Sprej za samoodbranu
-
shandrprcSA
#51 Re: Sprej za samoodbranu
a sto bi najeb'o?
-
Nestea31
#52 Re: Sprej za samoodbranu
Nisam se pronasla u vasoj konstataciji.Zakon je jasan,i sta je tu problem? Zelim da postujem zakon svoje drzave,i ni tu ne vidim problem.Reisova wrote:Ma ja, vazda pošteni najebe...a vamo ljudi sa toljagama hodaju a ti bezzzee se sa sprejom prijavljuješ...Nestea31 wrote:Ja sam prije par godina uzela mami i sebi.Kopija CIPS prijave, kopija licne karte i sa racunom u PU po mjestu prebivalista, prijavis posjedovanje peper-spreja.
Na kraju krajeva to je svaciji licni izbor.
Ja sam svoj napravila.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#53 Re: Sprej za samoodbranu
Nije problem imati neprijavljeni sprej, jer policija ne pretresa građane tek tako po ulici. Problem je kada dođe do upotrebe tog neprijavljenog spreja.
-
haos1
-
haos1
#55 Re: Sprej za samoodbranu
zelis da postujes zakon drzave koja isti ne moze primjeniti na svima. eto sutra da te neki narkos odluci opljackati za svoj dnevni fiks i ubije te, drzava to nikako ne moze sprijeciti, i ti zelis postovati zakon drzave koja ni na koji nacin ne pruza zastitu svojim gradjanima.Nestea31 wrote: Zelim da postujem zakon svoje drzave,i ni tu ne vidim problem.
Ja sam svoj napravila.
- druzeljubiva
#56 Re: Sprej za samoodbranu
Evo ponuda za one koje se odluce da kupe sprej
20 KM dva pepper spreja preko eKupona
http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/osje ... letter-871
20 KM dva pepper spreja preko eKupona
-
haos1
#57 Re: Sprej za samoodbranu
ma jebes to, upaljac i bilo koji sprej ima da ga przi vise nego bilo kakav suzavac.
Last edited by haos1 on 13/03/2015 12:25, edited 1 time in total.
-
Walther
#58 Re: Sprej za samoodbranu
...
Last edited by Walther on 13/03/2015 12:27, edited 1 time in total.
-
Walther
#59 Re: Sprej za samoodbranu
Da, kad dodje do silovanja najveci problem ce biti sprej... A i zenska ce se vjerovatno plaho sekirati zbog prijave u vezi spreja...stetoskop wrote:Nije problem imati neprijavljeni sprej, jer policija ne pretresa građane tek tako po ulici. Problem je kada dođe do upotrebe tog neprijavljenog spreja.
- Dozer
#60 Re: Sprej za samoodbranu
Ma seke imaju kamaru vlastitog oruzja na raspolaganju, samo trebaju malo istrenirati menalni sklop.
1. Nokti
Bilo koje duzine vise su nego dovoljni za efikasnu samoodbranu. Dovoljno je napadaca ubosti u oci. Mali problem je sto napadnuta par sekundi treba ostati dovoljno prisebna, a kako bi napadacu dozvolila da joj pridje. Ovo ce ga onesposobiti na minimalno par sekundi, a to moze biti sasvim dovoljno vremena za bijeg, ili za primjenu jos neke od naredne dvije tacke/tehnike.
2. Tasna
Vecina djevojaka/zena ima sa sobom tasnu/torbu/torbicu. Na dno svake varijante se uvijek moze poloziti, a i fiksirati, komad metala odgovarajuceg oblika. Pri napadu jednostavno napadaca osinuti tasnom. 99% napadaca se nece pretjerano braniti od tasne, jer ne ocekuju da je toliko teska da bi im naudila. Ali, pogodak u glavu tasnom koja ima navedenu modifikaciju zasigurno ce napadacu ostaviti veliki upitnik nad glavom. Naravno, kada dodje sebi. Ovakva tasna jeste malo teza za nosanje, ali mislim da je to podnosljiv teret
3. Kajgana
Svima dobro poznati udarac nogom u medjunozje napadaca, a potrebno je samo malo prisebnosti. Ko ima malo vise prisebnosti, cak ce napadaca i navesti da pomisli da je zrtva potpuno bespomocna (saginjanjem uz sticenje glave rukama, molbama i sl.), a zatim ce neocekivano i punom raspolozivom snagom smjestiti svoju jacu nogu (desna, najcesce) medju njegove noge. Ovo ce ga zasigurno zaustaviti na minimalno par sekundi, nakon cega je pozeljno primijeniti korak 2., ili ponoviti korak 3, ali ovaj put nisaneci vrh njegove brade ili grlo.
4. Stikle
Svima poznati modni detalj ljepseg spola, ali koji moze biti puno vise od toga, tj. u slucaju potrebe moze postati i te kakvo oruzje. One malo razgibanije, tj. koje mogu dici nogu iznad svoga struka, ovaj "alat" mogu koristiti zabijajuci ga u napadacevu nogu par cm iznad koljena (za one koje/i polete da kazu "pa mogu dici nogu di koljena i ovako i onako", savjet - taj udarac nema dovoljno snage). Ako je stikla tanka - efekat je bolji, a ogleda se u tome da ce mu se taj misic automatski zgrciti, a bol ce biti prilicno velika, tako da ce sigurno stati na bar 2-3 sekunde, a sto je dovoljno vremena za primjenu neke od prethodne 3 tehnike. A,o je stikla deblja/sira, tada nisanite direktno u gornji dio koljena.
Eto, seke, nadjite se i malo vjezbajte.
1. Nokti
Bilo koje duzine vise su nego dovoljni za efikasnu samoodbranu. Dovoljno je napadaca ubosti u oci. Mali problem je sto napadnuta par sekundi treba ostati dovoljno prisebna, a kako bi napadacu dozvolila da joj pridje. Ovo ce ga onesposobiti na minimalno par sekundi, a to moze biti sasvim dovoljno vremena za bijeg, ili za primjenu jos neke od naredne dvije tacke/tehnike.
2. Tasna
Vecina djevojaka/zena ima sa sobom tasnu/torbu/torbicu. Na dno svake varijante se uvijek moze poloziti, a i fiksirati, komad metala odgovarajuceg oblika. Pri napadu jednostavno napadaca osinuti tasnom. 99% napadaca se nece pretjerano braniti od tasne, jer ne ocekuju da je toliko teska da bi im naudila. Ali, pogodak u glavu tasnom koja ima navedenu modifikaciju zasigurno ce napadacu ostaviti veliki upitnik nad glavom. Naravno, kada dodje sebi. Ovakva tasna jeste malo teza za nosanje, ali mislim da je to podnosljiv teret
3. Kajgana
Svima dobro poznati udarac nogom u medjunozje napadaca, a potrebno je samo malo prisebnosti. Ko ima malo vise prisebnosti, cak ce napadaca i navesti da pomisli da je zrtva potpuno bespomocna (saginjanjem uz sticenje glave rukama, molbama i sl.), a zatim ce neocekivano i punom raspolozivom snagom smjestiti svoju jacu nogu (desna, najcesce) medju njegove noge. Ovo ce ga zasigurno zaustaviti na minimalno par sekundi, nakon cega je pozeljno primijeniti korak 2., ili ponoviti korak 3, ali ovaj put nisaneci vrh njegove brade ili grlo.
4. Stikle
Svima poznati modni detalj ljepseg spola, ali koji moze biti puno vise od toga, tj. u slucaju potrebe moze postati i te kakvo oruzje. One malo razgibanije, tj. koje mogu dici nogu iznad svoga struka, ovaj "alat" mogu koristiti zabijajuci ga u napadacevu nogu par cm iznad koljena (za one koje/i polete da kazu "pa mogu dici nogu di koljena i ovako i onako", savjet - taj udarac nema dovoljno snage). Ako je stikla tanka - efekat je bolji, a ogleda se u tome da ce mu se taj misic automatski zgrciti, a bol ce biti prilicno velika, tako da ce sigurno stati na bar 2-3 sekunde, a sto je dovoljno vremena za primjenu neke od prethodne 3 tehnike. A,o je stikla deblja/sira, tada nisanite direktno u gornji dio koljena.
Eto, seke, nadjite se i malo vjezbajte.
-
Nestea31
#61 Re: Sprej za samoodbranu
To je tvoj stav, i ja ga postujem.haos1 wrote:zelis da postujes zakon drzave koja isti ne moze primjeniti na svima. eto sutra da te neki narkos odluci opljackati za svoj dnevni fiks i ubije te, drzava to nikako ne moze sprijeciti, i ti zelis postovati zakon drzave koja ni na koji nacin ne pruza zastitu svojim gradjanima.Nestea31 wrote: Zelim da postujem zakon svoje drzave,i ni tu ne vidim problem.
Ja sam svoj napravila.
Ali ja imam drugaciji.
-
mudrac2
#62 Re: Sprej za samoodbranu
evo listam zakon i nigdje ne vidim da je propisana sankcija za neprijavljivanje spreja?????????vjetropirka wrote:kada kupuješ u army shopu taj sprej, kopiraju tvoju ličnu kartu i izdaju ti račun . uz taj račun , moraš napisati i ovjeriti izjavu u koje svrhe si nabavio taj sprej , i sve to predati nadležnoj policijskoj upravi.Tvrtko II Kotromanić wrote:Gledam po ovom army shopu ovdje u sa, vidim ima taj neki sprej za samoodbranu, kaze moze se koristit i protiv pasa i protiv napadaca..
mislim da uzmem jedan za mamu i sestru, uzimajuci u vidu kako crna hronika napredujea svakako znam da ih samo zene i smiju nositi
dakle koja je procedura, uzeti sprej i sa istim otici u MUP pa prijaviti ili?
kazne , ukoliko se nađe taj sprej bez odobrenja je 500 KM .
-
mudrac2
#63 Re: Sprej za samoodbranu
a ako su umjetni?Dozer wrote:Ma seke imaju kamaru vlastitog oruzja na raspolaganju, samo trebaju malo istrenirati menalni sklop.
1. Nokti
valja nosati tu tenk tašnu povazdanDozer wrote:2. Tasna
u startu diskriminiraš, napadač može biti i žena pa štaš onda razbit?Dozer wrote:3. Kajgana
nako valaDozer wrote:4. Stikle
od svih ovih savjeta korisnije im je da vježbaju vrištanje.Dozer wrote:Eto, seke, nadjite se i malo vjezbajte.
- O'zone
- Globalni moderator
#64 Re: Sprej za samoodbranu
Ko hoće sprej evo na e-kuponu ima akcija u Army shopu-dva spreja za cijenu jednoga. 11% OC, 50 ml, u verzijama fog ili jet.
- O'zone
- Globalni moderator
#66 Re: Sprej za samoodbranu
Jes za stršljene i ose.haos1 wrote:ovo je zakon.
Hodaš ulicom i naletiš na tipa koji ti traži mobitel ili pare i onda ti iz jednog džepa vadiš bocu spreja od minimalno 250 ml iz drugog upaljač te uperiš prema njemu.
-
mudrac2
#67 Re: Sprej za samoodbranu
a onda je najbolje nositi plinsku letlampu sa integrisanim upaljačem.O'zone wrote:Jes za stršljene i ose.haos1 wrote:ovo je zakon.
Hodaš ulicom i naletiš na tipa koji ti traži mobitel ili pare i onda ti iz jednog džepa vadiš bocu spreja od minimalno 250 ml iz drugog upaljač te uperiš prema njemu.
Nego jel mogu muški kupiti ove suzavce ili baš moraju žene lično?
-
haos1
#68 Re: Sprej za samoodbranu
zene mogu samo, i to uz dokumente i prijavu u policiji. dobra ova ideja sto se tice let lampe, hahahha...mudrac2 wrote: a onda je najbolje nositi plinsku letlampu sa integrisanim upaljačem.
bukvalac.O'zone wrote: Jes za stršljene i ose.
- O'zone
- Globalni moderator
#69 Re: Sprej za samoodbranu
Ma jok bahaos1 wrote:zene mogu samo, i to uz dokumente i prijavu u policiji. dobra ova ideja sto se tice let lampe, hahahha...mudrac2 wrote: a onda je najbolje nositi plinsku letlampu sa integrisanim upaljačem.
bukvalac.O'zone wrote: Jes za stršljene i ose.
Jedno vrijeme sam nosio one male dezodoranse od 50ml sa sobom u džepu u slučaju ne daj bože da se oznojim previše pri bježanju od razbojnika da mogu da se osvježim
- bombašica
#70 Re: Sprej za samoodbranu
Meni je momak kupio sprej u KM-u na Stupu, što znači da mogu i muški.mudrac2 wrote:a onda je najbolje nositi plinsku letlampu sa integrisanim upaljačem.O'zone wrote:Jes za stršljene i ose.haos1 wrote:ovo je zakon.
-
shandrprcSA
#71 Re: Sprej za samoodbranu
moze al' na tvoju licnubombašica wrote: Meni je momak kupio sprej u KM-u na Stupu, što znači da mogu i muški.
- bombašica
#72 Re: Sprej za samoodbranu
Ne, bez moje lične karte je kupljen sprej.
- O'zone
- Globalni moderator
#73 Re: Sprej za samoodbranu
U KM Trade imaju za peper sprej protiv napada pasa sa slikom džukele na njemu manje i veće pakovanje ali mene je odbilo što je samo 3% OC u njemu.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#74 Re: Sprej za samoodbranu
Ovo je majka po amerikenjski knuckles

Za malo tvrdokornije hajvane jaw breaker

Ili ova egzotika

Za malo tvrdokornije hajvane jaw breaker

Ili ova egzotika

- vješalica
#75 Re: Sprej za samoodbranu
Boxeri zabranjeni imas li sta drugo?
Solnu kiselinu ubaciti u neki rasprsivac i naprskati ko ga jebe