM .. Igram je mjesecima .. Evo npr. Fifa 15,Gta V,Battlefield Hardline, .. Platio sam po 50 KM a igram i igrat cu jos pola godine sigurno prve dvije a ovu zadnji i duze sigurno jer je tek izasla i ona traje duze i cvrku sam igrao duze od godine .. Pa ti sad skontaj 150 KM na godinu dana uzivanja ili to tvoje mijenjanje igrica cim prijedjes .. Ako je puno dati 150 KM za svoj ceif da igras ko covjek onda ti daj za telefon i igraj na njemu
Fifu sam se zajebo i platio je 70KM na dan kad je izasla, i odigrao ukupno 3 online utakmice, a na offline karijeri sam u 2021. godini.
NBA2K15 sam platio 0KM, i nabio pofin broj sati u MyCareer modu. Kupio sam original jednu od starijih verzija, ono kad je Kobe bio na naslovnoj, i skontao da je multiplayer potpuno nepotreban.
GTA cu igrati kad izadje crack, (i platicu je 0 KM) svakako je single player prica i poenta igre.
U medjuvremenu te pare koje ti MORAS dati da bi ikako igrao ja povremeno potrosim na hardver tipa gamerski mis, mehanicku tastaturu i sl. Jos mi zena kupi wireless slusalice, ih
-
Mustang1
#55 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Offline presao za 3 dana a online igram evo 5-6. mjesec koliko vec ima od kad je igra izasla .. Ovdje se odjavljujem dzaba se pocinjem nervirati odoh se ispuhati u teretanuRaigor Stonehoof wrote:ja sam Dotu platio 0km i imam oko 4000 sati na njoj i igracu je narednih godina josMustang1 wrote:Ja igricu placam 50 KM .. Igram je mjesecima .. Evo npr. Fifa 15,Gta V,Battlefield Hardline, .. Platio sam po 50 KM a igram i igrat cu jos pola godine sigurno prve dvije a ovu zadnji i duze sigurno jer je tek izasla i ona traje duze i cvrku sam igrao duze od godine .. Pa ti sad skontaj 150 KM na godinu dana uzivanja ili to tvoje mijenjanje igrica cim prijedjes .. Ako je puno dati 150 KM za svoj ceif da igras ko covjek onda ti daj za telefon i igraj na njemu
Fifu sam se zajebo i platio je 70KM na dan kad je izasla, i odigrao ukupno 3 online utakmice, a na offline karijeri sam u 2021. godini.
NBA2K15 sam platio 0KM, i nabio pofin broj sati u MyCareer modu. Kupio sam original jednu od starijih verzija, ono kad je Kobe bio na naslovnoj, i skontao da je multiplayer potpuno nepotreban.
GTA cu igrati kad izadje crack, (i platicu je 0 KM) svakako je single player prica i poenta igre.
U medjuvremenu te pare koje ti MORAS dati da bi ikako igrao ja povremeno potrosim na hardver tipa gamerski mis, mehanicku tastaturu i sl. Jos mi zena kupi wireless slusalice, ihsreci nikad kraja.
- Raigor Stonehoof
#56 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
bolje ti je da sjednes, udahnes duboko i raskrstis sa sobom da si se zajebo 
kao sto realist rece, pc moze sve sto moze i konzola + krek. na konzoli kreka neeeeeeeeema. ima samo heroin
kao sto realist rece, pc moze sve sto moze i konzola + krek. na konzoli kreka neeeeeeeeema. ima samo heroin
- Altsa
#57 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
ne moze normalno ali isto tako ne mozes kupiti nov pc za 300 KM.Raigor Stonehoof wrote:mozes li na konzoli od 1000 km napisati CV i poslati ga poslodavcu
ili mozda otvoriti FB i cuti se s prijateljem
ili mozda obraditi sliku i stavit svoju glavu na hulkovo tijelo
ili igrati dotu, najveci e-sport danasnjice![]()
sve to mozes na pcu od 300 km
- ferratilis
#58 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Kao što već reče čovjek: Dota 2. Trenutno sam u fazi učenja i gram sa botovima, ali mi je jasno zašto je igra toliko popularna. možda je i najjači argument za PC upravo dota, mislim da ću se navući za čitav život. Meni dovoljno.
GTA sam prerastao, a multiplayer u takvim igrama me ne zanima, imam 24 godine u dupetu i igra mi se nešto gdje je moj skill proporcionalan uloženom vremenu u igri.
Ma nek igra ko šta želi, svi bacamo neka subjektivna mišljenja bezze, igre ne služe za svađu niti su nužna stvar u životu. nek radi kome šta volja

GTA sam prerastao, a multiplayer u takvim igrama me ne zanima, imam 24 godine u dupetu i igra mi se nešto gdje je moj skill proporcionalan uloženom vremenu u igri.
Ma nek igra ko šta želi, svi bacamo neka subjektivna mišljenja bezze, igre ne služe za svađu niti su nužna stvar u životu. nek radi kome šta volja
- Raigor Stonehoof
#59 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
moral bit nov?

- Altsa
#60 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Mora. Jer ni polovna konzola nije onda 1000 KM. A sa ovim gore pc mozes igrati samo tetrisa
jer sam u potpunosti imao isti. malo zahtijevnije igrice ne mogu da se igraju.
Last edited by Altsa on 25/03/2015 15:36, edited 2 times in total.
-
l33t
#61 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
tastatura i miš spojeni na konzolu
PC spojen na TV sa ( mišem i tastaturom ili dzojstikom)
the end
PC spojen na TV sa ( mišem i tastaturom ili dzojstikom)
the end
- Raigor Stonehoof
#62 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
nije al jest 300, isto ko ovaj pc. koji ce pokrenuti, doduse ne u bas visokokvalitetnoj graficiAltsa wrote:Mora. Jer ni polovna konzola nije onda 1000 KM.
Edit: CHUMLEE
- Altsa
#63 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
glupo je uopste raspravljati. neko voli vise da se igra na pc neko na konzoli. meni je draze na pc a imam i ne cipovani PS3. kupim 5-6 igrica godisnje. kad ih zavrsim prodam ili zamjenim za druge. i sve tako u krug. moram priznati da je konzola prakticnija- moze se zaleci i igrati u bilo kojoj od soba.Raigor Stonehoof wrote:nije al jest 300, isto ko ovaj pc. koji ce pokrenuti, doduse ne u bas visokokvalitetnoj graficiAltsa wrote:Mora. Jer ni polovna konzola nije onda 1000 KM.vecinu danasnjih igara.
Edit: CHUMLEE
Last edited by Altsa on 25/03/2015 15:43, edited 1 time in total.
-
The Realist
#64 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Mislim da ovdje nije to pitanje, jer to je jasno. Ja sam napisao, volim Nintendo i planiram isti nabaviti, a.B.d.!Altsa wrote: glupo je uopste raspravljati. neko voli vise da se igra na pc neko na konzoli. meni je draze na pc a imam i ne cipovani PS3. kupim 5-6 igrica godisnje. kad ih zavrsim prodam i kupim drugu. i sve tako u krug.
Ovdje se radi o nekome ko je izgleda ograničen novcem, a onda je ipak bolje uzeti PC, barem po mom mišljenju, jer na steamu može čekati akciju da kupi igru, a do tada igrait crack-ovane igre, plus što ima veći izbor igara, te može koristiti PC i za druge stvari.
Btw. ne znam zašto se gore spominje cifra od 300KM, kad je u uvodnom postu spomenuti PS4 i XBOX one, tako da se traži PC u vrijedno 800-900KM, ili koliko već koštaju te konzole kod nas.
- Altsa
#65 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
ma neko provuce pc za 250-300 KMThe Realist wrote:Mislim da ovdje nije to pitanje, jer to je jasno. Ja sam napisao, volim Nintendo i planiram isti nabaviti, a.B.d.!Altsa wrote: glupo je uopste raspravljati. neko voli vise da se igra na pc neko na konzoli. meni je draze na pc a imam i ne cipovani PS3. kupim 5-6 igrica godisnje. kad ih zavrsim prodam i kupim drugu. i sve tako u krug.
Ovdje se radi o nekome ko je izgleda ograničen novcem, a onda je ipak bolje uzeti PC, barem po mom mišljenju, jer na steamu može čekati akciju da kupi igru, a do tada igrait crack-ovane igre, plus što ima veći izbor igara, te može koristiti PC i za druge stvari.
Btw. ne znam zašto se gore spominje cifra od 300KM, kad je u uvodnom postu spomenuti PS4 i XBOX one, tako da se traži PC u vrijedno 800-900KM, ili koliko već koštaju te konzole kod nas.
-
The Realist
#66 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Da, ali za 800-900KM se može itekako pristojan PC uzeti i onda polako nadograđivati u zvijer, ako neko želi.Altsa wrote: ma neko provuce pc za 250-300 KM
-
febo_acm
#67 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Od dileme konzola/PC za igranje smo došli na to da se sa konzolom ne može poslati CV poslodavcu... Mislim da je sa ovim tema prekucana 
- Maharadza
- Raigor Stonehoof
#69 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Mozel ovaj sta pokrenutThe Realist wrote:Da, ali za 800-900KM se može itekako pristojan PC uzeti i onda polako nadograđivati u zvijer, ako neko želi.Altsa wrote: ma neko provuce pc za 250-300 KM

-
The Realist
#70 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Dođe li monitor uz to? Mora se to uračunati i to dobar monitor, sa visokom rezolucijom.Raigor Stonehoof wrote:Mozel ovaj sta pokrenutThe Realist wrote:Da, ali za 800-900KM se može itekako pristojan PC uzeti i onda polako nadograđivati u zvijer, ako neko želi.Altsa wrote: ma neko provuce pc za 250-300 KM
PS
Ali vidim nisu skupi fakat, kada budem sebi uzimao novi, neću ni morati puno platiti
- Raigor Stonehoof
#71 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
ne dodje. ali to je relevantno jedino ako uz cijenu konzole racunas i tv 
-
The Realist
#72 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Dobro, mislim da ne treba tako razdvajati, jer konzolu neće niko kupovati ko već nema TV, dok uz PC skoro uvijek kupuješ monitor, osim ako već nemaš neki dobar, ali to je diskutabilno.Raigor Stonehoof wrote:ne dodje. ali to je relevantno jedino ako uz cijenu konzole racunas i tv
Valjda liku treba pomoći šta da odluči
- mobile9
#73 Re: PC vs Gaming konzole - istog cijenovnog ranga
mobile9 wrote:Da li je po vama bolje uzeti PC za cijenu koju bi dali recimo za najnoviju konzolu PS4 ili Xbox One? Znamo da svaka nova igra za PC zahtjeva sve jači hardver pa je nakon nekog vremena potrebno neke komponente nadograditi odnosno da li se za cijenu konzole može uzeti dovoljno jak PC da se nosi par godina s konzolama bez nadograđivanja i što se tiče gamepad-a nisu sve igre kompaktibilne sa dualshock ili xbox gamepad-om pa to nekima smeta jer nije svako za igranja na tastaturi..ako još šta imate za dodati napišite.
-
The Realist
#74 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
PC je bolje uzeti u tvojoj situaciji
.
- Raigor Stonehoof
#75 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga
Pa i TV ako imas nekad hoces igrati dok drugi ukucani hoce gledati TV jel. Jebo taj cejf ako ne mozes zasjest kad ti hoces.The Realist wrote:Dobro, mislim da ne treba tako razdvajati, jer konzolu neće niko kupovati ko već nema TV, dok uz PC skoro uvijek kupuješ monitor, osim ako već nemaš neki dobar, ali to je diskutabilno.Raigor Stonehoof wrote:ne dodje. ali to je relevantno jedino ako uz cijenu konzole racunas i tv
Valjda liku treba pomoći šta da odluči.
S druge strane ja sam svoj 24'' monitor kupio davno i evo treci PC na njemu koristim.