ubijeno 100 djece u pakistanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ali Kemal

#51 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Ali Kemal »

m_l wrote:
Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief] is worse than killing... but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone. But if they cease, let there be no transgression except against Az-Zalimun (the polytheists, and wrong-doers, etc.)"
nadji ajet prije ovoga (190), pa vidi o cemu se radi...
Upravo ovako(kao @parangal) rade i mnogi koji se pozivaju na islam, a sebe nazivaju muslimanima: procitaju nesto malo, izvade iz konteksta, jer to im odgovara u datom trenutku, utripuju sebi da su pokupili svu pamet svijeta i bace se na posao...Jad i bijeda.
Hoce li iko da objasni kako to kill them whenever you find them, ne znaci to sto pise?
Zeljoooo

#52 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Zeljoooo »

Svako ko kaze da bilo koja od 'velikih' religija siri mir LAZE!
NIN

#53 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by NIN »

karanana wrote:
Sezam wrote:Na zalost ovo jeste Islam i okretanje glave od problema nikome nece pomoci.
kako mislis "ovo jeste islam"?
mislis u smislu da je islam kao vjera baziran na ovakvim stvarima?
Dobro, pretjerano je reci da ovo jeste islam jer nije ali, ako nije problem, da mi neko kaze u kojoj knjizi ovi pavijani nalaze inspiraciju?
Zeljoooo

#54 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Zeljoooo »

NIN wrote:
karanana wrote:
Sezam wrote:Na zalost ovo jeste Islam i okretanje glave od problema nikome nece pomoci.
kako mislis "ovo jeste islam"?
mislis u smislu da je islam kao vjera baziran na ovakvim stvarima?
Dobro, pretjerano je reci da ovo jeste islam jer nije ali, ako nije problem, da mi neko kaze u kojoj knjizi ovi pavijani nalaze inspiraciju?
Ma ovi pavijani ne znaju ni citati. Oni ne razmisljaju svojom glavom. Njima je neko rekao da tako treba. Ali kako god treba ih spaliti, cisto preventive radi.
House

#55 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by House »

hladan.preminger wrote:Kazu za islam da vjera mira i ljubavi među ljudima. Malo sutra.

kažu da je Breivik veliki katolik.
House

#56 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by House »

drunken tiger wrote:Samo čekam post kojim će se okriviti Amerika za sve.
State Department: Taliban is not a terrorist organization

:D ako stvoritelj talibana tako kaže,onda nema priče
Last edited by House on 16/12/2014 16:34, edited 1 time in total.
dpjokala26

#57 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by dpjokala26 »

pucati djetetu u glavu???? klasicna egzekucija.koji bolesnici.
kad se ovako nesto dogodi uvijek se pitam: boze ima li te??? :sad:
SmokingMan

#58 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by SmokingMan »

hladan.preminger wrote:Kazu za islam da vjera mira i ljubavi među ljudima. Malo sutra.
Ateista sam,ali ovakva izjava je krajnje besmislena.Ako ne voliš i ne sviđa ti se Islam,nemoj ga ni uzimati usta.

Šteta što svako sebi za pravo daje da olahko uzima drugim ljudima život,a još veća,što danas neznalice slijede neznalice.
black

#59 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by black »

ovakav govor treba biti sankcionisan
islam je daleko od ovoga i stvari koje se desavaju npr u siriji, za sve ovo niko drugi nije kriv sem samih muslimana, ali nemam zivaca objasnjavati kako i zasto, ovakve monstruozne stvari se desavaju a kojekakvi 'alimi' i 'autoriteti' laprdaju o svemu drugom sem o onome sto bi trebali...itd.
sigh

#60 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by sigh »

I ovo je problem. Kad god su Islam i muslimani na udaru kritike, javlja se masa koja od kritike pravi zlocin. Eto cuj treba "sankcionisati" misljenje. Da mu pucaju u glavu aaa ? :-x :twisted:
It_is_a_Leclerc

#61 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by It_is_a_Leclerc »

sigh wrote:I ovo je problem. Kad god su Islam i muslimani na udaru kritike, javlja se masa koja od kritike pravi zlocin. Eto cuj treba "sankcionisati" misljenje. Da mu pucaju u glavu aaa ? :-x :twisted:
¸
Upravo to pomislih. Jučer smo na temi o drugom zločinu islamskih terorista imali klasičnu zamjenu teza gdje je čovjek pride tvrdio da su nacisti bili kršćani, a holokaust kršćanska osveta jevrejima za Isusa, i da je stoga i muslimanima dozvoljeno da se malo "zaigraju", a da im se to ne prišije za vjeru. A stvari su, dabome, potpuno drugačije. Baš me zanima da li se profesionalni relativizatori slažu da je genocid u Srebrenici prirodan rezultat zločina nad bratunačkim Srbima, i da su ga zločinci počinili u ime Boga, i da li se slažu s tim da je opravdana svaka kritika na ulogu SPC-a u ratu u BiH ?
Mohamad Sissoko

#62 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Mohamad Sissoko »

It_is_a_Leclerc wrote:
sigh wrote:I ovo je problem. Kad god su Islam i muslimani na udaru kritike, javlja se masa koja od kritike pravi zlocin. Eto cuj treba "sankcionisati" misljenje. Da mu pucaju u glavu aaa ? :-x :twisted:
¸
Upravo to pomislih. Jučer smo na temi o drugom zločinu islamskih terorista imali klasičnu zamjenu teza gdje je čovjek pride tvrdio da su nacisti bili kršćani, a holokaust kršćanska osveta jevrejima za Isusa, i da je stoga i muslimanima dozvoljeno da se malo "zaigraju", a da im se to ne prišije za vjeru. A stvari su, dabome, potpuno drugačije. Baš me zanima da li se profesionalni relativizatori slažu da je genocid u Srebrenici prirodan rezultat zločina nad bratunačkim Srbima, i da su ga zločinci počinili u ime Boga, i da li se slažu s tim da je opravdana svaka kritika na ulogu SPC-a u ratu u BiH ?
Ti si jučer naveo da je islamofobija opravdana istim tim putem vjerujem da ćeš i mržnju Srba nad Bošnjacima istaknut kao opravdanu jer su Bošnjaci ubili Srbe u Bratuncu?
limeni

#63 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by limeni »

ovaj dogadjaj je velika tragedija za citav svijet, ono se naslo ubijati djecu kao da su oni krivi :(
misljenja sam da dok god je na vlasti familija saud u ksa ovako ce biti na bliskom istoku, to zlo iz grada rijada istocno od svetih mjesta, ta pogana vehabisticka ideologija stvara zobmije koji su spremni ubijati sve neistomisljenike.
a naravno vecina njihovih zrtava su muslimani. dok god sad i eu drze ove zlotvore kao prijatelje i "partnere" ovo divljanje nece prestati.
radikaliziraju preko njihovih para mnogo mladih ljudi, direktno su odgovorni za stvaranje teroristickih organizacija i proljevanje nevine krvi, milione ljudi je izgubilo zivot i vrijeme je tome stati u kraj.
simptomaticno je da zapad drzi iran kao glavnog neprijatelja dok ove iz rijada drze kao prijatelje :-)
ovo direktno vodi prema konfrontaciji muslimana i zapada gdje ce naravno deblji kraj izvuci ovi prvi, bice proganjani normalni ljudi sa zapada zbog sake majmuna koji ne vjerujem da znaju citati i pisati.
skoro sve zemlje regije su unakazili i toliko su stete napravili muslimanima kao niko do sada.
treba naci civilizovan i efikasan nacin da se zaustavi mrznja koju proizvode vehabije prema svim slobodnim i normalnim ljudima svijeta, kazem civilizovan nacin jer ne zelim da budemo kao i oni.
vjecni rahmet i neka bog olaksa bol roditeljima, tetkama, dajdzama i ostalim amin :(
It_is_a_Leclerc

#64 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Mohamad Sissoko wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
¸
Ti si jučer naveo da je islamofobija opravdana istim tim putem vjerujem da ćeš i mržnju Srba nad Bošnjacima istaknut kao opravdanu jer su Bošnjaci ubili Srbe u Bratuncu?
Mržnja Srba prema Bošnjacima i obrnuto, i danas je više nego živa, kao rezultat zla koje smo jedni drugima nanosili (a oni su nama puno, puno, puno više, odmah da se razumijemo). Prema tome, moja teorija je i tu dokazana.
Mohamad Sissoko

#65 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

It_is_a_Leclerc wrote:
Mržnja Srba prema Bošnjacima i obrnuto, i danas je više nego živa, kao rezultat zla koje smo jedni drugima nanosili (a oni su nama puno, puno, puno više, odmah da se razumijemo). Prema tome, moja teorija je i tu dokazana.
Znači opravdana je, kao što si i juče rekao za islamofobiju? Samo to želim da mi potvrdiš? Jer je princip isti, tvoj princip.
It_is_a_Leclerc

#66 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Mohamad Sissoko wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Znači opravdana je, kao što si i juče rekao za islamofobiju? Samo to želim da mi potvrdiš? Jer je princip isti, tvoj princip.
Pa dabome da je opravdana. Ako je neko ubio moje dijete, ja mrzim, ne samo tog čovjeka, već i sve njegovo, ma dan kad se rodio.
Mohamad Sissoko

#67 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

It_is_a_Leclerc wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Pa dabome da je opravdana. Ako je neko ubio moje dijete, ja mrzim, ne samo tog čovjeka, već i sve njegovo, ma dan kad se rodio.
Hvala.
Unitedforever

#68 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Unitedforever »

Kad religija postane individualna stvar, a ne globalna, onda će ona doći do svog pravog izražaja. Bojim se da se to neće desiti još dugo dugo. Ubijanje u ime nekoga ili nečega je kriminal i barbarstvo. Voli svoje, poštuj tuđe. Tu nema mržnje i ratova, ubijanja. Niko me ne može ubijediti da je dobro ubiti nekoga. Dakle, svaki ubica je ubica a nikakav vjernik.
black

#69 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by black »

ma jok, kritika je ok ali nije generalizacija
AcaLukas

#70 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by AcaLukas »

Ali Kemal wrote:
Slazem se.
Islam je generalno u krizi u poslijednjih nekoliko decenija i konstantno proizvodi haos. Juce taoci u Australiji, danas tragedija u Pakistanu, nedavno tragedija u Groznom, ISIS divlja po Bliskom istoku, po Africi otimaju djevojcice itd itd.
Da, ali sva ta deaavanja su povezana s vehabizmom. Islam nije imao tolike probleme prije nego sto se bagra iz Saudije obogatila i pocela finansirati razne dzamije kretena Fahda i slicno.

Saudija i Katar su izvor problema.
Kikibombona

#71 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote: Pa dabome da je opravdana. Ako je neko ubio moje dijete, ja mrzim, ne samo tog čovjeka, već i sve njegovo, ma dan kad se rodio.
Citam ovo sto pises i duboko je pogresno.

Mrznja prema muslimanima i bilo kome drugom nije opravdana zato sto je neki musliman ili neko drugi ubio nekoga tvoga.

Za primjer, jednom mom clanu porodice su streljali oca i majku pred ocima njega i njegove brace i sestara.

Nekoliko godina docnije ozenio je svoje dvije kcerke za pripadnike tog naroda i te vjere. Jako dobri ljudi i jako sretne porodice sada.

Mrznja je zlo, bolest. Razdire covjeka iznutra i unistava mu ovo malo zivota sto je dobio na dar od prirode.

Ne mrzim ni najveceg zlocinca, a kamoli nekoga ko nista lose nije uradio (bez obzira na porijeklo, rasu, naciju, vjeru.....)

Valjda trebamo napredovati kao drustvo a ne vracati se u pecinu kao ovi babuni u kojim je tema.
It_is_a_Leclerc

#72 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Kikibombona wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Pa dabome da je opravdana. Ako je neko ubio moje dijete, ja mrzim, ne samo tog čovjeka, već i sve njegovo, ma dan kad se rodio.
Citam ovo sto pises i duboko je pogresno.

Mrznja prema muslimanima i bilo kome drugom nije opravdana zato sto je neki musliman ili neko drugi ubio nekoga tvoga.

Za primjer, jednom mom clanu porodice su streljali oca i majku pred ocima njega i njegove brace i sestara.

Nekoliko godina docnije ozenio je svoje dvije kcerke za pripadnike tog naroda i te vjere. Jako dobri ljudi i jako sretne porodice sada.

Mrznja je zlo, bolest. Razdire covjeka iznutra i unistava mu ovo malo zivota sto je dobio na dar od prirode.

Ne mrzim ni najveceg zlocinca, a kamoli nekoga ko nista lose nije uradio (bez obzira na porijeklo, rasu, naciju, vjeru.....)

Valjda trebamo napredovati kao drustvo a ne vracati se u pecinu kao ovi babuni u kojim je tema.
Slažem se ja s tobom. Ali to je, uz dužno poštovanje, nerealno. Muslimani, normalni, civilizovani, okupani stanovnici svijeta svaki dan, na svakom koraku gutaju gorku pilulu zbog budala. Evo ja, naprimjer, sam prilikom poslovnih posjeta zapadnim zemljama nailazio na frapantno neznanje ljudi koji osjećaju animozitet prema muslimanima, a i ne znaju za postojanje sekularnih, kulturnih, pristojnih muslimana u BiH koji ne sakate genitalije ženama, ne raznose se po školama, ne pale izraelsku djecu, itd. itd. I mi, kao narod koji je preživio genocid, kao narod koji je godinama živio u esenciji multikulturalnosti, prinuđeni smo da se izvinjavamo zbog toga što neko ko je 2 godine učio kako zanijetiti podnevski farz, misli da je baš superiška zaletjeti se opasan eksplozivom u masu ljudi.

U najkraćem, što bi mi u Krajini rekli - uz sirova drva, gore i suha.
nocnaptica986

#73 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by nocnaptica986 »

Decerto wrote:
drunken tiger wrote:Samo čekam post kojim će se okriviti Amerika za sve.
:D :D isto,cekam da neko izleti da kaze da su sve to placenici amerike i cionista :lol:
pridruzujem se..samo cekam onog forumasa AlfaKentaur da ih pocne pravdati ove budale svojom logikom da ako su mogli njemci u 2ww zasto nebi mogli i ovi ubijati :cry:
Kikibombona

#74 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote: Slažem se ja s tobom. Ali to je, uz dužno poštovanje, nerealno. Muslimani, normalni, civilizovani, okupani stanovnici svijeta svaki dan, na svakom koraku gutaju gorku pilulu zbog budala. Evo ja, naprimjer, sam prilikom poslovnih posjeta zapadnim zemljama nailazio na frapantno neznanje ljudi koji osjećaju animozitet prema muslimanima, a i ne znaju za postojanje sekularnih, kulturnih, pristojnih muslimana u BiH koji ne sakate genitalije ženama, ne raznose se po školama, ne pale izraelsku djecu, itd. itd. I mi, kao narod koji je preživio genocid, kao narod koji je godinama živio u esenciji multikulturalnosti, prinuđeni smo da se izvinjavamo zbog toga što neko ko je 2 godine učio kako zanijetiti podnevski farz, misli da je baš superiška zaletjeti se opasan eksplozivom u masu ljudi.

U najkraćem, što bi mi u Krajini rekli - uz sirova drva, gore i suha.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=48584

http://dnevnik.ba/sport/nogomet/cristia ... ljep%C5%A1

Neznanje druze, primitivizam, zaostalost.....

Kako ce mrziti ovi momci kada su imali priliku upoznati sve i svasta?

Moze mrziti jedino onaj koji je znanjem siromasan.

Ja recimo nisam imao priliku dobro upoznati crnce. Imao sam malu rezervu. Medjutim, drugovi koji su imali kontakt sa njima kazu da mogu biti jako dobri i jako losi. Kaze, zaglavio sa autom u vodi, bijelci prolaze i okrecu glavu, prvi crnac prilazi, ulazi u prljavu vodu i vadi me. I iks takvih primjera u kojima se pokazalo koliko ti ljudi mogu biti dobri i koliko je stigmatizacija pogresna..... A vecina ih je imala averziju prema njima.
S4mpion

#75 Re: ubijeno 100 djece u pakistanu

Post by S4mpion »

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje.
Gdje vi vidite religijski motiv?

To što neko nosi turban i bradu, ne znači da se vodi pravilima islama. Islam je baziran na Svetoj Knjizi, a ne na masi, obrazujte se malo. :mrgreen:
Post Reply