Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
- Alfons Kauders
Mogli bi, jasta, Bog Bosni dao budala da nam nikad ne zafali...rei wrote:Tako bi mogli u nedogled sa ovakvim pitanjima.... hajd sretno vam
Pozdrav !
- Alfons Kauders
A ja mu pravim drustvo, pa zajedno vlahujemo !Fair Life wrote:Prenj je dakle mrski Vla'. Uuuuuuuuu, jeb'o te...Alfons Kauders wrote:Ilidzanac, Prenj je "istrajan na svojoj pravoslavnoj liniji?"![]()
![]()
Koji tripovi majko moja !
- Fair Life
Evo vam od mene jedna "kasica prasica".Alfons Kauders wrote:A ja mu pravim drustvo, pa zajedno vlahujemo !Fair Life wrote:Prenj je dakle mrski Vla'. Uuuuuuuuu, jeb'o te...Alfons Kauders wrote:Ilidzanac, Prenj je "istrajan na svojoj pravoslavnoj liniji?"![]()
![]()

- Alfons Kauders
Vid ga, isti Slobo...Fair Life wrote:Evo vam od mene jedna "kasica prasica".Alfons Kauders wrote:A ja mu pravim drustvo, pa zajedno vlahujemo !Fair Life wrote:Prenj je dakle mrski Vla'. Uuuuuuuuu, jeb'o te...
Daj ba Fair neko janje na raznju, eto mrskog komunjarskog 1. maja !
- Fair Life
Evo ti Jagnje
Imam jagnje maleno
Imam jagnje maleno,
runo mu je svileno,
povazdan se igram s njim,
kao s drugom iskrenim.
Svježe trave nakosim,
pa bekanu donosim,
donosim mu na dlanu,
svome milom bekanu.
Kad se bekan najeo,
on poskoči veselo,
zvonce zvoni cin cin cin,
ja u igru hajd' za njim.
Imam jagnje maleno
Imam jagnje maleno,
runo mu je svileno,
kao s drugom iskrenim.
Svježe trave nakosim,
pa bekanu donosim,
donosim mu na dlanu,
svome milom bekanu.
Kad se bekan najeo,
on poskoči veselo,
ja u igru hajd' za njim.
- Alfons Kauders
E sjeba me sad, necu moc janjetinu za 1. maj jest, zao mi !Fair Life wrote:Evo ti Jagnje
Imam jagnje maleno
Imam jagnje maleno,
runo mu je svileno,
kao s drugom iskrenim.
Svježe trave nakosim,
pa bekanu donosim,
donosim mu na dlanu,
svome milom bekanu.
Kad se bekan najeo,
on poskoči veselo,
ja u igru hajd' za njim.
-
Prenj
Gdje si brate pravoslavniAlfons Kauders wrote:A ja mu pravim drustvo, pa zajedno vlahujemo !Fair Life wrote:Prenj je dakle mrski Vla'. Uuuuuuuuu, jeb'o te...Alfons Kauders wrote:Ilidzanac, Prenj je "istrajan na svojoj pravoslavnoj liniji?"![]()
![]()
- CROCOP
#65 Re: Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
Ja odavno nisam vidio a ni procitao duzu i nejasniju recenicnu konstrukciju, a bome i nepismeniju, od ove "ilidzanske". Uostalom, demokracija nam svima dala pravo glasa. Ma blazena Titova milicija. A vidim da je i Prenj proglasen "pravoslavnim tvrdolinijasem". Hmmmmmmm. Bome svega ima u vrtu Gospodnjem.ilidzanac wrote:Da li bi bila sva ova sranja u Bosni i Hercegovini ,mislim naravno na ratne dogadjaje(zlocine) iz devedesetih ,da su nekadasnji upravitelji Bosnom i Hercegovinom ,veziri i osmanlije(Turci) ,za pet stotina godina svoje vladavine na Balkanu pravili zlocine koje krscani napravise muslimanima za vrijeme devedesetih: (c)etnicka ciscenja, ubijanje neduznih civila,silovanja,razaranja ne islamskih bogomolja,ravnali ne muslimanska groblja ,ukratko zatirali svaki trag pravoslavlja i katolicanstva na ovim prostorima ,umjesto sto su dali npr. obnoviti pecku patrijarsiju.Ja osobno mislim da ne bi.
Ilidzanac, hajd' malo do Aleje. Prosetaj. Napij' se na Vrelu Bosne, dodji sebi pa "jopet" probaj sastavit pitanje, konstataciju, teoriju ili vec sto pokusavas! Mislim da ce ti dobro doc'.
- Alfons Kauders
Svaka ti dala. Vise puta !Fair Life wrote:Ako sam tresn'o mezu... mogu se izuti i za pice.Prenj wrote:Gdje si brate pravoslavniAlfons Kauders wrote:A ja mu pravim drustvo, pa zajedno vlahujemo !
Pice za mladice, vlahe...
- Alfons Kauders
Ev me, sad s dzume !Prenj wrote:Gdje si brate pravoslavniAlfons Kauders wrote:A ja mu pravim drustvo, pa zajedno vlahujemo !Fair Life wrote: Prenj je dakle mrski Vla'. Uuuuuuuuu, jeb'o te...
I nije gdje, vec gde brate !
Pitaj ilidzanca kako se pise srpski, bre...
- Alfons Kauders
#69 Re: Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
Ilidzanac, hajd' malo do Aleje. Prosetaj. Povuci neki zaljubljeni par u kocijama, castim ja vrecom jecma...CROCOP wrote:Ja odavno nisam vidio a ni procitao duzu i nejasniju recenicnu konstrukciju, a bome i nepismeniju, od ove "ilidzanske". Uostalom, demokracija nam svima dala pravo glasa. Ma blazena Titova milicija. A vidim da je i Prenj proglasen "pravoslavnim tvrdolinijasem". Hmmmmmmm. Bome svega ima u vrtu Gospodnjem.ilidzanac wrote:Da li bi bila sva ova sranja u Bosni i Hercegovini ,mislim naravno na ratne dogadjaje(zlocine) iz devedesetih ,da su nekadasnji upravitelji Bosnom i Hercegovinom ,veziri i osmanlije(Turci) ,za pet stotina godina svoje vladavine na Balkanu pravili zlocine koje krscani napravise muslimanima za vrijeme devedesetih: (c)etnicka ciscenja, ubijanje neduznih civila,silovanja,razaranja ne islamskih bogomolja,ravnali ne muslimanska groblja ,ukratko zatirali svaki trag pravoslavlja i katolicanstva na ovim prostorima ,umjesto sto su dali npr. obnoviti pecku patrijarsiju.Ja osobno mislim da ne bi.
Ilidzanac, hajd' malo do Aleje. Prosetaj. Napij' se na Vrelu Bosne, dodji sebi pa "jopet" probaj sastavit pitanje, konstataciju, teoriju ili vec sto pokusavas! Mislim da ce ti dobro doc'.
I da, blazena bila Titina milicija !
-
Prenj
#71 Re: Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
A da predlozimo VatikanuAlfons Kauders wrote: I da, blazena bila Titina milicija !
Pa kad je mogao Alojzije ...
- Alfons Kauders
#72 Re: Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
Uh, ne igraj se s vatrom, sad ce te jos optuzit da si neprijatelj katolicanstva & simpatizer Titinog jednoumlja.Prenj wrote:A da predlozimo VatikanuAlfons Kauders wrote: I da, blazena bila Titina milicija !![]()
Pa kad je mogao Alojzije ...
-
Prenj
#73 Re: Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
Ma rizikovacu da me proglase cak i pravoslavnim neprijateljom katolicanstva,Alfons Kauders wrote:Uh, ne igraj se s vatrom, sad ce te jos optuzit da si neprijatelj katolicanstva & simpatizer Titinog jednoumlja.Prenj wrote:A da predlozimo VatikanuAlfons Kauders wrote: I da, blazena bila Titina milicija !![]()
Pa kad je mogao Alojzije ...![]()
Zamisli koji bi lijepe natpise mogli stavljati pokojnim i rahmetli drotovima Titine Blazene Milicije, na primjer:
Murga Drot I Blazeni, spasio generacije mladih Sarajeva od drogeraske napasti
- Alfons Kauders
#74 Re: Pitanje koje se smije GLASNO IZGOVORITI!
Fakat, spasio ih samo da im se danas mogla djeca navuci na iglu...Prenj wrote:Ma rizikovacu da me proglase cak i pravoslavnim neprijateljom katolicanstva,Alfons Kauders wrote:Uh, ne igraj se s vatrom, sad ce te jos optuzit da si neprijatelj katolicanstva & simpatizer Titinog jednoumlja.Prenj wrote: A da predlozimo Vatikanu![]()
Pa kad je mogao Alojzije ...![]()
Zamisli koji bi lijepe natpise mogli stavljati pokojnim i rahmetli drotovima Titine Blazene Milicije:
Murga Drot I Blazeni, spasio generacije mladih Sarajeva od drogeraske napasti
Inace sta je sve Murga morao raditi, vise se uzimo nego pola ljudi koje je hapsio, a sve za sluzbu, svaka mu cast !
Skonto sam da si ti u stvari Jevrej, i to onaj pravi, zakleti cionista, za tebe je i Sharon liberal i pacifista, zato ti tako mrzis i muslimane, i katolike, i pravoslavce ! Ha ja, lozis nas da se mi koljemo a vi da uletite i napravite Izrael 2.1, cifuti jedni...
- CROCOP
ilidzanac, nemam bijele carape, trenutno, a i da ih imam bome bi bile CISTE.
A sto se tice proglasenja Titove milicije blazenom, ja bih je proglasio i jos se pomolio da nam se vrati ako nista onda na nekih dan-dva. Vjerujem da bi ako nista drugo, bar prorijedili ovaj broj velikih mislilaca poput ilidzanca, skljoce i sl. Zivjela demokracija!!!
A sto se tice proglasenja Titove milicije blazenom, ja bih je proglasio i jos se pomolio da nam se vrati ako nista onda na nekih dan-dva. Vjerujem da bi ako nista drugo, bar prorijedili ovaj broj velikih mislilaca poput ilidzanca, skljoce i sl. Zivjela demokracija!!!