Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
- supercali
#51 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
ja na ovo gledam kao na nesto sto ti nisi imao u djetinjstvu pa to prenosis na svoje dijete iako dijete mozda ne zeli to sto si ti zelio kad si bio dijete
-
dpjokala26
#52 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
nekad nije bilo tako.vecina nas ima bar jednu sliku na kojoj smo gologuzi kao bebe.dječak sa šibicama wrote:Covjece, mama napravila raj za pedofile, od svog sopstvenog djeteta.Fortitudist wrote:Evo trebe, na instagramu i fejsbuku slicna stvar.
Preko 700 slika.
http://instagram.com/ladytijana/
Bas ono sto ste naveli, dobro obratite paznju na slike.
Boze sacuvaj.
- MedenoSrce
#53 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Queen_of_hearts wrote:Ako izuzmeno cinjenicu da su smaracke i bolno nezanimljive.......meni vise upada u oci paradoks ,gdje se konstantno upozorava da je potrebno zastititi djecu na internetu,a roditelji su ti koji ih od rodjenja eksponiraju pred 400-500 ili vise virtuelnih "prijatelja",ili eventualno cijelom svijetu,ukoliko nije zasticen album .
JSta je to sto novopecenom roditelju toliko popije mozak da postavi sliku djeteta kojeg kupa u kadici,ili djece na bazenima,moru i sl ,doslovno hraneci foto materijalom sve bolesnike ovog svijeta .
Kako poslije bilo sta reci djetetu glede slika ovakvog ili onakvog sadrzaja kad je raslo pred ocima sviju na fb![]()
![]()
![]()
ili ako to dijete, zasebna licnost kakva i jeste, nakon dvadeset godina kaze ja sam samo zelio biti anoniman ali su me roditelji osujetili u tome. Zasto ne ostaviti djetetu izbor da kreira vlastiti virtualni identitet?
Bilo kakvo objavljivanje fotografija osoba koje nisu dale pisanu ili usmenu saglasnost smatram krajnjim bezobrazlukom i nekulturom. Facebook imam, nije da ga sada nesto i koristim ali ne objavljujem fotografije osoba koje same nisu trazile da budu objavljene iz prostog razloga sto postujem svacije pravo na privatnost.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#54 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Vala bas. Ma ja svoje djetinstvo koliko god ono bilo analogno a ne digitalno kao danas nebi mjenjao ni za kontenjer zlata! Sjecam se jedne prilike stari hoce da me uslika iz nekog razloga ma ganjo me po kuci, dvoristu da uzme dvije slike ... obozavo sam fotoapart ko inace sto djeca "vole" sok od mrkve i cveklesupercali wrote:ja na ovo gledam kao na nesto sto ti nisi imao u djetinjstvu pa to prenosis na svoje dijete iako dijete mozda ne zeli to sto si ti zelio kad si bio dijete
- Sodom1
#55 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Beba kad se rodi ona se ne kupa. Tek nakon par danaCherry-Cherry wrote:Moja komšinica stavila sliku svoje tek rođene bebe. Znači bukvalno tek rođene, još je ni okupali nisu, tek što je "izašla"...
- Digla_da_kreci
#56 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
... a tek oni sto postavljaju slike sa ultrazvuka.
ili naprave profil tek rodjenom djetetu. 
-
ZenaZbrkovima
#57 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
nije to nista, kod mene su objavljivale i za prviDaffyDuck wrote:Jos kad luda mama objavi sliku djeteta i cestitku za rodjendan sa izljevom ljubavi i ispovjesti, a djetetu drugi rodjendan...mislim se wtf?!
- Cherry-Cherry
#58 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Jesi siguran?Sodom1 wrote:Beba kad se rodi ona se ne kupa. Tek nakon par danaCherry-Cherry wrote:Moja komšinica stavila sliku svoje tek rođene bebe. Znači bukvalno tek rođene, još je ni okupali nisu, tek što je "izašla"...
- Radar71
#59 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Sodom1 wrote:Beba kad se rodi ona se ne kupa. Tek nakon par danaCherry-Cherry wrote:Moja komšinica stavila sliku svoje tek rođene bebe. Znači bukvalno tek rođene, još je ni okupali nisu, tek što je "izašla"...
- Cherry-Cherry
#60 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Onako krvavu je umotaju u čaršaf i Bog te veselio.
-
ZenaZbrkovima
#61 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
jedna "ovamo" napravila profil cukitendzera wrote:Jes' vala, ubi ih ljubomora.Black swan wrote:što ste ljubomorni?
Ja planiram već sada napraviti profil s umjetničkim imenom svom nerodjenom sinu. Da mu obezbjedim uslove za virtuelni život, kad već ne mogu za ovaj pravi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
e to je vec patologija
- apsidejzi
#63 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Pa na taj nacin samo devalvira slike. Cim je velika ponuda vrijednost pada. Osnovno pravilo u ekonomiji koje je primjenjivo svuda.Zviz wrote:Ljudi sta je ovo danas sa roditeljima, mislim izlazu svoju djecu na socijalne mreze ko nakav nakit ili sta vec. Evo gledam medju svojim prijateljima i poznanicima koji imaju djecu, svako malo ih slikaju te ljepe po Facebook "zidu". Mislim, razumijem, biti ponosan i sl., daleko od tog, ali pitam sta ce djete misliti o svemu tom kad malo ostari?
Hajd sto zene masovno pucaju selfije ili sto ja kazem "sebić" pa su popularne samo tako, sva sreca pa nemaju onaj I don't like dugme![]()
Ne ozbiljno, ja iz djetinjstva imam svega 50-60 fotogradija od dana rodjena pa do neke prvog razreda. Gledam jednu poznanicu na svom zidu je okacila preko 300 slika svog sina kojem je tek 2 godine i koji dan. Samo sa rodjendana je 60 slika - kako ovo cuva kako ono. Pa jos moramo znadti da je danas naucio bla bla bla
- ultima_palabra
#64 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
U principu sam protiv, ne samo postavljanja slika djece nego i koncepta FB uopšte... ali ako roditelji to vole, a njihovim prijateljima ne smeta, kuri me bolac 
- Pismonosa
#65 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Ono kad fotkanje za fejsbuk kurčenje krene po zlu!

-
murof
#66 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
a jos gore kada vrtici imaju FB profil i stalno stavljaju fotke djece
preduslov za upis djeteta u vrtic bi mi bio da nemaju FB profil ...
preduslov za upis djeteta u vrtic bi mi bio da nemaju FB profil ...
-
ZenaZbrkovima
#67 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
hahahahahahPismonosa wrote:Ono kad fotkanje za fejsbuk kurčenje krene po zlu!
- jazzer
#68 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Nisam nikada imao FB profil.
Jesam li normalan?

Jesam li normalan?
-
elcaliente
#69 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Najsmjesnije je kada se onda te iste mame iznende da im neki pedofili drkaju na slike njihove djece ili da se te slike njihove djece prodaju po cijelom svijetu u kompilacijama za pedofile. A one slikale dijete u hiljadu poza i stavile online
Ljudska glupost je bezkrajna.
-
mali_balon
#70 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Opet dezurni dusebriznici seru ko foke, boli vas neka svar ko sta radi i ko koga koliko slika i sta pirca, preskocis, i mene nervira puno stvari od 100 prijatelja 80 ih je na ignore opciji (jel se tako zove ta opcija).
Treba biti umjeren u svemu. Stavis sliku dijeta da ga vidi familija u ameriki i australiji, oni stave sliku sa koncerta miroslava ilica ili neke feste da ih sve vidis ti lajkas ili ne i idemo dalje.
Sta me boli neka stvar sto neka budala otvara profil cuki, sto se cestita dijetu rodjenadan prako FB ili zena izjavi covjeku ljubav na FB i obrnutio, sve su to predstave za raju .... a sve jedan klik na misu rijesi..
Mante se tudjih briga svoj poso gledajte i bit ce nam svima bolje.
Treba biti umjeren u svemu. Stavis sliku dijeta da ga vidi familija u ameriki i australiji, oni stave sliku sa koncerta miroslava ilica ili neke feste da ih sve vidis ti lajkas ili ne i idemo dalje.
Sta me boli neka stvar sto neka budala otvara profil cuki, sto se cestita dijetu rodjenadan prako FB ili zena izjavi covjeku ljubav na FB i obrnutio, sve su to predstave za raju .... a sve jedan klik na misu rijesi..
Mante se tudjih briga svoj poso gledajte i bit ce nam svima bolje.
- Pismonosa
#71 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
-Danas je mom Mikiju punih 9 godina. Sretan ti rođendan sunce moje milo. Ljubi te mama.
-Hvala mama!
-Hvala mama!
- zateznistub
#72 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Volio bih kad bi mi svekoliko forumsko pučanstvo objasnilo za šta njima sluzi FB ako im slika djeteta toliko smeta da i temu otvore.Iskreno se nadam da vam isti ne sluzi za naglabanje na temu:
"Ontološki dokaz za postojanje Boga od Anselma iz Canterburyja".
- ultima_palabra
- Pismonosa
#74 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Kad se kače linkovi za ovako stravične vijesti, onda bi bio red da se stavi oznaka 18+
- MedenoSrce
#75 Re: Prekomjerno slikanje djece i postavljanje istih slika na Facebook
Meni sluzi ni za sta, Ne smeta meni slika djeteta bilo cijeg nego mi je sama tema posluzila kao baza da se osvrnem na pojavu objavljivanja fotografija osoba koje niti nemaju fcb ili objavljivanja fotografija osoba koje ne znaju reci da ne zele da im se fotografije povlace po web prostranstvu.zateznistub wrote:Volio bih kad bi mi svekoliko forumsko pučanstvo objasnilo za šta njima sluzi FB ako im slika djeteta toliko smeta da i temu otvore.Iskreno se nadam da vam isti ne sluzi za naglabanje na temu: